Τι κάνει αυτό το καλώδιο??

SamTheRipper

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Ανοίξτε το tremolo cavity της κιθάρας σας.Κοιτάξτε το claw,αυτό στο οποίο πιάνονται τα ελατήρια,επάνω στο claw λογικά υπάρχει ένα κολημένο καλώδιο.

Ξέρετε τι κάνει αυτό??

Πριν από λίγο καιρό αναγκάστηκα να το κ΄ψω για να εγκαταστήσω το Tremol-No,και μετά το βίδωσα επάνω στο καινούριο claw.Μετά από αρκετό καιρό είδα ότι το καλώδιο είχει φύγει τελείως από την βίδα αλλά δεν είχα παρατηρήσει καμία διαφορά στον ήχο και βρήκα τώρα την ευκαιρία να ρωτήσω τι κάνει!

Ανοίξτε το tremolo cavity της κιθάρας σας.Κοιτάξτε το claw' date='αυτό στο οποίο πιάνονται τα ελατήρια,επάνω στο claw λογικά υπάρχει ένα κολημένο καλώδιο.Ξέρετε τι κάνει αυτό??

Πριν από λίγο καιρό αναγκάστηκα να το κ΄ψω για να εγκαταστήσω το Tremol-No,και μετά το βίδωσα επάνω στο καινούριο claw.Μετά από αρκετό καιρό είδα ότι το καλώδιο είχει φύγει τελείως από την βίδα αλλά δεν είχα παρατηρήσει καμία διαφορά στον ήχο και βρήκα τώρα την ευκαιρία να ρωτήσω τι κάνει![/quote']

Είναι γείωση. Για να μη σε χτυπάει το ρευματάκι, που λέγαμε τις προάλλες; :wink:

Είναι γείωση. Για να μη σε χτυπάει το ρευματάκι' date=' που λέγαμε τις προάλλες;[/quote']Φίλε Abraxas, όντως είναι γείωση, αλλά δεν είναι για να "μη σε χτυπάει το ρευματάκι".
ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ! ! !

Αυτό το καλώδιο μπαίνει, για να γειώνεις εσύ (μέσα απο το κορμί σου) μόλις ακουμπάς τι χορδές, τον ουδέτερο του κυκλώματος της κιθάρας, ο οποίος είναι γειωμένος "θεωρητικά", μέσα απο το καλώδιο και τον ενισχυτή σου. ΕΤΣΙ ΚΟΒΕΙΣ ΤΥΧΟΝ ΘΟΡΥΒΟΥΣ που παρουσιάζονται . . . "καμιά φορά".

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΑΚΙ ΕΧΕΙ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΚΟΣΜΟ.

ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΥΡΙΩΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΟΥ Ο "ΑΤΥΧΟΣ", ΕΝΩ ΟΙ ΓΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΥΣΧΥΤΩΝ ΗΤΑΝ "ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ". . .

Κάπου διάβαζα μάλιστα οτι "μετα απο καμποσα ατυχήματα απαγορεύτηκε πλέον στίς εταιρίες κατασκευής να τοποθετούν το συγκεκριμένο καλώδιο".

(Θα ψάξω γιά το link και άν το βρω θα το postάρω.)

Πριν από λίγο καιρό αναγκάστηκα να το κόψω. . .
Φίλε SamTheRipper' date=' άν δεν το χρειάζεσαι στ'αλήθεια, δηλ. άν η θωράκιση στα ηλεκτρικά της κιθάρας σου είναι της προκοπής, και δεν έχεις πρόβλημα με θόρυβο, ο οποίος μειώνεται "δραματικά" όταν ακουμπήσεις μιά γείωση (πχ το εξωτερικό μεταλικό περίβλημα του καρφιού - ή αν θές κάνε ένα πείραμα ακουμπώντας με το χέρι σου το "καλωδιάκι" αυτό), τότε [b']σου προτεινω ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙΣ ΚΟΜΕΝΟ. Μην το ξαναβάλεις ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.[/b] Ή τελωσπάντων, μπορεί να γίνει . . .

Φιλικά, Γιώργος.

Jojo,ευχαριστώ για την πληροφορία,αλλά είναι ση θέση του εδώ και πολύ καιρό οπότε δεν νομίζω πως θα το πειράξω για πολύ ακόμα καιρό!!

Αν βρεις αυτό που έψαχνες όμως πόσταρέ το για να το δούμε.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΑΚΙ ΕΧΕΙ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΚΟΣΜΟ. ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ' date=' ΚΥΡΙΩΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΟΥ Ο "ΑΤΥΧΟΣ", ΕΝΩ ΟΙ ΓΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΥΣΧΥΤΩΝ ΗΤΑΝ "ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ". . . [/quote']

- Μαρίααα,μου κρατάς αυτό το καλωδιάκι για μισό λεπτό αγάπη μου???

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΑΚΙ ΕΧΕΙ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΚΟΣΜΟ. ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ' date=' ΚΥΡΙΩΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΟΥ Ο "ΑΤΥΧΟΣ", ΕΝΩ ΟΙ ΓΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΥΣΧΥΤΩΝ ΗΤΑΝ "ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ". . . [/quote']

- Μαρίααα,μου κρατάς αυτό το καλωδιάκι για μισό λεπτό αγάπη μου???

Χαχαχα! :P Ωραίος

Μαρίααα' date='μου κρατάς αυτό το καλωδιάκι για μισό λεπτό αγάπη μου???[/quote'] Σωστόοοοοοοοοος . . .
ΥΓ. Ψάχνω για το link, μόλις το βρώ . . .

Φιλικά, Γιώργος.

Στο link είδα πως έλεγε κάτι μόνο για single coil μαγνήτες.

Από ότι ξέρω,single coil είναι τέτοιοι μαγνήτες.

SSL1SET-34aba752d93d791ef71268a904bcc0c2.jpg

Και σύμφωνα με αυτό

Ναι' date=' εκτός αν η κιθάρα έχει EMG μαγνήτες.

Οι EMG και νομίζω όλοι οι Active μαγνήτες δεν κάνουνε γείωση με τις χορδές μέσω Tremolo ή άλλου είδους Bridge οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει το ρεύμα.

Γι'αυτό βάλτε όλοι EMG σαν εμένα. Πλάκα κάνω!!!!!!!!!!!!!! :D[/quote']

οι τύπου emg δεν έχουν τέτοιους κινδύνους(μάλλον).

Εγώ έχω κάτι Jackson Humbuckers του καλυμένου τύπου(σαν Emg) άρα δεν κινδινεύω μάλλον ε??

Όταν άκουσα όμως πως έχουν πεθάνει άνθρωποι από τέτοια πράγματα σοκαρίστικα

8O 8O ...

. . . άρα δεν κινδινεύω μάλλον ε??
Δυστυχώς έχεις αυτό το "καλωδιάκι". ¶ν οι μαγνήτες σου ήταν "ενεργοί" σαν τους EMG, τότε το ρημαδοκαλώδιο ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ, νομίζω . . .
Οι μαγήτες σου είναι ενεργοί ? ? ? δηλ. παίρνουν μπαταρία-ες ? ? ?

Φιλικά, Γιώργος.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εγώ έχω κάτι Jackson Humbuckers του καλυμένου τύπου(σαν Emg) άρα δεν κινδινεύω μάλλον ε??

Όταν άκουσα όμως πως έχουν πεθάνει άνθρωποι από τέτοια πράγματα σοκαρίστικα

8O 8O ...
Το οτι οι μαγνητες σου οι Jackson ειναι καλυμενοι χωρις polepieces δεν σημαινει οτι ειναι ΣΑΝ τους emg.......oi emg εχουν αυτη την ιδιοτηα οχι επειδη εινανι καλυμμενοι αλλα επειδη ειναι internally shielded

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back