Καλημέρα σας, καλαμπορτζήδες, ερασιτέχνες, μουσικάντηδες της σειράς.
Σας τα χουν πει, σας τα χουν δείξει και σεις ακόμα.
Ρε σεις είναι κλισέ γιατί αποδεδειγμένα δουλεύουν και σύστημα που κερδίζει δεν το αλλάζεις.
Άντε να τα ξαναπώ και επειδή σας αγαπώ, θα τα πω και τζάμπα.
Ξεκινάμε με αδιάφορη mid-beat μουσική UB40, Donald Fagen ξέρω γω και τέτοια.
Η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή ΑΛΛΑ όχι πολύ χαμηλά φώτα. Μην την τρομάζετε με το καλημέρα. Το στυλ σας είναι χαλαρό και δίνετε εντύπωση "καλωσόρισες σε αυτό που κάνω καθημερινά". Η υποδοχή πρέπει να είναι με πετσέτα κουζίνας στον ώμο και "καλώς την"-φιλί-"δυο λεπτά μη μου καεί το sweet & sour, άσε παλτό και έλα"-ανακατέβετε το τηγάνι (με το κινέζικο που είχατε παραγγείλει εκτός κι αν η κοπέλλα σκαμπάζει και σεις όχι οπότε μακαρόνια με ότι θέτε και μια σαλάτα to show that you care
)-"θέλεις λίγο κρασί;"
Ναι ξέρω, δεν πίνετε κρασί, δεν σας πολυαρέσει και λοιπές μπούρδες. Το κρασί εδώ είναι σαν τη μουσική. Δεν είναι ανάγκη να σ' αρέσει αλλά σκοπός είναι να λειτουργεί.
Ακολουθεί χαζοκουβέντα με έμφαση στο "μίλα μου για τη μέρα σου και σένα" λες και υπάρχει περίπτωση να μην σκέφτεστε ένα μόνο πράγμα.
Όλα έτοιμα και χέρι ελαφρά στη μέση και την κατευθύνετε στο τραπέζι.
Ο χλαπάτσοΦιλ Κόλλινς τραγουδάει τις μεταGenesis επιτυχίες του επιτυχώς.
Ενώ αυτή περιμένει σερβίρετε και σιγά σιγά με το μπιρι μπιρι μπαίνει και η Sade στο κόλπο η οποία σηματοδοτεί την κατα μπουζούκια έκφραση "έναρξη προγράμματος". Η πρότερη χρήση FAgen δεν απαγορεύει την ενίοτε συνέχιση Steely Dan.
Το πράμα πάει κλιμακωτά σιγά σιγά και δεν το συζητώ ότι έχετε λίγο γλυκό και καφέ και στον καναπέ συνεχίζετε στα "από καρδιάς" με κρασί (όχι μαυροδάφνη αγόρι μου).
Εδώ πλέον επιτρέπεται και ουίσκι ή αντίστοιχο (νωρίτερα θα ήταν δείγμα βλαχιάς ή αλκοολισμού).
Στη σκηνή πλέον (και ας μιλάτε και για punk ή τον παπάρα το αφεντικό της που δεν την εκτιμά ως πρέπει) εμφανίζονται τα μεγάλα κανόνια (υπάρχει και playlist) βλέπε Al Green, George Benson, Vandross, Redding, Gainsbourg, Marvin Gaye και πρέπει να έχετε κάνει την πρώτη κίνηση πριν ο Barry (ένας είναι ο Barry και μην ακούσω εξυπνάδες περί Manilow) σας κουνήσει συθέμελα.
Αν υπάρχει μπομπινόφωνο που γυρνάει (κι ας παίζει mp3, που θα καταλάβει) έχετε πολλούς πόντους.
Επίσης μπόνους κανονάκι κερδίζει και η κίνηση "κάτσε να βάλω κάτι που χρόνια είχα να ακούσω και μου το θύμισες" βάζοντας κάτι "και καλά σοφιστικέ κουλάτο"
στο πικάπ.
To χειμώνα το τζάκι είναι εκ των ουκ άνευ και λιώνει και "παγόβουνα".
Αν κρασί, φαί και Barry δεν τα χουν καταφέρει και επιμένετε οτι αυτή θέτε και είστε έτοιμος να υποστείτε οιονδήποτε εξευτελισμό φτάνει να την πάρετε, πείτε στο χαλαρό "λες να χτυπήσουμε a pre καμμιά Πέγκυ στο φτερό να στανιάρουμε;"
Το "τελικά μάλλον δε γουστάρει" είναι μούφα καθότι αυτή
ήρθε σπίτι.
Απλά η παρτίδα παίχτηκε λάθος.
Ευχαριστώ.