Τι παίζει με τις τιμές των μεταχειρισμένων Gibson;

δεν θα γραψω για τις χρονολογιες που αναφερεις αλλα γενικα,,μια παλια καλη gibson custom η standard οπως και fender δεν ειναι απλα μονο ενα καλο μουσικο οργανο,ειναι ενα κοσμημα για τον κιθαριστα και μια ιστορια ολοκληρη .μιλαμε για μουσικο με 20 30  χρονια και βαλε στην πλατη του εμπειρια και με ακουσματα απο δεκαετια 70  μεχρι και σημερα.η αποκτηση ενος τετοιου οργανου ειναι ποθος και ονειρο για εναν τετοιο μουσικο απο τοτε που αποφασισε να παιξει κιθαρα και αν πολυ αργοτερα του δοθει ευκαιρια να την αποκτησει δεν θα την χασει.η κιθαρα αυτη δεν ειναι τοσο για την δουλεια του αν ειναι επαγγελματιας αλλα για τις προσωπικες και ιδιαιτερες στιγμες στο σπιτι του η προβες  με φιλους για τζαμαρισμα κτλ.ειναι για την καβ....α σου που λεμε. προσωπικα δεν θα με ενδιαφερε μια καινουργια gibson, αλλα μια δεκαετιας 80 και πισω.αν ειναι κοντα και στην ημερομηνια γεννησως μου ακομα καλυτερα χαχαχα.σε αυτες τισ χρονολογιες δεν υπαρχει τιμη.οσο και να ακουσω δεν θα το θεωρησω παραλογο γιατι ξερω οτι απευθυνεται σε ανθρωπους που γουσταρουν το συγκεκριμενο παλιο οργανο οπως εγω.εχω παιξει με πολυ παλιες κιθαρες, μονο με το δεος που σε πιανει παιζοντας με να οργανο του 75 η του 80 ας πουμε ανεβαινεις παικτικα και  μουσικα δεκα επιπεδα,ειναι κατι που δεν εξηγειτε με λογια,αν εισαι μουσικος καταλαβαινεις τι εννοω...

Gibson δεκαετίας 70 δεν έπαιρνα ακόμα και να μου την χαρίζανε πάντως (από 74 και μετά).

Δεκαετίας 60 και βέβαια.

Καθώς και της χρυσής εποχής 2002-2006 (για Les Paul Standard μιλάω).
Περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα .......

Κοίτα να δεις, σίγουρα ο καθένας εννοεί άλλο πράγμα όταν μιλάει για καθαρό ήχο.

Αν σκεφτείς όμως ότι το μεγαλύτερο μέρος της jazz κιθάρας είναι παιγμένο με διπλούς, καταλαβαίνεις το πνεύμα μου.

Είπα από LES PAUL με διπλούς.

Οχι γενικά με διπλούς.

Και δεν μιλάμε βέβαια για τις ελάχιστες LP που κατασκευάστηκαν στα 50s και 60s .

Προσωπικά πάντως για jazz τίποτα καλύτερο δεν υπάρχει από τις κλασσικές ηχογραφήσεις με P90s (Grant Green etc.)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Συμφωνώ
Reactions: odis13
Λάθος!

Σίγουρα υπάρχουν και καλοφτιαγμένα όργανα, αλλά νομίζω ότι ήταν εξαιρέσεις.

Εκείνη την περίοδο η Gibson (από όσο ξέρω βέβαια) είχε ρίξει την ποιότητα.

Σίγουρα υπάρχουν και καλοφτιαγμένα όργανα, αλλά νομίζω ότι ήταν εξαιρέσεις.

Εκείνη την περίοδο η Gibson (από όσο ξέρω βέβαια) είχε ρίξει την ποιότητα.
Μπορεί να έχουν τα κιλάκια τους, αλλά δεν έχω παίξει κάποια που να μην τα "λέει".

• Συμφωνώ
Reactions: σκούφοΣ
Μπορεί να έχουν τα κιλάκια τους, αλλά δεν έχω παίξει κάποια που να μην τα "λέει".
Κ ειδικα οι καστομ εκεινης της περιοδου για χαρντροκ κ χεβυ ειναι οι πιο σωτ αφτερ.. κ για τα κιλακια τους

• Συμφωνώ
Reactions: Superfunk
Και να μην ξεχναμε και τις LP deluxe των '70ς με το σωμα σαντουιτς και τους mini humbuckers, εχουν γουστοζικο ηχο αν και οχι φυσικα τον "κλασσικο" LP ηχο.

Και να μην ξεχναμε και τις LP deluxe των '70ς με το σωμα σαντουιτς και τους mini humbuckers, εχουν γουστοζικο ηχο αν και οχι φυσικα τον "κλασσικο" LP ηχο.
Θινλιζζυ ηχος, ετοιμος, 100%

• Like
Reactions: sultan of string
Θα συμφωνήσω! Ήταν πολύ βαριές, κάτι που δεν τις έκανε εργονομικές και φιλικές, αλλά πολλές από αυτές-όχι όλες-έπαιζαν καλά! 

Μετά ήρθε το weight relief, έγιναν πιό φιλικές αλλά έπρεπε να ψάξεις να πετύχεις κομμάτι που να παίζει καλά! 

Η PRS από την άλλη, είχε στη διάρκεια των '90s - '00s βαριές κιθάρες, που όμως ποτέ δεν έφθαναν τα 4,5 - 5,5 kg των Gibson που έπαιζαν εξαιρετικά και την τελευταία δεκαετία τις έχει κι αυτή ελαφρύνει αρκετά, χωρίς weight relief τεχνάσματα! 

