gadget είπε:
ΥΓ. Για μεταχειρισμένο σε πολύ καλή κατάσταση νομίζω η λογική τιμή είναι τα 2/3 τις αρχικής και κάτω.
ακριβώς, είναι η λογική τιμή
στα χρόνια που ζούμε στη χώρα (που λέει ο λόγος) που ζούμε (πάλι λέει ο λόγος)
δεν ισχυει. 50-60% της αρχικής τιμής αλλιώς σου μένει στο ράφι...
Παραδείγματα που μου έχουν συμβεί τελευταίως...
yamaxa rbx τετράχορδο active 2 διπλους τούμπανο κτλ 4 μηνων απο 380 ευρω το πήρα 160..στα 200 δεν το έπαιρνε κανείς...
πούλησα v55 κεφάλι 180 ευρώ ...στα 250 και στα 200 δεν το έπαιρνε κανείς. Καινούριος τώρα 315 €, τοτε κάτι παραπάνω.
Blackstar HTV-112 καμπίνα καινούρια 175€ με μεταφορικά κοντά 200
τη πήρα 100 γιατί στα 120 και στα 150 που κάποιοι πουλάγανε ακόμη την έχουν...
Το κορυφαίο....αυτοκίνητα...πολύ γέλιο....
Πούλησα ένα τσίλικο κορόλα 2000 μοντέλο πριν 2 χρόνια πραγματικά λαμπάδα το αμάξι με πολλά έξτρα, 3000€. Ο μηχανικός που το πήρε έτριβε τα μάτια του...το πούλησα σε ..μία μέρα...τα υπόλλοιπα που τα δίνανε 5000 ακόμη τα έχουν...
Πούλησα ένα τσίλικο σουίφτ 2007 μοντέλο πριν 1 χρόνια 65.000χλμ το αμάξι με πολλά έξτρα, 5500€. ...το πούλησα σε ..μία μέρα...τα υπόλλοιπα που τα δίνανε 7000 - 8000 ακόμη τα έχουν...
Αγόρασα volvo s40 1.8 2005 φουλ εξτρα τη πιο ακριβή έκδοσή του με 80.000χλμ αρχικής αξίας 32.000€ .... 6000. Φυσικά για να καταλήξω εκεί το έψαχνα καιρό...καμιά φορά μπαίνω και χαζεύω ακόμη αν υπάρχουν τα ίδια αυτοκίνητα που πουλιόνταν και πριν ένα χρόνο....και μάντεψε...είναι ακόμη εκεί. Γιατί? Γιατί τα δίνουν 8-10 χιλιάρικα.
Όλη μέρα στη δουλειά μου κάνω παζάρια με πελάτες κ προμηθευτές.... πλέον ένα θέλει ο κόσμος..το φτηνό..λεφτά δεν υπάρχουν ουτε για δείγμα...
οπότε κάπως έτσι καταλήγω στο 50-60% της αρχικής τιμής για ένα ΚΑΛΟ μεταχειρισμένο όργανο-αντικείμενο μουσικού εξοπλισμού...Ψάξτε με υπομονή και με λίγο παζαράκι (με ευγένεια και σεβασμό πάντα) θα βρείτε σίγουρα αυτό που θέλετε. Μην ξεχνάτε ότι το παζάρεμα είναι στη φύση των ανατολίτικων λαών άρα και σε εμάς. Σε πολλές χώρες της Ανατολής ο έμπορας προσβάλεται αν ...δεν του κάνεις παζάρι...