Βοήθεια 🫶🏻

Hanon

Νέο μέλος
Πόντοι
3
Χάη
Θέλω να αρχίζω να μαθαίνω να παίζω ηλεκτρική κιθάρα, αλλά ψάχνω για μια φθηνή επιλογή
Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι είναι το noiz αλλά αργά ή γρήγορα θα το πάρω το κολάι
Θενκς για την όποια βοήθεια 🩵

Καλωσορισες. Το νοιζ ειναι ενα μουσικό φόρουμ. Ένας διαδικτυακός τόπος στον οποίο συζητάμε θέματα μουσικης, οργάνων, ήχων, τεχνολογίας κλπ. Μια μεγάλη παρέα είμαστε.

Χάη
Θέλω να αρχίζω να μαθαίνω να παίζω ηλεκτρική κιθάρα, αλλά ψάχνω για μια φθηνή επιλογή
Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι είναι το noiz αλλά αργά ή γρήγορα θα το πάρω το κολάι
Θενκς για την όποια βοήθεια 🩵

Φτηνή κιθάρα, ή φτηνό τρόπο εκμάθησης?

Το noiz.gr είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα για μουσικούς, ηχολήπτες και λάτρεις του μουσικού εξοπλισμού, ένα κεντρικό σημείο φόρουμ και αγγελιών για μουσική, μουσικά όργανα, εξοπλισμό και συνεργασίες.​

📌 Τι προσφέρει το noiz.gr​

• 🗣️ Φόρουμ/Κοινότητα όπου μουσικοί και τεχνικοί συζητούν θέματα μουσικής τεχνολογίας, εξοπλισμού, τεχνικών παραγωγής κλπ.
  • 📣 Κατηγορίες αγγελιών για πώληση/αγορά μεταχειρισμένων μουσικών οργάνων, ηχητικών συστημάτων και συναφούς εξοπλισμού.
  • 📍 Κατηγοριοποίηση προϊόντων και υπηρεσιών όπως κιθάρες, ενισχυτές, PA εξοπλισμός, συνεργασίες μεταξύ μουσικών κλπ.

📌 Λειτουργικά, το noiz.gr επικεντρώνεται σε μια κοινότητα ανθρώπων που ασχολούνται ενεργά με τη μουσική, με φόρουμ και marketplace για μουσικούς στόχους.

Γειά! Το Noiz είναι σελίδα για αγγελίες μουσικού εξοπλισμού και φόρουμ για τη μουσική τεχνολογία και άλλα διάφορα θέματα. Πες μου τι μουσική παίζεις να σου προτείνω κιθάρα...

Edit: Ναι, γράφαμε όλοι μαζί γιαυτο επαναλαμβανόμαστε

Παιδιά καμιά άλλη έννοια?
Ετσι,λίγο πιό αφηρημένη?

Αγαπητό καινούργιο μέλος καλωσόρισες!
Αν δέν θέλεις στην τρίτη σελίδα να παρελάσουν μπροστά από τα μάτια σου κιθάρες των 2.000 e,που εμείς θα βρούμε τρόπο να παρουσιάσουμε σάν "οικονομικές",καθόρισε την αρχή και το τέλος του χρηματικού ορίου που θέλεις να κινηθείς.

Με τον καθορισμό του χρηματικού ποσού,μπορούν να εξεταστούν και λύσεις μεταχειρισμένων οργάνων που μπορεί να βρίσκονται τώρα ενεργές στις αγγελίες.

Το προσωπικό γούστο επίσης παίζει μεγάλη σημασία,γι αυτό αν είσαι ήδη λάτρης κάποιας συγκεκριμένης εταιρίας (Fender,Gibson) η σειράς/μοντέλου κιθάρας (Les Paul,Stratocaster) π.χ θα βοηθήσει σε πιό στοχευμένη αναζήτηση,σύμφωνη με τις προσωπικές σου προτιμήσεις.

Καλωσορισες. Το νοιζ ειναι ενα μουσικό φόρουμ. Ένας διαδικτυακός τόπος στον οποίο συζητάμε θέματα μουσικης, οργάνων, ήχων, τεχνολογίας κλπ. Μια μεγάλη παρέα είμαστε.

Φτηνή κιθάρα, ή φτηνό τρόπο εκμάθησης?
για φθηνή κιθάρα και εξοπλισμό ψάχνω
δεν χρειάζομαι απαραίτητα the best of the best. θα ήθελα κάτι φιλικό για αρχάριους ώστε να μπορέσω στο μέλλον να κάνω commit σε μια καλύτερη κιθάρα

Γειά! Το Noiz είναι σελίδα για αγγελίες μουσικού εξοπλισμού και φόρουμ για τη μουσική τεχνολογία και άλλα διάφορα θέματα. Πες μου τι μουσική παίζεις να σου προτείνω κιθάρα...

Edit: Ναι, γράφαμε όλοι μαζί γιαυτο επαναλαμβανόμαστε
μου αρέσουν τραγούδια των smiths,cigarettes after sex κτλ .
το τραγούδι που θέλω σίγουρα να μάθω είναι το «panic” by beomgyu.
επισης θα ήθελα να μάθω να παίζω κάποια κομμάτια από το αγαπημένο μου παιδικό ( pichi pichi pich) όπου προς την μέση των τραγουδιών γίνεται ένα διάλειμμα από το τραγούδι και παίζει μόνο κιθάρα

Παιδιά καμιά άλλη έννοια?
Ετσι,λίγο πιό αφηρημένη?

Αγαπητό καινούργιο μέλος καλωσόρισες!
Αν δέν θέλεις στην τρίτη σελίδα να παρελάσουν μπροστά από τα μάτια σου κιθάρες των 2.000 e,που εμείς θα βρούμε τρόπο να παρουσιάσουμε σάν "οικονομικές",καθόρισε την αρχή και το τέλος του χρηματικού ορίου που θέλεις να κινηθείς.

Με τον καθορισμό του χρηματικού ποσού,μπορούν να εξεταστούν και λύσεις μεταχειρισμένων οργάνων που μπορεί να βρίσκονται τώρα ενεργές στις αγγελίες.

Το προσωπικό γούστο επίσης παίζει μεγάλη σημασία,γι αυτό αν είσαι ήδη λάτρης κάποιας συγκεκριμένης εταιρίας (Fender,Gibson) η σειράς/μοντέλου κιθάρας (Les Paul,Stratocaster) π.χ θα βοηθήσει σε πιό στοχευμένη αναζήτηση,σύμφωνη με τις προσωπικές σου προτιμήσεις.
γενικά το budget μου είναι όσο το φθηνότερο τόσο το καλύτερο γιατί είμαι φοιτήτρια και με το ζόρι βγαίνει ο μήνας 😭
δεν έχω κάποια συγκεκριμένη προτίμηση σε μάρκα , αλλά είδα τις κιθάρες jackson που το σχήματα του είναι ουσιαστικά σαν Α και μου φάνηκαν πολύ badass

γενικά το budget μου είναι όσο το φθηνότερο τόσο το καλύτερο γιατί είμαι φοιτήτρια και με το ζόρι βγαίνει ο μήνας 😭
δεν έχω κάποια συγκεκριμένη προτίμηση σε μάρκα , αλλά είδα τις κιθάρες jackson που το σχήματα του είναι ουσιαστικά σαν Α και μου φάνηκαν πολύ badass
Καλημέρα!
Αυτό με τον μήνα καλύτερα να το συνηθήσεις,γιατί και μετά που θα τελειώσεις (αν δέν υπάρχει background η δέν φύγεις εξωτερικό) έτσι θα συνεχίσεις.

Κάνε αναζήτηση σε Flying V guitars εδώ στις αγγελίες και DIY Flying V guitars σε ευρωπαικά sites όπως το παρακάτω από ισπανία https://clandestineguitars.com/en/categoria-producto/diy-kits/v-fly-kits/ για σέτ που το συναρμολογείς στο σπίτι όπως και την πιό οικονομική λύση,αυτό από γερμανία https://www.thomann.de/gr/harley_benton_electric_guitar_kit_victory.htm
αποφεύγοντας οτιδήποτε εμφανίζεται σε δολλάρια,γιατί εκεί καθορίζει τα οικονομικά ένα πορτοκαλί καρτούν της Warner Bros και δέν ξέρεις σε τί τιμή θα καταλήξει στα χέρια σου.

