triton extreme πλαινα πλαστικα

cos_dr είπε:
Μια πλακετουλα εχει μεσα το καημενο.
Γιατι, τα αναλογικα τι εχουν? Λυχνιες και γραναζια? ;D

Ωραια η απαντηση σου παντως. Αλλα τζαμπα χαλασες τον χρονο σου.

"Χουμορ κανω, χουμορ..." που ελεγε κι ο Σεφερλης υποδυομενος τον αστυνομο Θεοχαρη. :P

αυτά εχουν ημικλειστης αρχιτεκτονικης λειτουργικό συστημα.

semi closed architecture operation system.

Aυτο σε συνδυασμό με τα κατάλληλα chips προσομειώνει την αναλογική επεξεργασία των δειγμάτων ήχου που διαθέτει.

Αμα το ριξεις στο νερό, εκεί θα δεις τι ηχο θα βγάλει. Θα κελαηδαεί!!! λολ

Εγω θα σου πω να προσεξεις οταν βγαζεις τα πλαστικα και το λυνεις γιατι μεσα θα δεις οτι τα καλωδια π.χ. που συνδεουν το pitch bend αλλα και οι καλωδιοταινία της oθονης ειναι τσιμα τσιμα , μην τραυματίσεις καμμια υποδοχη η κόψεις κανα καλωδιο γιατι ειναι λεπτοδουλια μετα, ιδιαιτερα με τις υποδοχες αμα σπασουν, δεν θα καταφερεις να τις συγκολησεις στην πλακέτα. Με μεγάλη προσοχή, γιατι δεν ξερω πως ειναι δεμενο το συγκεκριμενο στα πλαινα του. Μεγαλη προσοχη σε όλα γιατι μετα θα το παρεις στα χέρια. Να σε βοηθήσει ενας φίλος ηλεκτρονικος με εμπειρία στην λύση-αρμολόγηση ηλεκτρονικων συσκευων. Και προσοχη στον στατικο ηλεκτρισμο αμα φτασεις πολυ βαθεια.

cos_dr είπε:
Η πολυφωνια εξαρταται απο τον αριθμο των software ταλαντωτων που εχει και στο συγκεκριμενο εχει την δυνατοτητα να παιξει 64 δειγματα ταυτοχρονα απο την rom του και 64 ταυτοχρονα απο την ram η τα expantion , δηλαδη 128 συνολο, οτι και να του βαλεις πάνω, και μασιφ να το κανεις, τα ιδια θα βγαλει, και καρυδια, και μεσα σε πηγαδι .
Πω-πω !!!

Ειναι ψηφιακο καθαρα και εχει και μια λυχνια και καλα που περναει ο ηχος, αλλα ειναι μικρη και πιο πολυ εφετζιδικη.
Δηλαδή έχει λάμπα για εφέ !!!

Το μονο που θα επαιζε ρολο ειναι αν εχει ψυκτρες και τις καλυπτες, αλλα ειναι η σχεδιαση ετσι που δεν χρειαζεται γιατι ακριβως το τροφοδοτικο ειναι εξωτερικο και τα τσιπ του ειναι χαμηλης θερμικης  απαγωγης
Φοβερό !!!

...θα δεις μεγάλη διαφορά θα σκάει καλύτερα...
Τι, μπορεί να σκάσει;

Γιατι, τα αναλογικα τι εχουν? Λυχνιες και γραναζια? ;D
Όχι, αυτά με τα γρανάζια είναι τα μηχανικά και τα άλλα με τις λυχνίες είναι τα φωτιστικά με φωτοκύταρα  ;D

cos_dr είπε:
αυτά εχουν ημικλειστης αρχιτεκτονικης λειτουργικό συστημα.
Δηλαδή έχει και κλειστής και ανοικτής;

Αμα το ριξεις στο νερό, εκεί θα δεις τι ηχο θα βγάλει. Θα κελαηδαεί!!! λολ
Κοινώς θα κάνει... τσίου το οργανάκι.

Εγω θα σου πω να προσεξεις οταν βγαζεις τα πλαστικα και το λυνεις γιατι μεσα θα δεις οτι τα καλωδια π.χ. που συνδεουν το pitch bend αλλα και οι καλωδιοταινία της oθονης ειναι τσιμα τσιμα , μην τραυματίσεις καμμια υποδοχη η κόψεις κανα καλωδιο γιατι ειναι λεπτοδουλια μετα, ιδιαιτερα με τις υποδοχες αμα σπασουν, δεν θα καταφερεις να τις συγκολησεις στην πλακέτα. Με μεγάλη προσοχή, γιατι δεν ξερω πως ειναι δεμενο το συγκεκριμενο στα πλαινα του. Μεγαλη προσοχη σε όλα γιατι μετα θα το παρεις στα χέρια. Να σε βοηθήσει ενας φίλος ηλεκτρονικος με εμπειρία στην λύση-αρμολόγηση ηλεκτρονικων συσκευων. Και προσοχη στον στατικο ηλεκτρισμο αμα φτασεις πολυ βαθεια.
+100

τα πραγματικα αναλογικα , οχι οι ρεπλικες, οπως  π.χ. τα moog εχουν αλλη δομη, εχουν γεννητριες μεσα, εχουν voltage controled amplifiers, voltage controlled filters , voltage controlled oschillators.

Εκει δεν θα μου φαινοταν περιεργο οτι αλλαγες στο σασι μπορει να επηρεασουν , το ποσο δεν μπορώ να το ξέρω και το πώς το ιδιο το όργανο.

Εγω βασικά ως γιατρός, περι μουσικής θα μιλήσω έτσι?

Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε.λολ

Απλα χρησιμοποιώ το επιστημονικής κατάρτισης μυαλό μου προσομοιώνοντας ανάλογη ανάλυση σε θέματα που εξ ειδικότητας δεν κατεχω αλλα αντιλαμβάνομαι μιας και στις θετικές επιστήμες η βασική αρχή μελέτης και καταννόησης οποιουδήποτε θέματος είναι το πείραμα και η απόδειξη.

Οπως και για το ότι συμβαίνει υπάρχει το αίτιο και το αποτέλεσμα

cause and effect.

φυσικά εχει κλειστης και ανοιχτής αρχιτεκτονικής συστηματα. Συστήματα με λειτουργικό που δεν μπορεί να έχει παρέμβαση απο την ολοκλήρωσή και διαθεσή του σε ένα ψηφιακο όργανο ειναι κλειστής αρχιτεκτονικης συστημα , συστήματα με λειτουργικό που μπορει με αναβαθμιση του να αλλάξει η δομή και η λειτουργία του προσθέτοντας π.χ δυνατοτητες, βελτιωνοντας το μενου ειναι ανοιχτής αρχιτεκτονικής συστημα.

Αμα κανεις update στο triton extreme π,χ στο τελευταιο os προστιθονται πραγματα

Εγω λοιπόν αποφασίζω και οριζω το λειτουργικό σύστημα του triton extreme ως συστημα ημικλειστης αρχιτεκτονικης γιατι δεν μπορεις να αλλάξεις και τα πάντα, αλλα μπορει να δεχτει μερικως αλλαγές απο τον κατασκευαστη μεσω update του λειτουργικου

Τα windows π.χ. ειναι ανοιχτής αρχιτεκτονικής συστημα

Το ιδιο ισχυει και στο hardware

Υπαρχουν συστηματα hardware κλειστης και ανοιχτής αρχιτεκτονικης και το θέμα λειτουργει ανάλογα

.  Σαφώς λέγω

Μάιστα... 8)

Παω να τρεξω κανα 40λεπτο στον Hybrid διαδρομο μου (ηλεκτροκινητο μοτερ με ψηφιακο εγκεφαλο) να χαλαρωσω λιγο μετα απο τις τοσες πολλες τεχνικες πληροφοριες που διαβασα.

kin1.gif

cos_dr είπε:
τα πραγματικα αναλογικα , οχι οι ρεπλικες, οπως  π.χ. τα moog εχουν αλλη δομη, εχουν γεννητριες μεσα, εχουν voltage controled amplifiers, voltage controlled filters , voltage controlled oschillators.
Τι είναι ρέπλικα, βρισιά;  :oΔηλαδή έβρισες τα moog ?  ::)

Ωχ...  :-\

Εκει δεν θα μου φαινοταν περιεργο οτι αλλαγες στο σασι μπορει να επηρεασουν , το ποσο δεν μπορώ να το ξέρω και το πώς το ιδιο το όργανο.
Το άκουσα από επαγγελματίες πληκτράδες, δεν μπορεί, κάτι θα ξέρουν.Ειδικά αυτοί με τα κσύλα μπορούν να μας τα εξηγήσουν καλύτερα  ;D

φυσικά εχει κλειστης και ανοιχτής αρχιτεκτονικής συστηματα. Συστήματα με λειτουργικό που δεν μπορεί να έχει παρέμβαση απο την ολοκλήρωσή και διαθεσή του σε ένα ψηφιακο όργανο ειναι κλειστής αρχιτεκτονικης συστημα , συστήματα με λειτουργικό που μπορει με αναβαθμιση του να αλλάξει η δομή και η λειτουργία του προσθέτοντας π.χ δυνατοτητες, βελτιωνοντας το μενου ειναι ανοιχτής αρχιτεκτονικής συστημα.

Αμα κανεις update στο triton extreme π,χ στο τελευταιο os προστιθονται πραγματα

Εγω λοιπόν αποφασίζω και οριζω το λειτουργικό σύστημα του triton extreme ως συστημα ημικλειστης αρχιτεκτονικης γιατι δεν μπορεις να αλλάξεις και τα πάντα, αλλα μπορει να δεχτει μερικως αλλαγές απο τον κατασκευαστη μεσω update του λειτουργικου

Τα windows π.χ. ειναι ανοιχτής αρχιτεκτονικής συστημα

Το ιδιο ισχυει και στο hardware

Υπαρχουν συστηματα hardware κλειστης και ανοιχτής αρχιτεκτονικης και το θέμα λειτουργει ανάλογα

.  Σαφώς λέγω
Αν και ομολογώ πως δυσκολεύτικα, ολίγον τι, πιστεύω πως το κατάλαβα. Merci  :)

Παω να τρεξω κανα 40λεπτο στον Hybrid διαδρομο μου (ηλεκτροκινητο μοτερ με ψηφιακο εγκεφαλο) να χαλαρωσω λιγο μετα απο τις τοσες πολλες τεχνικες πληροφοριες που διαβασα.
Κι εγώ, πάω να πιό καφέ γιατί ζαλίστηκα.  8)
Είπαμε, Παρασκευή σήμερα  ;D

οχι , προσεξε το κομμα, υπαρχουν ρεπλικες, τα moog δεν ειναι ρεπλικες

Ανοικτή αρχιτεκτονική είναι όταν επιτρέπεις σε τρίτες εταιρίες να δημιουργούν add ons για το προϊόν σου. Το να έχει το μηχάνημα αναβαθμίσιμο firmware δεν σημαίνει ότι έχει και ανοικτή αρχιτεκτονική, ούτε καν "ημιανοικτή", ετσι το βλεπω τουλαχιστον.

θα διαφωνησω μαζί σου, αλλα δεν ειναι και σημαντικο να διαφωνουμε γι αυτο. Αλλα αμα το δεις χωρις την θεωρία, ισχύει αυτό που λες, η εκφραση αυτή ισχυει επιστημονικα και διδασκεται στην πληροφορικη, ειναι δημοσιευμένη, αλλα ισως χρειαζοταν μια άλλη εκφραση. Παντως φυγαμε απο το αρχικο θέμα και βλέπω να πεφτει καμμια σφαλιάρα απο mod.

cos_dr είπε:
οχι , προσεξε το κομμα, υπαρχουν ρεπλικες, τα moog δεν ειναι ρεπλικες
Ουφφφ, τώρα ησύχασα. Αποφύγαμε τον κίνδυνο σύρραξης πληκτράδων  ;D

Ανοικτή αρχιτεκτονική είναι όταν επιτρέπεις σε τρίτες εταιρίες να δημιουργούν add ons για το προϊόν σου.
Δηλαδή σε ένα Fantom-G ή σε ένα KRONOS για παράδειγμα, όπου πέραν των εργοστασιακών ήχων, μπορείς να παραμετροποιήσεις τους ήδη υπάρχοντες ή ακόμα και να φορτώσεις εντελώς δικούς σου ήχους, αυτό δεν είναι ανοικτό; Ειδικά για την χρήση που προορίζεται. Επαναλαμβάνω, για την χρήση που προορίζεται.

