• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Τσιγάρο-ποτά-άλλες ουσίες και επίδραση στη φωνή

Δεν ξέρω για φωνή και φωνητικές χορδές και τέτοια αλλά , τα έκοψα όλα, τσιγάρα ποτά ξενύχτια καφέδες, δηλαδή εντελώς, ούτε μυρωδιά, αλκοόλ νικοτίνη καφεΐνη , και ύπνο στρώσιμο και είμαι πολλά χρόνια τώρα πολύ ωραία . Όσο γίνεται δηλαδή γιατί θέλει κάποια χρόνια καθαρισμό του οργανισμού από δαύτα και έχουν περάσει 15 χρόνια τώρα

Δεν ξέρω για φωνή και φωνητικές χορδές και τέτοια αλλά , τα έκοψα όλα, τσιγάρα ποτά ξενύχτια καφέδες, δηλαδή εντελώς, ούτε μυρωδιά, αλκοόλ νικοτίνη καφεΐνη , και ύπνο στρώσιμο και είμαι πολλά χρόνια τώρα πολύ ωραία . Όσο γίνεται δηλαδή γιατί θέλει κάποια χρόνια καθαρισμό του οργανισμού από δαύτα και έχουν περάσει 15 χρόνια τώρα
Την καλύτερη δουλειά κάνεις μπορώ να πω!

Δεν ξέρω πόσο καιρό θέλει για να καθαρίσει ο οργανισμός, αλλού διάβασα μερικές βδομάδες μέχρι και μήνες διάβασα (για τα πνευμόνια και το κάπνισμα που μπορούν να ξαναέρθουν στα φυσιολογικά τους αν δεν κάπνιζες δεκαετίες και το έκοψες μαχαίρι το κάπνισμα, επειδή για αλκοόλ είναι διαφορετική η φάση, αν πάθει ζημιά το συκώτι μπορεί να είναι και μόνιμη) όμως παίζει ρόλο και το σώμα σου, πόσο το "σηκώνει" ας το πω.

Π.χ. άλλοι με 2 μπύρες κάνουν κεφάλι, άλλοι με 2 μπουκάλια βότκα και ούτε καν νιώθουν. Ο θείος μου έχει απεριόριστη πρόσβαση σε ποτά και οινοπνευματώδη κάθε είδους (βότκες, ρούμια, κοκταίηλς, αψέντια, τσίπουρα, κρασιά, βαρελίσιες μπύρες, ρετσίνες, τεκίλες, κτλπ) λόγω της δουλειάς του (ιδιοκτήτης κάβας είναι) και μου έχει πει πως υπάρχουν μερικοί πελάτες που σε καθημερινή βάση έρχονται και αγοράζουν ποτά.

Ο ίδιος εν τω μεταξύ δεν πίνει παρά μόνο σε ειδικές περιστάσεις, γενέθλια, Πάσχα, αλλαγή χρονιάς, κτλπ.

Δεν υπάρχει ανοσία βέβαια αλλά μερικοί οργανισμοί έχουν άλλες αντοχές από άλλους.

Ένας γνωστός μου καπνίζει σαν νταλικιέρης (όταν δε κοιμάται, όταν δεν τρώει και όταν δεν είναι μέσα στα ΜΜΜ που απαγορεύουν το κάπνισμα, καπνίζει όλη μέρα) και δεν έχει τύχει να τον ακούσω καν να βήχει, γενικά το σηκώνει ο οργανισμός του.

Ο παππούς μου κάπνιζε και έπινε σαν να μην υπήρχε αύριο και έζησε μέχρι τα 92 του.

Πολλές περιπτώσεις που σε κάνουν να αναρωτιέσαι πόσο τυχεροί είναι μερικοί άνθρωποι.

Μακάρι κεγώ κάποτε να το κόψω πάντως. Θα κέρδιζα 45-50€ τον μήνα τα οποία θα επένδυα σε πιο ωφέλιμες δραστηριότητες.

