Τι είναι polar pattern?

djObiwan

Νέο μέλος
Πόντοι
16
βλέπω στα χαρακτηριστικά των μικροφώνων το pattern,μπορεί κάποιος να μου πεί τι είναι?

επίσης που υστερεί ή υπερτερεί ένα καρδιοειδές απο ένα υπερκαρδιοειδές?(νομίζω ότι αυτό είναι που απο οποιδήποτε σημείο και αν γράψεις είναι το ίδιο,σωστά?)

ευχαριστώ προκαταβολικά.

εγω ξερω να πω πως το NT1A ελλαδα εχει μονο 150 ευρω με το ΦΠΑ και θα το παρω αυριο. 8)

:lol: :lol:

ναι εστειλα κι εγώ μεηλ και θα το πάρω κι εγώ κατά τον οκτώμβριο μαζί με κάρτα ηχου,απλα θελω να μαθω παραπανω για τα μικροφωνα.

τελικά λέγεται pickup pattern και αν δεν κανω λάθος αναφέρεται στην ευαισθησία του μικροφώνου όταν γραφεις απο πλάγια.ελπίζω να μην κατάλαβα λάθος.

ειναι το πολικο διαγραμμα που λενε και δειχνει αυτο ακριβως που ειπες . την ευαισθησια του μικροφωνου σε ολες τις διευθυσεις.

ok thanx.γνωρίζεις αν υπάρχει κάποιο βιβλίο γραμμένο στα ελληνικά που να μιλάει κυρίως για μικρόφωνα και τον τρόπο που λειτουργούν?

'Οπως σωστά είπε και ο Boody το πολικό διάγραμμα ή λωβός, ενός μικροφώνου αφορά την ευαισθησία με την οποία δέχεται τον ήχο από κάθε κατεύθυνση.

Τα Omnidirectional (παντοκατευθυντικά) "ακούν" καλά από όλες τις κατευθύνσεις (ακόμα και πίσω από το μικρόφωνο) ένώ άλλα που ονομάζονται unidirectional ακούν από μιά ή δύο στα bidirectional.

Στην κατηγορία των unidirectional ανήκει και το καρδιοϊδές που λέγεται έτσι επειδή ο λωβός του έχει σχήμα καρδιάς. Χρησιμοποιείται κυρίως για φωνή καθώς αποβάλει τους ήχους που έρχονται από πίσω.

admin_2.jpg

Το υπερκαρδιοιϊδές έχει πιό σφιχτό λωβό και χρησιμοποιείται κυρίως στην ηχογράφηση οργάνων αλλά και σε ειδικώτερες περιπτώσεις όπου η αποφυγή του γύρω θορύβου απαιτείται.

admin_3.jpg

Ο&κάθε λωβός έχει τη χρήση και τα πλεονεκτήματα του ενώ σε πυκνωτικά μικρόφωνα υπάρχει και επιλογή.

admin_4.jpg

ευχαριστώ πολύ yameth.αυτή την στιγμή κατεβάζω σχετικά κείμενα απο το νετ.

αν εχεις σκοπο να γραψεις φυσικα ντραμς η ολοκληρη ορχηστρα (LIVE) τοτε θα χρειαστεις ενα ΝΤ2Α (η κατι παρομιο..AKG,NEUMAN κλπ γιανα εχεις την δυνατοτητα επιλογης patterns..)

αλλιως παρε ενα ΝΤ1Α (για φωνη και καμια ακουστικη κιθαρα)και θα εισαι κομπλε..

το πηρααααα......... yeah!!! 8)

καλοχάλαστο το νέο mic!!ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί θέλω να μάθω κάποια πράγματα παραπάνω,όσο για μικρόφωνο έχω ήδη επιλέξει.

Σωστός ο γιάμεθ.....

αλλά....

ο πρώτος διαχωρισμός.....

δεν γίνεται σε παντο και κατευθυντικά....

ούτε σε πηνίο ή πυκνωτή.....

αλλά σε....

pressure.....

και..

pressure gradient.....

καλοχάλαστο το νέο mic!!ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί θέλω να μάθω κάποια πράγματα παραπάνω' date='όσο για μικρόφωνο έχω ήδη επιλέξει.[/quote']έχεις σκοπό να γράψεις ολόκληρη ορχήστρα ζωντανά η φυσική drums??

ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί θέλω να μάθω κάποια πράγματα παραπάνω' date='όσο για μικρόφωνο έχω ήδη επιλέξει.[/quote']σωστη η σκεψη σου..

εχεις ηδη αποφασισει τι μικροφωνο θελεις χωρις να ξερεις τι κανει το καθενα. :D :D 8) 8O :wink:

νομίζω ότι το rode είναι καλή επιλογή για φωνητικά στο σπίτι και για κιθάρες.έχω κατεβάσει manual και τα σχετικά για κάθε προιόν που με ενδιαφέρει και γενικά μπορώ να πω ότι μαθαίνω όποτε με δεδομένο ότι δεν έχω τρελά λεφτά και τρελές απαιτήσεις λέω να το πάρω.

με δεδομένο ότι δεν έχω τρελά λεφτά και τρελές απαιτήσεις λέω να το πάρω.
αν θέλεις την γνώμη μου και τρελές απαιτήσεις να έχεις πάλι να το πάρεις..

το ξέρω οτι σου φαίνετε απίστευτο να είναι τόσο καλό ένα φτηνό μικρόφωνο αλλά το συγκεκριμένο είναι ..trust me..

κάποια στιγμή όταν θα έχεις άνεση οικονομική πάρε έναν πολύ καλό προενισχυτή.

όχι δεν αμφιβάλω για το πόσο καλό είναι το mic ή όχι ,αυτό που με απασχολεί αυτή την στιγμή είναι το κατα πόσο θα ειναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα με τον συνδυασμό του rode + ενός καλου προενισχυτή με μία καρτα όπως η απλή audiophile.καταλαβαίνεις τι θέλω να πώ?Μήπως χρειάζεται καλύτερη κάρτα έτσι ώστε να μην "ρίχνεις" τον προενισχυτή και το rode?

Μήπως χρειάζεται καλύτερη κάρτα έτσι ώστε να μην "ρίχνεις" τον προενισχυτή και το rode?
οχι μην μπαινεις σε αυτο το τριπακι που δεν τελειωνει ποτε please.. :lol:

γιατι υποτιμας την audophile?ποιος ειπε πως δεν ειναι καλη?

Αν η κάρτα σου έχει spdif είσοδο, αγοράζοντας ένα mic pre με αντίστοιχη έξοδο, παρακάμπτεις τους Α/D μετατροπείς της και καθάρισες όσο αφορά την συμετοχή της κατά την ηχογράφηση..Όσο για το monitoring όταν με το καλό αποκτήσεις ένα καλό ζευγος ηχείων και αναλόγως της ποιότητάς του, αλλάζεις και την κάρτα...ως τότε απόλαυσε το Rode άφοβα αξιοποιώντας τις πραγματικά μεγάλες δυνατότητές του (πάντα σε σχέση με την τιμή του..) :wink:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back