Τι μουσική ακούτε τώρα;

Μετά την επιτυχία που κατέγραψε η πρώτη (θα υπάρξει και δεύτερη) εβδομάδα αφιερώματος στο γαλλικό τραγούδι, θα δοκιμάσουμε κάτι ακόμη, εν' όψει των εορτών: soundtracks.

Ξεκινάμε με το εκπληκτικό τραγούδι του George Benson "On Broadway", το οποίο ακούγεται στην αρχή της ταινίας "All That Jazz" του Μπομπ Φόσι, μία από τις αγαπημένες μου ταινίες όλων των εποχών. Το βίντεο είναι από την ταινία και δείχνει τις διάφορες φάσεις του casting που κάνει ένας σκηνοθέτης μουσικού θεάτρου, προκειμένου να επιλέξει χορευτές και τραγουδιστές. Το μοντάζ είναι απίστευτο.

8 ώρες πριν, Σπινθηροβόλος γάιδαρος είπε

Bruce Dickinson

Brian May

John Paul Jones

Ian Paice

Brian Auger

Μακράν η χειρότερη εκτέλεση που μπορεί να ακούσει κάποιος.? Απροβάριστοι εντελώς οι περισσότεροι, ο Dickinson "τρέχει", ο Auger εκτός τόπου (και ήχου), ο May κάνει φιλότιμες προσπάθειες αλλά...

Η συνεύρεση πέντε τεράστιων κ' διαφορετικών μουσικών πάνω σε μια σκηνή δεν συνεπάγεται πάντα καλό μουσικό αποτέλεσμα. Στην παραπάνω περίπτωση όμως προσπερνάμε τα όποια προβλήματα γιατί το Sunflower Jam είναι ένα φιλανθρωπικό μουσικό event που ιδρύθηκε από τη γυναίκα του Ian Paice για να βοηθήσει κυρίως ασθενείς με καρκίνο, οπότε ?? 

Μετά τις ανακοινώσεις για τα επερχόμενα νέα άλμπουμς των Deep Purple και David Gilmour, ακόμα ένα καλό νέο μάς έρχεται από την ιστορική Σουηδική Prog γκρουπάρα Kaipa. Νέο (15ο) άλμπουμ λοιπόν που θα κυκλοφορήσει στις 28 Ιουνίου με τίτλο "Sommargryningsljus (Φως Καλοκαιρινής Αυγής).

image.jpeg

Ανάθεμα κι αν ξέρω πως προφέρεται...?

Ευτυχώς που υπάρχει ακόμα το Prog Rock και δίνει ένα νόημα στο -σχεδόν- τελειωμένο rock είδος. Το παρακάτω κομμάτι τραγουδιέται στα Σουηδικά, γεγονός που είναι περίεργο μια και η τελευταία φορά που χρησιμοποίησαν στίχους στα Σουηδικά ήταν στο άλμπουμ "Nattdjurstid" του 1982. Πέρα από την περίεργη γλώσσα το κομμάτι είναι υπέροχο, πράγμα σύνηθες και αναμενόμενο. Όπως σωστά γράφει και ένας τύπος κάτω στα σχόλια, "Kaipa are incapable of making average or bad music".?

Τα μέλη της μπάντας στο νέο άλμπουμ:

Patrik Lundstrom: lead vocals

Aleena Gibson: lead vocals

Per Nilsson - guitars

Hans Lundin - keys & vocals

Jonas Reingold - basses

Darby Todd - drums

Guests:

Elin Rubinsztein - violin

Fredrik Lindqvist - recorders & whistles

Olof Aslund - sax 

❤️

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Απόλυτη ησυχία, ανοίγεις τον ενισχυτή τέζα χωρίς να ενοχλείς κανέναν, Βγαίνεις όξω, ακούεις τα πουλάκια και το ποτάμι

Ζωάρα

Απόλυτη ησυχία, ανοίγεις τον ενισχυτή τέζα χωρίς να ενοχλείς κανέναν, Βγαίνεις όξω, ακούεις τα πουλάκια και το ποτάμι...
Πάλι πήρες τα βουνά μαρή μικρογαλή της Σενεγάλης??

Απόλυτη ησυχία, ανοίγεις τον ενισχυτή τέζα χωρίς να ενοχλείς κανέναν, Βγαίνεις όξω, ακούεις τα πουλάκια και το ποτάμι

Ε, όχι και "κανέναν". Ενοχλείς τα πουλάκια και το ποτάμι.

1 ώρα πριν, Superfunk είπε

Τραγουδαρα, αφΓιερομενο στον @cos_dr που του αρέσουν τα μερακλιδΙκα

Μετάφραση στίχων:

Θα σας γαλήσουμε όλους.

Θα φάτε πυρηνικό με την οκά.

Γαλώ το σπίτι σας

Και τσι δημοκρατίες σας.

