Σορρυ που ανασταίνω λίγο το thread, αλλά θέλω να πω κάποια πράγματα πάνω στο θέμα.
Για μένα η μουσική έχει γίνει χειρότερη και νομίζω πως αποδεικνύεται και αντικειμενικά αυτό(πχ το βίντεο στην αρχη, ή το γεγονός του ότι σπάνια γίνεται διάσημο καποιο τραγουδι που να μην είναι εξ'ολοκλήρου διατονικό).Για μένα αυτό οφείλεται στους παρακάτω λόγους:
1. Δεν υπάρχουν πλέον λεφτά στην μουσική βιομηχανία λόγω ίντερνετ
2. Πολλοί βρίσκονται στον χώρο είτε γιατί είναι "ψωνια" ή για να ρίξουν γκομενάκια
3. Στην μουσική βιομηχανία βρίσκονται άτομα που φοβούνται να προωθήσουν καλλιτέχνες και τραγούδια με χαρακτήρα, πέραν της κλασικής σούπας. Στην πραγματικότητα όμως χάνουν λεφτά κάνοντας κάτι τέτοιο
4. Οι άνθρωποι δουλεύουν και σπουδάζουν περισσότερο απ'ότι παλιότερα και απλά θέλουν να διασκεδάσουν τα σκ και δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την ποιοτητα της μουσικής που ακούνε παρόλο που είναι πιο "μορφωμένοι" απ'ότι παλιά
5. Η εποχή μας είναι ξενέρωτη και δεν υπάρχει ιδιαίτερη έμπνευση. Κυριαρχεί ο ναρκισσισμός και ο εγωκεντρισμός. Οι άνθρωποι δεν ερωτεύονται πια. Και βασικά αυτό θεωρείται και αδυναμία. Μία βόλτα στο fb και το instagram το επιβεβαιώνει αυτό. Όλοι θέλουν να είναι αρεστοί και για να είναι αρεστοί θα πρέπει να είναι όπως όλοι οι άλλοι(τατουάζ, μπράτσα, duckface, και καλά επιτυχημένοι επαγγελματικά και κοινωνικά)
6. Η αλήθεια ειναι ότι η ροκ μουσική έχει γίνει λίγο γραφική και εκτός εποχής. Αυτό που λέμε "κλασική ροκ" είναι απλά η πιο εμπορική μορφή του είδους η επόχη έχει παλιώσει λίγο άσχημα πλέον.
7. Η βαρύτητα στην μουσική έχει περάσει από την μελωδία και την αρμονία στο ρυθμό. Αυτό συνέβει γιατί εχει πολυ ζητηση η χωρευτική μουσική. Είναι αρκετά συνηθισμένο στην ποπ το πολυρυθμικος ρυθμος 3:4 και τα τρίηχα στην ραπ. Και κανιβαλίζονται απ'όλους στον χώρο. Ουσιαστικά αυτό που λέμε τραπ είναι απλά ραπ με τρίηχα. Και είναι απαίσιο. Απορώ πως ακουνε αυτες τις βλακειες.
8. Οι αλτέρνατιβ καλλιτέχνες συνήθως δεν παράγουν ενδιαφέρουσες μελωδίες. Δυστυχως ειναι αληθεια.
9. Η πολιτικοποίηση της μουσικής εχει κάνει κακό και έχει δημιουργήσει κάποιες περίεργες αντιλήψεις περί του τι είναι τέχνη. Ο "απλός πολιτκοποιμένος άνθρωπος" πχ. μπορει να μην θεωρεί τέχνη ένα τραγούδι για τον έρωτα, γιατί αν δεν εχει να κανει με την κοινωνική καταπίεση και την σοσιαλιστή επανάσταση αναγκαστικήα, δεν είναι τέχνη... (Δεν θα αναλύσω εδω το τι ειναι τεχνη και τι δεν είναι, είναι πολύ μεγαλη συζητηση αυτό)
10. Το τι παράγεις έχει σχέση με το τι εχεις εκτεθει. Εαν εχεις μεγαλώσει με hip hop και Κιάμο, θα παράξεις κάτι ανάλογο
11. Δεν προάγεται πουθενά το ταλέντο και η διαφορετικότητα. Είτε στο σχολείο είτε και στο πανεπιστήμιο μαθαίνεις απλά ό,τι βλακεία σου δειχνουν στην τάξη. Δεν υπάρχει χρόνος για προσωπική αναζήτηση ούτε προσωπική επιλογή.
