samy paraga είπε:
Ήμανε το μεσμέρ στα Δίκαια, εκεί στη πινέζα
αχ τι με έκανες... αχ τι με εκανεεεςςςς γμ την πουνκ μου...
εκεί υπηρέτησα το μεγαλύτερο μέρος της θητείας μου και παράλληλα δίδασκα κιθάρα στη ΝΕΛΕ Δικαίων με μοναδικές μαθήτριες τις 2 ταμίες του υποκαταστήματος της αγροτικής...
τι εποχές κι αυτές να κάθομαι στην μοναδική καφετέρια με τις 2 μοναδικές γυναίκες της περιοχής (που μπορούσαν να βγουν μαζί σου χωρίς να έχεις κάνει πριν πρόταση γάμου) και 500 κάνγκουρες γύρω γύρω να μου γλύφουν τις αρβύλες μόνο και μόνο μήπως και τους καλέσω να κάτσουν για λίγο στο τραπέζι μου...
και μετά το βράδυ, ως κλειδοκράτωρ στο πολιτιστικό κέντρο του χωριού για πριβέ προβολές το 9μιση βδομάδες στο βίδεον και Purple στον στέρεον σε τέια φουμάροντας τοπικά στούκας, με "εισιτήριο" εξαργυρωμένο σε καφέδες, φαγητό, αγγαρείες, θαλαμοφυλίκια και ότι μου πέρναγε από την κούτρα... :
και το αστείο της υπόθεσης, ήταν ότι όταν μου ήρθε τσατσιλίδικη απόσπαση για Σαλονίκη (σε άδειο στρατόπεδο που θα ήμουν φρουρά με άλλους δέκα και για την οποία όλοι ανεξαιρέτως θα σκότωναν ευχαρίστως την μισή τους οικογένεια για να την πάρουν), εγώ δήλωσα άρνηση...
δεν θα ξεχάσω ποτέ την φάτσα του λοχαγού μου όταν του το είπα... καθώς και τον συνταγματάρχη μου να ψάχνει να βρει τρόπο να με στείλει σε ψυχίατρο χωρίς να μου σπιλώσει το μητρώο (μεγάλος θαυμαστή του παππού μου γαρ) ... ;D ;D ;D
τελικά με κατέβασαν αλλά τα Δίκαια... α ρε τα Δίκαια και ο Κριός το εγκαταλελειμμένο χωριό με το μισοερειπωμένο καφενεδάκι και τους λιγοστούς παππούδες θαμώνες να μου δείχνουν με ένα ξεχαρβαλωμένο τουμπελέκι τι σημαίνει ρυθμός στη Θράκη με τα όγδοα στον παρονομαστή να εξαντλούν την μουσική μου αντίληψη από τα πρώτα μέτρα...
αχ ρε παράγκα τι με έκανες βραδιάτικα... τι με έκανεςςςς...