Η Fender με έχει μπερδέψει... Εξακολουθεί να βγάζει βαριές κιθάρες εκτός των custom shop και κάποιες paulonia κλπ, που άλλες παίζουν άλλες όχι. 

Νομίζω η τάση τελευταία άλλαξε όταν η αγορά πέρασε στο διαδικτυακό εμπόρειο και οι περισσότεροι αγοράζουν εμφάνιση, χαρακτηριστικά και φινίρισμα χωρίς να ακούσουν ποτέ το όργανο!

Πάντως καθαρό ήχο από LP με διπλους που να μου προκαλεί σιελόρροια :) δεν έχω ακούσει ακόμα  :)

Έχω ακούσει όμως από SG με Ρ90 και φυσικά από Firebird (με κανονικούς alnico pickups όχι τα χρεπια που έβαζε η Gibson για αρκετό καιρό)
Φταίνε οι humbuckers; Ούτε με Telecaster Deluxe δεν τρέχουν σάλια;

Φταίνε οι humbuckers; Ούτε με Telecaster Deluxe δεν τρέχουν σάλια;

Oi Telecaster Deluxe δεν έχουν  humbuckers,έχουν τους εκπληκτικά καθαρούς Wide Range...,αν μιλάμε φυσικά για τους Cunife.

Φυσικά και υπάρχουν και κλασσικοί humbuckers με ωραιότατα καθαρά,κατά τη γνώμη μου φταίει το γεγονός ότι στις περισσότερες Les Paul (δεν μιλάμε για 50s,60s και CS των χιλιάδων δολαρίων αλλά για mainstream μοντέλα) έχουμε πολύ hot μαγνήτες σε μια ήδη πολύ κομπρεσσαρισμενη εκ κατασκευής κιθάρα...τις περισσότερες φορές με υπερβολικά πολλά κιλά.

Παρεμπιπτόντως μια από τις ωραιότερες κιθάρες για καθαρό ήχο που είχα ποτέ μου ήταν μια Custom του 1968 που δυστυχώς μου έκλεψαν. Πουπουλο και με σούπερ low output μαγνήτες. Αλλά ακόμα και αυτές γύρω στα 20Κ πάνε πλέον οπότε δεν τις λες και πανταχού παρούσες....

• Like
Reactions: odis13
Oi Telecaster Deluxe δεν έχουν  humbuckers,έχουν τους εκπληκτικά καθαρούς Wide Range...,αν μιλάμε φυσικά για τους Cunife.
Συνοδεύεις τον Πλιάτσικα στους Πυξ Λαξ, καθαρά αρπισματα. Θα βγάλεις απ' το stand μια Deluxe η μία με μονούς;

• Haha
Reactions: σκούφοΣ
Συνοδεύεις τον Πλιάτσικα στους Πυξ Λαξ, καθαρά αρπισματα. Θα βγάλεις απ' το stand μια Deluxe η μία με μονούς;

Τι λες τώρα ...

Πυξ Λαξ, Πλιάτσικας και αρπίσματα ....

Ούτε στον χειρότερο εχθρό μου κάτι τέτοιο.

Και θα βγάλεις κάτι παραπάνω από squier?

Τι μονοί, διπλοί και κούκος με μπαλαντέρ?

Σ'αυτον συγκεκριμενα θα επαιρνα την Λες Πωλ του Ζακ Γουαηλντ με EMG?

Δεν απαντάτε όμωουζ...

Δεν απαντάτε όμωουζ...

Για Πλιάτσικα διάλεξε από αυτές.

FlippedStrat.jpg

jackson-zelda-guitar_xw7mtt.jpg

p05ln7jx.jpg

rockin-chair-bass-guitar.jpg

Όχι ρε.

Αμαρτία.
Κοιτα να δεις τι ειχα παθει. Ειχε ανοιξει καποτε ενας "Πλιετσικας" ενα ωδειο καπου στα βορεια προαστια. Επαιζε σε εντεχνη μπαντα που το ονομα της παραπεμπει σε ΜΜΑ. Η μπαντα ειχε καποια οικονομικα προβληματα κ ολο επανασυνδεοταν για τελευταια συναυλια. Δε σταματαν οι συμπτωσεις εδω. Ο τυπος ηταν κ ιδιος με τον οριτζιναλ εξωτερικα. Απιστευτο?

Παω ν'αφησω βιογραφικο κ μετα την συνεντευξη στα ορθια μου λεει "Κοιτα αν εχεις ιδιαιτερα θα τα φερεις εδω γιατι ειμαστε καινουριο μαγαζι, κ εγω θα σε δινω 5 ευρω την ωρα". Παροτι ενθουσιαστικα με το ολο κονσεπτ μου ηρθε να του πω "Να δανειστω μια Ζακ Γουαηλντ με EMG να ερθω να σου παιζω τζαμπα αρπισμαντα στα λαηβ να ουμε?"  Αλλα κολωσα γιατι περναγε απο κατω ενα ντατσουν κ κατεβηκα να παρω καρπουζα ?

Ωραια, άσε τον Πλιάτσικα, δε μ αρέσει καν, ήταν το πρώτο που σκέφτηκα για καθαρά αρπισματα. 

Πες συνοδεία φωνής με καθαρά αρπισματα και reverb. 

Μονοί η διπλοί; 

Εδώ σας θέλω 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα