Whiskey (γιαπωνέζικα, σκωτσέζικα κλπ)

Superfunk είπε:
Ακομα και νιτρογλυκερινες τυπου Heineken & Amstel ειναι λιγοτερο βλαπτικες αν σερβιριστουν σε ποτηρι... ;)
Ε όχι και Heineken και Amstel in the same breath ρε SF, με απογοήτευσες.... :( :( ;)

αλλά το μυστικό είναι να τις σερβίρεις σε κολονάτο ποτήρι με μεγάλο στόμιο που να χωράει όλο το περιεχόμενο του μπουκαλιού, και να το αδειάσεις μονομιάς (το μπουκάλι, όχι το ποτήρι!!!!!!!)
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

...και μια και το 'φερε η κουβέντα και είμαστε και στο περί ανέμων και υδάτων και δεν πειράζει πολύ να χαθεί το θέμα του thread: ποιες μπύρες προτείνετε;;;; Προσωπικά για άλλη μία φορά θα πω Grimbergen κόκκινη (dubbel) που για μένα είναι μια από τις κορυφαίες μπύρες ever!!!

 
Οι αγαπημενες μου μπυρες ειναι πλεον ολες γιαπωνεζικες οποτε και να στις προτεινω σαν πρωτη επιλογη δωρον αδωρον θα ειναι (δυστυχως οι διαφορες "γιαπωνεζικες" μπυρες που κυκλοφορουν εκτος Ιαπωνιας δεν παρακευαζονται στην Ιαπωνια αλλα κυριως στην Αγγλια,οποτε ουδεμια σχεση με τις original εχουν μια και το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ συστατικο τους δηλ. το ΝΕΡΟ δεν ειναι το ιδιο...)

Γενικα να προτιμας μπυρες απο περιοχες με ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ (π.χ. η μονη ελληνικη μπυρα μαζικης παραγωγης,γιατι υπαρχουν και μερικες μικρες εξαιρετικες ελληνικες ζυθοποιιες,ειναι η BEΡΓΙΝΑ μια και παρασκευαζεται με νερο απο την οροσειρα της Ροδοπης)

Οι περισσοτερες ΤΣΕΧΙΚΕΣ ειναι φοβερες μπυρες (με κορυφαια την STAROPRANNEN αλλα & την κλασσικη Budweiser (oχι την Αμερικανικη βεβαια) αλλα & την PILSNER URQWEIL)

Δοκιμασε αν μπορεις να βρεις την μαυρη γερμανικη KOESTRITZER ειναι τρομερη μπυρα,ενω και πολλες βρεττανικες Ale (Tenants,Bass,Newcastle Ale) ειναι ωραιες και αναψυκτικες.

Οι βελγικες μοναστηριακες ειναι καταπληκτικες αλλα "δυσκολες" με τη ζεστη που εχουμε στην Ελλαδα,οποτε να τις πινεις χειμωνα.... 

Μια εξαιρετικη και φτηνη τσεχικη μπυρα  για καθημερινη..ποση ειναι η ZUBR (θα τη βρεις στα ΑΒ) αν και πωλειται μονο σε τενεκεδακι ειναι απιστευτη (ειδικα για τα λεφτα της)

 
Επειδή μου αρέσει να γίνομαι και λίγο σπασίκλας που και που, σας θυμίζω ότι υπάρχει ειδικό thread για τη μπύρα.

Ασε που δεν κάνει να ανακατεύεις ποτά... :P :P :P :P

http://www.noiz.gr/index.php?topic=8176.0

 
Superfunk είπε:
Οι βελγικες μοναστηριακες ειναι καταπληκτικες αλλα "δυσκολες" με τη ζεστη που εχουμε στην Ελλαδα,οποτε να τις πινεις χειμωνα....
Ε, εννοείται, πάντα χειμώνα! Άλλωστε για "μαζικής κατανάλωσης" εγώ είμαι ταγμένος σε Heineken και Kaiser. :)

Δε μου είπες όμως, έχεις δοκιμάσει τη Grimbergen που λέω;; :)

Ασε που δεν κάνει να ανακατεύεις ποτά... :P :P :P :P
;D ;D ;D ;D ;D

 
οχι αλλα με την πρωτη ευκαιρια θα το κανω..(κανεις δεν εχασε δοκιμαζοντας...ΑΚΟΜΑ μια μαρκα μπυρας!! :) :))

φαινονται παντως του...απιστευτου (μονο το χρωμα τους να δεις ξερεις οτι θα πιεις θεϊκια μπυρα.. ;)

 
Desperado έχετε πιειι?Περίεργο πράμα ,γαλλική.