Προς τον ΟΡ. Το αρχικό σου ερώτημα δεν στέκει, όπως και ΟΛΕΣ οι απαντήσεις που σου έδωσαν. Κάποιοι ''πίνουν'' και κελαηδάνε μέχρι τα 100 και άλλοι ψοφάνε στα 20, αλλά αυτό είναι καθαρά φαινόμενο που το εξηγεί η ιατρική.
Ένα πράγμα που ΔΕΝ εξηγεί η ιατρική, ούτε η ψυχολογία, είναι πως, ο κάθε άνθρωπος αισθάνεται όμορφα για να εκφραστεί, στη μουσική και τις τέχνες, είτε παίρνει ουσίες, είτε όχι και αυτό είναι το μόνο που μετράει.
Άλλος τη βρίσκει να μετράει θερμίδες και άλλος ''γραμμάρια'', το αν θα ζήσει, ή θα πεθάνει, δεν έχει σχέση με την έκφραση του ταλέντου του, αρκεί να αισθάνεται ''όμορφα '' τη στιγμή της έκφρασης

δεν έχει σχέση με την έκφραση του ταλέντου του, αρκεί να αισθάνεται ''όμορφα '' τη στιγμή της έκφρασης
Δεν κατάλαβα, δικαιολογείς τις ουσίες;

Αναδιατύπωσε όσα έγραψες επειδή περνάς λάθος μηνύματα ή δεν είσαι ξεκάθαρος/η.

Επίσης αυτό
Το αρχικό σου ερώτημα δεν στέκει, όπως και ΟΛΕΣ οι απαντήσεις που σου έδωσαν.
είναι άκυρο επειδή έδωσαν διαφορετικές απαντήσεις (αν μπήκες καν στον κόπο να αφιερώσεις 5-10 λεπτά στο να τις διαβάσεις και δεν τις προσπέρασες επειδή βιαζόσουν να πεις τα δικά σου) και είναι αδύνατον να μην στέκουν όλες.

Επίσης, ξαναδιάβασε τα όλα άλλη 1 φορά ή και 2 ή όσες χρειαστούν μέχρι να γίνει αντιληπτό πως ΔΕΝ είναι post που αφορά επιστήμη/ιατρική ΑΛΛΑ τις εμπειρίες και τις ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ απόψεις του κάθε σχολιαστή.

Μια χαρά θέμα είναι, παρακαλώ πολύ μην το μαγαρίσουν τα τρολς που δεν έχουν τι να κάνουν και βαριούνται.

Ας σεβαστούν και εμένα αλλά και όσους αφιέρωσαν χρόνο για όλα όσα μηνύματα ανταλλάχτηκαν εδώ μέσα.

Ευχαριστώ.

τρολς
Πέρασαν τα 10 λεπτά της δυνατότητας για επεξεργασία ενός σχόλιου οπότε απαντάω στον εαυτό μου αφού δεν έχω την επιλογή (πλέον) να το επεξεργαστώ/διορθώσω.

Είδα το προφίλ σου Σαμη Παραγκα και δεν φαίνεσαι για τρολ οπότε το παίρνω πίσω αυτό το συγκεκριμένο.

Αλλά chill, δεν έγραψα ποτέ κάτι τετελεσμένο και απόλυτο (πέραν του ότι όλα αυτά, τσιγάρα, ποτά, ουσίες, υπερβολές κάθε μορφής και κάθε είδους στον τρόπο ζωής) για να πεις "δεν στέκουν αυτά που έγραψαν όλοι εδώ μέσα".

Απλώς ρωτάω με βάση τις ατομικές εμπειρίες του κάθε χρήστη (χρήστη του noiz forum για να μην παρεξηγηθώ πάλι 🤣) εδώ μέσα, τι πιστεύει σχετικά.

Πέρασαν τα 10 λεπτά της δυνατότητας για επεξεργασία ενός σχόλιου οπότε απαντάω στον εαυτό μου αφού δεν έχω την επιλογή (πλέον) να το επεξεργαστώ/διορθώσω.

Είδα το προφίλ σου Σαμη Παραγκα και δεν φαίνεσαι για τρολ οπότε το παίρνω πίσω αυτό το συγκεκριμένο.

Αλλά chill, δεν έγραψα ποτέ κάτι τετελεσμένο και απόλυτο (πέραν του ότι όλα αυτά, τσιγάρα, ποτά, ουσίες, υπερβολές κάθε μορφής και κάθε είδους στον τρόπο ζωής) για να πεις "δεν στέκουν αυτά που έγραψαν όλοι εδώ μέσα".

