Τενοντιτιδα - Χαμηλο action - λεπτο neck - ποια κιθαρα ;;;

behindthemask είπε:
Αυτο που θα ηθελα εκ νεου να μαθω αν γνωριζετε ειναι αν ενα scalloped neck θα βοηθουσε η οχι... και αν αυτο που λενε -- οτι ειναι πιο ευκολο το παιξιμο και αρκει λιγοτερη πιεση ειναι αληθεια η μυθος ---

thanx
Μύθος..Μέχρι και ο ίδιος ο Malmsteen έχει ομολογήσει ότι είναι πιο δύσκολο να παίξεις γρήγορα,απλά έχεις πολύ καλό grip στις χορδές.Είχα ένα scalloped μπράτσο το οποίο και πούλησα (δυστυχώς δεν το είχα καλορυθμισμένο γιατί είχα χάσει το φεντερόκλειδο της βέργας) και μπορώ να πω ότι ισχύει.

Dnightshade είπε:
Μύθος..Μέχρι και ο ίδιος ο Malmsteen έχει ομολογήσει ότι είναι πιο δύσκολο να παίξεις γρήγορα,απλά έχεις πολύ καλό grip στις χορδές.Είχα ένα scalloped μπράτσο το οποίο και πούλησα (δυστυχώς δεν το είχα καλορυθμισμένο γιατί είχα χάσει το φεντερόκλειδο της βέργας) και μπορώ να πω ότι ισχύει.
τελικά μύθος ή ισχύει?

Θεωρώ πως είναι θέμα συνήθειας το scalloped.

Έχοντας και scalloped και κανονικές κιθάρες μπορώ να πω ότι προσωπικά έχω την ίδια ταχύτητα όποια κιθάρα και να πιάσω.

Το θέμα είναι ότι το scalloped θέλει λιγότερη «δύναμη», αλλά μιλάμε για μικρές διαφορές εάν συγκρίνουμε το scalloped σε σχέση μια flat ταστιέρα με JUMBO τάστα…

Γεια σου Φίλε μου.

Το πως έπαθες την τενοντίτιδα και αν αυτή έχει σχέση με το πάχος του μπράτσου και το action δεν το γνωρίζω. Αυτό που γνωρίζω καλά είναι ποιές κιθάρες θα σε βολέψουν σε αυτό που ζητάς. Παίζω χρόνια με συμβατικές κιθάρες είτε δικές μου είτε διαφόρων φίλων (Fender USA, Am Deluxe, Gibson LP, Classic , Deluxe, διάφορες Ibanez, ESP, κλπ κλπ..)

Κάποια στιγμή αποφάσισα να πάρω μια PRS (Αμερικάνικη βεβαια) εμπιστευόμενος την ποιότητα κατασκευής του Paul. Οντως αγόρασα μια Custom 22. Ηταν σεταρισμένη για 10 αρες. Επειδη ομως ειμαι επαγγελματιας και παιζω πολλές ώρες με κουραζαν.

Εβαλα λοιπον 9 αρες, πειραξα και λίγο το σιδερο του μπρατσου (μονος μου). Το αποτελεσμα?

Παρα πολυ χαμηλό action χωρίς να τριζει (με μαλακο παιξιμο) και ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ EFFORTLESS παιξιμο . όσο Καμμια κιθαρα που εχω παίξει στα 20 χρόνια στην Ελλαδα και στο εξωτερικό. παιζω 5 ωρες πανω στη δουλεια και ειμαι ξεκουραστος (με τη stratocaster ουτε 2 ωρες δεν αντεχα).

Προσοχη όμως το λεπτο μπρατσο με βολευει καλύτερα και εμάνα όπως και εσένα. (εγω εχω μικρη παλάμη) Wide Thin ειναι το neck Profile.

Συνιστω λοιπον ανεπιφυλακτα την PRS Custom 22 Wide Thin Neck (εννοειται οτι δεν εχει floyd rose). Επισης το μετρημα της PRS ειναι 25'' που σημαινει οτι οι 9αρες ειναι πιο μαλακες απο μια κιθαρα με 25 1/2 ''

Αν θέλεις βέβαια σε strat στυλ και μετρημα, θα σου πρότεινα μια καλή Tom Anderson. Ειναι λίγο δύσκολο να τις βρεις στην Ελλάδα βέβαια αλλά το playability του Tom είναι μυθικό. Εχω μια TA Classic και είναι μέλι το παίξιμο της. Δεν την εχω δοκιμασει με 8αρες όμως και έχει 25 1/2 '' μέτρημα που σημαινει ότι οι 9αρες ειναι λιγο πιο σκληρες (πιο τεντωμενες) σε σχεση με την PRS.

Αυτά. Ελπίζω να βοήθησα. (Ξεκούραση για την τενοντίτιδα, διατάσεις χεριών δακτύλων κλπ, αργο ζεσταμα πριν το παιξιμο, και παγος..! Περαστικά)

Εν κατακλείδει, Οτι πληρώνεις παίρνεις. Κατασκευαστές όπως ο PRS η ο Tom Anderson (και άλλοι.. D'Pergo, Melancon, Huber, )  μπορεί να είναι ακριβοί αλλά δεν έχουν καμμιά σχέση με άλλες μάρκες που προαναφέραμε είνα άλλη κλάση και στην ποιότητα κατασκευής και στο ψάξιμο του ήχου..

Φιλικά Γιώργος

Σωστοτατος ο φιλος Γιωργος!!!!

Καλυτερα να δωσεις μια και καλη ενα γερο ποσο, παρα να παιζεις με οργανα

μαζικης παραγωγης

Να εισαι καλα!

BOB10LAMIA είπε:

μαζικης παραγωγης

Να εισαι καλα!

Η custom 22 ειναι φοβερη κιθαρα, εχει καλη κατασκευή, εχει ωραια ξυλα, ωραιους μαγνητες, ωραιο neck,  καλα κλειδια, και πολυ fairy dust ετσι ωστε να την πουλανε τοσο, και εμεις να την αγοραζουμε.

Καλες κιθαρες υπαρχουν σε ολες τις τιμες.

Υπαρχουν πανακριβες κιθαρες που απλα δεν βολευουν καποιους.

Το οτι θα δοσεις ενα καρο λευτα δεν ειναι εγγυση για τιποτα.

Το "μαζικη παραγωγη" ειναι σχετικο.

Το ποσο που πληρωνεις ενα οργανο εχει ενα οριο, απο εκει και περα πληρωνεις exclusivity, που δεν εχει να κανει τιποτα με την μουσικη.

Τώρα προς τον συμπαθέστατο φιλο που εκανε την αρχικη ερώτηση, θα ελεγα πως κανεις εδω μεσα δεν μπορει να σου πει παρε αυτο, και να πέσει μεσα. Αυτο ειναι δικο σου θεμα να το ανακαλύψεις, μην αγοράσεις κιθαρα κουτουρού, ειδικά αφου εχεις προβλημα στα χερια.

Μην μπεις στο τριπακι του αν θα δώσεις 10000 ευρω θα λυθούν τα προβλήματα σου.

Προσαρμόσου στο πρόβλημα σου και μην προσπαθείς να το παρακάμψεις "εξαγοράζοντας" το, κοιτα λιγο τον τροπο που παιζεις, προσπάθησε μια αλλη προσέγγιση.

Παίξε και γράψε καλη μουσική, και τα αλλα ειναι λεπτομέρειες...

behindthemask είπε:
...

Ποια κιθαρα μπορει να επιτυχει Ultra low action εκτος απο ibanez - τοσο απλα ----

...
Όλες οι κιθάρες μπορούν να το κάνουν. Απλά θέλει να σου περιποιηθεί τα τάστα ένας μάστορας. Δες αυτά που σου είπε ο superfunk νωρίτερα.

BOB10LAMIA είπε:

μαζικης παραγωγης

Να εισαι καλα!
Υπάρχουν καταπληκτικά όργανα παραγωγής. Ας μην υπονοούμε ότι πρέπει κάποιος να πάει σε custom κατασκευή για να βρει ένα όργανο να παίζει. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να παει κανείς σε custom όργανο αλλά κατά τη γνώμη μου το .... action δεν είναι ένας από αυτούς.  :)

Όλες οι κιθάρες μπορούν να το κάνουν. Απλά θέλει να σου περιποιηθεί τα τάστα ένας μάστορας. Δες αυτά που σου είπε ο superfunk νωρίτερα.
μπα φιλως...αν δαιν δοσις 23.000 εβρο..& τιν κηθαρα δαιν τιν εχι φτιαξι ο μπαρμπα Σαμ Γκουρου στιν καλιβα του στω Μισισιπι με το..χαιρι του κε μαι αγιοξυλο απο το Αγειο Ορος  κυθαρα τις πρωκοπις δαιν περνις....

Superfunk είπε:
μπα φιλως...αν δαιν δοσις 23.000 εβρο..& τιν κηθαρα δαιν τιν εχι φτιαξι ο μπαρμπα Σαμ Γκουρου στιν καλιβα του στω Μισισιπι με το..χαιρι του κε μαι αγιοξυλο απο το Αγειο Ορος   κυθαρα τις πρωκοπις δαιν περνις....
SF, μου θύμησες τον Γιαννακη...

[flash=200,200]

Καλημέρα. Έχω μία πάμφθηνη samick rl4 την οποία έχω σετάρει πολύ χαμηλά (ο ίδιος) και παίζω με 10άρες χορδές πανεύκολα σχεδόν σαν να είναι εννιάρες.

Πιστεύω λοιπόν ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι ακριβή η κιθάρα.

Παίζει επίσης μεγάλο ρόλο το μήκος της κλίμακας. ΟΙ κιθάρες με 25,5' κλίμακα έχουν πιο μεγάλη τάση χορδών όπως αναφέρθηκε πριν από μία με 24,9' κλίμακα, λόγω της μικρής τάσης που έχουν οι χορδές στη 2η περίπτωση. Άρα χρείαζεσαι και μικρότερη δύναμη στα δάχτυλα.

Το σχήμα του λαιμού είναι προσωπική υπόθεση και πως σου κάθεται εσένα ανάλογα με το πόσο μακριά δάχτυλα έχεις, τι παίζεις κλπ. Δεν είναι απαραίτητα πιο εύκολα στο παίξιμο τα λεπτά μπράτσα, όπως αναφέρθηκε και από άλλους.

Εύχομαι να βρεις κάτι που να σου ταιριάζει κάποια στιγμή :)

Καλησπέρα σας...Είμαι καινουριος στο σάιτ και θα ήθελα τα φώτα σας...

Παίζω επαγγελματικά σε διάφορα μαγαζιά με ηλεκτροακουστική έντεχνα-λαικά-παραδοσιακά κ.ά.(δεν μπορώ ηλεκτρική λόγω του είδους)΄.Έχω μία ovation celebrity...Θέλω να την αλλάξω και να πάρω μια ηλεκτροακουστική με λεπτό σκάφος(έχω κοιλιά) και πιο λεπτό μπράτσο καθώς το αριστερό μου χέρι τώρα τελευταία κουράζεται εύκολα κι έχω πολλά μουδιάσματα και πόνους...

Προσανατολιζόμουν σε άλλο μοντέλο της ovation ή σε Godin.

Παίζω ΜΟΝΟ ακορντα και κυρίως μπαρέ.Δεν με ενδιαφέρει ο φυσικός της ήχος αλλά να με εξυπηρετεί στο πάλκο(καλά ηλεκτρικά-κουρδιστήρι) και να είναι ξεκούραστη.Παίζω πολλές φορές και 7-8 ώρες σε live....

Θα ήθελα παρακαλώ πολύ την γνώμη σας...

Υ.Γ. έχω μικρή παλάμη και κοντά δάχτυλα...

mousikos82 είπε:
Καλησπέρα σας...Είμαι καινουριος στο σάιτ και θα ήθελα τα φώτα σας...

Παίζω επαγγελματικά σε διάφορα μαγαζιά με ηλεκτροακουστική έντεχνα-λαικά-παραδοσιακά κ.ά.(δεν μπορώ ηλεκτρική λόγω του είδους)΄.Έχω μία ovation celebrity...Θέλω να την αλλάξω και να πάρω μια ηλεκτροακουστική με λεπτό σκάφος(έχω κοιλιά) και πιο λεπτό μπράτσο καθώς το αριστερό μου χέρι τώρα τελευταία κουράζεται εύκολα κι έχω πολλά μουδιάσματα και πόνους...

Προσανατολιζόμουν σε άλλο μοντέλο της ovation ή σε Godin.

Παίζω ΜΟΝΟ ακορντα και κυρίως μπαρέ.Δεν με ενδιαφέρει ο φυσικός της ήχος αλλά να με εξυπηρετεί στο πάλκο(καλά ηλεκτρικά-κουρδιστήρι) και να είναι ξεκούραστη.Παίζω πολλές φορές και 7-8 ώρες σε live....

Θα ήθελα παρακαλώ πολύ την γνώμη σας...

Υ.Γ. έχω μικρή παλάμη και κοντά δάχτυλα...
Επειδή έχω και εγώ ένα θέμα με το δείκτη στο αριστερό (αρχή τενοντίτιδας), θα σου προτείνω να μην κοιτάξεις καθόλου ακουστικές, αλλά ηλεκτροκλασικές, με στενή ταστιέρα όπως η ηλεκτροκλασική της Fender.

Μη σε φοβίζει το γεγονός ότι μιλάω για ηλεκτροκλασική και τα διαστήματα τάστων, οι ηλεκτροκλασικές έχουν άλλη κλίμακα και συνεπώς μικρότερα διαστήματα.

Εγώ προσωπικά έχω σωθεί με την ηλεκτροκλασική.

Τέλος, καλώς ήλθες στο NOIZ.  

Edit: Πήγαινε να δοκιμάσεις πολλές και διαφορετικές ηλεκτροκλασικές με λεπτό σώμα και σίγουρα θα βρεις κάτι να σου κάνει.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
WilliamSats είπε:
Επειδή έχω και εγώ ένα θέμα με το δείκτη στο αριστερό (αρχή τενοντίτιδας), θα σου προτείνω να μην κοιτάξεις καθόλου ακουστικές, αλλά ηλεκτροκλασικές, με στενή ταστιέρα όπως η ηλεκτροκλασική της Fender.

Μη σε φοβίζει το γεγονός ότι μιλάω για ηλεκτροκλασική και διαστήματα τάστων, οι ηλεκτροκλασικές έχουν άλλη κλίμακα και συνεπώς μικρότερα διαστήματα.

Εγώ προσωπικά έχω σωθεί με την ηλεκτροκλασική.

Τέλος καλώς ήλθες στο NOIZ. 
Nά'σαι καλά φίλε μου...Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω ηλεκτροκλασσική καθώς θέλω συρμάτινες χορδές και το παίξιμο είναι ''σκάψιμο'' όλο τέμπα με πένα...Σόλα μηδέν...

Dimitris_sg είπε:
Ριξε μια ματια σε οποια Parker βρεις.....!!! Επειγοντως....!  :D

Συμφωνω απολυτα,parker και ξερο ψωμι για ξεκουραστο παιξιμο,εμενα μ αρεσει πολυ και το σχημα.πουλαει κανεις καμια σε τιμη..κρισης? ;D

mousikos82 είπε:
Nά'σαι καλά φίλε μου...Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω ηλεκτροκλασσική καθώς θέλω συρμάτινες χορδές και το παίξιμο είναι ''σκάψιμο'' όλο τέμπα με πένα...Σόλα μηδέν...
Και εγώ ακκόρντα παίζω (κατά βάση) με πένα, δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

Επίσης να ξέρεις ότι στις ακουστικές δεν μπορείς να έχεις όσο χαμηλό action θέλεις, διότι από ένα σημείο και μετά ταστάρουν (άσχημα) και το σημείο λίγο πριν ταστάρουν δεν νομίζω να είναι αυτό που θέλεις για το πρόβλημα σου, καθώς το χαμηλό action στις ακουστικές προϋποθέτει και χοντρές χορδές (0.12 για να αποφύγεις όσο γίνετε το ταστάρισμα).

