• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Βοήθεια για κάρτα ήχου για ηχογράφηση τυμπάνων

eridanous

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Γειά σας,

όπως λέει και ο τίτλος, ψάχνω μια κάρτα ήχου για να ηχογραφήσω τύμπανα. Τα τύμπανα θα έχουν συνολικά 8 μικρόφωνα (5 δυναμικά + 3 πυκνωτικά) και η εγγραφή στον υπολογιστή (Cubase 5) θέλω να μου δίνει και τα 8 κανάλια ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ, προκειμένου να μπορώ να επεξεργαστώ το κάθε μικρόφωνο ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα.

Βρήκα στον Thomann αυτή εδώ: http://www.thomann.de/gr/behringer_xenyx_x2222_usb.htm

αλλά το πρόβλημά της είναι ότι στην εγγραφή θα σου δώσει μόνο ένα στέρεο κανάλι, δηλαδή μπορείς να γράψεις στο pc μόνο αυτό που θα στέλνεις και στα ηχεία, με αποτελεσμα να μη είναι δυνατή η επεξεργασία του κάθε μικροφώνου ξεχωριστά. (Για τον εν λόγω ισχυρισμό είμαι σίγουρος διότι πήρα τηλέφωνο στον Thomann)

Η ηχογράφηση (προς το παρόν) θα γίνεται σε laptop το οποίο διαθέτει μόνο θύρα USB και όχι firewire (εκτός και αν με πείσετε ότι οι δύο θύρες έχουν μεγάλη διαφορά στην απόδοση οπότε θα δω τι θα κάνω τότε  :P)

Από το Thomann μου πρότειναν αυτή: http://www.thomann.de/gr/maudio_fast_track_ultra_8r.htm

Είναι καλή? Μήπως υπάρχει κάτι άλλο που να έχει σύνδεση και USB και firewire ή κάτι παρόμοιο πιο οικονομικό?

Γενικά ό,τι συμβουλές - εμπειρίες έχετε πάνω στο θέμα θα με βοηθούσαν πολύ διότι είμαι σχετικά νέος στο χώρο της ηχογράφησης...

Απλά χαζεύοντας την MAudio πρόσεξα ότι το phantom power είναι group  1-4 και 5-8,κι εσύ έχεις 5 δυναμικά και 3 πυκνωτικά...άρα θα σου λείπει μιά θέση έτσι δεν είναι?

στο λέω μήπως δεν το πρόσεξες ;)

Νόμιζα ότι όταν ενεργοποιήσεις το Phantom power απλώς τα πυκνωτικά τραβάνε την extra τάση που χρειάζονται και τα δυναμικά μένουν ανεπηρέστα λειτουργώντας κανονικά. Το λέω αυτό διότι σε όλες τις κονσόλες που έχω δει, το Phantom power είναι απλώς ένα κουμπί και ενεργοποιείται για όλα τα κανάλια της κονσόλας, δηλαδή δεν επιλέγεις να βάλεις το Phantom power μόνο στα συγκεκριμένα κανάλια που έχεις συνδέσει τα πυκνωτικά μικρόφωνα, απλά το πατάς και όσα κανάλια έχουν τα πυκνωτικά μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα υπολοιπα μένουν ανεπηρέστα (δεν είμαι και σίγουρος ας το επιβεβαιώσει - διαψεύσει κάποιος).

Οπότε, νομίζα πως στην MAudio, θα βάλω στη μία ομάδα 4 δυναμικά και στην άλλη θα βάλω 1 δυναμικό και 3 πυκνωτικά και εκεί θα έχω το Phantom power...

οπότε θεωρητικά αν τα δυναμικά τα βάλεις με jack δεν θα έχεις πρόβλημα

για xlr,απ' ότι κατάλαβα οι απόψεις είναι...έτσι κι έτσι...

eridanous είπε:
Νόμιζα ότι όταν ενεργοποιήσεις το Phantom power απλώς τα πυκνωτικά τραβάνε την extra τάση που χρειάζονται και τα δυναμικά μένουν ανεπηρέστα λειτουργώντας κανονικά. Το λέω αυτό διότι σε όλες τις κονσόλες που έχω δει, το Phantom power είναι απλώς ένα κουμπί και ενεργοποιείται για όλα τα κανάλια της κονσόλας, δηλαδή δεν επιλέγεις να βάλεις το Phantom power μόνο στα συγκεκριμένα κανάλια που έχεις συνδέσει τα πυκνωτικά μικρόφωνα, απλά το πατάς και όσα κανάλια έχουν τα πυκνωτικά μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα υπολοιπα μένουν ανεπηρέστα (δεν είμαι και σίγουρος ας το επιβεβαιώσει - διαψεύσει κάποιος).
εγω παντως με Presonus Firestudio αυτο κανω (2 πυκνωτικα για overhead) και δεν εχει θεμα αλλα φανταζομαι αυτο που λες ισχυει μιας και στην κονσολα soundcraft m8 εχει ενα κουμπι. Προφανως δεν συμαινει οτι πρεπει να παρω 8 πυκνωτικα μικροφωνα να κουμποσω

Ωραία άρα δε θα έχω πρόβλημα να το κάνω έτσι... ;D

Ευχαριστώ πολύ

Οπότε για να επιστρέψουμε στο αρχικό ερώτημα:

Τι άλλες προτάσεις - παρατηρήσεις έχετε?