Απλώς ρωτάω με βάση τις ατομικές εμπειρίες του κάθε χρήστη (χρήστη του noiz forum για να μην παρεξηγηθώ πάλι 🤣) εδώ μέσα, τι πιστεύει σχετικά.
Δεν επικροτώ, ούτε απορρίπτω οτιδήποτε κάνει κάποιον να αισθάνεται όμορφα, ή να τον διευκολύνει στο να εκφραστεί . Το αν αυτό έχει συνέπειες στην υγεία του, ή την υγεία των γύρω του, είναι άλλο θέμα.
Δεν υπάρχουν κανόνες στην έκφραση.

Δεν επικροτώ, ούτε απορρίπτω οτιδήποτε κάνει κάποιον να αισθάνεται όμορφα, ή να τον διευκολύνει στο να εκφραστεί . Το αν αυτό έχει συνέπειες στην υγεία του, ή την υγεία των γύρω του, είναι άλλο θέμα.
Δεν υπάρχουν κανόνες στην έκφραση.

Ναι δεν υπάρχουν κανόνες αλλά αυτό το 85% που γράφω στο αρχικό κείμενο είναι σε φάση "ΜΗΝ καπνίζεις/πίνεις αν θέλεις να τραγουδάς επαγγελματικά".

Και όσο περισσότερο συναναστρέφομαι με μουσικούς, τόσο περισσότερο καταλαβαίνω πόσο στα τέτοια τους όλοι και όλες με αυτά τα "πρέπει" και τις νόρμες, ό,τι γουστάρουν κάνουν και μια χαρά τελικό αποτέλεσμα βγαίνει.

Όπως έγραψε κάποιος παραπάνω (νομίζω Superfunk) πως Αρίθα Φράνκλιν, Σινάτρα, Κάλλας κτλπ κάπνιζαν αλλά τότε ήταν άλλες εποχές, δεν ήξεραν τις επιπτώσεις στην υγεία, αλλά ακόμα και έτσι, φωνάρες είχαν συνεπώς δεν είναι απαγορευτικό όσο νομίζουν μερικοί. Σίγουρα δε βοηθάει/συνεισφέρει αλλά ούτε καταστρέφει.

Για την φωνή αυτά.

Επειδή για έκφραση (ανεξάρτητα το αποτέλεσμα) πιστεύω πως όλοι συμφωνούν μαζί σου, ούτε επικροτούν ούτε και απορρίπτουν το πως την "βρίσκει" κάποιος.

Όλα τα '60s είχαν ναρκωτικά και κοίτα τι μουσικάρες βγήκαν με Beatles, Rolling Stones, Bob Dylan, John Lenon, Bee Gees, κτλπ κτλπ.

Όχι ότι χωρίς τα ναρκωτικά (συγκεκριμένα LSD) δεν θα υπήρχε το ροκ όπως το ξέρουμε αλλά η όλη φάση των Χίπιδων και το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα κατά του πολέμου του Βιετνάμ, που αναπόφευκτα εκφράστηκε μέσω της ροκ μουσικής της εποχής, είχε αυτά τα γούστα.

Και σε εμάς εδώ στη δεκαετία '20 και '30 η πρέζα των Ρεμπέτων.

Και στα '80S η κοκαΐνη τότε με την ντίσκο.

Και στα '90s σπιντάκια και MDMA στα rave party αλλά και το "μαύρο" στα φεστιβάλ χιπχοπ.

Γενικά πάντα υπήρχαν σε κάθε εποχή και σε κάθε μουσική οι εξαρτήσεις.

Όσοι καταστράφηκαν επαγγελματικά από τις παρενέργειες από κάποιο εθισμό ήταν εξαιτίας της κατάχρησης, όταν χάθηκε η ισορροπία από ένα σημείο και μετά.

Ναι δεν υπάρχουν κανόνες αλλά αυτό το 85% που γράφω στο αρχικό κείμενο είναι σε φάση "ΜΗΝ καπνίζεις/πίνεις αν θέλεις να τραγουδάς επαγγελματικά".

Και όσο περισσότερο συναναστρέφομαι με μουσικούς, τόσο περισσότερο καταλαβαίνω πόσο στα τέτοια τους όλοι και όλες με αυτά τα "πρέπει" και τις νόρμες, ό,τι γουστάρουν κάνουν και μια χαρά τελικό αποτέλεσμα βγαίνει.