Με λεμονάκι και  τεκίλα (οχι δε συνοδευεται απο αυτά,τα περιέχει)

Δεν είναι καθαρόαιμη μπύρα,αλλά δροσιστική

 
Εγώ πάλι είμαι φαν (αυτόν τον καιρό) του Southern Comfort. Στα μεγάλα κρύα προτιμώ Drambuie ή Jack-Amaretto (λόγω της γλυκάδας τους που σε ζεσταίνει). Από ουίσκυ, χωρίς να έχω δοκιμάσει πολλά, αγαπημένο μου είναι το Johnny Black Label. Από μπύρες +10 στον Superfunk για τη Zubr και τη Budweiser. H καλύτερη που έχω πιεί πάντως, νομίζω ότι είναι η Du Desert. Λεπτή γεύση και απίστευτα δροσιστική! Δοκιμάστε την!

 
Πριν λίγες μέρες ανακάλυψα το ιδανικό (περίπου) malt : Balvenie Doublewood

Εξαιρετικά ιδιαίτερη γεύση, με ενα καταπληκτικό aftertaste που θυμίζει παλιο Cherry.

belvenie12_doublewood.jpg


Είμαι ήδη στο τρίτο μπουκάλι (σε 15 μέρες)  και τολμώ να πώ πως στα 33 μου, έχοντας και 4 χρόνια Barman κάποτε, δεν έχω πιει ποτέ κάτι καλύτερο (και εχω πιει πολλά) !!

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Γενικά δεν την βρίσκω με το αλκοόλ.Απο ουίσκυ δεν ξέρω τπτ, πίνω όποτε θυμάμε σαν δεύτερη επιλογή drambue, southern comfort,haig.Απεχθάνομαι πλήρως όλες τις μπύρες και έχω δοκιμάσει και κάποιες ακριβές για να βγάλω αυτή τη γνώμη.

Κρασάρες όμως για τη γεύση τους τις ρουφάω.Τώρα τελευτάιο έχω ανακαλύψει το κλασσικό moscato d'asti και το απολαμβάνω με κάθε ευκαιρία.Θα πείτε γυναικειο αλλά είναι τέλειο.Άλλα κρασιά που μου άρεσαν μέχρι προσφάτος είναι σαντορινιότικα κοκκινα λιαστα.Vinsanto(boutari),Canava(Rousos) κτλ.Επίσης και τα σαμιότικα τα λευκά τα γλυκα είναι ωραία.Έχω δοκιμάσει το απλό,κλασσικο, φτηνο και θέλω να δώ και τα υπόλοιπα.

Μεθούσα μέχρι τα 16-17 μου.Απο τότε ξέρω το μέτρο και προφυλάγομαι, μιάς και έχω ιστορικό και με το στομάχι μου.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
blue είπε:
Ηaig επειδή είμαι θύμα του μάρκετινγκ κ το παίζω τζαζίστας.;D
Τι σχέση έχει η τζάζ με το haig?Δώσε κανα στοιχείο να δουμε?

 
Οντως εχοντας γνωστο βαρεμενο με καβα...που κατα καιρους επισκεπτομαστε με τον πατερα μου....ο οποίος ειναι σε φαση SF που γενικοτερα εχει μια απεχθεια σε κουρδισμενα ξυλα και λοιπα....ετσι και αυτος μας προτεινει φτηνα εξαιρετικά κρασια....

Το Moscato di asti ήταν ενα απο αυτά....Πολύ καλο απο οσο θυμαμαι....((εχω 2 μπουκαλια σπιτι ετσι για το καλο για την πρωτοχρονιά....))

 
Superfunk είπε:
Οι αγαπημενες μου μπυρες ειναι πλεον ολες γιαπωνεζικες οποτε και να στις προτεινω σαν πρωτη επιλογη δωρον αδωρον θα ειναι (δυστυχως οι διαφορες "γιαπωνεζικες" μπυρες που κυκλοφορουν εκτος Ιαπωνιας δεν παρακευαζονται στην Ιαπωνια αλλα κυριως στην Αγγλια,οποτε ουδεμια σχεση με τις original εχουν μια και το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ συστατικο τους δηλ. το ΝΕΡΟ δεν ειναι το ιδιο...)
Όσο πάει και αυτό τον άνθρωπο τον αγαπάω περισσότερο, παρά τη μανία του με τις τελε....

Να και για όσους θέλουν να δοκιμάσουν Ιαπωνικές μπύρες, ποτά, φαγητά, κτλ: http://www.soya-japan.gr/

 
jack Daniels kai dewars  στο σπιτι και έξω jameson  αν πετύχω κανενα καθαρο μπαράκι  απο ακριβά έπινα τζόνι μαυρο  άλλα δεν τα γουσταρω πλεον

 
To αγαπημένο μου "mainstream" ουίσκυ είναι το jameson, αλλά με αφορμή αυτό να σας πω μια μικρή ιστορία: Με έχει καλέσει φιλος σπίτι του στη γιορτή του, είμαστε 6-7 άτομα και μετά το φαγητό πίνουμε chivas (από τα αντικειμενικά καλά ουίσκυ). Σε μια στιγμή μας λέει, παιδιά να σας βάλω ένα σφηνάκι από ένα φοβερό ουίσκυ που πήρα από τη Σκωτία...και μας βάζει από ένα σφηνάκι edradour...Παιδιά αυτό το πράγμα δεν υπήρχε! Μπροστά του το chivas έμοιαζε με νεράκι! Τσακμάκι που λένε και με πολύ γεμάτη γεύση, την ένιωθες παντού στο κεφάλι και τον οισοφάγο...Ξέρω ότι δε θα ξαναπιώ ποτέ, αλλά ήταν απίστευτο σαν εμπειρία!

