Τι καφέ πίνετε?

  • Thread starter Thread starter Ritchie77
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 79
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 8K
~100mg καφεΐνης ο καφές και 29mg το πράσινο τσάι
Εκεί είναι που την πατάνε όλοι, πάνε και χτυπάνε 10 τσάγια τη ημέρα και μετά αναρωτιούνται γιατί δεν κλείνουν μάτι τα βράδια και κόβουν βόλτες πάνω κάτω στα μπαλκόνια...?

 
Εκεί είναι που την πατάνε όλοι, πάνε και χτυπάνε 10 τσάγια τη ημέρα και μετά αναρωτιούνται γιατί δεν κλείνουν μάτι τα βράδια και κόβουν βόλτες πάνω κάτω στα μπαλκόνια...?
Δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί οι όλοι αλλά εγώ δεν είμαι ανάμεσά τους ?

 
Η πρωτη μου δουλεια, καλοκαιρι, (10 ετων), ηταν καφετζης (στο καφενειο του παππου μου).

Ξεκινησα να πηγαινω με το δισκο καφεδες στα μαγαζια και μετα πηρα μεταγραφη στο μπρικι γιατι οι παλιοι δοκιμασανε καφε απο μενα και δεν θελαν μετα απο αλλον.
 

.
 
Η πρώτη μου δουλειά 12 ετών σε καφενείο με μπαρμπάδες, μόνο ελληνικό έπιναν, ο φραπές τότε ήταν για τους χίπιδες . Με λέει λοιπόν ο καφετζής πως να φτιάχνω τους καφέδες και στον σκέτο με λέει, ''το μπρίκι θα το πλένεις, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΕΠΛΕΝΕΙΣ ΑΠΛΩΣ''

Πρώτη φορά που με άφησε μόνο, πλακώνουν τα παπούδια όλα μαζί και στο τρέξιμο πάνω με λέει ένας, έναν σκέτο.....στη βιασύνη επάνω, λέω, σιγά μη το καταλάβει, ξεπλένω το μπρίκι 2-3 φορές και του πάω το καφέ, μετά από λίγο του έφτιαχνα άλλον ?

Μόνο φραπέ, χειμώνα καλοκαίρι, έναν από το πρωί, μέχρι το βράδυ, πάντα σκέτο.

Στο τσακιρ κέφι θα πιω κανάν ελληνικό.

Προτιμώ το τσίπουρο, δεν έχει καφείνη

 
Εκεί είναι που την πατάνε όλοι, πάνε και χτυπάνε 10 τσάγια τη ημέρα και μετά αναρωτιούνται γιατί δεν κλείνουν μάτι τα βράδια και κόβουν βόλτες πάνω κάτω στα μπαλκόνια...?


Δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί οι όλοι αλλά εγώ δεν είμαι ανάμεσά τους ?




ΟΛΟΙ οι Τουρκοι (περιπου 10-15  τσαγια την ημερα πινουν) ?

 
Στα 8 μου ο παππούς μου με έμαθε να φτιάχνω ελλήνικό και έτσι αρχισα να φτιάχνω για όλους στο σπίτι. Εννοείται οτι ταυτόχρονα ξεκινησα και να πίνω και ελληνικο και φραπε. Πέρασα πολλά στάδια μεταξυ των οποίων αργότερα ως φοιτητής έπινα για 6-7 χρονια 9 φραπε τη μέρα (χωρις υπερβολη, και εννοείται οτι αργοτερα το πλήρωσα). Αργότερα περασα μια φάση που τους μειωνα στον 1 την ημέρα και τους αύξανα στους 3. Μπρος πισω. Με εξαίρεση 2 χρόνια στην Ιταλία που σε γενικές γραμμές έζησα φοβερές στιγμές με τον καφε (και το φαγητο). Στη δουλεια για περιπου 10 χρονια βάρδιες έπινα διάφορους και σε διάφορες ποσότητες. Μεταξύ των οποίων και μια αεροδρομιακή εφεύρεση που βάζεις έναν διπλό εσπρέσσο σε κούπα και γεμιζεις το υπόλοιπο με γαλλικό ως πάνω. 

Τα τελευταία 3 χρονια δεν ξεπερνάω τους 2 εσπρέσσο την ημέρα, αλλά έχω γινει φοβερά ιδιότροπος με το ποιος τον φτιαχνει και πως. Αποτέλεσμα ειναι να πινω εσπρέσσο μονο απο 2 μαγαζια έξω και στο σπιτι ελληνικο ή φραπε το καλοκαιρι. Συχνά κάνω αποχή για ολη τη βδομάδα απο τον καφε και πινω μονο το ΣΚ για κοινωνικους λογους, ενω ολη την υπολοιπη βδομαδα αφεψήματα απο βότανα (κυριως σιδερίτη και φασκόμηλο. Ειδικα ο σιδεριτης του Πηλίου ειναι ο καλύτερος).

Ποτέ δεν τον εχω ανακατέψει με γάλα ή κατι αλλο ή δεν πινω ντεκαφεινε (εχει άλλη γεύση). Ζάχαρη έβαζα μέχρι τα 20 περιπου. Μετά μαζι με τα υπολοιπα γαστρονομικα μου γουστα (αρχισα να τρωω πολλά που δεν ετρωγα) αλλάξε και αυτο και τον πινω σκετο εκτοτε.

Θεωρώ τον ελληνικό και τον εσπρέσσο τους καλυτερους καφέδες, με την προυπόθεση οτι ειναι σωστα φτιαγμενοι. 

Η ειρωνία της τύχης ειναι οτι ο πεθερός μου έχει παραδοσιακό καφενείο.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αν σκεφτώ ότι ο καφές είναι το ΜΟΝΟ πράγμα που πίνω (εκτός από πολύ νερό), και λίγους πίνω.

Έναν το  πρωί (06:00) , έναν το απόγευμα (17:00), τίς ώρες που έρχομαι στο γραφείο δηλαδή.

Ίσως χώσω κανέναν στα ενδιάμεσα.

Δεν έχω πρόβλημα με το τι....όλους τους πίνω....απλά να είναι ζεστοί.

Δεν μου αρέσουν οι κρύοι καφέδες.

Και το καλοκαίρι ζεστό πίνω με εξαίρεση την παραλία (που δεν τόλμησα να ζητήσω μην με περάσουν για χαζό ?) .

Black.

 
Με λέει λοιπόν ο καφετζής πως να φτιάχνω τους καφέδες και στον σκέτο με λέει, ''το μπρίκι θα το πλένεις, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΕΠΛΕΝΕΙΣ ΑΠΛΩΣ''
Και ολοστεγνο φλυτζανι.

 
Στα 23 επινα φραπέ γλυκό με γάλα, μετά πήγα στρατό, τέλειωσε το γάλα τον έπινα απλά γλυκό, τέλειωσε η ζάχαρη τον έπινα σκέτο, μετά από αυτό έμεινα στο σκέτο, έναν το πρωί και έναν decaf το μεσημέρι.

Θα μοιραστώ και ένα μυστικό για όσους πίνετε εσπρέσο: Αν ένα μαγαζί έχει πολλή κίνηση ο εσπρέσο που θα φτιάξει εκείνη τη περίοδο θα είναι χάλια γιατί έχει ανεβάσει θερμοκρασία η μηχανή και ο καφές ζεσταίνεται πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να καίγεται - δεν βγαίνουν σωστά τα αρώματα του με αυτή τη τεχνική.

Φυσικά μεγαλύτερο ρόλο παίζουν η ποικιλία και η μάρκα του καφέ. 

 
Τωρα δεν μενει να αναστησουμε και το θεμα "Με τι ξυρίζεστε?"
Kαι εχω λογο που το λεω ?


με τον πόνο μου παίζεις και συ τώρα έ;...

είχα ραντεβού πρωινό (το χειρότερό μου) και ως συνήθως σε ανάλογη περίπτωση παίρνω τα μπάνια μου ξημερώματα με την τσίμπλα στο μάτι, οπότε συνέβει μοιραία το ατύχημα... πάω να τριμάρω το μούσι, ξεχνάω να βάλω το εξάρτημα στη μηχανή, το οργώσαμε το χουράφ' πατριώτ'...

τες πα προσπαθώντας να το φέρω σε μουσάκι, κόψε κόψε έμεινε το μουστάκι (για πρώτη και τελευταία φορά στην ζωή μου)...? κι έτσι πρέπει να συνηθίσω τώρα για κάποιο καιρό να βλέπω τον πάλαι ποτέ Μεθενίτη στον καθρέφτη μου...?

 
Welcome to te club @npap, για όσο κρατήσει.?

3-4 γαλλικούς Jacobs με πρέσα.

Απόγευμα ελληνικό Bravo σε παραδοσιακό φλυτζάνι καφενείου.

Αν βαριέμαι espresso Costa Colombia.

Mε μισή κουταλιά καφέ ζάχαρη.

Εξω δεν πίνω ποτέ καφέ. Φρικάρω.

 
Τοπ 10 καφέδες 2024

ψ.jpg

 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top