Όπως έγραψε κάποιος παραπάνω (νομίζω Superfunk) πως Αρίθα Φράνκλιν, Σινάτρα, Κάλλας κτλπ κάπνιζαν αλλά τότε ήταν άλλες εποχές, δεν ήξεραν τις επιπτώσεις στην υγεία, αλλά ακόμα και έτσι, φωνάρες είχαν συνεπώς δεν είναι απαγορευτικό όσο νομίζουν μερικοί. Σίγουρα δε βοηθάει/συνεισφέρει αλλά ούτε καταστρέφει.

Για την φωνή αυτά.

Επειδή για έκφραση (ανεξάρτητα το αποτέλεσμα) πιστεύω πως όλοι συμφωνούν μαζί σου, ούτε επικροτούν ούτε και απορρίπτουν το πως την "βρίσκει" κάποιος.

Όλα τα '60s είχαν ναρκωτικά και κοίτα τι μουσικάρες βγήκαν με Beatles, Rolling Stones, Bob Dylan, John Lenon, Bee Gees, κτλπ κτλπ.

Όχι ότι χωρίς τα ναρκωτικά (συγκεκριμένα LSD) δεν θα υπήρχε το ροκ όπως το ξέρουμε αλλά η όλη φάση των Χίπιδων και το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα κατά του πολέμου του Βιετνάμ, που αναπόφευκτα εκφράστηκε μέσω της ροκ μουσικής της εποχής, είχε αυτά τα γούστα.

Και σε εμάς εδώ στη δεκαετία '20 και '30 η πρέζα των Ρεμπέτων.

Και στα '80S η κοκαΐνη τότε με την ντίσκο.

Και στα '90s σπιντάκια και MDMA στα rave party αλλά και το "μαύρο" στα φεστιβάλ χιπχοπ.

Γενικά πάντα υπήρχαν σε κάθε εποχή και σε κάθε μουσική οι εξαρτήσεις.

Όσοι καταστράφηκαν επαγγελματικά από τις παρενέργειες από κάποιο εθισμό ήταν εξαιτίας της κατάχρησης, όταν χάθηκε η ισορροπία από ένα σημείο και μετά.
Πλατιάζεις, σε ήπια, κάποιοι πέθαναν στα 20, κάποιοι στα 100. Δεν υπάρχουν οδηγίες χρήσεως, δεν υπάρχει κανόνας τι ΝΑ, ή να ΜΗΝ κάνεις, αρκεί να μη βλάπτεις τους γύρω σου

Σίγουρα δε βοηθάει/συνεισφέρει αλλά ούτε καταστρέφει.

Και να καταστρέφει δεν έχει καμμία σημασία αν είσαι τεράστια τραγουδίστρια ή τραγουδιστής....το καλύτερο άλμπουμ όλων των εποχών καΤεμε έχει γραφτεί με "χαμένο" το 90% του upper register της ΘΕΑΣ... η οποία από την ντρογκα και το πιωμα δεν ήξερε που πατούσε και που βρίσκονταν....ενώ και καμμία ΚΟΥΤΑ Camel αφιλτρα τη μέρα σίγουρα την μπουμπουναγε...παρόλα αυτά δεν μπορεί να ξεπεραστεί από καμμία τραγουδίστρια όσο "καλή" φωνή και να έχει...

Βέβαια εδώ μιλάμε για ΤΕΡΑΤΑ και όχι κανονικούς ανθρώπους....οπότε καλό είναι να μην προκαλούμε την τύχη μας.... εξάλλου ελάχιστο καιρό μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ η Billy αποχαιρέτησε τον μάταιο τούτο κόσμο...

ενώ και καμμία ΚΟΥΤΑ Camel αφιλτρα τη μέρα
Damn bro!

Τα άφιλτρα κιόλας τα βαριά... μία φορά κάπνισα και ένιωσα πως ο λαιμός μου μαύρισε σαν τζάκι.

Βέβαια εδώ μιλάμε για ΤΕΡΑΤΑ και όχι κανονικούς ανθρώπους....οπότε καλό είναι να μην προκαλούμε την τύχη μας

Συμφωνώ, δεν είναι παρά αυτό το 1 στα 100.000 ή 1 εκατομμύριο.

Αλλά ακόμα και αν δεν της έκανε κάποιο κακό το τσιγάρο, εφόσον ένιωθε την ανάγκη να καπνίσει για να τραγουδήσει νομίζω αυτό σημαίνει πως το είχε σαν σύντροφό της στη ζωή και στο τραγούδι.