 
Μιας που ξεθάφτηκε το θέμα μετά από πέντε χρόνια, ας πω κι εγώ τις προτιμήσεις μου.  ;D

Πρώτη επιλογή είναι Jack Daniels.

Μετά έπονται χωρίς συγκεκριμένη σειρά προτίμησης τα Chivas και Cardhu.

 
Αν και ειναι απο τις καλυτερες νεκραναστασεις,το αγαπημενο μου γουισκυ και μου κανει εντυπωση που δεν εχει αναφερθει,ειναι το lagavulin...αυτη η καπνιστη γευση του ειναι πραγματικα απιστευτη!!!Θυμαμαι καποτε δουλευα μπαρ σε ενα απο τις μεγαλυτερες αλυσιδες μπαρ-restaurant και επεμεναν να βαζουν ολα τα σπεσιαλ ποτα(lagavulin,talisker κλπ) στο ψηλοτερο σημειο του μπαρ κοντα στα φωτα...οσο κ να τους παρακαλαω να τα βγαλουμε απο κει (λιωναν τα καπακια τους και ξινιζαν απο τη ζεστη) κανεις δεν ακουγε...ετσι φροντισα το lagavulin και λιγο το talisker,να μην προλαβουν να χαλασουν ;D

Απο μπυρες,οχι ομως για μεγαλη καταναλωση,αγαπημενες ειναι οι Franziskaner και η Chimay η μωβ...στην Αγγλια μου αρεσε πολυ και η Guiness βαρελι αλλα εδω δε μπορω να τη πιω με τπτ...

 
Ριχάρδος είπε:
To αγαπημένο μου "mainstream" ουίσκυ είναι το jameson, αλλά με αφορμή αυτό να σας πω μια μικρή ιστορία: Με έχει καλέσει φιλος σπίτι του στη γιορτή του, είμαστε 6-7 άτομα και μετά το φαγητό πίνουμε chivas (από τα αντικειμενικά καλά ουίσκυ). Σε μια στιγμή μας λέει, παιδιά να σας βάλω ένα σφηνάκι από ένα φοβερό ουίσκυ που πήρα από τη Σκωτία...και μας βάζει από ένα σφηνάκι edradour...Παιδιά αυτό το πράγμα δεν υπήρχε! Μπροστά του το chivas έμοιαζε με νεράκι! Τσακμάκι που λένε και με πολύ γεμάτη γεύση, την ένιωθες παντού στο κεφάλι και τον οισοφάγο...Ξέρω ότι δε θα ξαναπιώ ποτέ, αλλά ήταν απίστευτο σαν εμπειρία!
Α, νεκρανασταση μεν αλλα αξιζει τον κοπο. Το Edradour ειναι απο τα αγαπημενα μου ουισκια εδω και 2-3 χρονια οποτε ετυχε να επισκευτω το αποστακτηριο τους - ειναι το μικροτερο στη Σκωτια. Η παραγωγη ειναι αρκετα μικρη οποτε ειναι σχετικα δυσευρετο στην Ελλαδα. Ιδιαιτερα "καθαρο" ουσικι, τοσο στο χρωμα οσο και στη γευση & αρωμα, μου αφησε πολυ ωραιες εντυπωσεις. Ειχα ενα μπουκαλι re-casked 11αρι που το τελειωσα περσυ και υπαρχει και στο πατρικο μου ενα 12αρι Caledonia Special το οποιο θα ανοιχτει σε καποια ιδιαιτερη περισταση.

 
noe13 είπε:
Αν και ειναι απο τις καλυτερες νεκραναστασεις,το αγαπημενο μου γουισκυ και μου κανει εντυπωση που δεν εχει αναφερθει,ειναι το lagavulin...αυτη η καπνιστη γευση του ειναι πραγματικα απιστευτη!!!
You and I together brother!!!!

Μια γουλιά = ένα γεύμα (από πληρότητα γεύσης)

 
Εγω εφερε προσφατα απο το Εδιμβουργο αυτο το....νεκταρ

http://www.auchentoshan.com/age-check.aspx

(ειναι το αγαπημενο απο τα....δεκαδες που υπαρχουν των locals και το μοναδικο triple distilled scotch whisky)

απλα δεν υπαρχει.....

 
Φέτος ανακάλυψα το Glenmorangie, που θα είναι πιθανότατα η καθιερωμένη γιορτινή αγορά του single-malt-να-πιούμε-με-φίλους (παλιότερα ήταν το Talisker).

Και επειδή έχουμε συνέχεια διαφωνίες με τους συν-πότες για την προφορά των διαφόρων ονομάτων ;D βρήκα αυτό: http://www.dcs.ed.ac.uk/home/jhb/whisky/pronounc.html

 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top