Γενικά, για να πω και εγώ την ταπεινή μου άποψη μιας και έχω ασχοληθεί με όλα αυτά, αυτό που ισχύει είναι: περισσότερος πειραματισμός==>περισσότερο αποτέλεσμα (πάντα προς την κατεύθυνση που οδεύουμε...).
Για να την πω και στον DNightshade: δεν είναι όλα τα impulses καλύτερα από τις προσομοιώσεις του POD (για Axe-fx δεν μιλάω καν, είπαμε: θα μαζέψουμε λεφτά να πάρουμε μαζί ένα

).
Συγκεκριμένα δοκίμασα σε test clips αρκετά impulses.
Κάποια έσπερναν, κάποια όχι...
Όπως και οι καμπίνες στην πραγματικότητα δηλαδή.
(προσοχή ε, μιλάω για τα Red Wirez και όχι για τα υπόλοιπα)
Μια καλή οπτική είναι να ηχογραφείς και με τα 2, δηλαδή και καμπίνα του POD και ένα Dry σήμα με impulse φορτωμένο.Νομίζω πως έτσι πετυχαίνεις ένα μεγάλο φάσμα ήχων.
Τώρα για να βοηθήσω τον φίλο Άρη:
1)Άσε το Audacity και κατέβασε το υπερπλήρες, απλό, φιλικό και ΔΩΡΕΑΝ Reaper.
Ειλικρινά, μαθαίνεις τα βασικά μέσα σε 5 λεπτά.
2)Όταν το κατεβάσεις, στείλε να σε βοηθήσουμε να φορτώσεις impulse.
(Σημείωση: νομίζω ότι το Audacity δεν φορτώνει VST)
Τεχνικά όσον αφορά το σήμα της κιθάρας στην πεταλιέρα σου:
Από την κιθάρα σου βγαίνει το σήμα και πάει στην πεταλιέρα.
Η πεταλιέρα όσον αφορά τα λεγόμενα "στάδια" σήματος, χωρίζεται σε 3 μέρη:
1)Τα effects που έχεις επιλέξει ως "pre".
2)Το tab που λέγεται "Amp+Cab"
3)Ο,τι effects έχεις επιλέξει ως "post".
Εγώ έχω την Χ3 αλλά νομίζω πως είναι έτσι και στην HD που έχεις εσύ.
Στην χωρίς πεταλιέρα εκδοχή ακολουθείται η ίδια διαδρομή προφανώς, μόνο που το στάδιο "amp+cab" είναι χωρισμένο σε 3 υποσυστήματα:
1)Το preamp του ενισχυτή, το οποίο λαμβάνει το σήμα και είναι αυτό που έχει πάνω όλα τα knobs του ενισχυτή εκτός από το master volume.
2)Το power amp το οποίο δημιουργεί το "φορτίο" (ηλεκτρικό) το οποίο οδηγεί την καμπίνα (εν ουσία παράγει τον ήχο).Εκεί "ζει" το master volume.
3)Την καμπίνα που βγάζει τον ήχο έξω.
Τα impulses είναι προφανώς το 3 στάδιο από τα παραπάνω.
Αυτό που πρέπει να κάνεις λοιπόν είναι:
Ρυθμίζεις την πεταλιέρα σου όπως θέλεις. Καλό είναι να μην έχεις effects ορισμένα ως "post" γιατί η προσομοίωση της καμπίνας γίνεται στον υπολογιστή αν χρησιμοποιείς impulses και θα γίνει ένας όλεθρος.
Όπως είπε ο Dnightshade, βάλε κάποια από το DAW που χρησιμοποιείς.
Αυτό που κάνεις μετά είναι στις επιλογές του "Amp+cab" να ορίσεις ως καμπίνα την επιλογή "no cab". Έτσι έχεις το τελείως σκέτο σήμα του ενισχυτή που προσομοιώνει η πεταλιέρα (που σημειωτέον ότι ακούγεται ΤΕΛΕΙΩΣ χάλια).
Στέλνεις το σηματάκι στο DAW όπως είναι.
Ανοίγεις στο track που έχεις το σήμα, ένα από τα plugins που ειπώθηκαν.
Μέσω του plugin φορτώνεις το wav που θέλεις (έχει επιλογή load).
Και είσαι κύριος...