- Πόντοι
- 1,058
εχω να σου βάλω Χόροβιτς να στενάζει το πιάνο
Καταλαβαίνω τι θες να πεις και ίσως ακούγομαι δογματικός, αλλά αν ήμουν πιανίστας και ήθελα να μάθω κάτι, Horowitz θα κοιτούσα. Αν κοπανάει, τότε θα κοπανήσω κι εγώ.
εχω να σου βάλω Χόροβιτς να στενάζει το πιάνο
Εγω στο ανέφερα για το θέμα του live παιξίματος. Και εμένα live μου φάνηκε.Στο λιγο (αλλα αρκετο) που ειδα δε μου φανηκε για πλεημπακ. Μου φανηκε ομως πως ο ηχος δε βγαινει απο αυτο το πιανο. Συγκεκριμενα πως αυτο το πιανο παρολο που φαινεται χρεπι, να εχει καποιο συστημα που να μπορεις να παρεις midi information κ μετα να βγαινει ο ηχος απο καποιο virtual instrument . Κ φυσικα υπαρχει παλι αυτο το αφυσικο στις δυναμικες κ στη παραγωγη που ισως τελικα να ειναι κ ο βασικος λογος που δε μπορω να την ακουσω τη συγκεκριμενη
Μουσικα το αποτελεσμα ειναι ανεμπνευστο κ αδιαφορο αλλα κακο δεν ειναι. Οποτε καταληγω πως αυτο που το καθιστα ενοχλητικο ειναι οι δυναμικες κ η παραγωγη κ οχι το παιξιμο. Αλλα αυτη τη στιγμη απομονονωνουμε το τεχνικο κομματι απο το ερμηνευτικο κ το καλλιτεχνικο οποτε αναρωτιεμαι. Το θεμα των δυναμικων δεν εντασσεται εν μερει στην τεχνικη?
Μωρε κ live να ειναι (που δεν παιρνω ορκο καθως επαναλαμβανω πως ενας μουσικος με κλασσικη παιδεια μπορει να κανει miming το δικο του παιξιμο) εχει γινει τοοοση επεμβαση με την παραγωγη που ακουγεται σαν glorified midi. Η ερωτηση μου απο την αρχη ηταν σαφης? Που υπαρχει μουσικοτητα, ερμηνεια δημιουργια καποιος μουσικος λογος τεσπα ν'ακουσεις αυτα που παρουσιαζει (χωρις να τα βλεπεις)? Το αν μπορει να παιξει κ αν εχει πτυχια ..αντε να της πω μπραβο. Δε θα με κανει ν'ακουσω ομως διαφορετικα το αποτελεσμα. Επισης δεν ειπα πουθενα πως δεν αξιζει καποιος να δει τα βιντεο. Εκει αλλαζει το πραγμα κ δεν εχω να πω τιποτα. Εγω πχ μπορει να προτιμω να βλεπω τη Λολα, αλλος τη Μιμι, αλλος τα γεμιστα με κιμα αλλος χωρις.Εγω στο ανέφερα για το θέμα του live παιξίματος. Και εμένα live μου φάνηκε.
Τώρα αν είναι mentalist, illusionist ......ο Κόπερφιλντ ο ίδιος.....αν είναι playback και παίζει από πάνω και το έγραψε με vst και midi keybord....βαριέμαι να κάμω τον ντεντέκτιβ. ?
Μαλλον δεν είδες το edit από πάνω.Μωρε κ live να ειναι (που δεν παιρνω ορκο καθως επαναλαμβανω πως ενας μουσικος με κλασσικη παιδεια μπορει να κανει miming το δικο του παιξιμο) εχει γινει τοοοση επεμβαση με την παραγωγη που ακουγεται σαν glorified midi. Η ερωτηση μου απο την αρχη ηταν σαφης? Που υπαρχει μουσικοτητα, ερμηνεια δημιουργια καποιος μουσικος λογος τεσπα ν'ακουσεις αυτα που παρουσιαζει (χωρις να τα βλεπεις)? Το αν μπορει να παιξει κ αν εχει πτυχια ..αντε να της πω μπραβο. Δε θα με κανει ν'ακουσω ομως διαφορετικα το αποτελεσμα. Επισης δεν ειπα πουθενα πως δεν αξιζει καποιος να δει τα βιντεο. Εκει αλλαζει το πραγμα κ δεν εχω να πω τιποτα. Εγω πχ μπορει να προτιμω να βλεπω τη Λολα, αλλος τη Μιμι, αλλος τα γεμιστα με κιμα αλλος χωρις.
Χα χα τωρα το ειδα! Ειναι δεν ειναι, δεν ακουγεται σα Λαιβ οποτε....Μαλλον δεν είδες το edit από πάνω.
Εγώ πιστεύω πως δεν είναι Live.
Μα πως ηχογράφησε το πιάνο (αν ΑΥΤΌ ήταν το video της ηχογράφησηςΧα χα τωρα το ειδα! Ειναι δεν ειναι, δεν ακουγεται σα Λαιβ οποτε....
Αν δε με τρολαρεις? ανεφερα πιο πανω πως υπαρχουν τετοια συστηματα που μπορεις να εγκαταστησεις σε πιανο για να παιρνεις κ μιντι (χωρις να χανεις τον ακουστικο ηχο του οργανου)Μα πως ηχογράφησε το πιάνο (αν ΑΥΤΌ ήταν το video της ηχογράφησης. Με αόρατα μικρόφωνα;
ΚΑι άντε καλά είχε δύο πίσω για τα μπάσα , που δεν τα βλέπαμε.....άντε και ένα overhead που το χασε ο καμεραμαν.
Μπροστά;
Οχι δεν σε τρολάρω.Αν δε με τρολαρεις? ανεφερα πιο πανω πως υπαρχουν τετοια συστηματα που μπορεις να εγκαταστησεις σε πιανο για να παιρνεις κ μιντι (χωρις να χανεις τον ακουστικο ηχο του οργανου)
Για να κάνεις με ακουστικά όργανα στο youtube ένα video song (όρος που έδωσε ο Jack Conte) δηλαδή οπτικοποίηση της ηχογράφησης ,και να φανεί και κυρίως να ακουστεί σωστά, θες ΤΟΝ εξοπλισμό (ειδικά για ήχο) .Συμφωνω. Το θεμα ειναι πως το ζητουμενο στην τεχνη δεν ειναι μονο η αρτιοτητα του αποτελεσματος.
Μα πως ηχογράφησε το πιάνο (αν ΑΥΤΌ ήταν το video της ηχογράφησης. Με αόρατα μικρόφωνα;
Βρε LK μαλλον δεν εχεις καταλαβει εγω που το παω.Και για να μην σε (σας) κουράζω άλλο @billaraskats27.
Αν κάπου διαφωνώ μαζί σου, είναι σε αυτό πυ είπες "αν δεν την δω Live".
ΔΕΝ θα την δεις Live πότε, αλλά επειδή ξέρεις (από ο,τι φαίνεται) κάποια πράγματα και από πιάνο και απο Live περφόρμανς, θα έπρεπε (λεω εγω) να καταλάβεις , ότι το χει....και το Live( φαινεται στο video το πάιξιμό της- ακομα και playback).
Ειναι σαν να πεί κάποιος, αν δεν δω τον Μπράντλευ Κουπερ (τυχαίο τα παράδειγμα) 2.30 ώρες στο θεατρικό σανίδι, δεν με πείθει για ηθοποιός.....(δεν μου λέει κάτι ότι επαιξε για 2.30 ωρες στο Nightmare Alley....)είχε cuts, ξεκουραζόταν, back 2 vack takes......).
Αλλο μέσο το video, αλλο το live στο stage.
Αλλο το σινεμά, άλλο το θέατρο....
Αυτά το ξεκαθαρίσαμε πιο πριν. Τι να σε τρολάρω;;; (άλλη δουλειά δεν έχω)Λοιπον επειδη η συζητηση οντως απλωσε κ επειδη ο λογος στο ιντερνετ μπορει να γινει παρεξιγισιμος θα σου πω πως πολλες φορες στα γραφομενα σου εχω την αισθηση πως προσπαθεις να με τρολαρεις. Μετα γραφεις κατι αλλο στο ιδιο ποστ κ νομιζω πως δε θες να με εμπαιξεις αλλα θες να το πας καπου αλλου. Ισως πιο βαθια.