Μετά πάς στην σχολή,σίγουρα θα γνωρίζεις κάποιον με μακριά μαλλιά,μπλουζάκια από ρόκ μπάντες που παίζει ηλεκτρική και τον καλείς σπίτι με την κωδική ονομασία "να δούμε ταινία".
Οταν θα έρθει,σιγουράκι αυτό,του εμφανίζεις το κουτί της κιθάρας που θέλει συναρμολόγηση,η της κιθάρας που μόλις αγόρασες έχοντας και τα κατάλληλα εργαλεία για set up δίπλα μαζί με κανένα burger και καμιά μπύρα και τα άλλα θα γίνουν από μόνα τους,αφου η βραδιά θα συνεχιστεί από βιδώματα,κολλήματα,κουρδίσματα και παροχή πληροφοριών πού δέν χρειάζεται να ξέρεις καθώς και μικρορυθμίσεις που για εσένα δέν θα έχουν καμία ουσιαστική διαφορά στον ήχο,αλλά αυτός μετά απο διαστήματα απόλυτης ησυχίας και επαναλαμβανόμενα χτυπήματα μιάς χορδής θα επειμένει να του επιβεβαιώσεις.

Πιο κάτω οικονομικά,δέν θα βρείς.

Μου αρέσει που το Ίντερνετ λέει ότι η K-pop απομακρύνει τους νέους από τη μουσική. Ορίστε, στο noiz τους παροτρύνει να ξεκινήσουν κιθάρα. Η Jackon δεν κολλάει στο vibe. Θες κάτι ροζ με σχήμα Stratocaster

Για τη μουσικη που φαίνεται να σε ενδιαφέρει μια strat ή και tele τύπου θα ήταν μια χαρά, και στυλιστικά και ηχητικά. 'Η ίσως και μια mustang! Kάτι προς Fender σχολή πάντως, ειδικά για Smiths και indie πράγματα.

Για δες για αρχή το παρακάτω βίντεο, μόνο και μόνο για να δεις μερικούς απο τους πολύ κλασσικούς τύπους κιθάρας. Σου κάνει "κλικ" κάποια παραπάνω? Και εμφανισιακά μιλώντας, ο ήχος είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων οπότε μη σε επηρεάσει ότι αλλού ακούς καθαρό και αλλού distorted ήχο στο βίντεο.

γενικά το budget μου είναι όσο το φθηνότερο τόσο το καλύτερο γιατί είμαι φοιτήτρια και με το ζόρι βγαίνει ο μήνας
Μολις περιέγραψες τις Harley Benton, τσεκαρε τες

Επίσης, καλό θα ήταν αν μπορέσεις να μας πεις ένα ποσό που μπορείς να διαθέσεις, για να ξέρουμε να σου προτείνουμε και ανάλογα μοντέλα - για όλα αυτά τα κλασσικά style που βλέπεις στο βίντεο παραπάνω μπορείς να βρείς όργανα απο φτηνά ως πανάκριβα, απο 150 ευρώ μέχρι δεκάδες χιλιάδες. Και να έχεις υπόψην σου ότι θα χρειαστείς και ένα μικρό ενισχυτή για αρχή - με την κιθάρα μόνη της δεν κάνεις τίποτα, και για αρχάριο ειδικά δε θα πρότεινα να μπλέξεις με modelling software. Οπότε δώσε μας ένα νούμερο και για τα δυο.

Τέλος, θα σου πρότεινα να κοιτάξεις την επιλογή μεταχειρισμένου εξοπλισμού. Καταλαβαίνω ότι σαν νέα στο σπορ δε θα ξέρεις τι να κοιτάξεις και που και πως να το αξιολογήσεις. Αλλά ειδικά αν είσαι περιορισμένη οικονομικά τα μεταχειρισμένα είναι κατ'εμε μακραν η καλύτερη επιλογή.

