- Πόντοι
- 1,018
Μπορεί και να είμαι λάθος, δεν έπιασα κιθάρα για να πω την αλήθεια, αλλά ότι είναι D μίξο δε μου το παίρνεις με τίποτα. ;Dpipityri είπε:Αγαπητέ JJ, δεν νομίζω πως στέκει αυτό.![]()
Μπορεί και να είμαι λάθος, δεν έπιασα κιθάρα για να πω την αλήθεια, αλλά ότι είναι D μίξο δε μου το παίρνεις με τίποτα. ;Dpipityri είπε:Αγαπητέ JJ, δεν νομίζω πως στέκει αυτό.![]()
Στα σχετικά με το blues ιδιώματα η ανάλυση δεν γίνεται έτσι. Αν γινόταν έτσι το 99%Κουφη Λεοπαρδαλη είπε:Pipityri, καθε φορα ομως στο downbeat καθε μετρου δεν θα μπορεις να παιξεις μια σολ νοτα (αν δεν θες να ακουγεσαι πως παιζεις σε αλλο τραγουδι). Στο Back in black θα σολαρες πανω στην Λα?
Δεν είχα ποτέ τέτοια πρόθεση, σε διαβεβαιώ. ;DJazzjoker είπε:Μπορεί και να είμαι λάθος, δεν έπιασα κιθάρα για να πω την αλήθεια, αλλά ότι είναι D μίξο δε μου το παίρνεις με τίποτα. ;D
Κουφη Λεοπαρδαλη είπε:Pipityri, καθε φορα ομως στο downbeat καθε μετρου δεν θα μπορεις να παιξεις μια σολ νοτα (αν δεν θες να ακουγεσαι πως παιζεις σε αλλο τραγουδι).
Η κλασσική θεωρία δεν έχει καμιά σχέση μ αυτό. Αν θέλεις να διαβάσεις κάτι πουΚουφη Λεοπαρδαλη είπε:Με βαση κλασσικη θεωρια ειναι λαθος. Ομως τα μπλουζ αυτο ειναι, μιξη ματζορε με μινορε. Αν το ακους σε Σολ πως εξηγεις πως σχεδον ολοι οι στιχοι τελειωνουν σε Ρε?
Ναι, είμαι τελείως κλασσικούρας, όλοι οι φίλοι μου αυτό μου λένε. ;DΚουφη Λεοπαρδαλη είπε:Ακριβως, δεν εχει σχεση γιατι τα μπλουζ διαφερουν σε πολλα με την κλασσικη θεωρια, αν εννοεις αυτο. Το αυτι μου παλι το ακουει σε Ρε, θα μου ακουγοταν πιο σωστο αν τελειωνε το τραγουδι σε Ρε. Τελικα τα αυτια μας ειναι διαφορετικα, εισαι ο πιο κλασσικουρας γιατι ακους την Σολ σαν το κλειδι.![]()
Ίσα ίσα!Jazzjoker είπε:Αν το κομμάτι ήταν σολ ματζόρε, η ρε μινόρε πεντατονική θα ήταν μόνο για φιούζιον εκτέλεση. ;D
Έτσι, εκεί στο 3:05 γίνεται fusion στο σήκωμα! ;D ;D ;D ;DΣτο 2.48, και ολη η προηγούμενη φράση που είναι σε Σολ πεντατονική, καταλήγει
σε Σολ-στο 15, πρώτη χορδή, πάνω από το Ρε ακόρντο. Μια χαρά μου ακούγεται.![]()
Μιξολυγδιο προφερεται.,Nestoras είπε:Τι είναι το μιξολύδιο;