Volume boost σε σολο

ppanousos

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Για volume boost σε σολο,προτεινετε καποιο clean boost πεταλι(και αν ναι ποιο) η volume pedal;Εννοειται οτι η οποια επιλογη θα μπει στο τελος του chain.Ευχαριστω εκ των προτερων για τις προτασεις

Tc mini spark και απο μενα. Ειναι πολυ οικονομικο και απλα τελειο για τη δουλεια αυτη. Εχει και μια ωραια λειτουργια το button. Την ωρα του solo, το πατας και το κρατας πατημενο μεχρι να τελειωσει το σολο. Μολις αφησεις το ποδι σου, επανερχεται η προηγουμενη κατασταση κατα την οποια ειναι ανενεργο. Δεν χρειαζεται να κανεις κλικ πριν και μετα.

Κατι καλυτερο θα βρεις εαν δωσεις 3x το κοστος του.

Μπορεις να χρησιμοποιήσεις διάφορα πετάλια:

1.ΕQ, το κλασσικο BOSS GE7 ειναι κλασσικο για καποιο λόγο,έχεις την επιπλέον  δυνατότητα για ΣΥΧΝΟΤΙΚΕΣ επεμβάσεις στο μπουσταρισμενο σημα

2.Compressor,εκτος της δυνατοτητας να μπουσταρεις το σημα μπορείς να το κομπρεσσάρεις κι ολας (οσο εσυ θες απο καθολου εως πολυ)

3.Καποιο dedicated booster οπως το Sparkle Drive που σου προταθηκε παραπανω

4.Οποιοδηποτε overdrive που "καθαριζει" καλα αν κλεισεις το gain, το φθηνο Joyo Ultimate Drive ειναι φανταστικο clean boost & σου δινει και τη δυνατοτητα να προσθεσεις πριμα αν θες. 

;Εννοειται οτι η οποια επιλογη θα μπει στο τελος του chain.
δεν εννοειται καθολου,το clean boost θα το βαλεις μετα τα βρωμικα πεταλια σου και πριν τα modulation,delay & reverb.

Σε συνεχεια του προηγουμενου ποστ, μπορεις να χρησιμοποιησεις και το overdrive tc electronics mojo mojo. Θα σου παχυνει/στρογγυλεψει ελαφρως τον ηχο και εχει και πολυ δραστικα bass και treble knobs για τυχον μικροδιορθωσεις.

Για Fender μ'αρέσει το GE-7 μετά το main OD/Dist πετάλι.

Για Gibson to ΕΡ-booster.

Superfunk είπε:
3.Καποιο dedicated booster οπως το Sparkle Drive που σου προταθηκε παραπανω
Πόσο παραπάνω;  ;D

Να προσθεσω κ το εκπληκτικο ehx soulfood...ειναι overdrive που μπορει να σου δυναμωσει τον ηχο χωρις να τον χρωματιζει καθολου αν δε θες!

Το soulfood απο τη μια ειναι clean boost με το gain τερμα κλειστο, αλλα απο την αλλη μου διδει την εντυπωση οτι λεπταινει και διδει λιγο πριμα στον ηχο. Δεν κανει την δουλεια που κανει το tc mini spark(le), ειδικα για σολο.

Αντιθετα, εαν ηθελα ενα booster για να παιζω καθαρα, θα προτιμουσα το soulfood διοτι διδει εναν τσαμπουκα στον καθαρο ηχο.

Μια αλλη λυση που βρισκεται στην μεση των δυο ειναι το οικονομικοτατο donner boost killer (κλωνος του xotic rc booster). Μπορει να μπουσταρει καθαρα, εχει treble και bass knob, και εχει και ρυθμιση gain. Πολυεργαλειο με εξαιρετικο ηχο.

RC Booster και αν μπορείς RC Booster V2.

Nestoras είπε:
Για Fender μ'αρέσει το GE-7 μετά το main OD/Dist πετάλι.

Για Gibson to ΕΡ-booster.Πόσο παραπάνω;  ;D
Το EP Booster γιατί δεν σου αρέσει με single coils? Αγόρασα -από περιέργεια- πριν μερικούς μήνες το SL Drive της xotic και έπαθα τέτοια πλάκα που σκέφτομαι να πάρω και ένα EP.

S9F είπε:
Το EP Booster γιατί δεν σου αρέσει με single coils?
M' αρέσει, απλά με το GE-7 κάνω καλύτερο shaping στα μεσαία και κόβω λίγο από τα πρίμα. Επίσης με ψιλοχαλάει το true bypass switch του EΡ, που κλικάρει, και με τους single coil ακούγεται ενοχλητικότερα.  ;)

Nestoras είπε:
M' αρέσει, απλά με το GE-7 κάνω καλύτερο shaping στα μεσαία και κόβω λίγο από τα πρίμα. Επίσης με ψιλοχαλάει το true bypass switch του EΡ, που κλικάρει, και με τους single coil ακούγεται ενοχλητικότερα.  ;)
Thanks! :)  Μου θύμισες την επιγραφή του Bill Finnegan πάνω στο Klon KTR σχετικά με το buffer: "Almost always better" για το buffer ενεργοποιημένο και " Almost always worse" για το buffer απενεργοποιημένο.  ;D

Nestoras είπε:
Το GE7 ειναι απο τα λιγα πεταλια που πρεπει να βρισκονται σε ΟΛΕΣ τις πεταλιερες...in fact προχθες μου χαλασε το UD μετα απο 6 χρονια (κανει κρακακρουκα ο διακοπτης) και φευγω σουμπιτος να αγορασω ενα μια και μου ΕΛΕΙΨΕ τοσα χρονια...  :)

Και εγώ το  tc mini spark θα πρότεινα για την περίπτωση που ζητάς (clean boost/volume boost).

Δεν είναι το ''αγαπημένο'' μου boost επειδή προσωπικά θέλω το ''κατιτίς'' παραπάνω σε θέμα βρωμιάς  ;D όταν boost-άρω για σόλο, αλλά για clean boost είναι ό,τι πρέπει. Όχι ότι δεν έχει καθόλου χροιά, δεν είναι volume boost, έχει μια ανεπαίσθητη boost επιρροή στον ήχο, όσο ακριβώς χρειάζεται όμως, εντελώς διακριτική και χρήσιμη. Σαν το φαγητό που ο μάγειρας βάζει ίσα ίσα το μπαχαρικό που χρειάζεται για να σου δώσει αυτό το κάτι παραπάνω χωρίς αλλοιώσει το πιάτο (μετά από αυτή την περιγραφή η tc electronics πρέπει να με προσλάβει ως διαφημιστή  ;D )

Lord_Goumis είπε:
  Και εγώ το  tc mini spark θα πρότεινα για την περίπτωση που ζητάς (clean boost/volume boost).

Δεν είναι το ''αγαπημένο'' μου boost επειδή προσωπικά θέλω το ''κατιτίς'' παραπάνω σε θέμα βρωμιάς  ;D όταν boost-άρω για σόλο, αλλά για clean boost είναι ό,τι πρέπει.
Κι εγω θελω βρωμια, ογκο και σκασιμο στον τονο μου, αλλα γι'αυτη τη δουλεια εχω μονιμα στην αρχη του chain αλλο booster, μονιμα ανοιχτο (always on). Ετσι παιζω χαμηλα απο το volume της κιθαρας για να εχω clean ηχο και δινω τερμα οταν θελω το γκαζακι στο τονο. Αυτο οταν εχω στο clean-crunchy καναλι τον ενισχυτη.

Παρομοιως οταν ειμαι στο haig gain καναλι, οταν κοβω απο το volume της κιθαρας, εχω crunchy-drive τονο και οταν ανοιγω τερμα, εχω dist τονο.

Αυτοι ειναι 4 τονοι με δυο καναλια απο τον ενισχυτη, αλλα υπαρχουν και ενδιαμεσες χροιες και σκασιμο.

Δεν ειναι παταω ενα κουμπι on/off και εχω ενα τονο. ΕΙναι ρυθμιζομενη η ενταση του gain.

Οταν θελω να "βγω μπροστα" σε επιπεδα τυπου "level φωνης" στη μιξη, δλδ "ακουγομαι μονο εγω"/"πισω και σας εφαγα", (σε οποιο καναλι και να παιζω) παταω το tc mini.

Κι εγω δηλωνω χρήστης :P  του TC Spark Mini

Εχω δοκιμασει πολλα στο παρελθον JAM, GE7 k.α

Κολλησα με το TC....

Τρία έχω χρησιμοποιήσει κατά καιρούς

1.Fulltone fat boost 3 (ωραιότατο και παραμετροποιήσιμο)

2.EHX Soul food - μου άρεσε πολύ το drive του όμως ειδικά με humbuckers οπότε το χρησιμοποιώ ως drive.

3. MXR micro amp M133 και... δε χρειάζεσαι και πολλά- set it and forget it. 1 knob.

Χρωματίζει αρκετούτσικα τον ήχο αλλά μόνο goodness προσθέτει οπότε ΔΕ ΜΕ ΧΑΛΑΕΙ καθόλου.

Αν έπρεπε να διαλέξω μάλλον θα αμφιταλαντευόμουν μεταξύ 1 κι 3 αλλά ίσως κέρδιζε το 1 για συναισθηματικούς λόγους (το έχω χρησιμοποιήσει για πολλά χρόνια live)

Superfunk είπε:
Το GE7 ειναι απο τα λιγα πεταλια που πρεπει να βρισκονται σε ΟΛΕΣ τις πεταλιερες...in fact προχθες μου χαλασε το UD μετα απο 6 χρονια (κανει κρακακρουκα ο διακοπτης) και φευγω σουμπιτος να αγορασω ενα μια και μου ΕΛΕΙΨΕ τοσα χρονια...  :)
δεν είναι σίγουρο ότι θα σου βγεί το ίδιο, καθώς άλλαξαν βέρσιον κάπου στο μεταξυ...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back