[Θεωρία Μουσικής] Βιβλία με ασκήσεις αρμονίας

papainos

Νέο μέλος
Πόντοι
1
:lol: Γεια! Είμαι νέος μουσικός! Μήπως ξέρει κανείς σε ποιο/α βιβλιοπωλείο/α μπορώ να βρω τις λυμένες ασκήσεις αρμονίας του Καλομοίρη; Ευχαριστώ!

Τι να τις κάνεις?

1) Τις ασκήσεις τις λύνεις για δικό σου όφελος. Αρα η "σχολική νοοτροπία" σε τι οφελεί? :)

2) Δεν υπάρχει συγκεκριμένη λύση για την κάθε άσκηση. Έπι τω πλείστον υπάρχουν πολλές πιθανές λύσεις και άρα μάλλον απίθανο θα ήταν να καταγραφούν όλες. Αν ένα λυσάρι σου δώσει μία από τις πιθανές λύσεις σε τι θα σε βοηθούσε?

Ωραία... Ξέρεις που μπορώ να βρω ασκήσεις αρμονίας του Καλομοίρη έστω και άλυτες; Έχω ψάξει παντού στο net και δεν βρίσκω βιβλιοπωλείο...

Είσαι σίγουρος ότι υπάχει/ουν τέτοιο/α βιβλίο/α? Ένα θέμα αρμονίας είναι μια οποιαδήποτε μελωδία. Αν είσαι αρχάριος θα μπορεί να σου δώσει θέματα ο καθηγητής σου. Αν είσαι προχωρημένος γράψε μια μελωδία της αρεσκείας σου και εναρμονισέ την :wink:

Τεσπα

Aν είσαι Αθήνα μια βόλτα στο Νάκα ή στο Γαϊτάνο (Στοά Αρσακίου νομίζω) ή στον Παπάϊωάννου (Πανεπιστημίου 39, εντός της στοάς (πάλι νομίζω :D )).

Ή ψάξε τα μουσικά καταστήματα/βιβλιοπωλεία στο Χρυσο Οδηγό να βρείς κάνα τηλέφωνο τους.

αν μου επιτρέπετε...

το παιδί ζητάει μια συγκεκριμένη πληροφορία και παίρνει ότι να νε απαντήσεις.

αν μου επιτρέπετε...το παιδί ζητάει μια συγκεκριμένη πληροφορία και παίρνει ότι να νε απαντήσεις.
Οχι και οτι να ναι. Διάβασέ τις απαντήσεις για να αντιληφθείς τη σχετικότητα του θέματος. Πιθανά να μην ξέρει και ο ίδιος τι ακριβώς ζητάει και να ψάχνει άδικα.

Εσένα τώρα τι σε χάλασε δηλαδή :D

δε με χαλασε τιποτα απολυτος αλλα οταν ρωταει καποιος αν ξερει κανεις που θα βρει ενα συγκεκριμενο βιβλιο και του απανταμε στα βιβλιοπωλεια....τι ειχες γιαννη τι ειχα παντα!!!

βασικα εδω οκ δεν ειναι τοσο τραβηγμενο..

το all time classic του noiz ειναι αυτο:

>θελω να βγαλω ηχο ..gary moore και ψαχνω για μια les paul ποια να παρω;

απαντηση:

>παρε μια telecaster η οποια ειναι και πολυ πιο ευελιχτη και κατεβαζε το tone... :lol:

δε με χαλασε τιποτα απολυτος αλλα οταν ρωταει καποιος αν ξερει κανεις που θα βρει ενα συγκεκριμενο βιβλιο και του απανταμε στα βιβλιοπωλεια....τι ειχες γιαννη τι ειχα παντα!!!
Δηλαδή πιστεύεις ότι οι απαντήσεις μου δεν τον βοήθησαν καθόλου?

Δεν του πρότεινα συγκεκριμένα βιβλιοπωλεία? Επειδή - όπως εξήγησα - είναι πιθανόν και να μην υπάρχει τέτοιο βιβλίο ή ότι ένα τέτοιο βιβλίο μπορεί τελικά να μην τον βοηθήσει όσο πιστεύει, δεν είναι βοήθεια?

Στο κάτω-κάτω δυο φρασούλες του 'γραψα του ανθρώπου. Εδώ γράφουμε του κόσμου τις μ@#$@ες, αυτό μας πείραξε τώρα?

οκ ίσως βιαστηκα και συγγνώμη...

εγώ εδω μεσα συνήθως βλέπω τα εξής..

ερ:..γεια χαρά θέλω μια κάρτα ήχου καλή και φθηνή

απ: ποσά χρήματα δίνεις?

ερ: 300 Ευρώ

απ: με 300 δεν θα είναι καλή δώσε 1000 να πάρεις καλή..

ερ: στα 1000 πια είναι η καλύτερη επιλογή?

απ: εγώ δεν ξέρω αλλά σίγουρα πολλοί εδω μέσα θα σε βοηθήσουν...

(πιασ'το αυγο και κουρεφτο)

:D :D :D :D

οκ ίσως βιαστηκα και συγγνώμη...
Να σαι καλά.