Όλοι πιανόμαστε από κάπου για να παίρνουμε κουράγιο ή και έμπνευση.

@Superfunk τώρα που το ξαναδιάβασα, έμεινα στο
ΚΟΥΤΑ

που το έγραψες λογικά με κεφαλαία για έμφαση.

Κούτα;;; Που έχει x10 πακέτα;;;

Τι στο... δηλαδή κάπνιζε 200 άφιλτρα τσιγάρα την ημέρα;;

(10 πακέτα επί 20 τσιγάρα στο κάθε πακέτο)

Είσαι σίγουρος για αυτό;

Μήπως είναι αυτά τα gossip "το ήξερες ότι.." που γράφουν πολλές φορές αυτοί/ες που ασχολούνται με την προσωπική ζωή των διασήμων (παπαράτσι, δημοσιογραφίσκοι, κτλπ) που είναι υπερδιογκωμένες φήμες για να έχουν να πουλάνε;

Δεν το ρωτάω σε φάση "πως τα άντεχε τόσα πολλά" αλλά περισσότερο από άποψη χρόνου, πότε προλάβαινε να καπνίσει 200 (!!!) τσιγάρα σε 1 ημέρα;;;

Αν αλήθεια το έκανε και είχε αυτή την φωνάρα, τρελό respect!!!

Τη B.Holiday όμως την εξυμνούμε για λόγους μουσικότητας, αντίληψης και το πως αισθανόταν και εξέφραζε τα κομμάτια. Όχι με αυστηρούς όρους τεχνικής που ειδικά στην τελευταία της περίοδο δε θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε καν.

Η μουσικότητα είναι κάτι που καλλιεργείται με διάφορους τροπους και ένας παράγοντας που την επηρεάζει δεν ειναι μουσικός. Δηλαδη για να εκφρασεις καλα το βιωμα της ζωης μεσω της μουσικής πρεπει να γνωριζεις 1-2 πραγματα και για τη ζωη.

Η τεχνική είναι άλλο πραγμα. Όπως και το τραγουδιστικο φυζίκ. Και εδώ η Holiday το εχει απωλέσει. Όπως και ο Καζατζιδης όταν ειχε τραγουδίσει το 1994 στην εκπομπή του Γιαννόπουλου στο κανάλι 5, βρίσκεται σε κατώτερο σημειο απο αυτο που ήταν στην ακμη του. Ασχετα που το κατώτερο σημειο του Καζατζιδη δεν ήταν χαμηλό, και άσχετο που ακόμα και στην παρακμή του έσκιζε ολους τους συγχρονους τραγουδιστές. Σε σχετη με το peak του, βρισκόταν χαμηλότερα.

Επίσης αν σκαμπάζεις, αντιλαμβάνεσαι όταν ακούς κάποιον σε κακή μέρα, τι μπορει να κανει σε καλή. Δηλαδή τι τραγουδιστής-τρια μπορει να γινει κάποιος αρχάριος, ή τι τραγουδιστής-τρια ήταν κάποιος βετεράνος που πλεον εχει παρει την κατω βολτα.

Όπως και ο Καζατζιδης όταν ειχε τραγουδίσει το 1994 στην εκπομπή του Γιαννόπουλου στο κανάλι 5, βρίσκεται σε κατώτερο σημειο απο αυτο που ήταν στην ακμη του. Ασχετα που το κατώτερο σημειο του Καζατζιδη δεν ήταν χαμηλό, και άσχετο που ακόμα και στην παρακμή του έσκιζε ολους τους συγχρονους τραγουδιστές. Σε σχετη με το peak του, βρισκόταν χαμηλότερα.
Ισχύει αυτό.

Καμία σχέση Καζαντζίδης των 1960s και 1970s και Καζαντζίδης μετά τα 1980s που έγινε η όλη φάση με το συμβόλαιο του Μάτσα της MINOS αλλά και την όλη διαμάχη με Νικολόπουλο.

(Τα αναλύουν στα παραπάνω podcast αναλυτικά για όποιον/α ενδιαφέρεται)
Βέβαια, ακόμα και στα '90s ο Καζαντζίδης έβαζε κάτω το 99% των λαϊκών τραγουδιστών του τώρα αλλά αυτό είναι δικιά μου άποψη και ίσως biased επειδή στους τοπ 5 τραγουδιστές έχω τον Στέλιο.

(οι άλλοι 4: Μπιθικώτσης, Μητροπάνος, Αγγελόπουλος, Πουλόπουλος)

Επίσης αν σκαμπάζεις, αντιλαμβάνεσαι όταν ακούς κάποιον σε κακή μέρα, τι μπορει να κανει σε καλή. Δηλαδή τι τραγουδιστής-τρια μπορει να γινει κάποιος αρχάριος, ή τι τραγουδιστής-τρια ήταν κάποιος βετεράνος που πλεον εχει παρει την κατω βολτα.

Εξαρτάται κατά πόσο γνωρίζεις τον ίδιο αλλά και τα ακούσματά του. Π.χ. εγώ που ακούω κυρίως λαϊκά/ρεμπέτικα και λίγο έντεχνα, μπορώ να το καταλάβω αυτό πολύ καλύτερα από κάποιον που ακούει μόνο ξένα.

Αλλά ο καθένας αν ψάξει και βρει παλιά τραγούδια του ίδιου καλλιτέχνη και ακούει επί 1 ώρα παλιά, και επί 1 ώρα τα πιο καινούρια, μπορεί φαντάζομαι να βρει μερικές λεπτομέρειες που προδίδουν σε ποια περίπου εποχή/χρονιά άρχισε η κατηφόρα.

Αν δεν γινόταν η όλη φάση με τον Μάτσα της Minos και τα συμβόλαια, ο Καζαντζίδης θα τραγουδούσε σε όλα τα '80s και μετά στα '90s όλοι ξέρουμε τι υπέστη (καρκίνο στον εγκέφαλο) , είχε και μία ηλικία που σε συνδυασμό με όλα τα άλλα, τον είχαν αποξενώσει από την πραγματικότητα της τότε Ελλάδας.

Στα '90s κυριαρχούσαν τα σκυλάδικα σε όλα τα μαγαζιά, όλο αυτό τον πίκρανε τον Καζαντζίδη που η μουσική του ήταν διαμμετρικά αντίθετα με τα άλλα των ΛεΠα, Μαζώ, Αντύπα, και όλους αυτούς.

Αν δεν γινόταν η φάση με την Minos, αν δεν πάθαινε την αρρώστια, αν αν αν, δεν θα μιλούσαμε για peaks και παρακμές, ακόμα και στο "Βραδιάζει" (από τα τελευταία του Καζαντζίδη) έδωσε ρέστα.

Ισχύει αυτό.

Καμία σχέση Καζαντζίδης των 1960s και 1970s και Καζαντζίδης μετά τα 1980s που έγινε η όλη φάση με το συμβόλαιο του Μάτσα της MINOS αλλά και την όλη διαμάχη με Νικολόπουλο.

(Τα αναλύουν στα παραπάνω podcast αναλυτικά για όποιον/α ενδιαφέρεται)
Βέβαια, ακόμα και στα '90s ο Καζαντζίδης έβαζε κάτω το 99% των λαϊκών τραγουδιστών του τώρα αλλά αυτό είναι δικιά μου άποψη και ίσως biased επειδή στους τοπ 5 τραγουδιστές έχω τον Στέλιο.

(οι άλλοι 4: Μπιθικώτσης, Μητροπάνος, Αγγελόπουλος, Πουλόπουλος)

Όχι αυτο δεν ειναι άποψη. Είναι γεγονός.

Το 100% του τώρα και το 99% του τότε.

Όχι αυτο δεν ειναι άποψη. Είναι γεγονός.

Το 100% του τώρα και το 99% του τότε.

Χαίρομαι που συμφωνείς.

Συνήθως αν λέω τέτοια μου πετάνε "εεε τους αδικείς τους άλλους" και μετά τους ρωτάω "ποιους άλλους;" και κάπως έτσι η συζήτηση χωρίζεται σε στρατόπεδα και παρατάξεις, λες και μιλάμε για πολιτική και κόμματα.

Το κακό είναι πως επειδή η τελευταία περίοδος του Καζαντζίδη ήταν αυτή που ανέφερα παραπάνω, πολλοί εστιάζουν σε αυτά που έλεγε στα '90s και έβγαζε πίκρα και στεναχώρια, όπως:

Και επειδή όλα αυτά που δήλωνε για Εβραίους παιρνούσαν ως "ρατσιστικά" και μερικά και ως ομοφοβικά, έπεσαν και τον φάγανε.

