Τι μπακέτες χρησιμοποιείτε;

Βασικα πας λιγο πιο κατω στο σιδεραδικο και παραγγελνεις να σου κοψει δυο κομματια σιδερο...και εχεις τις δικες σου signature!

vic virth 5b
Welcome

Good evening

Who are you?

What instrumend do you play?

Where are you from?

How old are you?

Μη δίνεις σημασία εξασκώ τα Αγγλικά μου...

Λοιπόν εγώ χρησιμοποιώ τελευταία, Vic Firth 5BN και X5B hickory φυσικάeimai ειμαι μια χαρα.... παιζω αρκετα μουσικα οργανα, εχω επικεντρωθει ομως στην drums και το σκεφτομαι επαγγελματικα. Ειμαι απο την Δραμα και ειμαι 16 χρονων... εκανα μια διορθωση. χρησιμοποιω κι εγω 5BN μπακετες..

Προσφατα ειδα το dvd tou Jojo Mayer (Θεός) και τον δειχνει σε καποια φαση να προτεινει για practise κατι σιδερενιες μπακετες. Ξερει κανενας αν πουλανε τετοιες στην Ελλάδα?
Μήπως πρόκειται για τις Ahead Aluminium?

οχι δεν ειναι οι ahead aluminum ειναι ασημενιες στο χρωμα και σιδερενιες μαλιστα ο Mayer λεει να τις χρησιμοποιητε μονο στα pad ουτε για αστειο μη παιξεται με αυτες στο drumset!!

οχι δεν ειναι οι ahead aluminum ειναι ασημενιες στο χρωμα και σιδερενιες μαλιστα ο Mayer λεει να τις χρησιμοποιητε μονο στα pad ουτε για αστειο μη παιξεται με αυτες στο drumset!!
Μετά από αρκετό ψάξιμο στο net, βρήκα πως η συμβουλή που δίνει ο Jojo, δίνεται και από άλλους, ακόμα και για τις 5Β που είναι για κανονικό παίξιμο. Αυτό που λένε είναι πως αν δεν προσέξεις ραγίζουν τα πιατίνια μια που δεν υπάρχει απορρόφιση καραδασμών όπως στο ξύλο ή ακόμα και στο πλαστικό.

Αυτές που κυκλοφορούν κατά κόρον μια που λένε πως είναι πατενταρισμένες, είναι οι Ahead, αλλά ναι είναι μαύρες.

Για iron σιδερένιες δεν βρήκα τίποτα, αλλά νομίζω πως στο DVD μάλλον θα αναφέρει metal ή metallic και ίσως σε μπέρδεψε.

Ακόμα, αφού λές πως είναι ασημένιες, με κάνει να υποθέσω πως μάλλον για aluminium θα πρόκειται.

Η μοναδική εταιρεία που βρήκα σε αλουμίνιο look είναι η VeriSonic και στο site της θα καταλάβεις τι λέω:

http://www.verisonicsticks.com/rock/index.html

Promark 707 nylon tip.

Γιατί απλά είναι πολύ ελαστικές και έχω την επαναφορά που έχω.

Vic Firth 7A ή 5A

Mήπως έχει βρεί κανείς από το Ηράκλειο Κρήτης της ahead σε κανένα μαγαζί??? Ρε παιδιά, έχω πάει σε τόσους και τόσους, τους λέω ahead και με κοιτούν σαν χάνοι  ;D ;D ??? ???

οχι δεν ειναι οι ahead aluminum ειναι ασημενιες στο χρωμα και σιδερενιες μαλιστα ο Mayer λεει  να τις χρησιμοποιητε μονο στα pad ουτε για αστειο μη παιξεται με αυτες στο drumset!!
Μετά από αρκετό ψάξιμο στο net, βρήκα πως η συμβουλή που δίνει ο Jojo, δίνεται και από άλλους, ακόμα και για τις 5Β που είναι για κανονικό παίξιμο. Αυτό που λένε είναι πως αν δεν προσέξεις ραγίζουν τα πιατίνια μια που δεν υπάρχει απορρόφιση καραδασμών όπως στο ξύλο ή ακόμα και στο πλαστικό.

Αυτές που κυκλοφορούν κατά κόρον μια που λένε πως είναι πατενταρισμένες, είναι οι Ahead, αλλά ναι είναι μαύρες.

Για iron σιδερένιες δεν βρήκα τίποτα, αλλά νομίζω πως στο DVD μάλλον θα αναφέρει metal ή metallic και ίσως σε μπέρδεψε.

Ακόμα, αφού λές πως είναι ασημένιες, με κάνει να υποθέσω πως μάλλον για aluminium θα πρόκειται.

Η μοναδική εταιρεία που βρήκα σε αλουμίνιο look είναι η VeriSonic και στο site της θα καταλάβεις τι λέω:

http://www.verisonicsticks.com/rock/index.html

σιδερενιες μπακετες είχε πριν καιρο η ηχορυπανση στο πενταγωνο στο τμημα με τα μεταχειρισμενα.Αν και νομιζω οι εκτος απο πιατινια και δερματα τηα σπασετε και τα χερια σας στην καλλιτερη των περιπτωσεων αν καποιος ψαχνει μπορει να παει να κοιταξει...εγω που ειχα παιξει παλια εστω και για μελετη ηταν αρκετα βαριες.

