To "φαινόμενο" Giacomo Turra εχει εξελιχθεί σε τεράστια απάτη

Ένα καλό με μας τους δεινόσαυρους που μεγαλώσαμε σε αναλογικές εποχές είναι πως απο νωρίς καταλάβαμε πως το απόλυτο κριτήριο για διαμόρφωση γνώμης είναι το λάιβ. Όχι πως δεν είχαμε κι εμείς ευτράπελα, κάποτε ένας ντράμερ έδωσε μια κασέτα στον δικό μας Πάνο Τόλιο λέγοντας του πάρε ν' ακούσεις πως παίζω και είχε γράψει ένα σόλο του Καρλ Πάλμερ, το γελοίο ήταν πως ακούγονταν τα χρατς χρατς της βελόνας καθώς κυλούσε το βινύλιο. Αυτόν τον Τζιάκομο που λέτε πρώτη φορά τον άκουσα διαβάζοντας το νήμα, βλέποντας το τελευταίο κλιπ αντικρίζω κάποιον που ξέρει να παίζει, τώρα πόσο κλέβει κι έχει αναγάγει την απατεωνία σε τέχνη αγνοώ.

Επίσης άσχετο με τον κατεργαράκο, μου κάνει εντύπωση το πώς με το που έσκασε το νέο, όλο το ίντερνετ έπεσε να τον φάει.
Είναι κι αυτό σημείο των καιρών. Το πληκτρολόγιο και η οθόνη έδωσαν τη δυνατότητα στον καθένα να εκφέρει γνώμη η οποία έχει απήχηση σε δευτερόλεπτα, καλλιεργώντας παράλληλα μια υποκουλτούρα bullying παγκοσμίων διαστάσεων. Πολλοί που έπεσαν "θύματα" του συγκεκριμένου δεν θίχτηκαν, αλλά θίχτηκαν πολλοί που είχαν ανάγκη τα likes και τις συνδρομές

Το πληκτρολόγιο και η οθόνη έδωσαν τη δυνατότητα στον καθένα να εκφέρει γνώμη η οποία έχει απήχηση σε δευτερόλεπτα
Αν κατάλαβα καλά τι εννοείς, νομίζω ότι τα έχεις μπερδέψει. Το bullying είναι μια, ας πούμε, πρακτική η οποία βασίζεται στην άσκηση λεκτικής ή/και σωματικής βίας εκμεταλλευόμενη κάποια (τουλάχιστον φαινομενική) αδυναμία του θύματος. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με bullying λοιπόν. Έχουμε να κάνουμε με την αντίδραση ενός κοινωνικού συνόλου απέναντι σε μια ανήθικη και παράνομη συμπεριφορά. Με λίγα λόγια, ο Turra δεν έφαγε επίθεση και cancel επειδή έχει χαμηλό IQ ή επειδή είναι κουτσός ξέρω γω αλλά γιατί εξαπάτησε και έκλεψε.

Το ότι η όλη ιστορία έγινε σε ψηφιακό/διαδικτυακό περιβάλλον είναι δευτερεύον από την άποψη ότι και αν η απάτη του Turra είχε γίνει σε φυσικό περιβάλλον και όχι online, η αντίδραση του κοινωνικού συνόλου θα ήταν η ίδια. Μπορεί να μην ήταν τόσο άμεση αλλά αυτό έχει να κάνει με την ταχύτητα της μετάδοσης της πληροφορίας.

Πέραν αυτού, το πληκτρολόγιο και η οθόνη όντως έδωσαν τη δυνατότητα στον καθένα να εκφέρει δημόσια γνώμη αλλά όχι και να έχει απήχηση σε δευτερόλεπτα. Το αν η γνώμη σου θα έχει απήχηση ή όχι έχει να κάνει με το κατά πόσο εκφράζεις εύστοχα, εκτός από τον εαυτό σου, και μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης του συνόλου στο οποίο απευθύνεσαι.

Και οι δυο εχετε δικιο. :ROFLMAO: Πραγματι ευθιξια υπηρχε και πριν το ιντερνετ :ROFLMAO: αλλα πλεον με το ιντερνετ εκτος απο ανθρωπινο αισθημα εχει γινει και ψηφιακο εμπορευμα. "Ο, μα τι κακο αγορι ειναι αυτο, καντε like και πατηστε το subscribe button και θα σας πω με καθε λεπτομερεια τι εκανε."

Εδω πανε και πεφτουν στους γκρεμους και σκοτωνονται για τα like, σιγα μη χαναν την ευκαιρια να παρουν like με λιγο holier than thou κηρυγμα, που ειναι και ακινδυνο.