Εγώ μπορώ να ξεχωρίσω τον καλλιτέχνη από τον άνθρωπο, τον καλλιτέχνη που αφιερώνει σώμα και πνεύμα στη τέχνη του από τον άνθρωπο που έχει τις όποιες ιδιαιτερότητες/εκκεντρικότητες στον χαρακτήρα του, και δεν θα έκρινα ποτέ τον Στέλιο από οποιεσδήποτε δηλώσεις και αν έκανε αλλά... δεν το βλέπουν όλοι έτσι, καλώς ή κακώς...

Αυτο ειναι απο το τελευταιο αλμπουμ του Στελλαρα

Προσωπικα, εχω δει και τα WDEIA και τις κλασσικουρες, εχω νοιωσει πως ειναι να ΣΟΥ ΤΡΥΠΑΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΦΩΝΑΡΑ ΤΗΣ ΣΟΠΡΑΝΟ απο απλη ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ στον ΤΟΙΧΟ, και πως ειναι να τρεμουν ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ απο τη ΦΩΝΑΡΑ ΤΟΥ ΒΑΡΥΤΟΝΟΥ, και περα απο αυτο και σε καλα στουντιο εχω βρεθει κλπ, ομως τον εαυτο μου ικανο να κρινει μια τετοια λαικη φωνη δε με θεωρω, με τιποτα.

Τωρα το πως ο καθε ανυπαρκτος youtuber και ο καθε πουθενας που δεν ξερει που πεφτει το Ντο στο πενταγραμμο μπορει να κρινει και να βγαζει συμπερασματα, εμενα μου διαφευγει, αλλα δημοκρατια εχουμε, ας λεει ο καθενας το μακρυ του και το κοντο του.

Τωρα το πως ο καθε ανυπαρκτος youtuber και ο καθε πουθενας που δεν ξερει που πεφτει το Ντο στο πενταγραμμο μπορει να κρινει και να βγαζει συμπερασματα
Δεν ξέρω σε ποιον αναφέρεσαι.

Τα βίντεο που ανέβασα εδώ είναι από συνεντέυξεις του ίδιου του Καζαντζίδη, δεν είναι επεξεργασμένα.

Αν λες για τα 2 podcasts του Lifo, μιλάνε απλά σφαιρικά, χωρίς να παίρνουν θέση είτε υπέρ είτε κατά του Καζαντζίδη. Ακούγεται δηλαδή η άποψη του Στέλιου για Νικολόπουλο αλλά και η άποψη/απάντηση του Νικολόπουλου, ακούγεται η άποψη του Μάτσα αλλά και ο αντίλογος.

Επίτηδες τα ανέβασα επειδή δεν παίρνουν θέση ούτε βγάζουν δικά τους συμπεράσματα, απλά παρουσιάζουν τα γεγονότα όπως αυτά είναι. Δες τα και τα 2 αν θέλεις, είναι πολύ ενδιαφέρον.

Τα ανέβασα συγκεκριμένα αυτά τα 2 επειδή δεν μπορώ να ξέρω αν όποιος/α διαβάζει την συζήτηση εδώ ποια θέση αυτός/η παίρνει επί όλων αυτών, για αυτό και τα επέλεξα.

Το ότι πάντως ο Καζαντζίδης έβαζε το όνομά του σε τραγούδια που άλλοι έγραψαν τον στίχο ή και την μουσική και περνούσαν ως 100% δικά του, είναι αππδεδειγμένο, γενικά τότε στα παλιά τα χρόνια γινόταν συνεχώς αυτό. Δεν το θεωρώ κακό απαραίτητα (επειδή έτσι και οι ίδιοι οι ανώνυμοι που δεν τους ήξερε κανείς στιχουργοί/συνθέτες ξαφνικά αναδειλνύοταν καο τους μάθαιναν όλοι χάρις στο μεγάλο όνομα και την φήμη του τραγουδιστή που θα τα ερμήνευε) απλά κάτι που γινόταν συστημικά μέχρι τότε που εμφανίστηκε η ΑΕΠΙ (ανώνυμη εταιρία προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας) και κόπηκαν όλα αυτά.

Trending...

Νέα θέματα

Back