Το να έχει το μηχάνημα αναβαθμίσιμο firmware δεν σημαίνει ότι έχει και ανοικτή αρχιτεκτονική, ούτε καν "ημιανοικτή", ετσι το βλεπω τουλαχιστον.
Θέλει συζήτηση και είπαμε, είναι... Παρασκευή  ;D

Από τη στιγμή που δεν μπορεί να βγάλει π.χ. μια κάρτα με εφέ η Lexicon ή η TC για το Roland, οχι δεν είναι ανοικτό. Για το PC π.χ. που είναι ανοικτό, βγαίνει η UAD και φτιάχνει.

Ετσι το έχω αντιληφθεί τουλάχιστον.

manosx είπε:
Από τη στιγμή που δεν μπορεί να βγάλει π.χ. μια κάρτα με εφέ η Lexicon ή η TC για το Roland, οχι δεν είναι ανοικτό. Για το PC π.χ. που είναι ανοικτό, βγαίνει η UAD και φτιάχνει.

Ετσι το έχω αντιληφθεί τουλάχιστον.
Αυτά, ο χρήστης.Το εργοστάσιο μπορεί π.χ. μέσω software update. Και αυτό, στα περισσότερα "απλά" αν θες μουσικά όργανα - προϊόντα.

Σε κάποια άλλα (διαφορετικού target group) παρέχουν και κώδικα  ;)

Όχι όλοι, όχι σε όλα, όχι σε όλους.

Τα πάντα σχετικά είναι, αλλά και πολύ απλά: Ανοικτή αρχιτεκτονική= PC και Mac. Οταν θα δω ένα hardware όργανο να έχει ήχους από... roland, korg και yamaha ;D, και μιλάω για μηχανές σύνθεσης, όχι απλώς δείγματα, τότε το ξανασυζητάμε.

δεν θα τα ελεγα ανοιχτής αρχιτεκτονικης γι αυτο ισως τα χαρακτηριζω ημικλειστης , γιατι π.χ ναι , μπορεις στην συγκεκριμενη λειτουργια, οπως και στο triton μου, να αλλάζεις την ram των δειγματων καθολικα αλλα την γενικοτερη δομη του λειτουργικου ωστε να φτιαξεις ενα αλλο λειτουργικο στο ιδιο όργανο με τελειως διαφορετικες δυνατοτητες δεν μπορεις να το κανεις, η να προσθεσεις νεα τσιπακια στην πλακετα, μπορεις μονο να χρησιμοποιησεις τις προκαθορισμενες θυρες επεκτασης,αυτοι κανουν μικροβελτιωσεις, π.χ. προσθετουν στο triton την δυνατοτητα αντι να επιλεγεις απο το μενου το compination να μεταφερθει στο sequencer για εγγραφη, αυτο να γινεται με συντομευση των πληκτρων enter και record κατι που στο προγενεστερο λειτουργικο δεν γινοταν. Αλλα π.χ. δεν μπορει να παρει η roland το λειτουργικο συστημα της korg και να στησει πανω στη δομη του το λειτουργικό συστημα για ενα νεο roland που εβγαλε, η καθε εταιρια προφανως χρησιμοποιει προς το παρον το δικο της λειτουργικο ανεπτυγμενο για μια γκαμα δικων της οργανων.

Π.χ. η frost byte engine με την οποια η Dice εφτιαξε το battlefield 3, δοθηκε στην black box για να αναπτυξει τη need for speed the run, αλλο παιχνιδι , απο αλλο developer αλλα η frostbyte ειναι μηχανη γραφικων ανοιχτης αρχιτεκτονικης.

By the way ρωτησα το φιλο μου και δεν εχει υποψη του αλλο καταστημα. Μου προτεινε να πειραματιστείς με αυτό

http://solutions.3m.com/wps/portal/3M/el_GR/EU-AAD/Home/OurProducts/ProductLaunches/?PC_7_RJH9U5230GE3E02LECFTDQSOP1000000_assetId=1180583614209

απο την 3m  για μικροδιορθωσεις

Για βαφη μου ειπε με spray αλλα πρεπει να το βγαλεις τελειως, spray χρωμα με πλαστικο , γιατι του εδειξα το δικο μου το triton, ειναι εδω στο σπιτι τωρα

λολ απαντησαμε τα ιδια , ουτε συννενοημενοι να ειμαστε, δεν ειδα τα 2 ποστ πριν το δικο μου και πατησα το κουμπι .

Με καλυπτουν και τα παιδια σε αυτο που θελω να πω.

