Whiskey (γιαπωνέζικα, σκωτσέζικα κλπ)

Όχι απαραίτητα. Συνήθως δοκιμάζουμε διαφορετικά κι όποιο μας κάτσει, από πάμφθηνα από γνωστό γνωστού και προτάσεις φίλου με κάβα μέχρι "μάρκες" (Χατζημιχάλη, Λαζαρίδη, ιταλικά κιάντι, γαλλικά μπορντώ, κάθε χρόνο το καινούργιο beaujolais nouveau κλπ). Tα δυο καλύτερα κόκκινα κρασιά που έχω πιει είναι δυστυχώς αδύνατον να βρεθούν ξανά, το ένα ήταν το "Μαγικό Βουνό" του Λαζαρίδη και το άλλο ένα Κιάντι που μας ήρθε στη ζούλα από έναν μικρό παραγωγό από Ιταλία που τις ελάχιστες φιάλες που φτιάχνει τις στέλνει όλες στην Αμερική. Αλλά πάρα πολλά ελληνικά κόκκινα είναι πάμφθηνα και καταπληκτικά...

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ο Γεροβασιλειου είχε βγει οινοποιός της Ευρώπης,κάτι λέει αυτό.

 
Κρασί δεν μπορώ να πιώ εύκολα δυστυχώς γιατί η οξύτητα του κάτι μου κάνει στομαχικά.... Ξύδια όμως τα λιώνω !!!!!

Για δύο χρόνια έπινα αποκλειστικά Gin και οι διαφορές της μπουγάδας που λέγεται Gordons με διάφορα άλλα όπως το Tanguerey πχ, είναι τραγικές.

Στα whiskey τσακίζω όταν μπορώ Johnny Green Label (νερό είναι το άτιμο, δεν υπάρχει περίπτωση να είμαστε παρέα και να μην τελειώσει μέσα σε 1 ώρα το μπουκάλι), Talisker και Lagavulin σπανιότερα και σχεδόν κάθε βραδυ ένα ποτηράκι Chivas ...

 
Παρ'όλα αυτά το Gordons μου αρέσει περισσότερο από κάθε άλλο σε gin/tonic/lime!! :)

 
Πανω απ' ολα o Ιακωβος (Jack Daniels), αλλα δεν ειναι και για πολυ ...βαραει αγρια! Απο τα υπολοιπα μου αρεσουν και προτιμω το Ballantiens και το Haig.

 
είμαι ο τύπος που μαζεύει τους υπόλοιπους απ το μεθύσι όταν βγαίνουμε και συνεπώς δεν πίνω. Θα μου πεις γιατί ποστάρεις εδω χάμου; οκ σορυ

 
panagiotis είπε:
είμαι ο τύπος που μαζεύει τους υπόλοιπους απ το μεθύσι όταν βγαίνουμε και συνεπώς δεν πίνω. Θα μου πεις γιατί ποστάρεις εδω χάμου; οκ σορυ
;D ;D ;D Όχι, δε θα σου το πούμε αυτό, είσαι ευπρόσδεκτος κι ας είσαι φλώρος :P ;D ;D ;D ;D ;D 8)
Πάντως κι εγώ δε γίνομαι πίτα συνήθως (άλλωστε αν πας να γίνεις πίτα με ακριβά whiskey είσαι τουλάχιστον ηλίθιος ;D ;D). Οπότε.... δεν πίνεις καθόλου;;;;; ??? ??? ??? ??? ???

 
Eγω δε γίνομαι λιώμα.Μου γίνεται η κοιλία τουμπανο μετα απο 2 μπυρες και δε πάει τπτ κάτω..

Μενέλαε(αμα δεν ήμουν εγώ με το άλογο ακομα στη τροια θα σουν)

+1000 για αυτο περι πιτας με ακριβά ούισκι.

Επίσης θεωρώ βλακεια το να γίνεις πίτα με σφηνάκια.

Μα γιατι να δώσω 3-4 ευρώ για ένα δειγματάκι ποτου που θα τελειώσει σε 2 sec,και να μη πάρω ένα κανονικό με 5-6 ευρά ???

 
Για να μη σου γίνεται η κοιλιά τούμπανο με τις μπύρες ρίχνε τες στο ποτήρι έτσι ώστε να αφρίσουν και μετά κατάπιε τες. Η πάρε βαρελίσια που αφρίζει όταν βγαίνει από τη βρύση. Με λίγα λόγια φρόντισε με κάποιο τρόπο να αφρίσει πριν πέσει στο στομάχι σου και αφρίσει εκει μεσα. Ετσι θα χωρέσουν περισσότερες. Αν βρεις και το σωστό ρυθμό να τις πίνεις και να τις κατουράς, τότε είσαι αρχηγός.

