Τι μουσική ακούτε τώρα;

Άλλο ένα με τον Dan Wilson.

"Come Fly With Me"

Emmet Cohen - Piano

Cyrille Aimée - Vocals

Dan Wilson - Guitar

Kyle Poole - Drums

Russell Hall - Bass

Έτσι πιστεύω κι εγώ.

Και μάλιστα αν δεις το 2ο βίντεο, νομίζω ότι το δεξί του (καρπός) είναι επίσης Benson (το γνωστό Benson picking).

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
@fusiongtr Το δευτερο δεν το ειχα δει.

Αλλα στο πρωτο (κ ενω το εβαλα για να δω τον Τζοϋ, καποια στιγμη εκανε πολυ μπαμ)

Στα τεχνικα του θεματος δεν κατεχω.

Το μονο που εχω να πω ειναι πως οταν βλεπω double jointed εγχρωμο ταζ κιθαριστα ή μπασιστα, περιμενω να ειναι κτηνος ?

Τώρα μας έπεισες ... :classic_tongue:
Δεν ασχολουμαι με το πως του καθε (κτηνους) τζαζιστα στο δεξι χερι. Πχ βλεπεις το δεξι του Μπενσον κ λες:

"καλα τον βολευει αυτο? Ειναι καπως ανορθοδοξο"

K μετα παιζει ετσι

Κ λες βρε @σταδιατανο ?

Θα κατσω εγω να βγαλω ακρη με τον καθε εξωγηινο δηλαδη...

Δεν ασχολουμαι με το πως του καθε τζαζιστα στο δεξι χερι. Πχ βλεπεις το δεξι του Μπενσον κ λες:

"καλα τον βολευει αυτο? Ειναι καπως ανορθοδοξο"

K μετα παιζει ετσι

https://www.thegearpage.net/board/index.php?threads/george-benson-picking-technique.1951316/

Λοιπόν έριξα μια ματιά και τι ανακάλυψα?

Ότι ο κυρ Wilson έχει φτιάξει και instructional για Benson picking.

Στον λόγο μου δεν το ήξερα.

1 ώρα πριν, fusiongtr είπε

Joey DeFrancesco trio.

Είναι το πρώτο βίντεο που δείχνω σε κάποιον που δεν ξέρει τον DeFrancesco. Απίστευτη εκτέλεση, εκτέλεση για Grammy/Oscar/Pulitzer/Mad Award/Χρυσό Σκούφο και ό,τι άλλο βραβείο βρεθεί.?

O κιθαρίστας κορυφαίος και απολαυστικός, αν και επισκιάζεται από το τέρας δίπλα του. Οι εκφράσεις του αλλά και του ντράμερ σ'αυτά που παίζει ο Joey όλα τα λεφτά. 

Masterclass.?

Τα τελευταία χρόνια είμαι σε μία διαρκή φάση εξερεύνησης μουσικών των 50s, 60s, 70s (ειδικά 70s) που πέρασαν κάπως ξώφαλτσα από την εφηβεία μου και έμειναν σαν εκκρεμότητες. Μιλάω κυρίως για blues/rock, southern rock, funk και soul ακούσματα από καλλιτέχνες που ενώ τους ήξερα και εκτιμούσα, ουσιαστικά γνώριζα ένα δυο κομμάτια τους μόνο, και κάπου χάθηκαν όταν ήρθα σε επαφή (μπήκα με τα μπούνια πιο σωστά) με jazz, fusion και λοιπές αρρώστιες... κάπως έτσι την περασμένη δεκαετία έχω καθυστερημένα αγαπήσει τους Little Feat, τον JJ Cale, τον Θεό Sly και τη φαμίλια Stone, τον Dr. John, τους The Meters, ακόμα και τους Santana, που μικρότερος είχα γνωρίσει μονάχα επιφανειακά.

Σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν, πρόσφατα έκανα ένα γρήγορο πέρασμα από τη δισκογραφία του Johnny Winter, και αφού συνειδητοποίησα για τι περίπτωση μεγάλου παίκτου μιλάμε, γουστάρω άσχημα με την πιο rock φάση του, και συγκεκριμένα το άλμπουμ "Saints & Sinners". Και παραθέτω το παρακάτω άσμα από εκεί...

Ο αγαπημένος μου κιθαρίστας τα τελευταία 3-4 χρόνια. Δεν τολμάω να προσπαθήσω να παίξω έτσι, αλλά γουστάρω κάργα να τον ακούω. Και στο live ήταν τοπ

The Forminx - Our last September (1965)

Μεγάλη ιστορία και σχολή οι Forminx για την Ελληνική ποπ σκηνή, και όχι μόνο.

Δημιουργήθηκαν το 1962 σαν σχολική 8μελής χορευτική μπάντα και έπαιζαν σε ξενοδοχεία και night clubs. Σύντομα η μπάντα έγινε 5μελής και απέκτησε τεράστια φήμη στην Ελλάδα. Ουσιαστικά ήταν το πρώτο διάσημο Ελληνικό ποπ γκρουπ και η αφορμή για τη δημιουργία δεκάδων άλλων γκρουπς στα '60s αλλά και αργότερα.

Τα μέλη των Forminx (σαν 5μελές γκρουπ) ήταν οι εξής:

Τάσος Παπασταμάτης - φωνή

Βαγγέλης Παπαθανασίου - Hammond & πιάνο
Βασίλης Μπακόπουλος - κιθάρα
Σωτήρης Αρνής - μπάσο
Κώστας Σκόκος - ντραμς

Η μπάντα ήταν ενεργή μόνο 4 χρόνια, και το 1966 και πάνω στο peak της δημοφιλίας της διαλύθηκε. Κυκλοφόρησαν κάπου 25 tracks σε singles, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν συνθέσεις του Παπαθανασίου, και οι -πάντα Αγγλόφωνοι- στίχοι, όσων από αυτά είχαν, ήταν γραμμένοι από τον Νίκο Μαστοράκη. Δυστυχώς από τα πέντε παραπάνω μέλη μόνο ο Βασίλης Μπακόπουλος ζει.

Παρακάτω μια απίστευτη μπαλάντα σε σύνθεση Παπαθανασίου (22 χρονών τότε) με το Hammond να "ζωγραφίζει". Πως από τέτοιες γκρουπάρες και μουσικάρες φτάσαμε στα σημερινά χάλια είναι να απορεί κανείς...

image.png

,Γεωμετρήσαι βούλομαι τον αέρα υμίν διελείν τε κατά γύας.

Θα χωρομετρήσω τον αέρα και θα σας τον μοιράσω για χωράφια.

Aριστοφανης

(Το παιδί μου δικό μου ειναι

κτήμα μου είναι?

Το χωράφι μου δικό μου ειναι

κτήμα μου είναι?)

Trending...

Νέα θέματα

Back