Υπάρχει στην παρέα σου, στον κύκλο σου κάποιος που να ξέρει 5-10 πράγματα για κιθάρες? Αν βρείς κάποιον να μπορεί να αξιολογήσει 4-5 πράγματα και να είναι μαζί σου όταν πας να δεις μια κιθάρα σε ενα μαγαζί, και ειδικά μια μεταχειρισμένη επιλογή, θα είναι τρομερά χρήσιμο για σένα. Και αν δεν έχεις κάποιον, βρες! Ρώτα στη σχολή σου, σε κανα γκρουπάκι - μπορεί να χρειαστεί να απωθήσεις κανα γυπαετό αλλά θα βρεθεί και κάποιος καλοπροαίρερος σίγουρα.

...Με προυπηρεσία στο είδος πτηνού που αναγράφεται παραπάνω,θα ήθελα να σε ενημερώσω οτί το είδος μας φημίζεται ιδιαίτερα για την προθυμία και την διαθεσημότητα 24/7 με τους καλύτερους χρόνους ανταπόκρισης και χαμηλότερο κόστος,από όλες τις άλλες κατηγορίες μουσικών.

Νομίζω ότι μια telecaster θα είναι ότι πρέπει για τη μουσική που ακούς και φιλική για να ξεκινήσεις

Και αυτόν τον ενισχυτή:

σύνολο ένα πεντακοσάρικο, μην πας παρακάτω, σύντομα θα το μετανιώσεις

Νομίζω ότι μια telecaster θα είναι ότι πρέπει για τη μουσική που ακούς και φιλική για να ξεκινήσεις

Και αυτόν τον ενισχυτή:

σύνολο ένα πεντακοσάρικο, μην πας παρακάτω, σύντομα θα το μετανιώσεις
Ρε συ, λεει οσο πιο φτηνα γινεται και βγαζεις κουστουμι 500ευρω και θα το μετανιωσει αν παει πιο κατω;
Πιο φτηνα δηλαδη δεν γινεται να μαθεις κιθαρα ή να δεις τελος παντων αν σου αρεσει;

Πολυ καλες επιλογες εκανες νομιζω αλλα πολυ πανω απο το απολυτως κατωτατο μπατζετ. Για αρχη και να καταλαβει αν γουσταρει να συνεχισει ακομα και ενας ενισχυτης ακουστικων νομιζω θα ηταν οκ ή κανενας blackstar fly/katana mini κλπ

Σε αυτη την περιπτωση παντως θα ελεγα το πιο σημαντικο ειναι να σεταρει καποιος την κιθαρα οποια και αν ειναι αυτη οποτε μαλλον αποκλειονται τα ιντερνετομαγαζα ή πρεπει να υπολογιστει και το κοστος ενος σεταρισματος στην τιμη.

Καλησπέρα και καλώς ήλθες.

Εγώ θα σου πρότεινα μεταχειρισμένο εξοπλισμό, καθώς υπάρχουν πολύ καλές ευκαρίες στις αγγελίες.

Από ένα γρήγορο ψάξιμο, ένα πολύ καλό παράδειγμα είναι η παρακάτω:

Από ενισχυτές δε χρειάζεσαι τίποτα περισσότερο από αυτό:

Το επόμενο βήμα είναι να πας την κιθάρα σε εναν τεχνικο για ένα καλο setup - αυτό θα πρέπει να το κάνεις ακόμα και σε κανούριες κιθάρες - και θα κανει μεγάλη διαφορά στην αίσθηση.

Συνολο εχεις 100+80+50 (σεταπ)= 230
Με ένα καλώδιο και κουρδηστήρι πας 250 και είσαι έτοιμη.

Πολύ σημαντικό κατά την αποψή μου είναι να κάνεις και κάποια μαθήματα με δάσκαλο έστω και 1-2 φορές το μήνα, ώστε όχι μόνο να μάθειςτα τραγούδια που θες, αλλά να καταλάβεις και τη μουσική σε μεγαλύτερο βάθος.

Καλή αρχή!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back