Παντως και εγώ έχω γίνει ξενέρωτος και δεν πίνω πλεον αρκετά, γιατί πάω παντού με το αυτοκίνητο και πρέπει να είμαι σε θέση να οδηγάω μετά. Οταν ήμουν φοιτητής πάντως που δεν είχα αυτοκίνητο και πήγαινα παντού περπατώντας είχα φχαριστηθεί ξύδια και τρελά λιωσίματα.

 
Καλα η μεγιστη μ@λ@κία ειναι να παρεις κανατες και ότι και καλά ουάου περιεργο πολύχρωμο σε κερνανε....Γιατι με τοσο μπλεξιμο γινεσαι στουπί .... (και η πλακα ειναι ότι δεν το καταλαβαινεις.... 8))

 
Όχι, τα "ακριβά" ουίσκι θα τα πιεις για την απόλαυση. Αν θες να γίνεις ντιρλανταντα υπάρχουν άπειροι φτηνότεροι και γρηγορότεροι τρόποι... Τα σφηνάκια είναι όντως ακριβά αλλά αν πας στο κατάλληλο μαγαζί τουλάχιστον τα μισά είναι κερασμένα (μου΄χει τύχει σε ένα απίστευτο μπαράκι στη γειτονιά μου στην Αθήνα να είναι και ΟΛΑ κερασμένα και να έχω πληρώσει μόνο δυο μπύρες... και είναι και δίπλα από το σπίτι μου οπότε δεν οδηγώ...)
happy0006.gif
όχι, κάτσε, έρχονται και γιορτές:
happy0004.gif


 
Vrass είπε:
Για να μη σου γίνεται η κοιλιά τούμπανο με τις μπύρες ρίχνε τες στο ποτήρι έτσι ώστε να αφρίσουν και μετά κατάπιε τες. Η πάρε βαρελίσια που αφρίζει όταν βγαίνει από τη βρύση. Με λίγα λόγια φρόντισε με κάποιο τρόπο να αφρίσει πριν πέσει στο στομάχι σου και αφρίσει εκει μεσα. Ετσι θα χωρέσουν περισσότερες. Αν βρεις και το σωστό ρυθμό να τις πίνεις και να τις κατουράς, τότε είσαι αρχηγός.
Πως φαινεται ο εμπειρος! ;)

 
Tι λέτε ρε ,η μπύρα οξειδώνεται για να βγάλει αφρό...Στις περισσότερες μπύρες η οξείδωση αυτή χαλάει τη γευση.

Καλά αμα πίνεις amstel τι με αφρο τι χωρις μια απ τα ίδια.

Αλλα΄έχω παρατηρήσει και μου το επιβεβαιωσαν πολλοι,μπύρα που έχει κάνει πολύυυ αφρό χαλάει η γευση της.

 
delta66 είπε:
Για να μη σου γίνεται η κοιλιά τούμπανο με τις μπύρες ρίχνε τες στο ποτήρι έτσι ώστε να αφρίσουν και μετά κατάπιε τες. Η πάρε βαρελίσια που αφρίζει όταν βγαίνει από τη βρύση. Με λίγα λόγια φρόντισε με κάποιο τρόπο να αφρίσει πριν πέσει στο στομάχι σου και αφρίσει εκει μεσα. Ετσι θα χωρέσουν περισσότερες. Αν βρεις και το σωστό ρυθμό να τις πίνεις και να τις κατουράς, τότε είσαι αρχηγός.
Πως φαινεται ο εμπειρος! ;)
Ο έμπυρος... ;D ;D ;D

 
Η μπυρα πρεπει οπωσδηποτε να σερβιριστει στο ποτηρι μια και οπως λενε και οι Γερμανοι (που κααααατι ξερουν απο μπυρα) "αν δεν αφρισει στο ποτηρι θα αφρισει στο ...στομαχι" ;)

Ακομα και νιτρογλυκερινες τυπου Heineken & Amstel ειναι λιγοτερο βλαπτικες αν σερβιριστουν σε ποτηρι... ;)

Τις ΠΟΛΥ δυνατες μπυρες (μοναστηριακες κτλ) τις σερβιρουμε με ΠΟΛΥ αφρο (2/3 ποτο,1/3 αφρος) ετσι δεν μας εξοντωνουν... :D

 
Βασικά και να μη θέλει κάποιος να βγάλει αφρό στις μοναστηριακές, αυτές βγάζουν ό,τι και να κάνεις... αλλά το μυστικό είναι να τις σερβίρεις σε κολονάτο ποτήρι με μεγάλο στόμιο που να χωράει όλο το περιεχόμενο του μπουκαλιού, και να το αδειάσεις μονομιάς (το μπουκάλι, όχι το ποτήρι!!!!!!!) μέχρι την τελευταία σταγόνα (εκτός αν είσαι Βέλγος και φοβάσαι ότι το ίζημα της μαγιάς θα σου φέρει... τσιρλιπιπί).

 
....και οχι μονο, βαζεις τα 4/5 και μετα το κουνας λιγο και βαζεις και το υπολοιπο

 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top