Tommy Conwell...Αν γεράσει ο άνθρωπος.

Υπόθεση εργασίας: Δημιουργείται μια cover band μελών του Noiz για μουσική country. Και λέει ο κιθαρίστας, "μην ανησυχείτε για τον ήχο της κιθάρας, έχω tele". Και εμφανίζεται στην πρόβα με μία από τις δύο...

Ποια θεωρούμε ότι θα είναι η ενδεδειγμένη αντίδραση των υπολοίπων:
Α- Ωωωω, τι ενδιαφέρουσα κιθάρα. Παντρεύει το μοντέρνο με το παραδοσιακό.
Β- Τι έφτιαξαν πάλι αυτοί οι "σατανάδες" στην Fender.
Γ- Τι λες; Έβαλαν roasted maple ταστιέρα...
Δ- Απολύεσαι

Άμα θες tele (IMHO) να πάρεις tele και όχι "tele"... 😉
Εννοείται για να γελάσουμε το ποσταρα, αλλά πέρα από την πλάκα, αν κουμπωσεις μια "κλασσική" τελε καρφί σε έναν πχ JVM, μια χαρά παίζεις (και) μέταλ...

Περιμένω να ακούσω όνομα κιθαρίστα, σημαντικού και επιδραστικου, ο οποίος είχε ΗΧΑΡΑ και έπαιζε με Tele σαν κύρια κιθάρα.

Την καλημέρα μου στην παρέα και Καλή Ανάσταση, σε εσάς και τις οικογένειες σας!

Περιμένω να ακούσω όνομα κιθαρίστα, σημαντικού και επιδραστικου, ο οποίος είχε ΗΧΑΡΑ και έπαιζε με Tele σαν κύρια κιθάρα
Imho το 80% (μη πω και παραπάνω) του τελικού tone της ηλεκτρικής κιθάρας δεν βγαίνει από την κιθάρα, αλλά από τον λοιπό εξοπλισμό. Απλά σύγκρινε τον dry (di) ήχο διαφόρων κιθάρων/μαγνητών για να καταλάβεις πόσο μεγάλη διαφορά (δεν) έχουν...

Ανοιξε ο LK θεμα για το ινδαλμα του που κακογερασε.

Απο τη δευτερη σελιδα ξεκινησαν παλι τα ιδια, με φωτος απο τελε, και στην τεταρτη σελιδα το θεμα ειναι πλεον ποιος εχει τον καλυτερο ηχο με τελεκαστερ.

Δηλαδη ΤΙ ΘΕΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ρε παιδια για να μην καταληξουμε στις τελεκαστερ, οχι πειτε μου.

Δηλαδη ΤΙ ΘΕΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ρε παιδια για να μην καταληξουμε στις τελεκαστερ, οχι πειτε μου.
Τι να σου πω... :unsure: Πιθανώς να έχουμε ελπίδες σε κάνα νήμα για πλήκτρα 😄

Τεχνικά απαντώντας, το μόνο θέμα που είναι βέβαιο πως δεν θα "καταλήξει" στις Τελεκάστερ, είναι ένα θέμα για τις Τελεκάστερ.

Περιμένω να ακούσω όνομα κιθαρίστα, σημαντικού και επιδραστικου, ο οποίος είχε ΗΧΑΡΑ και έπαιζε με Tele σαν κύρια κιθάρα.

Την καλημέρα μου στην παρέα και Καλή Ανάσταση, σε εσάς και τις οικογένειες σας!
Julian Lage από νέους
Keith Richards από παλιούς

Brad Paisley, Bruce Springsteen, Joe Strummer, Jimmy Page στο Led Zeppelin 1, τι να λέμε...

είχαν ωραίο ήχο ο Springsteen, o Strummer, o Richard’s…? Ποιος ακούει Roy Buchanan & Bill Frisell…?

Η μοναδική δεκτή απάντηση που να ικανοποιεί όλα τα κριτήρια, είναι ο Jimmy Page μέχρι στιγμής. Σαφέστατα. Βέβαια τις άλλαζε με Les Paul & Marshalls στα live, αλλά οκ, στον ηχογραφημένο ήχο, ναι, ήταν υπέροχος. Και βέβαια απίστευτα επιδραστικος.

Ποιος ακούει Roy Buchanan ?
Ο Jeff beck, ο Garry Moore, ο Jim campilongo, ο robbie robertson, ο david gilmour, ο Mick Ronson, ο Danny Gatton είναι μερικοι απο αυτούς που τον ακούγανε.

Ο πρώτος μάλιστα βάσισε όλο του το παιξιμο στο παιξιμο του Buchanan μερος του οποίου με tele. Και απο αυτο το παιξιμο πήρε τα μισα τουλάχιστον ο S.Vai.

O Φρισέλ μάλιστα που σου γράφουν είναι οτι σημαντικοτερο εχει γινει στην τζαζ κιθάρα απο άποψη καινοτομίας τα τελευταια 30 χρόνια και αυτός και αν εχει ηχάρα ή αν είναι στυλίστας.

Μου θύμησες ένα φίλο μη μουσικό που αναρρωτιώταν "μα ποιός ακούει Jimi Hendrix"?
είχαν ωραίο ήχο ο Springsteen, o Strummer, o Richard’s…?
Τρομερό ήχο και αυτός ειναι και ο λόγος που η δουλειά τους εχει γινει στυλ στη διεθνή δισκογραφία.

Η μοναδική δεκτή απάντηση που να ικανοποιεί όλα τα κριτήρια, είναι ο Jimmy Page μέχρι στιγμής.
Ότι δε σου αρέσει δεν είναι "δεκτή απάντηση" ε? Γιατι να σνομπάρεις έτσι το συνομιλητή και μάλιστα για ένα τόσο ασήμαντο θέμα?

Ο Jeff beck, ο Garry Moore, ο Jim campilongo, ο robbie robertson, ο david gilmour, ο Mick Ronson, ο Danny Gatton είναι μερικοι απο αυτούς που τον ακούγανε.

Ο πρώτος μάλιστα βάσισε όλο του το παιξιμο στο παιξιμο του Buchanan μερος του οποίου με tele. Και απο αυτο το παιξιμο πήρε τα μισα τουλάχιστον ο S.Vai.

O Φρισέλ μάλιστα που σου γράφουν είναι οτι σημαντικοτερο εχει γινει στην τζαζ κιθάρα απο άποψη καινοτομίας τα τελευταια 30 χρόνια και αυτός και αν εχει ηχάρα ή αν είναι στυλίστας.

Μου θύμησες ένα φίλο μη μουσικό που αναρρωτιώταν "μα ποιός ακούει Jimi Hendrix"?

Τρομερό ήχο και αυτός ειναι και ο λόγος που η δουλειά τους εχει γινει στυλ στη διεθνή δισκογραφία.

Ότι δε σου αρέσει δεν είναι "δεκτή απάντηση" ε? Γιατι να σνομπάρεις έτσι το συνομιλητή και μάλιστα για ένα τόσο ασήμαντο θέμα

Καλά, ας μην χαλάσουμε τις καρδιές μας χρονιάρες μέρες. Για εμένα επιδραστικος δεν είναι ο μουσικός που τον ακούνε οι μουσικοί (σχεδόν αποκλειστικά) αλλά αυτός που διαμορφώνει μουσικά είδη ( Iommi, Gallagher, Blackmore) και που επηρεάζει τις ζωής ανθρώπων έξω από τον στενό κύκλο της μουσικής.

Δεν ήθελα να μειώσω την άποψη κάποιου ή με το ζόρι να επιβάλλω την δική μου. Νόμιζα ότι κάναμε συζήτηση.

Αν εγώ μιλώ για ήχο και μου αντιπαραβάλλεται το «στυλ», καλά θα κάνω να πάω πάσο. Όντως, είναι πολύ τραγικό κάθε νήμα να γυρίζει σε Tele-συζήτηση και ήταν λάθος μου να το συνεχίσω.

Καλό Πάσχα σε όλους.

Καλά, ας μην χαλάσουμε τις καρδιές μας χρονιάρες μέρες. Για εμένα επιδραστικος δεν είναι ο μουσικός που τον ακούνε οι μουσικοί (σχεδόν αποκλειστικά) αλλά αυτός που διαμορφώνει μουσικά είδη ( Iommi, Gallagher, Blackmore) και που επηρεάζει τις ζωής ανθρώπων έξω από τον στενό κύκλο της μουσικής.

Δεν ήθελα να μειώσω την άποψη κάποιου ή με το ζόρι να επιβάλλω την δική μου. Νόμιζα ότι κάναμε συζήτηση.

Αν εγώ μιλώ για ήχο και μου αντιπαραβάλλεται το «στυλ», καλά θα κάνω να πάω πάσο. Όντως, είναι πολύ τραγικό κάθε νήμα να γυρίζει σε Tele-συζήτηση και ήταν λάθος μου να το συνεχίσω.

Καλό Πάσχα σε όλους.
Δε χαλιόμαστε Hector, εννοείται συζητηση για κιθάρες κάνουμε! Έχε υπόψη όμως ότι η επιδραστικότητα-επιτυχια δε σημαίνει απολύτως ποιότητα. Σκέψου πχ Rudolph Schenker από Scorpions.

Καλή Ανάσταση!

Δε χαλιόμαστε Hector, εννοείται συζητηση για κιθάρες κάνουμε! Έχε υπόψη όμως ότι η επιδραστικότητα-επιτυχια δε σημαίνει απολύτως ποιότητα. Σκέψου πχ Rudolph Schenker από Scorpions.

Καλή Ανάσταση!
Απαραιτήτως, όχι απολύτως.

Επίσης θυμήθηκα τον Prince. Ηχάρα με Tele και επιδραστικοτατος

Ίσως πρέπει να αλλάξουν όνομα σε Tommy Conwell and the not so Young Rumblers 😜

Πάντως φέτος τα έφερε η τύχη και είδα λάιβ τους Manowar που δεν τους είχα δει ποτέ.

Ο τραγουδιστής (Eric Adams ή κατά κόσμον Louis Maroullo) στα 73 του ακουγόταν έτσι:

Ο άνθρωπος τραγουδούσε λες και ήταν ακόμα τριανταρης (δεν είναι από το ίδιο λάιβ τα βίντεο)

Προφανώς παίζουν ρόλο η φυσική κατάσταση, η διατροφή, η τεχνική, η τύχη (να μην σου παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα υγείας), η μη υπερβολική ζωή αλλά και τα.. γονίδια μεταξύ πολλών άλλων

(Πάντως από λίγο που είδα το βίντεο δεν μου φάνηκε κακός αυτός ο Tommy Conwell... Δεν τον γνωρίζω βέβαια και δεν ξέρω ποοοοοσο καλύτερος ήταν στα νιάτα του)

Ναι αλλά μιλάμε για τον καλύτερο τραγουδιστή όλων των εποχών.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back