Τι γίνεται στη φωνή;

RayDTutto

Re di tutto e di nessuno
Πόντοι
98
Έχει βιμπράτο ή κάτι;

Γιατί φυσικό δεν είναι.

Δεν έχω ξανακούσει κάτι τέτοιο στη φωνή.

[soundcloud]

[/soundcloud]

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τρέμολο είναι. Μάλλον αλλάζει εκεί που χρειάζεται το wet/dry ο κονσολιστής.

harilatron είπε:
Τρέμολο είναι. Μάλλον αλλάζει εκεί που χρειάζεται το wet/dry ο κονσολιστής.
Πώς το είπες αυτό;

Η φωνη της ειναι ετσι.

Το εχω ξαναδει και σε αντρικες φωνες. Δεν ειναι κατι που μου αρεσει οταν ειναι μονιμο. Σιγουρα, βεβαια, διαφερει και ξεχωριζει.

Παιδιά την ξέρω την Hart.

Η φωνή της δεν είναι έτσι - επειδή εκ της φυσικής κατασκευής των φωνητικών χορδών και του λάρυγγα δεν μπορεί να είναι έτσι.

Το θέμα είναι τι εφέ είναι - και γιατί το έβαλαν.

harilatron είπε:
Ε τι λες να είναι αν δεν είναι τρέμολο?
Όχι  - δεν κατάλαβα αυτό που είπες με τα wet και τα dry.

Δεν ξέρω (πιστεύω να βοήθησα)
Anamfisbhthta.

To εφέ αυτό επιτυγχάνεται συνήθως με μηχανήματα όπως tremolo / vibrato αν το θελήσει κάποιος.

Η άποψη μου είναι πως στην συγκεκριμμένη περίπτωση είναι ο τρόπος που τραγουδάει. Είναι εμφανές πως το εφέ εξαφανίζεται σε σημεία.

Τραγουδάει αρκετός κόσμος έτσι. Κάποιοι με μεγαλύτερες ταλαντώσεις (oscillations) και κάποιοι με μικρότερες όπως εδώ.  Not a fan αλλά περι ορέξεως...

yameth είπε:
To εφέ αυτό επιτυγχάνεται συνήθως με μηχανήματα όπως tremolo / vibrato αν το θελήσει κάποιος.

Η άποψη μου είναι πως στην συγκεκριμμένη περίπτωση είναι ο τρόπος που τραγουδάει. Είναι εμφανές πως το εφέ εξαφανίζεται σε σημεία.

Τραγουδάει αρκετός κόσμος έτσι. Κάποιοι με μεγαλύτερες ταλαντώσεις (oscillations) και κάποιοι με μικρότερες όπως εδώ.  Not a fan αλλά περι ορέξεως...
Το ξέρω αυτό που λες αλλά αν ακούσεις προσεκτικά όλο το κομμάτι θα δεις ότι κάνει τις ταλαντώσεις σε σημείο που ανατομικά (από πλευράς φωνητικών χορδών) είναι μάλλον αδύνατο. Η σταθερότητα του εύρους της ταλάντωσης προκαλεί επίσης απορία.

BTW εγώ είμαι σίγουρος ότι δεν είναι φυσικό.

Θα συμφωνησω με τον Ρευ,σε καποια σημεια ακουγεται σαν να υπαρχει κατι

εξτρα εκτος απο το γρηγορο και χαρακτηριστικο της βιμπρατο.

Δεν ξερω μηπως καποια καθυστερηση(ντιλει η κατι τετοιο)μπορει να δωσει αυτη την εντυπωση.

Πρώτη διδάξασα νομίζω. Απλά μεταγενέστερες φαν, του έδωσαν και κατάλαβε. Το βιμπράτο σε όλη τη φράση.

θα σε συμφωνήσω με τον Γιάννη...

και κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει τεχνικό effect... μάλλον σε (σας) μπερδεύει η γενική αίσθηση της κακής ηχογράφησης και τα φασικά της προβλήματα (zoomάκι σε κακή θέση?)...  ;)

Χρησιμοποιοντας το με φειδω και αναλογως με τη φωνη, μπορει να ειναι ακομα και ωραιο σαν εφφε (οπως καταλαβατε δε μου πολυαρεσει) αλλα οταν το πας τρενο απο την αρχη μεχρι το τελος  :-\. Κουραζει και θα το χαρακτηριζα το vibrato του τεμπελη, ευκολο σαν εφαρμογη και το κρατας σταθερο. Καλυτερα να ειναι εφφε του κονσολιερη παρα να το βαζει η ιδια, νομιζω χανει αρκετα η ερμηνεια.

επειδή κάποιος με ρώτησε ποια είναι η διαφορά του tremolo με το vibrato (αν υπάρχει και δεν είναι το ίδιο πράγμα με άλλο όνομα), θεώρησα καλό να του απαντήσω από δω, γιατί ίσως και κάποιοι άλλοι να έχουν την ίδια απορία...

κατά κανόνα, το tremolo επιτυγχάνεται μέσω μικρομεταβολών στην ένταση, ενώ το vibrato μέσω μικρομεταβολών στην τονικότητα... στην πρώτη περίπτωση παραμένει σταθερή η τονικότητα και στην δεύτερη η ένταση όσο διαρκεί το effect (είτε παράγεται "φυσικά" είτε "τεχνικά")...

καταλαβαίνω μια μικροσύγχηση στις έννοιες καθώς έχουμε "μάθει" να ονοματίζουμε (εσφαλμένα) ως "τρέμολο" το whammy bar στις κιθάρες παρότι ουσιαστικά μεταβάλει την τονικότητα...  8)

npap είπε:
κατά κανόνα, το tremolo επιτυγχάνεται μέσω μικρομεταβολών στην ένταση, ενώ το vibrato μέσω μικρομεταβολών στην τονικότητα... στην πρώτη περίπτωση παραμένει σταθερή η τονικότητα και στην δεύτερη η ένταση όσο διαρκεί το effect (είτε παράγεται "φυσικά" είτε "τεχνικά")...
Με προβληματισε το γιατι να παραμενει σταθερη η ενταση στο vibrato, καθως πολλες φορες συμβαινει να "σβηνουμε" την καταληξη παραλληλα με το vibrato.

Stoyo είπε:
Με προβληματισε το γιατι να παραμενει σταθερη η ενταση στο vibrato, καθως πολλες φορες συμβαινει να "σβηνουμε" την καταληξη παραλληλα με το vibrato.
στην περίπτωση που αναφέρεις, "σβήνουμε" σταθερά χωρίς "ανεβοκατεβάσματα" της έντασης όπως στο τρέμολο... πρακτικά, το "σβήσιμο" με το (αναγκαστικά) σύντομο fade out στο τέλος μιας κατάληξης μας κάποιας χρονικής διάρκειας με vibrato, δεν "προλαβαίνει"  (κατά κανόνα) να περιέχει τονικό " ανεβοκατέβασμα" συνεχίζοντας το... απλά "αφήνεται" η νότα και "πέφτει χαμηλά" παράλληλα με την ένταση "γραμμικά" (ευθεία προς τα κάτω)... δεν επηρεάζεται ο "ορισμός" του φαινομένου ώστε να σε προβληματίσει... χαρακτηριστικότατο το τραγούδι της Piaf που παρέθεσε ο Γιάννης παραπάνω...  ;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back