Τι παίζει με τις τιμές των μεταχειρισμένων Gibson;

Μονοί η διπλοί; 

Εδώ σας θέλω 

Τι διαφορά έχουν?

Κάνει τίποτα η μια που δεν το κάνει η άλλη?

Ειδικά για κάτι τέτοιο (που δεν το γουστάρω με τίποτα βέβαια) εγώ προτιμώ διπλούς με χίλια.

Οι μονοί είναι πολύ thin για τα γούστα μου.

• Like
Reactions: Nekkon
Αν ειναι να παιξω προγραμμα μονο αρπισματα.. ηλεκτροκλασσικη.

Αν ειναι σε μπαντα να παιζω τα μερη μου που ειναι κυριως αρπισματα (με εφε φανταζομαι) ο,τι πει ο αρχηγος αν πληρωνει καλα ?

Σε δικα μου μερη με δικα μου κομματια αναλογα με το κονσεπτ (κ το υπολοιπο κομματι) κ το πως το ειχα φανταστει. Δηλαδη με στρατ ?

Αν ειναι να παιξω προγραμμα μονο αρπισματα.. ηλεκτροκλασσικη.

Αν ειναι σε μπαντα να παιζω τα μερη μου που ειναι κυριως αρπισματα (με εφε φανταζομαι) ο,τι πει ο αρχηγος αν πληρωνει καλα ?

Σε δικα μου μερη με δικα μου κομματια αναλογα με το κονσεπτ (κ το υπολοιπο κομματι) κ το πως το ειχα φανταστει. Δηλαδη με στρατ ?
Εκεί το πηγαινα Βρασίδαρε.

Τόσα χρόνια έπαιζα αρπετζιο με strat και εδώ και λίγους μήνες τα παίζω με κουφωτή Gretsch και μου αρέσουν πολύ περισσότερο. Θυμίζουν ακουστική κιθάρα αλλά σε πιο γεμάτο ήχο 

• Συμφωνώ
Reactions: σκούφοΣ
Οι οριτζιναλ PAF μονο dark δεν ηταν. Απο 80'w κ μετα που καθιερωθηκε να συνδεουμε λεσπωλ κ γκεην τιγκα,  αλλαξαν οι προδιαγραφες (οχι παντου) κ βγηκαν κ αρκετα κακα παραδειγματα που η υλοποιηση τους στην πραξη παρερμηνευσε  αυτο το στρογγυλο που λες ως μουντο

Εκεί το πηγαινα Βρασίδαρε.

Τόσα χρόνια έπαιζα αρπετζιο με strat και εδώ και λίγους μήνες τα παίζω με κουφωτή Gretsch και μου αρέσουν πολύ περισσότερο. Θυμίζουν ακουστική κιθάρα αλλά σε πιο γεμάτο ήχο 
Με ολα τα κλασσικα μοντελα υπαρχουν ποσοι κλασσικοι ηχοι αρπετζιων (ειτε wet, ειτε dry)

ΕΙναι θεμα γουστου, προσεγγισης κ κομματιου. Εγω στρατ προτιμω, γιατι στρατ εχω κ στρατ.. ξερω?. Αλλα οπως εχομεν πει στο παρελθον... ολες σουπερ ειναι! Ειδικα η Γκρετς που ειπες! 

• Συμφωνώ
Reactions: Nekkon
Σαμη Παραγκα είπε:
Γενικά μόνο Τέλε, καθαρά και βρώμικα

Γιατί αυτή είναι των βλάχων των καντράδων, δεν είναι των μάβρων των γουοκαπδισμόρνιν.

Εκεί, με τους γελαδάρηδες να μαρκάρετε μουσκάρια.

@Σαμη Παραγκα ολες εχουν τον χαρακτηρα τους 

Παντως οσες φορες εχω παιξει με καλο PAF με χαρακτηρα οριτζιναλ (κ δεν εννοω seth lovers κ τετοια αλλα πολυ πιο μπουτικ κ ακριβες υλοποιησεις) καταλαβαινω γιατι τον περιγραφουν ολοι ως τελε on steroids 

Σαμη Παραγκα είπε:
Ήταν η πρώτη ''σοβαρή'' κιθάρα που έπιασα στα χέρια μου η Στρατ. Γούστα είναι αυτά, μα δεν θέλω να τη βλέπω ούτε ζωγραφιστή, με θυμίζει τον ciggaret13.
Το στόμα σου το έπλυνες πρώτα ρε αναρχοάπλυτε....;

απο λεςπολ δηλώνω άγνοια.

Οι μόνες που μου άρεζαν ήταν οι Ρ90 (πχ εποχής abraxas) και οι hum για thin lizzy/wishbone.

Τωρα επειδή βιαστικά έτρεξα το νήμα και δεν ξέρω καν αν απαντώ εντός εκτός ή επι τα αυτά σαν τον νεκ της deluxe δεν έχω βρει πουθενά δεν τον αλλάζω με ΤΙΠΟΤΑ (αλλά είναι άγκυρα η ντελουξ) και φυσικά ο καλύτερος συνδυασμός hum neck/ tele bridge κάτι σαν αυτό που έχει η μπρεμέισο.

• Like
Reactions: σκούφοΣ
Το να μην σου αρέσουν οι Les Paul είναι σαν να λες , δεν μου αρέσουν οι αδυνατες , ψηλές , μελαχρινές.

Οκ...σεβαστη κάθε άποψη....αλλά εισαι ανώμαλος πως να το κάνουμε. ?