Ετσι κι αλλιως δεν νομιζω πως ο Mayer εγινε αυτος που εγινε παιζοντας με σιδερενιες..

Βλέπωντας τα post gia μεταλλικές μπακέττες είπα να πώ κι εγώ τη γνώμη μου.

Στα 25+ χρόνια που παίζω κάποτε ( 89-91 ) έκανα απόπειρα να κάνω εξάσκηση με μπακέττες αλουμινίου της Adam πάνω σε practice pad αλλά το αποτέλεσμα ήταν να αποκτήσω μέν ταχύτητα αλλά να χάσω σε ακρίβεια και αυτό γιατί τα χέρια είχαν σηνηθήσει στο βάρος. ενα πράμα σαν ένα post που έγινε σχετικά με τα βαράκια στα πόδια. Από τότε μόνο και μόνο ξύλινες μπακέττες.

Απλά το να μελετάει κανείς με ελαφρώς βαρύτερες μπακέττες είναι καλό για τους μύες αλλά η διαφορά αυτή να μήν είναι μεγάλη. Εγώ μελετάω με 2Β ταμπούρο και παίζω με 707 που σε βάρος δεν είναι μεγάλη η διαφορά.

υπαρχουν καποια μικρα βαριδια ειδικα σχεδιασμενα για αυτη την δουλεια.Ζυγιζουν ελαχιστα γραμμαρια  και ακομα και αυτα σοθ απαγορευουν να τα χρησιμοποιεις για πολυ ωρα και για εντονη μελετη.Το να χασεις την ακριβεια σοθ ειναι το λιγοτερο και το καλλιτερο που μπορεις να παθεις βασικα με αυτα τα πραγματα...τα βαρακια αυτα που λεω τα εχει και ο θωμας και νομιζω κοστιζουν γυρω στα 10 ευρω.Ειναι σχεδιασμενα ψστε με ενα strap on μηχανισμο να τα δενεις επανω στην μπακετα.

φιλιππος.

Χρησιμοποιώ τις Pro Mark 5Α που με βολεύουν πάρα πολύ ειδικά για το είδος που παίζω (jazz, blues και τέτοια).

Pro-mark 5Β...αλλά είμαι ακόμα στο ψάξιμο... καμμια δεν αντέχει μεχρι στιγμής πάνω από μισό live....

παρε σιδερενιες για να αντεχουν και σε 5 live. αλλα μετα θα θες πιατα καθε μισο live. καλα πως παιζεις? δεν νομιζω να υπαρχει "σωστος" drummer που να το κανει αυτο. Ακομη και ο lombardo πιο πολυ χρονο θελει για να τις σπασει

kotsos είπε:
παρε σιδερενιες για να αντεχουν και σε 5 live. αλλα μετα θα θες πιατα καθε μισο live. καλα πως παιζεις? δεν νομιζω να υπαρχει "σωστος" drummer που να το κανει αυτο. Ακομη και ο lombardo πιο πολυ χρονο θελει για να τις σπασει
A ρε kotso... (κάτι σου είχα γράψει αλλα το εσβησα)

...τι να πω, είμαι "λάθος" drummer...

πάντως δεν είναι κακό αν δεν καταλαβαίνεις κάτι, να ρωτάς και να μην "νομίζεις"...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Χρησιμοποιώ εδώ και καιρό Carbonstick 5α Classic tip Light & Medium μιας και δεν είχα ούτε λεφτά ούτε όρεξη κάθε 2 βδομάδες να τρέχω για καινούριες μπακέτες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος κι απ'την επαναφορά τους κι απ'τον ήχο τους. Για ανθρακόνημα είναι πολύ ελαφριές και δε σκάνε στα πιάτα σαν τούβλα.

Είχα κι εγώ ανθρακονημάτινες μπαγκέτες

αλλά τις έσπασα με τα πιατίνια:o :o ;D ;D ;D

εχω ακουσει οτι οι ανθρακονημάτινες μπαγκέτες εχουν το εξης προβλημα:

μετα απο μερικα παιξιματα χανουν κατι σαν το "βαρος" τους ή κατι παρομοιο...

ετσι εχεις στα χερια σου ολο και πιο ελαφριες μπαγκετες με το περασμα

του χρονου με αποτελεσμα να μν μπορει να προσαρμοστει το χερι σου σε ενα

συγκεκριμενο βαρος...ειναι μεν ανθεκτικες αλλα εχουν αυτο το βασικο προβλημα ;D

PlatwN είπε:
εχω ακουσει οτι οι ανθρακονημάτινες μπαγκέτες εχουν το εξης προβλημα:

μετα απο μερικα παιξιματα χανουν κατι σαν το "βαρος" τους ή κατι παρομοιο...

ετσι εχεις στα χερια σου ολο και πιο ελαφριες μπαγκετες με το περασμα

του χρονου με αποτελεσμα να μν μπορει να προσαρμοστει το χερι σου σε ενα

συγκεκριμενο βαρος...ειναι μεν ανθεκτικες αλλα εχουν αυτο το βασικο προβλημα ;D
Για την ακρίβεια χάνουν την επαναφορά τους (rebound, αν το γράφω σωστά).

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back