θα αργήσει, πρέπει πρώτα να το τεστάρει, να το σετάρει και να φτιάξει τον ήχο που θέλει. Χρειάζεται δουλειά το θέμα. Ήδη του έχω προτείνει να αγοράσει το Strymon Lex (mk2) και να σετάρει το Hammond πάνω σ'αυτό. Εγώ με το Lex είχα βρει τον ήχο που έψαχνα για δεκαετίες. Και με το internal Leslie SIM το όργανο ακούγεται υπέροχα με το κατάλληλο editing, αλλά το Lex του δίνει άλλο αέρα και κάνει πράγματα που το internal SIM δεν μπορεί να κάνει.
Προσωπικά θεωρώ ότι τα καλύτερα Leslie SIMs στην αγορά είναι αυτή τη στιγμή τα Ventilator II και Lex, όλα τα υπόλοιπα τρέχουν πίσω τους. Δεν υπάρχει θέμα καλύτερου/χειρότερου με αυτά τα δύο, τα settings και ο ήχος τους διαφέρουν όσο ο ήχος δύο πραγματικών Leslie που έχουν σεταρισμένα τα mics τους με διαφορετικό τρόπο, είναι και θέμα γούστου ο ήχος που μπορεί κανείς να πάρει από αυτά.
Εγώ διάλεξα το Lex γιατί ο ήχος που έβγαζε ήταν πιο κοντά στα γούστα μου και τη μουσική που παίζαμε με την μπάντα, που ήταν κυρίως Hard Rock κ' Blues Rock. Το τελευταίο μοντέλο που χρησιμοποιούσα ήταν το Hammond XK1c, ένα νεότερο μοντέλο απ'το SK2 του DIM, αλλά και τα δύο έχουν την ίδια sound engine (VASE III), απλά το XK1c είχε 3-4 εξτραδάκια που αργότερα πέρασαν και στα New B3/C3 mk2 με firmware update. Νομίζω ότι τα πέρασαν και στα SK1/SK2, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος.