To "φαινόμενο" Giacomo Turra εχει εξελιχθεί σε τεράστια απάτη

Νοσταλγώ τις εποχές του παλιού youtube με τα αμέτρητα - τραβηγμένα με vga κάμερα κινητού - guitar covers. Είχαν τουλάχιστον μία αυθεντικότητα. Οι σημερινοί δημιουργοί - παντογνώστες, που προσπαθούν να μου εξηγήσουν γιατί ακούγομαι βαρετός με την πεντατονική, είναι τελείως βαρετοί.

Τελικα ο,τι ειναι νομιμο ειναι και ηθικο;
Φυσικά και όχι
Συνήθως η νομοθεσία είναι ανήθικη

Ισως (?) λοιπον να μην εκανε κατι αξιοποινο ο τυπος αλλα αυτο δεν τον απαλλασει απο τη ρετσινια της ανηθικοτητας
Μα εγώ δεν λέω ότι είναι νόμιμος.
Εγώ λέω για τον δικό μου αξιακο κώδικα δεν έκανε κάτι ανήθικο (αναφέρομαι αν τα έπαιζε, πως τα έπαιζε κλπ).
Τώρα, αν τυχόν έκλεψε...αυτό δεν είναι δική μου δουλειά να τον κρίνω.
Ας τα βρουν μεταξύ τους.
Το σίγουρο είναι ότι δεν θα βιαζόμουν να βγάλω συμπέρασμα....

1ον Βγάζω μια φωτογραφία ένα μοντέλο γυναίκα. Εκείνη την ημέρα έχει ένα σπυράκι .Το make up δεν το καλύπτει. Το κάνω photoshop.
2ον Βγάζω φώτο έναν αθλητή .Γυμνό απο τη μέση και πάνω. Τον στέγνωνω διατροφικα 2 μέρες πριν το shooting. Τον πλακώνω στα βάρη 20 λεπτά πριν το shooting για το πρήξιμο, τον βάζω body make up, και τον φωτιζω σωστά.
3ον ,,Βάζω έναν ντράμερ να κάνει mimic, σε ορισμένα παρτς , όπου θα φαίνεται στο video clip.
Κοροϊδεύω τον κόσμο γιατί δεν ανταποκρίνονται οι καταστάσεις αυτές 100% στην πραγματικότητα;
Μόνο ένας ασχετος με τον χώρο θα το υποστήριζε.

Bonus.
Είδα συνέντευξη του fit coach στο top gun 2 , που όλοι οι πρωταγωνιστές ήταν φέτες.
Είπε ότι όχι μόνο είχε το σενάριο, αλλά είχε και σε σχέδιο πως θα γυριστούν τα πλάνα.
Άρα ήξερε ότι ο Χ πρωταγωνιστής θα είχε λήψη από τα αριστερά στον τρικεφαλο, και του γυμναζε μόνο αριστερό χέρι....και συγκεκριμένη μυϊκή ομάδα.
Ο άλλος είχε λήψη πόδι.
Μόνο στο πόδι προπόνηση... κ.ο.κ.

Θα πω και το άλλο.
Έβλεπα τον Nuno σε live performance, στο κομμάτι rise.
Και μιλάμε για τον nuno.
Το κομμάτι σε ήχο σε σχέση με την studio version , αλλά και το παίξιμο του solo το προσέγγισαν σε ένα 75%.

Το γεγονός ότι ακόμα και σε live πλέον πολλοί καλλιτέχνες του παρόντος είναι playback για να βγάλουν τις χορογραφίες τους?

Ακόμα και μπάντες για να βγαλουν το show όπως πρέπει.

1.Καλα έκανε και υπονοούσε περφόρμανς, όπως υπονουσε και ο Σβαρτσενέγκερ ότι ήταν κομάντο.
2. Δεν είμαι μπαμπάς των συνθετών να με πειράξει.
3.Το έβαλε λοιπόν. Έστω και κατόπιν όχλησης, άρα τα βρήκαν

Δεν μπορώ να κατανοήσω τόσο μένος, ειδικά από τρίτους οι οποίοι δεν υπέστησαν καμία ζημιά.
Απλά δεν τα κατάφεραν... όπως αυτός.

1. νομίζω ότι δουλευόμαστε τώρα. Δεν μπορείς να μου συγκρίνεις ένα βίντεο του στυλ "δείτε τι κάνω γμάω και σρεντάρω" με μια ταινία όπου εκ των προτέρων γνωρίζεις ότι βλέπεις μια μυθοπλασία.
2. Δεν είσαι, εγώ όμως είμαι. Όχι κάποιου των εξαπατηθέντων αλλά κάποιου δυνητικά να εξαπατηθεί μελλοντικά και να υποστεί βλάβη, αν τέτοια φαινόμενα συνεχιστούν να περνάνε χωρίς συνέπειες.
3. Οχι. Δεν βρήκαν τίποτα. Οι ίδιοι οι εξαπατηθέντες το δήλωσαν ξεκάθαρα. Πολλοί είπαν ΟΚ, πολλοί είπαν τρέχα γύρευε, πολλοί είπαν δεν μπορώ να κάνω τίποτα έτσι όπως είναι στημένο το σύστημα. Πλην όμως όλοι είναι οργισμένοι και θυμωμένοι.

Μένος? μάλλον δεν μπορείς να διακρίνεις την ξεκάθαρη αντίθεσή μου μπροστά σε μια κατάφωρη απάτη και την περνάς για μένος. Εγώ ως χρήστης του του instagram θεωρώ ότι έχω εξαπατηθεί (έχουν περάσει βίντεο μπροστά μου και είπα "για δες..." , διότι ο χρόνος, τον οποίο αφιέρωσα στον Χ συγκεκριμένο, και αύριο στον Ψ συγκεκριμένο αν αυτό συνεχιστεί, μεταφράστηκε για τον Χ σε χρήμα. Το ότι αυτό για μένα είναι κλοπή 30 δλ απο τον χρόνο μου, όσο κοστίζει, δεν είναι ίσως σημαντικό αλλά επί 500000 ανυποψίαστους σημαίνει κάτι γι αυτόν.

Και πάλι επαναλαμβάνω, γιατί θέλεις να εκφέρεις μια (όποια) άποψη και να πάρεις θέση, από hearsay και όχι έχοντας παρακολουθήσει αυτά που παρακολούθησα εγώ επί του θέματος? Δεν είσαι υποχρεωμένος ούτε να τα παρακολουθήσεις και να σπαταλήσεις τον χρόνο σου. Αλλά, μη μου λές ότι όλα είναι καλά. Παρακολούθησα όπως είπα και τα βίντεο τα δικά του, και των εξαπατηθέντων, αλλά και τις τοποθετήσεις των εξαπατηθέντων, κάτι που εσύ δεν έκανες. Επίσης μη μου λες "γιατί τα παρακολουθείς/δεν έχεις τίποτα καλύτερο να κάνεις". Τα παρακολουθώ γιατί με ενοχλεί μια παράνομη δραστηριότητα τόσο εμφανής.
Και μη μου λες για εγκλήσεις. Είναι ξεκάθαρο το τι έχει γίνει. Απλά δεν έχεις τα ίδια δεδομένα.
Θεωρώ ότι έξω κυκλοφοράει ένας απατεώνας (ή και άλλοι) που θα μπορούσε να κλέψει αυτά που έχω φτιάξει ή αυτά που προσπαθεί να φτιάξει μια ολόκληρη γενιά που ενδεχομένως να είναι το ψωμί της.

ΔΕΝ ξέρουμε τι έχει γινει αναμεσα στον Ιταλό και τους άλλους. Ενδεχομένως να εχει γινει η δευτερη περίπτωση χωρις να εχει γνωστοποιηθεί. Ο κάθε youtuber, έχει κανει το βιντεακι του, εχει βγαλει τα views που μπορούσε, μετα ενδεχομενως ηρθε ο άλλος, του εδωσε ενα ποσό και πήρε τη μουσική. Έκανε πολλά views και άρχισε να πουλάει παρτιτούρες. Τις ιδιες που πούλαγε και ο πρώτος. Ο πρώτος σπάζεται και τσινάει. Πάνε δικαστικά όμως?

Γιατί μετα απο μια δικη ο κερδισμενος θελει να διαλαλήσει παντού την εκβαση για την αποκατάσταση της φήμης του.

εννοείται ότι δεν ξέρουμε, ούτε είμαστε σε αίθουσα δικαστηρίων με ό,τι ακριβώς σημαίνει αυτό
Αλλά, ξέρουμε :

1.τι έπαιξε ο Α
2. ότι το ίδιο σε αργή ταχύτητα αντέγραψε και παρουσίασε ο Β
3. ότι ο Α αντέδρασε και είπε οτι ο Β τον κατακλεψε (επειδή είμαστε ενήλικοι μπορούμε με την α νοημοσύνη μας να καταλάβουμε οτι όντως ισχύει βλέποντας τα βίντεο και των δυο)
4. Δυστυχώς μέσα στη θάλασσα του διαδικτύου όντας ανυποψίαστοι και βάσει αλγορίθμων μας έχει προταθεί να δούμε (όπως και σε χιλιάδες άλλους χρήστες) το βίντεο του Β και ποτέ του Α καθώς ο λόγος των θεάσεων Β/Α=500Κ/1Κ
5. ο Β έχει αποδειχθεί με άλλες βιντεοσκοπημένες σε ανύποπτο χρόνο και δη ζωντανά ότι δεν μπορεί να σταυρώσει νότα. Για μένα. το ότι βρέθηκε ένας beato να βάλει το κερασάκι στην τούρτα ή μάλλον το τελευταίο καρφί στην κάσα είναι αρκετό να πω case closed.

τελικά νομίζω ότι αρκετοί δεν έχετε (έχουμε) καταλάβει τι κρύβει κάτι τέτοιο.
Για μένα τέτοια γεγονότα μου έχουν κόψει την διάθεση για μουσική παραγωγή. Όχι ότι βγάζω χρήματα απ αυτό, ούτε επαγγελματίας είμαι, ούτε τίποτα. Τα αναρτώ και τα μοιράζομαι με μόνη σκέψη να τα ακούσουν 5 άνθρωποι, με μόνο στοιχείο ιδιοκτησίας μια ημερομηνία στο διαδίκτυο. Καλώς ή κακώς έχω αποφασίσει να δίνω το βάρος στο μουσικό μέρος και να το επενδύω με την ελάχιστη δυνατή οπτική επένδυση. Αν κάποιος θελήσει να τα υπεξαιρέσει, ειλικρινά δεν ξέρω τι ακριβώς θα κάνω, αλλά το να έρθει κάποιος να το κλέψει και να βάλει απο πίσω του ένα βίντεο κόστους παραγωγής χιλιάδων ευρώ δεν μπορεί να δικαιολογήσει την πράξη του ούτε να οικειοποιηθεί τη δουλειά μου, χόμπυ μου, χρόνο μου.

Και μεταξύ μας, βλέπω ώρες ώρες ότι δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε (δεν αναφέρομαι σε @LK. @Shelter ) σε 5 βασικά πράγματα εκτός αν είναι για ξύλα ή σύρματα.

Last edited:
Το γεγονός ότι ακόμα και σε live πλέον πολλοί καλλιτέχνες του παρόντος είναι playback για να βγάλουν τις χορογραφίες τους?

Ακόμα και μπάντες για να βγαλουν το show όπως πρέπει.
Μα επίτηδες ξανά φρεσκαρα το rise.
Πόσο πιο θεατράλε έπαιζε το σόλο ο nuno στο video clip...,με τι άνεση και τι ποζεριλικι....και να σου τα cut της κάμερας....και στο live...το ένα πόδι στο μόνιτορ ψηλά...και με φάτσα σαν μαθητουδι....με αγχος μην του φύγει μισή νότα (και λογικό ).
Να πούμε και τον nuno απατεώνα αν είναι.
Όχι, βέβαια Άλλο πράγμα το live ,άλλη τέχνη η ηχογράφηση
Εκτός αν πάμε πολλά χρόνια πισω, που ο Miles έβλεπε την ταινία σε πραγματικό χρόνο, αυτοσχεδίαζε και ηχογραφούσε.
Μιλάω για το soundtrack στο ασανσέρ για δολοφόνους....

@sultan of string
1ον Αν τυχόν εξαπατηθεις, έλα να το συζητήσουμε. Μέχρι τότε, μην είσαι βασιλικότερος του βασιλέως.
2ον. Το πώς θα ξοδέψεις τον χρόνο σου, δικό σου θέμα είναι Αλλά το να ζητάς τα ρέστα ότι σε εξαπάτησε κάποιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σου έφαγε χρόνο και μάλιστα το μεταφράζεις και σε χαμένο χρήμα ..είναι παιδαριώδες .
Αντί λοιπόν να βλέπεις σάχλες στο insta, ας δούλευες αυτές τις ώρες....και χρήμα δεν θα έχανες, αλλά και θα έβγαζες.
Κόστος ευκαιρίας λέγεται αυτό....και το ξέρουν και παιδιά του δημοτικού.

@sultan of string
1ον Αν τυχόν εξαπατηθεις, έλα να το συζητήσουμε. Μέχρι τότε, μην είσαι βασιλικότερος του βασιλέως.
2ον. Το πώς θα ξοδέψεις τον χρόνο σου, δικό σου θέμα είναι Αλλά το να ζητάς τα ρέστα ότι σε εξαπάτησε κάποιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σου έφαγε χρόνο και μάλιστα το μεταφράζεις και σε χαμένο χρήμα ..είναι παιδαριώδες .
Αντί λοιπόν να βλέπεις σάχλες στο insta, ας δούλευες αυτές τις ώρες....και χρήμα δεν θα έχανες, αλλά και θα έβγαζες.
Κόστος ευκαιρίας λέγεται αυτό....και το ξέρουν και παιδιά του δημοτικού.
1. εκ των πραγμάτων και όσων έχεις πει, μια όλα είναι ΟΚ, κανένα πρόβλημα, καμία κλοπή οπότε ...why bother και να ξοδέψω κι όλας. Και νομίζω ξεκαθάρισα, δεν είναι αν θα εξαπατηθώ εγώ. Ειπα τι πρέπει να γίνει για να εξασφαλιστεί μια ολόκληρη γενιά νέων παραγωγών, όταν παράγει σε ένα τρύπιο μέσο.

2.Επαναλαμβάνω το τελευταίο που γράφω πιό πάνω. Σήμερα η μουσική βιομηχανία στηρίζεται στο διαδίκτυο. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να γίνει ασφαλές για τους παραγωγούς.

Χρήμα απο τη μουσική δεν βγάζω, αλλά ούτε μου αρέσει να βγάζει άλλος απο μένα.

Δεν διδάσκεται το κόστος ευκαιρίας στο δημοτικό. Ούτε σ αυτό που πήγα εγώ, αλλά ούτε στο σημερινό.

1. εκ των πραγμάτων και όσων έχεις πει, μια όλα είναι ΟΚ, κανένα πρόβλημα, καμία κλοπή οπότε ...why bother και να ξοδέψω κι όλας. Και νομίζω ξεκαθάρισα, δεν είναι αν θα εξαπατηθώ εγώ. Ειπα τι πρέπει να γίνει για να εξασφαλιστεί μια ολόκληρη γενιά νέων παραγωγών, όταν παράγει σε ένα τρύπιο μέσο.

2.Επαναλαμβάνω το τελευταίο που γράφω πιό πάνω. Σήμερα η μουσική βιομηχανία στηρίζεται στο διαδίκτυο. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να γίνει ασφαλές για τους παραγωγούς.

Χρήμα απο τη μουσική δεν βγάζω, αλλά ούτε μου αρέσει να βγάζει άλλος απο μένα.

Δεν διδάσκεται το κόστος ευκαιρίας στο δημοτικό. Ούτε σ αυτό που πήγα εγώ, αλλά ούτε στο σημερινό.
Δεν είπα ότι διδάσκεται, αλλά ότι τί ξέρουν μέχρι και παιδιά του δημοτικού.
Μια χαρά μπορεί να προστατευθεί ο παραγωγός που τον κλέβουν....υπάρχουν δικηγόροι εκεί έξω μιλούνια για να απευθυνθεί 😜

Το έγραψες παραπάνω. Είπες ότι όλοι αυτοί που τους έκλεψε, είπαν "που να τρέχεις", "δεν ήταν σημαντικό", "Δεν μπορώ να ασχοληθώ τώρα" κ.ο.κ.

Έτσι βρίσκουν και τους κλέβουν. Στο λέω γιατι μπορεί να νομίζεις ότι είμαι πνεύμα αντιλογίας αλλά έχω δυο φορές πέσει θύμα κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά τους έκανα να τρέχουν και να μη φτάνουν (με ένδικα μέσα). Τον κλέφτη αν δεν τον βαρέσεις με το σφυρί την ώρα που σε κλέβει, θα το ξανακάνει.

Αν τον αφήσεις, τότε δυστυχώς εμπιπτει στην παροιμία "Τέτοια βόδια τρώει ο λύκος".

Και το προσωπικό μου παράδειγμα δεν τον έγραψα για να νομίζεις ότι κομπάζω ότι είμαι μάγκας (γιατι δεν είμαι), αλλά γιατι θέλω να σου πω ότι αν πραγματικά σε ενδιαφέρει να μην σε κλέψουν, ετοιμάζεσαι για αυτό και φυσικά πάντα παίζει να την πατήσεις και μια φορά, αλλά μετά σίγουρα ξέρεις και δεν την ξαναπατάς.

Η νέα γενιά θα μάθει ή μέσω της εμπειρίας ή μέσω της εκπαίδευσης. Δηλαδή τη σπουδή δίπλα σε καποιον παλιό και έμπειρο.

Το θέμα για εμένα είναι ότι στους "εξαπατημένους" (θα το δεχθώ ότι εξαπατηθηκαν για την οικονομία της συζήτησης) δόθηκε μοναδική ευκαιρία .
Και αντί να την εκμεταλλευτουν .... μπας και ξεκολλήσουν από τα 100 views.....γκρίνιαζαν απλά
Μακάρι να "εκλεβε" εμένα ένας με 2.000.000 followers.
Δεν θα χρειαζόταν να ασχοληθώ με κάτι άλλο φέτος.

Το έγραψες παραπάνω. Είπες ότι όλοι αυτοί που τους έκλεψε, είπαν "που να τρέχεις", "δεν ήταν σημαντικό", "Δεν μπορώ να ασχοληθώ τώρα" κ.ο.κ.

Αν τον αφήσεις, τότε δυστυχώς εμπιπτει στην παροιμία "Τέτοια βόδια τρώει ο λύκος".
αυτή είναι η πρώτη σκέψη.

Το θέμα για εμένα είναι ότι στους "εξαπατημένους" (θα το δεχθώ ότι εξαπατηθηκαν για την οικονομία της συζήτησης) δόθηκε μοναδική ευκαιρία .
Και αντί να την εκμεταλλευτουν .... μπας και ξεκολλήσουν από τα 100 views.....γκρίνιαζαν απλά

δεν ξέρεις τι έχει παιχτεί ακόμα.
Νομίζω είναι πολύ νωρίς.
Αλλά έτσι απο περιέργεια πες μου πως μπορεί ένας πχ από την Ισπανία να μηνύσει κάποιον από την Ιταλία, για να μην πάμε πολύ μακρυά, γιά κάτι σαν το ιντερνέ που λένε στις αίθουσες των δικαστηρίων και τι μπορεί να περιμένει αν δεν έχει πίσω του τις πλάτες μιας εταιρείας που θα δει διαφυγόντα κέρδη πρώτα για τον εαυτό της.

αυτή είναι η πρώτη σκέψη.

δεν ξέρεις τι έχει παιχτεί ακόμα.
Νομίζω είναι πολύ νωρίς.
Αλλά έτσι απο περιέργεια πες μου πως μπορεί ένας πχ από την Ισπανία να μηνύσει κάποιον από την Ιταλία, για να μην πάμε πολύ μακρυά, γιά κάτι σαν το ιντερνέ που λένε στις αίθουσες των δικαστηρίων και τι μπορεί να περιμένει αν δεν έχει πίσω του τις πλάτες μιας εταιρείας που θα δει διαφυγόντα κέρδη πρώτα για τον εαυτό της.
Αυτά είναι μεγάλη συζήτηση, και εξειδικευμένη που δεν θα μπορούσε να αναπτυχθεί εδώ.
Επίσης, θα συμβούλευα, αν υπάρχει σχετικό video στο insta ή στο youtube, από κάποιον content creator, να το βλέπουμε , όπως ακριβώς και με την ίδια διάθεση, που θα βλέπαμε το top gun 2.

Επίσης, θα συμβούλευα, αν υπάρχει σχετικό video στο insta ή στο youtube, από κάποιον content creator, να το βλέπουμε , όπως ακριβώς και με την ίδια διάθεση, που θα βλέπαμε το top gun 2.

Εγω παλι θα ελεγα να μην το βλεπαμε καθολου.

Τι ειναι οι μουσικοι, μαιμουδες στο ζωολογικο κηπο, να τις βλεπεις να τρωνε τις μπανανες και να γελας;

Αν ειναι να ακους τη μουσικη τους ΟΚ, και αν ειναι ΚΑΝΟΝΙΚΟ live performance, you know, απο live :ROFLMAO: live με κοΖμο :ROFLMAO: συναυλια, οχι live stream στο youtube :ROFLMAO: τοτε παλι ΟΚ.

Αλλα αυτο το στυλ, ειμαι στο σπιτι μου ή στο δασος :ROFLMAO: ή στο μπεργκεραδικο και κοιταξτε με πως παιζω, πολυ ξεφτιλα, κρατα το σοου μαιμου, αισχος

Εγω παλι θα ελεγα να μην το βλεπαμε καθολου.

Τι ειναι οι μουσικοι, μαιμουδες στο ζωολογικο κηπο, να τις βλεπεις να τρωνε τις μπανανες και να γελας;

Αν ειναι να ακους τη μουσικη τους ΟΚ, και αν ειναι ΚΑΝΟΝΙΚΟ live performance, you know, απο live :ROFLMAO: live με κοΖμο :ROFLMAO: συναυλια, οχι live stream στο youtube :ROFLMAO: τοτε παλι ΟΚ.

Αλλα αυτο το στυλ, ειμαι στο σπιτι μου ή στο δασος :ROFLMAO: ή στο μπεργκεραδικο και κοιταξτε με πως παιζω, πολυ ξεφτιλα, κρατα το σοου μαιμου, αισχος
Προσωπικά βαριέμαι να δω οποιονδήποτε να παίζει κιθάρα μόνος του, είτε στο youtube, είτε live.

Last edited:

Απαντήσεις

Νέα θέματα

Back