- Λύσεις
- 1
- Πόντοι
- 1,843
Οχι. Το Live θα με ικανοποιήσει απόλυτα, είναι συμβατοτερο με τον εξοπλισμό μου και σε πιο Electronic, ΕDM, dance μουσική δεν είναι πως το sonar υστερεί γιατί έχει όλα τα εργαλεία στην matrix λειτουργία αλλά το Live έχει καλύτερα οργανωμένους τους αυτοματισμούς και είναι πιο συμβατοί μέσω scripts οι controllers αλλά και στη δομή των καναλιών.trolley είπε:Το Samplitude είναι πολύ καλό, αλλά εκτιμώ ότι και αυτοί θα έχουν προβλήματα σχετικά σύντομα - και είναι επίσης πρόγραμμα μονής πλατφόρμας. Όσο και αν θα σου φανεί απωθητική η σκέψη, πιστεύω ότι το songwriting στυλ σου θα εξυπηρετηθεί καλύτερα από κάτι σαν το Ableton Live. Ένα πρόγραμμα (Live) για σύνθεση, άλλο πρόγραμμα για μίξη/ψευδοmastering.
Για τον Cos_Dr όμως, με αυτά που γράφει, το Live δεν θα τον ικανοποιήσει. Εκεί (σε περιπτώσεις συνθετών που δεν είναι songwriters) υπάρχει πρόβλημα.
Θα σας γράψω επίσης ότι εγώ (αν ήμουν μουσικός και όχι ψευδο-μουσικός) θα χρησιμοποιούσα κάτι εντελώς γυμνό και opensource όπως το Ardour. Αν μου άρεσαν και τα πλήκτρα (όπως σε εσένα SF) θα έπαιρνα ένα μικρό αλλά ισχυρό synth, και μετά θα αδιαφορούσα, για το αν έχω Windows / Mac / Linux, για το αν πρόκειται να κλείσει η εταιρεία και πολλά άλλα.
Και είναι και θέμα συνήθειας.
Προσωπικά το Live θα χρησιμοποιουσα αν έκανα σοβαρή δουλειά στο στυλ μου, ζούσα από αυτό, αγωνιζόμουν μέσω της μουσικής για τι φαΐ μου ως producer τη σήμερον ημέρα.
Αλλά αρκετά μίλησα για εμένα, τίποτα δεν είμαι. Μια παρένθεση επειδή με ανέφερες και ήθελα να ξεκαθαρίσω το σκεπτικό μου και το τι είναι κατάλληλο για εμένα πραγματικά.
Όμως τώρα πάω για NI και μόλις πάρω το πακέτο, το sonar uninstall.
Το sonar θα είναι όμως το sonar που με μεγάλωσε.
Η τελευταία του έκδοση είναι ανεξάντλητη.
Και για τον χομπιστα μια σπουδαία ολοκληρωμένη εμπειρία αρκετά φιλική προς αυτόν. Έτσι το βίωσα. εγώ.
Θα πω κάτι αληθινό τιμής ένεκεν στο sonar που θυμήθηκα μιας και ανέφερες τον indiano.....
Μία μέρα συζητάγαμε για τα daws πολύ ώρα, συγκρίναμε κλπ. και για μια φάση λέει ο indianos.
Αφού βλέπεις, ο Superfunk που που που κλπ. Θεό τον είχαμε τότε/από τότε χαχαχα λέει πως χρησιμοποιεί
Sonar. Αυτό τα λέει όλα.
Αντίο sonar. Τουλάχιστο μας έμεινε ο Superfunk.
Χαχαχαχαχα