Τι Πένες χρησιμοποιείτε;

Εγω παιζω παντα με ibanez steve vai η' ibanez paul gilbert.Επισης καμια φορα παιζω με φεντερ 0,7 αυτες ομως που ειναι απο το υλικο που δεν γλιστραει.

Για να μην ανοιξω νεο θεμο για κατι τοσο "μικρο"

Εχω μια πενα που δε θυμαμαι που την ειχα αγορασει... ειναι Clayton 0.8 και με εχει βολεψει απιστευτα αλλα τωρα δε μπορω να ξαναπετυχω παρομοια πουθενα εχει κανεις ιδεα που πουλανε?

Αν παίξω με πένα, συνήθως ultex όχι πλύ χοντρές. Λεπτές για ακουστικά/strumming, και λιγότερο λεπτές για πιο heavy/γρήγορα/stacato μέρη.

Την πένα που βρίσκεται στο άβαταρ μου Jim Dunlop Stubby 3.00 mm είναι πολύ μικρή και πολύ σκληρή και πολύ μυτερή και με βοηθάει στα alternate/economy/sweep το κακό είναι ότι η μύτη της χαλάει εύκολα

οταν ειχα αρχισει να παιζω , επειδη επαιζα κλασικη με δαχτυλα παντα, ειχα σοβαρο προβλημα με τις πεννες. μου γλυστρουσαν δεν μπορουσα να τις συνηθισω και μετα απο λιγο τις πετουσα. ετσι δοκιμασα καποιες 1.00 mm και μετα ακομη πιο καφρος ή 2.00 ή 3.00mm νομιζω ηταν. με βολευαν γιατι ειχαν και βαθουλωμα για να τις πιανω καλυτερα. πλεον χρησιμοποιω μονο dunlop 0.73mm ειναι οι πεννες που με βολευουν περισσοτερο και εχουν και αρκετη αντοχη στο παιξιμο. :D
Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα (και εξακολουθώ να το έχω με τις πένες) καθότι μετά από κάποια χρόνια κλασσικής και νύχια (που εξακολουθώ να έχω) δεν μπορώ να βολευτώ με τίποτα. Τώρα τελευταία πάντως βρήκα κάτι τεράστιες (σε στυλ μπάσσου) που είναι οι μοναδικές που με έχουν βολέψει, αφού δεν μου γλιστράνε και έχουν αρκετό "χώρο" για να τις πιάνω...χα,χα. Δεν θυμάμαι τι μάρκα είναι. Αλήθεια, ξέρεις κανείς εάν υπάρχουν μεγαλύτερες πένες για κιθάρα από το κλασσικό μέγεθος?

Δεν υπαρχουν "πενες μπασου".

Οι κλασσικες "μεγαλες" πενες ειναι αυτες (large triangle  οι γνωστες 346 )

197193.jpg

0980346300_md.jpg

ενω υπαρχουν και οι "τεραστιες" 355

29481275-177x150-0-0.jpg

παιδιοθεν με Fender Heavy tortoise celluloid, αλλα εδω και κανα χρονο "ανεβηκα" στο Extra heavy...

παντα Fender tortoise celluloid...

ποτε δεν με βολεψε ηχητικα και στο χερι αλλη πενα.

Superfunk είπε:
Δεν υπαρχουν "πενες μπασου".

Οι κλασσικες "μεγαλες" πενες ειναι αυτες (large triangle  οι γνωστες 346 )
Δεν έγραψα "πένες μπάσσου", έγραψα στυλ μπάσσου, αφού τις περισσότερες φορές οι μπασσίστες χρησιμοποιούν μεγαλύτερες πένες. thanx για την πληροφορία anyway

Να το σηκώσω πάλι κ να πώ οτι σήμερα αποφάσισα να ψάξω το θέμα πένα.Για το θέμα ήχος απο πένα απλα οσο πιο χοντρή τόσο πιο λίγο τσίνγκ κ περισσότερες δυναμικές απ οτι παρατηρώ.

Λοιπόν που λέτε πήγα να δώ αυτές τις jazz να δω τι είναι γιατι δεν είχα.Πήρα jazz 1,jazz 3,jazz 3 XL,ibanez medium 0.750 Chikizumel(κάτι τέτοιο λέει),ibanez medium που έχει για τα υγρα δάχτυλα 2 επιφάνιες με υφή λίμας.

Τις δοκίμασα όλες κ με κέρδισε h jazz 3.Απιστευτη πενα.Μικρή κ είσαι κοντά στην χορδή.Εχεις αίσθηση της χορδής.Πιο τέλεια δεν γίνεται....

Εχω κατι διαφημηστικές απο playback κ απ' την behringer.Γιατί είναι γυαλιστερές μηπως γυαλιστερές=φτηνιάρικες?Με γλυστράνε κ είναι κ σαν τετράδιο, τεράστιες.

Είπα κ γώ την ποιότητα μου πάλι. :)

Γεια και απο εμένα

Να ρωτήσω, παίζω κλασσική κιθάρα. Τι πένες προτίνετε?

::) ::) ::)

εκτος από νύχια? ::)

δεν χρειάζεται καμία πένα? Επειδή πιστεύω πως θα με βολεύουν καλύτερα ;D

Εδώ και χρόνια είχα κάνει μια παραγγελια custom στον Steve Clayton και από τότε παίζω μόνο με  white pearl.

Με το logo του group και βολεύει στα live όταν τις πετάς οι παρευρισκόμενοι που τις μαζεύουν γίνονται μέρος της ιστορίας.

Είμαι μεγάαααααλη ψωνάρα.

0.88-1.00 mm  παντα απο τεφλον και συνηθως Dunlop (πρασινες&μπλε)

φθηνες,δε γλυστρανε,δεν φθυρονται γρηγορα,και αν δε με γελουν τα αυτια μου ακουγονται καλα

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
78
Εμφανίσεις
11K

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back