αυτό είναι το
ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ (τουλάχιστον όχι ως υπεραπλουστευένος κύριος λόγος) για όσους "ξέρουν" την περίπτωση...
o
Hendershott που ίδρυσε την αρχική
Twelve Tone Systems
αποφάσισε να αφήσει "γυμνό" (με έναν απλό κωδικό να παίζει παντού) το λογισμικό
Cakewalk που πλάσαρε στην αγορά...
για
λόγους προώθησης προφανώς, καθότι η "πειρατεία" ήταν είναι και θα είναι μια άριστη μορφή "πλάγιας διαφήμισης", απλά ανεξέλεγκτη ως προς το τελικό πρόσημο...
αντί λοιπόν να το "
πατρονάρει" με συστήματα προστασίας,
ουσιαστικά το άφησε ελεύθερο και μπορούσε να το έχει ο καθένας πλήρως λειτουργικό χωρίς καν φόβο για "
αστοχίες χακαρίσματος"...
και την "
στρατηγική" αυτή ακολούθησε και η νέα εταιρεία αλλά και η
Roland όταν την εξαγόρασε και η
Gibson με την σειρά της μέχρι πρότινος...
ε λοιπόν κύριοι (και κυριες και κυρίες), η
επιλογή τους (και το ότι τους βγήκε ΛΑΘΟΣ)
ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ τον επαγγελματία (που για χ λόγους φορολογικούς αλλά και support) έτσι κι αλλιώς είναι υποχρεωμένος (πλέον και της ηθικής του στάσης γενικά) να
πληρώνει...
ο γιαπάκος οικονομικός (άσχετος φαντάζομαι με το αντικείμενο) υπαλληλάκος λοιπόν, που
αποφάσισε με τα δικά του καθαρά οικονομικά
κριτήρια να εισηγηθεί σε πρώτη φάση να κλείσει το συγκεκριμένο project κι όχι κάποιο άλλο, δεν με
ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ ως
πελάτη, παίζοντας στην πλάτη μου ένα ρίσκο που δεν του βγήκε... πως να το κάνουμε... ας πρόσεχε (όπως κι εγώ θα προσέχω απέναντι στην εταιρία πλέον)...
τώρα το αν κάποιον(ους) ενόχλησε ο χαρακτηρισμός "χαρτογιακάς" στον(ους) εν λόγω, δεν θα το σχολιάσω καν... απλά θα επαναλάβω την αρχική μου ρήση χωρίς φόβο και πάθος τρολαρίσματος γιατί δεν τσιμπάω πια...
(συμπληρώνοντας αυτή τη φορά το αυτονόητο) και να προωθήσουν στην αγορά "
καλύτερα" ένα από τα
αξιολογότερα στο είδος του λογισμικό συνεχίζοντας την εξέλιξή του... η "αντικειμενική" αξία του τους "εκθέτει" αν μη τι άλλο σε σχέση με τον ανταγωνισμό τους που συνεχίζει ακάθεκτος...