Και μην κοιτάτε που είμαι ωραία

Σας κόβω το λουλί για πλάκα

Αν ερεθιστείτε σε άπρεπη στιγμή

Οι στρατιώτες μας θα σας κάνουν μπιφτέκα

Μπιφτέκα, μπιφτέκα

Τώρα σε ήβρα, τώρα στέκα.

3 ώρες πριν, Superfunk είπε

Τραγουδαρα, αφΓιερομενο στον @cos_dr που του αρέσουν τα μερακλιδΙκα

Ωραιο είναι. Μου θυμίζει τον τρόπο που κάνουν δημοσιογραφια τα δικά μας μεγάλα κανάλια. Πως αντιμετωπίζουν τους πολιτικούς, παράγοντες και πρωθυπουργους που καλούν για να ξεπλύνουν τη διαφορά, τη διαπλοκή, την ανεπάρκεια, τη διάλυση θεσμών και υποδομών....... Άλλοι έχουν το όνομα και άλλοι τη χάρη. ?

[SIZE=11pt]STS: Τα περισσότερα επεισόδια του "Breaking Bad" ξεκινάνε με κάποια σεκάνς, όχι απαραίτητα σχετική με το επεισόδιο... περισσότερο ένα είδος πρελουδίου. Κατά γενική ομολογία, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες τέτοιες σεκάνς, είναι αυτή που δείχνει στιγμές της καθημερινότητας μίας πρεζού πόρνης με το όνομά Wendy, η οποία παίζει έναν μικρό ρόλο στην υπόθεση, αλλά είναι "πρωταγωνίστρια" στη συγκεκριμένη φάση.[/SIZE]

[SIZE=11pt]Το τραγούδι είναι το "Windy" από τους "The Association".[/SIZE]

Ε, όχι και "κανέναν". Ενοχλείς τα πουλάκια και το ποτάμι.
Δεν γνωρίζω για τον ποταμό, αυτός κυλά, σύμφωνα με τας ανάγκας της ΔΕΗς δυο υδροηλεκτρικά παραπάνω μου, όσο για τα πουλάκια...

Καλέ, αυτά δεν είναι πουλάκια, είναι ΠΟΥΛΑΡΕΣ με το συμπάθιο

Το παν είναι η μπασίστρια να έχει εύμορφες γάμπες, Ζαμπ που λεν και οι αγριόγαλοι σα και του λόγου μου.

Εις την οροσειρά της Ροδόπης ευδοκιμεί ο αγριόγαλος, απ τα μεγαλύτερα πουλιά 

Ωραιο είναι. Μου θυμίζει τον τρόπο που κάνουν δημοσιογραφια τα δικά μας μεγάλα κανάλια. Πως αντιμετωπίζουν τους πολιτικούς, παράγοντες και πρωθυπουργους που καλούν για να ξεπλύνουν τη διαφορά, τη διαπλοκή, την ανεπάρκεια, τη διάλυση θεσμών και υποδομών....... Άλλοι έχουν το όνομα και άλλοι τη χάρη. ?
Άρχισες πάλι τα βοριοκορεάτικα κατσαπλιά ?

Να ο γνήσιος Κουτσούμπας που έλεγε τας προάλλες ο Τρόλεις, ιδιοκτήτης της Pegasus records πλήρωσε απ τη τσέπη του 2-3 δισκάκια να γίνουν κάποτε.

Ημείς τελειώσαμε αγαπημένη μου μποξέρ, μας φάγαν τα συμφέροντα

MG_51034-1200x630.jpg

1 λεπτό πριν, Σαμη Παραγκα είπε

Άρχισες πάλι τα βοριοκορεάτικα κατσαπλιά ?

Να ο γνήσιος Κουτσούμπας που έλεγε τας προάλλες ο Τρόλεις, ιδιοκτήτης της Pegasus records πλήρωσε απ τη τσέπη του 2-3 δισκάκια να γίνουν κάποτε.

Ημείς τελειώσαμε αγαπημένη μου μποξέρ, μας φάγαν τα συμφέροντα

Τα πολιτικά σχόλια απαγορευονται. Απαγορευονται. Όποιος τα ξεκινά θα πρέπει να τρώει δεκατετραημερο αποκλεισμό και αφαίρεση ενός κομματιού από τα clips για τρεις μήνες. 

Τα πολιτικά σχόλια απαγορευονται. Απαγορευονται. Όποιος τα ξεκινά θα πρέπει να τρώει δεκατετραημερο αποκλεισμό και αφαίρεση ενός κομματιού από τα clips για τρεις μήνες. 
Συμφωνώ, έχουμε καταντήσει Βαλκάνια φίλε

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Συμφωνώ, έχουμε καταντήσει Βαλκάνια φίλε
Η μουσική είναι παγκόσμια γλώσσα. Διαβάστε μουσική θεωρία και μουσική Ιστορία και βγείτε από το comfort zone σας. Και αταλαντοι να είστε, το διάβασμα και η εξάσκηση θα σας βοηθήσει. ?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back