(το φέραμε απο δω το φέραμε απο κει πάλι στο άσχετο κατέληξε το thread :lol: :lol: )

:lol: Γεια! Είμαι νέος μουσικός! Μήπως ξέρει κανείς σε ποιο/α βιβλιοπωλείο/α μπορώ να βρω τις λυμένες ασκήσεις αρμονίας του Καλομοίρη; Ευχαριστώ!
Απ'όσο ξέρω μόνο η Αρμονία του Γ.Διαμαντή έχει βιβλίο λύσεων των θεμάτων και κατα την άποψη μου είναι εξαιρετική. Έχω και του Καλομοίρη η οποία είνια και αυτή καλή. Αν δεν έχεις κάποια από τις δυο ρίξε μια ματιά στου Διαμαντή.

ερ:..γεια χαρά θέλω μια κάρτα ήχου καλή και φθηνήαπ: ποσά χρήματα δίνεις?

ερ: 300 Ευρώ

απ: με 300 δεν θα είναι καλή δώσε 1000 να πάρεις καλή..

ερ: στα 1000 πια είναι η καλύτερη επιλογή?

απ: εγώ δεν ξέρω αλλά σίγουρα πολλοί εδω μέσα θα σε βοηθήσουν...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Στο θέμα τώρα: όντως, κοίτα στο Νάκα, αν υπάρχει κάτι θα το έχει σίγουρα. Γιατί το ψάχνεις, μελετάς αρμονία μόνος σου;

Την αρμονία του Καλομοίρη, καθώς και θέματα, θα τα βρεις σίγουρα στη στοα του βιβλίου στα καταστήματα με τα μουσικά όργανα... Γαϊτάνος πρέπει να είναι.

1.Θέματα αρμονίας δεν είναι οποιαδήποτε μελωδία.

Οι συγκεκριμένες μελωδίες είναι έτσι επιλεγμένες ώστε ο μαθητής,ειδικά

στα πρώτα του βήματα,να οδηγείτε σε συγκεκριμένες λύσεις.

Δεν είναι τυχαίες μελωδίες.Αλλιώς δεν θα είχε νόημα να τις αγοράζουμε!

2.Τα θέματα του Καλομοίρη είναι σχετικά εύκολα.Θα σου πρότεινα του Κουτούγκου.

Γενικώς η αρμονία είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο στη μουσική σύνθεση. Για να μάθει κανής καλά το κεφάλαιο αυό το καλύτερο είναι να αρχίσει μαθήματα με ένα έμπειρο δάσκαλο και συνθέτη. Το να πιάσεις ένα βιβλίο και ν'αρχίσεις να λύνεις μπορεί να σου δώσει κανένα σχεδόν αποτέλεσμα. Το καλύτερο είναι να έχεις έναν έλεγχο πάνω στα θέματα που λύνεις.

¶ν θές να μπείς στη διαδικασία αυτή πάντως (είτε με δάσκαλο είτε χωρίς) το καλύτερο είναι να έχεις πλάϊ στα θέματα και ένα βιβλίο θεωρητικό για την αρμονία. Τα βιβλία του Καλομοίρη-Κουτούνγκου με θέματα έχουν φτιαχτεί καθαρά και μόνο για να παρέχουν πολλά θέματα για να λύνει ο μαθητευόμενος με την καθοδήγηση του δασκάλου του. Τα αντίστοιχα θεωρητικά (Καλομοίρη-Κουτούνγκου ) είναι και αυτά συμπληρωματικά. Πάντως αυτά τα δύο βιβλία είναι ψωμοτύρι στα ωδεία και όλα τα καταστήματα με βιβλία κοντά σε ωδεία θα τα έχουν. Ακόμα νομίζω τα έχουν και ηλεκτρονικά καταστήματα στην ελλάδα του στύλ www.nakas.gr και www.musicorama.gr

Φίλε μου αν μελετάς μόνος σου αρμονία, πίστεψέ με, δεν κάνεις ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ! Πήγαινε σε έναν δάσκαλο να σου διορθώνει τα θέματα και να σου αναλύει τα λάθη σου! Τώρα από τη στιγμή που πας σε δάσκαλο, θα σου πει εκείνος ποιά μέθοδο θα ακολουθήσεις. Εγώ πάντως σχετικά με θέματα, επειδή έχω λύσει πολλών, θεωρώ πως τα πιό αξιόλογα είναι του Μιχάλη Τραυλού... Είναι πολύ μπροστά σε σχέση με τους άλλους που στο κάτω κάτω γράφτηκαν πριν πολλάαα χρόνια. Ειδικά ο Καλομοίρης έιναι άστα να πάνε...

Ειδικά ο Καλομοίρης έιναι άστα να πάνε...
1) Δεν υπάρχουν' date=' απο έλληνες συγγραφείς, θέματα αρμονίας πιο μουσικά φτιαγμένα απο αυτά του Καλομοίρη!

2) Το οτι φτιάχτηκαν πριν πολλααααά χρόνια δεν λέει τίποτα, γιατι και τα έργα του Μπαχ, πάνω στα οποία βασίζεται ΟΛΗ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ φτιάχτηκαν πριν απο πιοοοοο πολλά ακόμη χρόνια.

3) απ ότι φαίνεται, τον Καλομοίρη τον έχεις ακουστα μονο σαν όνομα μέσα απο τα "θέματα" του. Γιατι αλλιώς δεν θα αναφερόσουνα στη μεγαλύτερη μουσική μορφή της σύγχρονης Ελλάδας λέγοντας "Ειδικά ο Καλομοίρης έιναι άστα να πάνε..."[i'][/i]

Trending...

Νέα θέματα

Back