Το να μην σου αρέσουν οι Les Paul είναι σαν να λες , δεν μου αρέσουν οι αδυνατες , ψηλές , μελαχρινές.

Οκ...σεβαστη κάθε άποψη....αλλά εισαι ανώμαλος πως να το κάνουμε. ?
αν το λες σε μένα, να πω πάλι ότι δηλώσα άγνοια όχι απέχθεια

αν το λες σε μένα, να πω πάλι ότι δηλώσα άγνοια όχι απέχθεια
Οχι για όλους το λεώ.?

Θα βγάλεις απ' το stand μια Deluxe η μία με μονούς;

Δεν έχουν και μεγάλη διαφορά,οι cunife σκοτώνουν σε αρπιΖματα πάντως ,άκου ΚολντπλειΣ όλα με wide range είναι.

Εγώ πάντως έχω δύο σε ένα

20230226_105523.jpg

Δεν έχουν και μεγάλη διαφορά,οι cunife σκοτώνουν σε αρπιΖματα πάντως ,άκου ΚολντπλειΣ όλα με wide range είναι.

Εγώ πάντως έχω δύο σε ένα

Προβολή συνημμένου 35360
Τετχια εχει κι ο αρχιμαμπεμπεγοζγκονης....

Ουφ το εγραψα σωστα λεω...

Που θα παει θα μαθω

Τετχια εχει κι ο αρχιμαμπεμπεγοζγκονης....

Ουφ το εγραψα σωστα λεω...

Που θα παει θα μαθω

Τον Keith Richards λες;

Ε δεν τον λες και αρχιμακτλ...

Θα σαιβαισε

...Παντως οσες φορες εχω παιξει με καλο PAF με χαρακτηρα οριτζιναλ (κ δεν εννοω seth lovers κ τετοια αλλα πολυ πιο μπουτικ κ ακριβες υλοποιησεις) καταλαβαινω γιατι τον περιγραφουν ολοι ως τελε on steroids 

Αυτό ήταν οι original PAF's με χαμηλή (για HB's με τα σημερινά δεδομένα) έξοδο και σε περιπτώσεις χαμηλότερη από bridge tele μαγνήτες & P90's. Μη ξεχνάμε ότι PAF's κατασκευάστηκαν με alnico II, III, IV, V οπότε τα ηχητικά χαρακτηριστικά αλλάζουν κάπως αλλά η έξοδος παρέμενε χαμηλή. Παράδειγμα τα βίντεο που παραθέτω με τις δύο Gil Yaron, replica LP και το δικό του μοντέλο Bone 1. Πάντως με τους εκατοντάδες κατασκευαστές παγκοσμίως σήμερα δε νομίζω ότι χρειάζεται να δώσεις χιλιάρικο για original PAF's ή για παράδειγμα Throback. Με λίγο διάβασμα (και αντίληψη) μπορείς να βρεις ή να παραγγείλεις σε λογική τιμή ένα σετ μαγνητών με αντίστοιχα χαρακτηριστικά που διαπρέπουν και σε καθαρό και βρώμικο ήχο.

Oι P90's είναι από τους αγαπημένους μου μαγνήτες για τον χαρακτήρα και την ευελιξία που έχουν, είτε φθηνός Ασιατικός είτε μπουτίκ ποτέ δεν με έχει "χαλάσει" P90 μαγνήτης. Επειδή αναφέρθηκαν σε SG & LP να πω ότι ο αγαπημένος μου συνδιασμός είναι στην ES-330, τουλάχιστον στην δικιά μου μιας και δεν έχω παίξει άλλη. Οι συγκεκριμένοι Gibson low output P90 στη συγκεκριμένη κιθάρα είναι ότι πιο αγαπημένο έχω ακούσει από P90. Τεράστια πείρα στο θέμα P90 δεν έχω αλλά προτιμώ τους συγκεκριμένους από Lollar (που έχω σε Τhinline Tele), και από Suhr, PRS, Yamaha, Gibson P90's σε solid bodies που έχω παίξει/ακούσει.

Για τις τιμές των μεταχειρισμένων LP...άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Το 2016 που κοίταγα για μαύρη LP Custom όντως οι περισσότερες και όλες οι οποίες αισθητικά ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, κόστιζαν έως και τρεις χιλιάδες περισσότερο από τις καινούριες. Δεν μιλάω για vintage, αναφέρομαι σε κιθάρες 20 - 30 χρόνων, έβλεπες για παράδειγμα 90's Custom στα 5000€ & 6000€ όταν το 2016 μοντέλο στον Θωμά είχε 3350€. Το απέδωσα στον αρκετά μικρότερο αριθμό Custom στην αγορά και στο ότι κάποιες είχαν έβενο αντί για richlite ταστιέρα που είχαν οι τότε καινούριες. Ο καθένας ζητάει ότι θέλει και όσο πιο σπάνιο ή συγκεκριμένο είναι αυτό που θέλει ο αγοραστής οι επιλογές δυσκολεύουν. Η LP Standard πάντως μόνο σπάνια δεν είναι και με υπομονή βρίσκεις κιθάρα σε λογική τιμή εκτός και κάποιος θέλει πολύ συγκεκριμένο συνδιασμό χρονιάς - μπράτσου - χρώματος κλπ.

Τον Keith Richards λες;

Ε δεν τον λες και αρχιμακτλ...

Θα σαιβαισε
δεν τα λέγω εγώ.

Μεταφέρω την λαϊκή σοφίαν

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα