εκει ακριβως ειναι το προβλημα φιλε μου...παιρνοντας τα δαχτυλα απο την μπαγκετα επιβαρυνεις τον αντιχειρα... αν τα πετας και προς τα εξω...ο καλυτερος τροπος που περιγραφεται αυτο ειναι να σκεφτεις μια κυρια του σαλονιου που πινει τσα με τα τρια δαχτυλακια πεταμενα προς τα εξω...αν το χερι σου μοιαζει η πλησιαζει καπως σ'αυτην την εικονα εχεις χοντρο προβλημα...συμβουλεψου καποιον ντραμερ με λιγη πειρα...καποιον φιλο αν εχεις...η βρες καποιον δασκαλο...πανω απο απο ολα η σωματικη υγεια...το οτι εχεις αυτο το θεμα 6 μηνες και παρ'ολα αυτα συνεχειζεις στο ιδιο πατερν ειναι πολυ ανησυχητικο...arbtz95 είπε:κρατάω την μπαγκέτα περισσότερο με τον δείκτη και τον αντίχειρα και ανοίγω λίγο τα υπόλοιπα δάκτυλα
ισως τοτε το προβλημα να ειναι μπροστα...στο fulcrum,δηλαδη εκει που κρατας την μπαγκετα...πρεπει να ειναι δυνατο και σιγουρο αλλα συναμα ΧΑΛΑΡΟ..κι αυτο ειναι κατι που παιρνει πολυ χρονο και θελει υπομονη(και εξασκηση,ε...?)...και να μην πουσαρεις τα χερια σου στα ορια τους...τσεκαρε το παρακατω βιντεακι οπως και το dvd tou tommy igoe "great hands for a lifetime"απο το οποιο δεν βρηκα κλιπς...αυτη η προσεγγιση που παραθετει ο γουεκλ ηταν για μενα το σημαντικοτερο βημα που εχω κανει προς μια πιο υγιη ζωη ως ντραμερ,9 χρονια πριν...ο ηχος μου μεγαλωσε,σταματησα να σπαω μπαγκετες και πιατινια(και παιζω ΠΟΛΥ δυνατα ΟΤΑΝ θελω ΚΑΙ χρησιμοποιω ελαφριες μπαγκετες και ΠΟΛΥ λεπτα πιατα),πιανομαι σπανιοτατα...βεβαια δεν υπαρχει ΜΙΑ τεχνικη ουτε μια θεση για να παιζεις τα παντα/συνεχεια αλλα ειναι το καλυτερο σημειο για να αρχισει κανεις....arbtz95 είπε:Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Το ξέρω ότι είναι μεγάλο πρόβλημα και γι'αυτό ζήτησα την βοήθεια σας. Το χειρότερο τελικά πρέπει να είναι ότι πλέον έχω συνηθίσει να παίζω έτσι. Δεν ανοίγω τα δάκτυλα τόσο πολύ όπως το παράδειγμα που αναφέρεις με το φλιτζάνι με το τσάι απλά χαλαρώνω λίγο τα τρία δάκτυλα και μόνο στα γρήγορα σημεία τόσο που με το μάτι μπορεί και να μην φαίνεται για να παίζει λίγο μέσα στο χέρι η μπαγκέτα. Είχα κάνει και 3-4 μαθήματα χωρίς να έχει προσέξει κάτι και ο δάσκαλος. Έτσι είχα την εντύπωση ότι δεν είναι τόσο ξερά τα χτυπήματα και αυτό μου έδινε επιπλέον ταχύτητα και το θεώρησα κάτι φυσιολογικό ώσπου άρχισαν οι πόνοι και κατάλαβα ότι πάει κάτι λάθος.
Χίλια ευχαριστώ και βλέπω ότι σε αυτά που λες έχεις δίκιο γιατί τους 6 τελευταίους μήνες που εμφανίστηκαν οι πόνοι έχω αρχίσει να χτυπάω δυνατά τα τύμπανα και όχι να τα χαιδεύω (έχω σπάσει ήδη το hihat και οι μπαγκέτες 5Β σπάνε σαν οδοντογλυφίδες). Οπότε μάλλον πρέπει να δουλέψω το δυνατό και σίγουρο αλλά συνάμα χαλαρό κράτημα που πολύ σωστά μου λες γιατί η αιτία των πόνων πρέπει να είναι η μεγάλη πίεση στον αντίχειρα.kapdrums είπε:ισως τοτε το προβλημα να ειναι μπροστα...στο fulcrum,δηλαδη εκει που κρατας την μπαγκετα...πρεπει να ειναι δυνατο και σιγουρο αλλα συναμα ΧΑΛΑΡΟ..κι αυτο ειναι κατι που παιρνει πολυ χρονο και θελει υπομονη(και εξασκηση,ε...?)...και να μην πουσαρεις τα χερια σου στα ορια τους...τσεκαρε το παρακατω βιντεακι οπως και το dvd tou tommy igoe "great hands for a lifetime"απο το οποιο δεν βρηκα κλιπς...αυτη η προσεγγιση που παραθετει ο γουεκλ ηταν για μενα το σημαντικοτερο βημα που εχω κανει προς μια πιο υγιη ζωη ως ντραμερ,9 χρονια πριν...ο ηχος μου μεγαλωσε,σταματησα να σπαω μπαγκετες και πιατινια(και παιζω ΠΟΛΥ δυνατα ΟΤΑΝ θελω ΚΑΙ χρησιμοποιω ελαφριες μπαγκετες και ΠΟΛΥ λεπτα πιατα),πιανομαι σπανιοτατα...βεβαια δεν υπαρχει ΜΙΑ τεχνικη ουτε μια θεση για να παιζεις τα παντα/συνεχεια αλλα ειναι το καλυτερο σημειο για να αρχισει κανεις....
Drum Lesson Dave Weckl - A Natural Evolution (part 1)