12. Γενικά δεν υπάρχει κίνητρο ούτε οικονομικό ούτε κοινωνικό στο να παράξει κάποιος κάτι πραγματικά καλό, συν του ότι δεν έχει χρόνο γιατι μπορει να δουλεύει 10 ωρες 6 μερες την εβδομαδα.
13. Όλα τα παραπάνω συν του ότι η κοινωνία σημερα δεν έχει έξτρα χρόνο και χρήμα και όλα είναι μία κατανάλωση εχουν σαν αποτέλεσμα να αντιμετωπίζεται η τέχνη ως κάτι άχρηστο και να χλευάζεται κιόλας από μερικούς "μορφωμένους".
Δυστυχώς εγώ αυτό έχω δει μέχρι τώρα...
Οι απαντησεις μου..
1.δεν χρειαζεσαι πλεον λεφτα για να κανεις ενα εξαιρετικο αλμπουμ. Ουτε καν χρηματα για προμο. Αν αξιζεις θα πας μπροστα. Ανθρωποι γινονται stars μεσω του youtube.To βλεπουμε καθε μερα πλεον. ενδεικτικα τσεκαρε Jacob Collier, Dirty Loops κλπ.
2.Ανεκαθεν η μουσικη προσελκυε τα ψωνια..δεν ειναι σημερινο φαινομενο.
3.στο 3 θα συμφωνησω. Τα ρισκα εχουν εκμηδενιστει...αλλα δεν τους χρειαζεσαι πλεον. Υπαρχει τροπος πλεον να παρακαμψεις μια εταιρεια. Καποτε δεν υπηρχε.
4.δεν συμφωνω απολυτα. Προσφατα οι Jinjer...με 12 εκ views...μας εδειξαν οτι ο κοσμος ..ψαχνεται..Ψαχνει νεες μουσικες.
5.το 5 σου ειναι μια προσωπικη εκτιμηση / γενικευση, που δεν με αφορα.
6. Κλασσικη ροκ?...τι εννοεις? 70s ροκ?....ειμαστε στο 2018 φιλε μου.
7.το 7 παλι ειναι προσωπικη σου εκτιμηση. Ισως δεν ψαχνεσαι αρκετα.
8. στο 8 διαφωνω καθετα.. Οι μελωδιες του Wilson ή του Thom ή της Pj....ειναι απλα ...μαγικες.. Ψαξε λιγο περισσοτερο. Μοrrisette - Bjork- tori amos- fionna Apple...τι ?δεν εχουν μελωδιες?
9. Προσωπικη σου εκτιμηση.
10. ναι ..συμφωνοιι...αλλα δεν καταλαβαινω το νοημα..
11. Προαγοταν ποτε το ταλεντο και δεν γινεται τωρα?
12. διαφωνω,..η μουσικη ειναι στα καλυτερα της. Ο κοσμος ανεκαθεν δουλευε φιλε. Τα φραγκα χαλασαν την μουσικη...Τωρα που δεν υπαρχουν- επιτελους ακουμε κατι που εχει πραγματικο λογο υπαρξης.
13. Ουτε σε αυτο συμφωνω. Καλλιτεχνες ξεφυτρωνουν σαν τα μανιταρια. Αν ανοιξεις τις κεραιες σου..{κ πεταξεις τις παρωπιδες} ισως τους ανακαλυψεις κ εσυ.
Εντελως φιλικα