Τα ακκορντάκια στην κλασική μια χαρά ακούγονται, αν έχεις και καλή προενίσχυση είναι ακόμα καλύτερα.

WilliamSats είπε:
Και εγώ ακκόρντα παίζω (κατά βάση) με πένα, δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

Επίσης να ξέρεις ότι στις ακουστικές δεν μπορείς να έχεις όσο χαμηλό action θέλεις, διότι από ένα σημείο και μετά ταστάρουν (άσχημα) και το σημείο λίγο πριν ταστάρουν δεν νομίζω να είναι αυτό που θέλεις για το πρόβλημα σου, καθώς το χαμηλό action στις ακουστικές προϋποθέτει και χοντρές χορδές (0.12 για να αποφύγεις όσο γίνετε το ταστάρισμα).

Τα ακκορντάκια στην κλασική μια χαρά ακούγονται, αν έχεις και καλή προενίσχυση είναι ακόμα καλύτερα.
με προβλημάτισες τώρα..(θετικά )

Δεν είμαι κλασικός παίχτης και το παίξιμο με δάχτυλα δεν το κατέχω εν αντιθέσει με πένα...

Αλλά αν μου λές ότι μια χαρά ακούγονται και με πένα οι νάυλον στα τέμπα...

Η δικιά μου ovation με έχει τρελάνει στο ταστάρισμα...την έχω χαμηλώσει για να μη με κουράζει κιόλας...Τι εννοείς χαμηλό action?δεν τον έχω ξανακούσει τον όρο αυτό...

mousikos82 είπε:
με προβλημάτισες τώρα..(θετικά )

Δεν είμαι κλασικός παίχτης και το παίξιμο με δάχτυλα δεν το κατέχω εν αντιθέσει με πένα...

Αλλά αν μου λές ότι μια χαρά ακούγονται και με πένα οι νάυλον στα τέμπα...

Η δικιά μου ovation με έχει τρελάνει στο ταστάρισμα...την έχω χαμηλώσει για να μη με κουράζει κιόλας...Τι εννοείς χαμηλό action?δεν τον έχω ξανακούσει τον όρο αυτό...
Χαμηλό action εννοούμε το σετάρισμα καθ'ύψος των χορδών σε σχέση με την ταστιέρα.

Και είναι πολύ φυσικό να σ'έχει τρελάνει στο ταστάρισμα, ειδικά αν παίζεις με 11άρες ή ακόμα χειρότερα με 10άρες.

Κάνε μια βολτούλα το απόγευμα να ακούσεις καμιά δεκαριά ηλεκτροκλασικές και όποια σου αρέσει την παίρνεις ή ξαναέρχεσαι εδώ για μία δεύτερη γνώμη.

Να σου προτείνω να ακούσεις την φτηνή Fender CG-4CE, την λίγο πιο ακριβή Godin A6 Nylon (αλλά νομίζω υπάρχει και στις αγγελίες του ΝΟΙΖ), την Crafter CT-125 και βλέπεις και καμία άλλη σε Alhambra κλπ.

Edit: Καλό Διάβασμα!!!

http://www.thomann.de/gr/ibanez_aeg10nnt_konzertgitarre.htm

http://www.thomann.de/gr/ortega_rce131sn.htm

http://www.thomann.de/gr/fender_cdn240sce_na.htm

http://www.thomann.de/gr/manuel_rodriguez_caballero_model_10_cutaway.htm

http://www.thomann.de/gr/walden_cn570ceg.htm

http://www.thomann.de/gr/ortega_rce244mtgb.htm (για πιο καθαρά ακκόρντα λόγο του maple).

http://www.thomann.de/gr/ortega_coral_ny.htm

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εγω παλι θα προτεινα να αγορασεις κανενα μπαλακι αφρολεξ και και να αρχισεις σιγα σιγα να γυμναζεις τα χερια σου , για να μην παθαινεις τενοντιτιδες...

Οι τενοντιτιδες καταπολεμονται...

Trending...

Νέα θέματα

Back