εγω θα επαιρνα την καρτα ηχου που εχεις βαλει

η αυτη που σου λεω (εχει μια στις αγγελειες) αλλα αν παρεις αυτη ψαχτο λιγο με τα firewire γιατι η συγκεκριμενη ετειρια ειναι λιγο επιλεκτικη με τι chip ειναι το firewire. Κατα τα αλλα ειναι πολυ καλη καρτα

Οκ θα το κοιτάξω για την Presonus Firestudio απλά όπως ανέφερα και στην αρχή δεν έχω θύρα firewire στο laptop. Έχουν μεγάλη διαφορά οι δύο θύρες (USB - firewire) στο τελικό αποτέλεσμα?

Επίσης SPYROID πόσο την είχες πάρει την Presonus Firestudio?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μιλαμε μονο για firewire στα 8 καναλια.

- Focusrite Saffire Pro 40

- Presonus Firestudio (εχει διαφορες οχτακαναλες)

Το firewire chip ειναι το ιδιο και στις 2 εταιριες (τις εχω δοκιμασει κ τις δυο στον ιδιο υπολογιστη, και στις ιδιες ρυθμισεις εχουν ακριβως το ιδιο latency) (εχω την firestudio mobile κ ο αδερφος μου την saffire pro 24)

Οι προενισχυτες της Focusrite εχουν βραβευτει.

Με το σχημα μου προσφατα γραψαμε τυμπανα με την παρακατω καρτα η οποια ειναι firewire και το αποτελεσμα ηταν πολυ ικανοποιητικο. Η αληθεια ειναι οτι πριν την παρουμε δεν το ψαξαμε ιδιαιτερα αλλα μειναμε ικανοποιημενοι.

http://www.thomann.de/gr/m_audio_profire_2626_b_stock_2.htm

Αυτο σαν εναλλακτικη προταση.

Αν σε ενδιαφερει μπορω να ανεβασω ενα δειγμα απο τα ηχογραφημενα τυμπανα για να δεις περι τινος προκειται.

Ευχαριστώ πολύ  για τις απαντήσεις σας!!!

@Bbullet59: Αν δεν σου είναι μεγάλος κόπος να το ανεβάσεις, ανέβασέ το για να ξέρω και πώς θα πρέπει να είναι ο ήχος που θα παράγω. Εννοείται ότι τα τύμπανα ηχογραφήθηκαν πολυκάναλα έτσι? Σ' ευχαριστώ πολύ!

Ναι με 8 μικροφωνα. 1 πανω απο το snare και ενα απο κατω, 2 OH, 1 στο floor tom, 1 στο tom, kick in και kick out.

Το δειγμα ειναι τελειως dry δηλαδη οτι πηραν εκεινη την ωρα τα μικροφωνα.

Θα στο ανεβασω καποια στιγμη αργοτερα.

Επίσης, επειδή βλέπω πως υπάρχει μια προτίμηση στις firewire συνδέσεις, θα ήταν βλακεία να πάρω μια κάρτα με firewire και να την συνδέσω σε USB στο laptop με έναν αντάπτορα? Απ΄ ό,τι διαβάζω η διαφορά USB και firewire είναι στον τρόπο μεταφοράς των δεδομένων, οπότε δε μου φαίνεται λογικό απλώς με έναν αντάπτορα να λύνεται το πρόβλημα. Αλλά από την άλλη μεριά υπάρχουν τέτοιοι αντάπτορες... Ξέρει κανείς κάτι σχετικό πάνω στο θέμα?

eridanous είπε:
Επίσης, επειδή βλέπω πως υπάρχει μια προτίμηση στις firewire συνδέσεις, θα ήταν βλακεία να πάρω μια κάρτα με firewire και να την συνδέσω σε USB στο laptop με έναν αντάπτορα? Απ΄ ό,τι διαβάζω η διαφορά USB και firewire είναι στον τρόπο μεταφοράς των δεδομένων, οπότε δε μου φαίνεται λογικό απλώς με έναν αντάπτορα να λύνεται το πρόβλημα. Αλλά από την άλλη μεριά υπάρχουν τέτοιοι αντάπτορες... Ξέρει κανείς κάτι σχετικό πάνω στο θέμα?
δεν γινεται αυτο.. δεν ειναι εφικτο δηλαδη..

adamo_fender είπε:
δεν γινεται αυτο.. δεν ειναι εφικτο δηλαδη..
Ωραία τότε, στο link που ανέβασες πιο πρίν:  http://support.presonus.com/entries/21355765-Should-I-choose-a-FireWire-or-USB-audio-interface-

στο τέλος αναφέρει πως γίνεται ένα laptop να συνδεθεί με firewire αν έχει ExpressCard slot.

Δηλαδή αν βάλεις στην υποδοχή ExpressCard του laptop αυτό:http://firewire.computer-parts-store.com/2_Port_1394A_Firewire_34_Mm_Express_Card.html

και εκει πάνω συνδέσεις την κάρτα θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα?

Δηλαδή αντί να ανακατευτώ  με USB, να χρησιμοποιήσω την ExpressCard θύρα που είναι πολύ γρηγορότερη από το USB, και μέσω αυτής να έχω το firewire...

Και πάλι, ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Trending...

Νέα θέματα

Back