Τι μουσική ακούτε τώρα;

Προφανώς όταν γράφω "Ό,τι περιέχει τη λέξη Punk απορρίπτεται" δεν εννοώ τίτλους τραγουδιών, εννοώ ό,τι έχει σχέση -μουσικά- με το punk. Δηλαδή όλα τα παράγωγα/παρόμοια σκουπιδο-είδη.?

Επίσης "προφανώς", όταν οι Weather Report επέλεξαν αυτό τον τίτλο, είχαν υπ'όψιν τους για το τι συμβαίνει εκατέρωθεν του Ατλαντικού με τα "σκουπιδο-είδη" και έκριναν σκόπιμο να επιδιώξουν μία "γέφυρα". Θα μπορούσαν να το πουν "Funk Jazz" (και θα ήταν πιο ταιριαστό) αλλά "προφανώς" κάτι τους γαργάλαγε, κάτι θα συζητούσαν στον ελεύθερο χρόνο τους. Γενικά, οι ταλαντούχοι άνθρωποι, έχουν αντίληψη του ότι η μουσική είναι για να στήνονται γέφυρες, όχι φράκτες με σωρηδόν απόρριψη της αντίθετης απόψεις.

Επίσης "προφανώς", όταν οι Weather Report επέλεξαν αυτό τον τίτλο, είχαν υπ'όψιν τους για το τι συμβαίνει εκατέρωθεν του Ατλαντικού με τα "σκουπιδο-είδη" και έκριναν σκόπιμο να επιδιώξουν μία "γέφυρα".
Έχεις δει εσύ καμιά "γέφυρα" με το συγκεκριμένο σπουπιδοείδος στη δισκογραφία τους? Αν ναι, είσαι ο μοναδικός στον πλανήτη, ή απλά δεν έχεις ακούσει τη δισκογραφία τους. Δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να ασχοληθούν, οι άνθρωποι ήταν μουσικοί, όχι γελωτοποιοί. 

Αγόρια - @Waterfall-K @trolley - ψυχραιμία. Όχι τίποτα άλλο, αλλά (καθότι Weather Report το θέμα) τραβιέμαι με το Soul Intro τώρα και θα ήθελα να μελετήσω απερίσπαστος. 

Σας ευχαριστώ και τις ευλογίες μου ? 

Έχεις δει εσύ καμιά "γέφυρα" με το συγκεκριμένο σπουπιδοείδος στη δισκογραφία τους? Αν ναι, είσαι ο μοναδικός στον πλανήτη, ή απλά δεν έχεις ακούσει τη δισκογραφία τους. Δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να ασχοληθούν, οι άνθρωποι ήταν μουσικοί, όχι γελωτοποιοί. 
Λεκτική γεφυρα ωρε. Μια και τα πας καλα με τον Μπαμπινιώτη 

Έχεις δει εσύ καμιά "γέφυρα" με το συγκεκριμένο σπουπιδοείδος στη δισκογραφία τους?

Όχι βέβαια.

Η "γέφυρα" δεν αφορά τη μουσική, αφορά τη στοιχειώδη κοινωνική επίγνωση που οφείλει να έχει ένας άνθρωπος για το τι συμβαίνει γύρω του και προτάσσει ένα acknowledgment επ' ονόματι αυτής της επίγνωσης. Σε εμένα π.χ. (που είχα το Mr.Gone πριν καν μάθω ότι υπάρχουν πανκ δίσκοι) λειτούργησε αυτό που περιγράφω, είμαι βέβαιος ότι και άλλοι θα το αναγνώρισαν.

Δηλαδή, αν υπάρξει ένα πανκ γκρουπ που φτιάξει ένα τραγούδι με τίτλο "Jaco Was The Man", δε σημαίνει ότι από εκεί και μετά θα παίζει τζαζ. Σημαίνει "δεν είμαι αυτιστικό ον, έχω βάλει και πέντε δίσκους στο πικαπ μου που σηματοδοτούν κάτι άλλο από αυτό που προσπαθώ να είμαι".

Αγόρια - @Waterfall-K @trolley - ψυχραιμία.

Τι εννοείς; Συνέβη κάτι που δεν αντελήφθην; Κοσμιότης και ευπρέπεια, μόνον.

Λεκτική γεφυρα ωρε.

Quite Right.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Έχεις δει εσύ καμιά "γέφυρα" με το συγκεκριμένο σπουπιδοείδος στη δισκογραφία τους?

Όχι βέβαια.

Η "γέφυρα" δεν αφορά τη μουσική, αφορά τη στοιχειώδη κοινωνική επίγνωση που οφείλει να έχει ένας άνθρωπος για το τι συμβαίνει γύρω του και προτάσσει ένα acknowledgment επ' ονόματι αυτής της επίγνωσης. Σε εμένα π.χ. (που είχα το Mr.Gone πριν καν μάθω ότι υπάρχουν πανκ δίσκοι) λειτούργησε αυτό που περιγράφω, είμαι βέβαιος ότι και άλλοι θα το αναγνώρισαν.

Δηλαδή, αν υπάρξει ένα πανκ γκρουπ που φτιάξει ένα τραγούδι με τίτλο "Jaco Was The Man", δε σημαίνει ότι από εκεί και μετά θα παίζει τζαζ. Σημαίνει "δεν είμαι αυτιστικό ον, έχω βάλει και πέντε δίσκους στο πικαπ μου που σηματοδοτούν κάτι άλλο από αυτό που προσπαθώ να είμαι".

Αγόρια - @Waterfall-K @trolley - ψυχραιμία.

Τι εννοείς; Συνέβη κάτι που δεν αντελήφθην; Κοσμιότης και ευπρέπεια, μόνον.

Λεκτική γεφυρα ωρε.

Quite Right.

Σώνει και καλά να βρούμε μια οποιαδήποτε "γέφυρα" ανάμεσα στους Weather Report και στο Punk. Τι ζόρια τραβάνε μερικοί εν έτει 2024... image.gif

"Μερικοί" να σε πουν οι περιπτεράδες στην πόλη σου. ?
Δεν ήθελα να γίνω συγκεκριμένος για να μην αρχίσει μία εντελώς ανούσια συζήτηση γύρω από ένα ανύπαρκτο θέμα. Άσε που λογικά θα υπάρχουν και 5-6 ακόμα μεταξύ των 8 δισεκατομμυρίων κατοίκων αυτού του πλανήτη που θα πιστεύει τα ίδια με σένα, οπότε καλώς μπήκε το "μερικοί".?

Πάω να απλώσω 2 σεντόνια και δύο μαξιλαροθήκες και επιστρέφω.

Διακρινω εντασιν τινα
Νοpe...

Λοιπόν, τι λέγαμε?? Α, ναι, για fusion σεντόνια και punk μαξιλαροθήκες.

Ορίστε.

image.png

Πάρτε και δύο έξτρα, μια και άρχισα να φωτογραφίζω.

image.png

image.png

άκουγες ELP θα γνώριζες τη σχέση που είχαν με τον Bach (και τους Copland, Mussorgsky, Prokofiev, Ginastera κ.α

Τα έχω ακούσει μάλιστα μια γκομΙνα που είχα μου είχε χαρίσει και το Pictures at an exhibition...την ΧΩΡΙΣΑ με τι που ακούμπησε η βελόνα το βινύλιο φυσικά ? 

(Πλακα κανω δεν την χωρισα απλα εβαλα το LP διπλα στο standard βιβλιο "αποδεικτικου αριστερου φρονηματων για να βγαλεις και κνιτισα γκοΜινα (συρΖεες δεν υπηρχαν τοτενες) " την μπουρδα δηλ. του Αλτουσερ με τον τιτλο   «Για την κρίση του μαρξισμού» για να το βλεπει να χαιρεται ? ειχα γενικα μεγαλο "οπλοστασιο" τετοιων αηδιων για να βγαΝω γκομΙνες απο ολα τα φασματα και κοινωνικοπολιτικα φρονηματα ,μεχρι και ΑΜΠΕΧΩΝΟ ιχα αγορασι και το κρεμαγα διπλα στα Lacoste,που ειχα για τις ΝΔτισες των ΒΠ...μιλαμε για ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ οχι αστεια ?)

Βρε τι τραγουδαρες βγαΝανε στο ανατολικό μπλοκ στα 80s ? (βλέπω KLEO στο Netflix και το έβαλε σε μια θεϊκή σκηνή)

Brian Auger, Chris Farlowe, Pete York - Motorboat (1981)

• Chris Farlowe - voice
• Brian Auger - Hammond & Rhodes
• Pete York - drums

John Marshall - guitar
Jeff Reynolds - trumpet
James Campagnola - sax
Andrew Pet - trombone
Steve Richardson - bass
Charly Eichert - drums

Trending...

Νέα θέματα

Back