Αν κατάλαβα καλά τι εννοείς, νομίζω ότι τα έχεις μπερδέψει. Το bullying είναι μια, ας πούμε, πρακτική η οποία βασίζεται στην άσκηση λεκτικής ή/και σωματικής βίας εκμεταλλευόμενη κάποια (τουλάχιστον φαινομενική) αδυναμία του θύματος. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με bullying λοιπόν. Έχουμε να κάνουμε με την αντίδραση ενός κοινωνικού συνόλου απέναντι σε μια ανήθικη και παράνομη συμπεριφορά. Με λίγα λόγια, ο Turra δεν έφαγε επίθεση και cancel επειδή έχει χαμηλό IQ ή επειδή είναι κουτσός ξέρω γω αλλά γιατί εξαπάτησε και έκλεψε.

Το ότι η όλη ιστορία έγινε σε ψηφιακό/διαδικτυακό περιβάλλον είναι δευτερεύον από την άποψη ότι και αν η απάτη του Turra είχε γίνει σε φυσικό περιβάλλον και όχι online, η αντίδραση του κοινωνικού συνόλου θα ήταν η ίδια. Μπορεί να μην ήταν τόσο άμεση αλλά αυτό έχει να κάνει με την ταχύτητα της μετάδοσης της πληροφορίας.

Πέραν αυτού, το πληκτρολόγιο και η οθόνη όντως έδωσαν τη δυνατότητα στον καθένα να εκφέρει δημόσια γνώμη αλλά όχι και να έχει απήχηση σε δευτερόλεπτα. Το αν η γνώμη σου θα έχει απήχηση ή όχι έχει να κάνει με το κατά πόσο εκφράζεις εύστοχα, εκτός από τον εαυτό σου, και μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης του συνόλου στο οποίο απευθύνεσαι.
Μαζί σου, δικαίως κατακεραυνώθηκε η συμπεριφορά του, αλλά νομίζω πολλοί το εκμεταλλεύθηκαν για να κάνουν content, ενώ δεν τους αφορά. Και η γνώμη διακεκριμένων YouTuber έχει απήχηση, ειδικά σε νεότερες ηλικίες (εξ ου και ο όρος "influencer"). Άλλο να γράφω κάτι εγώ εδώ και άλλο να λέει ο Rick Beato "δεν ανέβασα το βίντεο του γιατί δεν είναι καλός παίκτης" και να γράφουν τα πιτσιρίκια από κάτω "ωωωωω that was cold 🥶" και παρόμοια teenagerίστικα σχόλια

αλλά νομίζω πολλοί το εκμεταλλεύθηκαν για να κάνουν content
Σαφώς και ειδικά δεδομένου ότι σε όλες τις online κοινότητες, είτε μιλάμε για μουσικούς είτε για ηλεκτρολόγους μηχανικούς, υπάρχει και πολύς κόσμος που βγάζει το "ψωμί" του από την αποδεδειγμένη ικανοποίηση που προσφέρει στον ανθρώπινο ψυχισμό η παρακολούθηση της πτώσης των άλλων, ειδικά δε αυτών που είχαν κατακτήσει κάποιες "κορυφές".

Για οτιδήποτε υπάρχει ζήτηση, είναι δεδομένο ότι θα εμφανιστεί και προσφορά.

υπάρχει και πολύς κόσμος που βγάζει το "ψωμί" του από την αποδεδειγμένη ικανοποίηση που προσφέρει στον ανθρώπινο ψυχισμό η παρακολούθηση της πτώσης των άλλων, ειδικά δε αυτών που είχαν κατακτήσει κάποιες "κορυφές".
Αυτό δεν είναι bullying; Ίσως όχι σε πρώτο χρόνο, αλλά αν γίνει προσωπικό (όπως και έγινε με τον Sapko)

στο διαδίκτυο έξω, αλλά και εδώ, υπάρχουν γενικώς content creators που ουσιαστικά είναι content creator's commentators, δηλαδή κοινώς δεν κάνουν τίποτα από το να λενε το μακρύ τους πάνω σε σχόλια αλλων.

οπότε μαζί με τα καίρια σχολιαστικά και καταγγελτικά βίντεο βγήκαν μετα τα βίντεο των βίντεο.

Για μένα η ουσία είναι ότι
α. αφ ενός είναι άσχετος (μάλλον Ασχετος)
β. ρίχτης (από πολλές καταγραφές ακυρώσεων συμφωνιών)
γ. κλέφτης διότι οικειοποιούνταν υλικό άλλων και το παρουσίαζε για δικό του μέχρι να ανακαλυφθεί και μετα να πει "α εμπνεύστηκα από τον χ"
δ. ψεύτης γιατί ηχογραφούσε τα μέρη του στη μισή ταχύτητα και μετά έκανε ότι τα έπαιζε live στη διπλή. (εντάξει αυτό το έκαναν και οι beatles, τουλάχιστον σε τρία κομμάτια και το έχουν παραδεχτεί, αλλά μιλάμε για παραγωγή σε στούντιο και όχι σε ζωντανές εμφανίσεις- και μόνο η αναφορά τους στο ίδιο θέμα μ αυτόν είναι ατόπημα, αλλά ....ΟΚ)

και ...
ε. εξαιρετική παραγωγή. Αλλά για το τελευταίο θεωρώ ότι δεν ήρθε από την μέρα 1, αλλά θα πήρε σιγά σιγά τη μορφή χιονοστιβάδας, καθώς οι followers θα έρχονταν με το τσουβάλι αλλά και οι χορηγίες, ουκ ολίγες, από ΟΝΟΜΑΤΟΥΚΛΕΣ όπως η d angelico, fender, laney, ernie ball και δεν ξερω πόσες άλλες

Τελικά το ιντερνετ προσφέρει πολλές δυνατότητες για μούφα και σίγουρα πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι.

Αυτό δεν είναι bullying;
Όχι αλλά δεν έχει και τόση σημασία τελικά. Δηλαδή το θέμα είναι ότι και online και στο φυσικό κόσμο, υπάρχουν σκοτεινά μέρη του ανθρώπινου ψυχισμού που γυρεύουν (συνειδητά ή ασυνείδητα) ικανοποίηση. Κάποιοι επωφελούνται από αυτό.

Το υποτίμησα. Είπα , να ακόμα ένα βαρετό θρεντ για έναν ακόμα αγύρτη κλέφτη , που ξέρει όμως να πουσάρει στην αγορά. Δε περίμενα πως θα 'ταν τοσο διασκεδαστικό. Thank you guys. You make gold out of thin air, literally! xD

Επειδη το ανεφερα πιο πανω υπάρχουν 3 τραγούδια των beatles που εγινε μαιμουτζουλιά στην ταχύτητα του σολο.
1. A hard day's night σολο του Harrison
2. In my life σολο του George Martin
3. Rocky racoon σολο του George Martin

Eντάξει συνηθισμένο είναι αυτό. Και οι Metallica έγραψαν το Master of puppets σε χαμηλότερη ταχύτητα. Κούρδισαν και κιθάρες λίγο χαμηλότερα ώστε με την μετέπειτα αύξηση της ταχύτητας να έρθει το κούρδισμα στα ίσια αλλά δεν πέτυχε 100% . Γι' αυτό όσοι προσπαθούν να παίξουν μαζί με το κομμάτι καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Στην αρχή νόμιζα ότι ήμουν ξεκούρδιστος.

Eντάξει συνηθισμένο είναι αυτό. Και οι Metallica έγραψαν το Master of puppets σε χαμηλότερη ταχύτητα. Κούρδισαν και κιθάρες λίγο χαμηλότερα ώστε με την μετέπειτα αύξηση της ταχύτητας να έρθει το κούρδισμα στα ίσια αλλά δεν πέτυχε 100% . Γι' αυτό όσοι προσπαθούν να παίξουν μαζί με το κομμάτι καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Στην αρχή νόμιζα ότι ήμουν ξεκούρδιστος.
Αυτό δεν νομίζω να ισχύει.δεν είναι και τόσο δύσκολο να παιχτεί

Αυτό δεν νομίζω να ισχύει.δεν είναι και τόσο δύσκολο να παιχτεί
Στο 1:50 και μετά ο παραγωγός το παραδέχεται λέγοντας ότι ήταν μια κοινή πρακτική στα στούντιο. Δεν είναι και κανένα μυστικό, είναι γνωστό εδώ και χρόνια

Ενταξει, οταν κανεις ενα αλμπουμ κανεις πολλες π@@στιες. Δηλαδη το να γραφεις φραση- φραση, να κανεις punch in, να γραφεις πολλαπλες κιθαρες κλπ, τι ειναι, πιο τιμιο; :ROFLMAO: Υποτιθεται κανεις ενα εργο τεχνης, οποτε το τραβας οσο παει. Ειναι σα να κλαιγεσαι που οι ταινιες εχουν μονταζ :ROFLMAO:

Αλλο αυτο, και αλλο να το παιζεις παικταρας και να παιζεις playback, η σε μιση ταχυτητα κλπ. Οταν παιζεις σε φαση youtube, live και δεν ξερω τι, σε φαση ποζεριλικι και κοιταξτε με πως τα χωνω, η ολη ουσια ειναι οντως να τα χωνεις. Υποτιθεται κανεις show off, διαφορετικα αστο καλυτερα, μεινε στις ηχογραφησεις, εκει κρινουμε μονο το ηχητικο αποτελεσμα, οχι τις ικανοτητες.

Στο 1:50 και μετά ο παραγωγός το παραδέχεται λέγοντας ότι ήταν μια κοινή πρακτική στα στούντιο. Δεν είναι και κανένα μυστικό, είναι γνωστό εδώ και χρόνια

Σόρρυ δεν το ήξερα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back