ειναι ενδιαφερον θεμα, ισως θα επρεπε να μεταφερθει σε αλλο topic.

manosx είπε:
Τα πάντα σχετικά είναι, αλλά και πολύ απλά: Ανοικτή αρχιτεκτονική= PC και Mac. Οταν θα δω ένα hardware όργανο να έχει ήχους από... roland, korg και yamaha ;D, και μιλάω για μηχανές σύνθεσης, όχι απλώς δείγματα, τότε το ξανασυζητάμε.
Ακριβώς. Υπάρχουν μηχανήματα αρκετών εταιριών (δεν λέμε ονόματα) που έχουν ήχους από Roland & Yamaha, βλέπε GS/XG για παράδειγμα και όπου η δομή των ήχων τους είναι βασισμένη πάνω σε GS/XG. Ορισμένα είναι βασισμένα ακόμα και σε GM.

Για βαφη μου ειπε με spray αλλα πρεπει να το βγαλεις τελειως, spray χρωμα με πλαστικο , γιατι του εδειξα το δικο μου το triton, ειναι εδω στο σπιτι τωρα
Να το γράψεις μόνο του σε ένα post για να το δεί. Μέσα σε όλα αυτά που γράφουμε μπορεί να μην το δει.

...Αλλα π.χ. δεν μπορει να παρει η roland το λειτουργικο συστημα της korg και να στησει πανω στη δομη του το λειτουργικό συστημα για ενα νεο roland που εβγαλε, η καθε εταιρια προφανως χρησιμοποιει προς το παρον το δικο της λειτουργικο ανεπτυγμενο για μια γκαμα δικων της οργανων.
Η κάθε εταιρία έχει δικά της συστήματα. Μπορεί να μοιάζουν ή να τα ονομάζει η κάθε μία διαφορετικά. Άλλωστε, δεν θα υπήρχε λόγος ύπαρξης της κάθε α ή β ή γ εταιρίας αν γινόταν αυτό. Όπως και να το δεις, ανταγωνιστές είναι.
Κακά τα ψέματα, για μένα ένα hardware μουσικό όργανο, πραγματικά open system, ως προς τον απλό χρήστη, όπου μπορούσες να φορτώσεις εντελώς διαφορετικά συστήματα και με εντελώς διαφορικούς ήχους ήταν το VariOS. Κάτι αντίστοιχο που υπάρχει με τις ARX (SuperNATURAL) επεκτάσεις για τα Fantom-G που μετά μπήκαν δωρεάν και στο Integra-7. Κάτι παρόμοιο και με τις επεκτάσεις των OASYS, KRONOS κλπ κλπ, αυτά ως παράδειγμα. Αυτού του τύπου οι επεκτάσεις, τουλάχιστον στα Roland, είναι ένα εντελώς διαφορετικού τύπου sound module και με εντελώς διαφορετικό operating system, για το κάθε ένα ξεχωριστά, απλά το χειρίζεσαι μέσω του πάνελ του πρώτου.

... ειναι ενδιαφερον θεμα, ισως θα επρεπε να μεταφερθει σε αλλο topic.
+1

Το ιδανικό συνονόματε θα ήταν να υπήρχε ένα κοινό format οπου αυτές οι κάρτες επέκτασης, οι καλές οι κάρτες, που είναι σα synth, όχι απλά με έξτρα waveform, αυτές οι κάρτες λοιπόν να μπορούσαν να μπουν σε διαφορετικά main synths, να μπορείς να έχεις π.χ. ένα DX7 ή ένα D50 σε ένα korg. Δεν ξέρω αν θα σύμφερε τις εταιρίες βέβαια, αλλά η γνώμη μου είναι ότι θα τις σύμφερε, γιατί υποθέτω ότι και τα Plug ins θα τις συμφεραν αν δεν υπήρχε πειρατεία, άλλωστε οι Latest and gratest μηχανες θα παρεμεναν στα main synthesizers.

Βέβαια  οι εταιρίες έχουν να συνεννοηθούν από το 80 και το MIDI, ακόμα με το MIDI πορευόμαστε, οπότε... θα πρέπει όμως να βιαστούν, τα καινούργια PC θα είναι σα... γραμματόσημα  ;D οι καιροί αλλάζουν, και τα vsti έχουν ξεσαλώσει...

@manosx

Στα λόγια είναι πάρα πολύ εύκολο. Στην πράξη όμως καθόλου.

Από μέσα δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται απ'έξω.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back