Εμένα μου φάνηκε ενδιαφέρουσα η προσέγγιση στο άρθρο του cos_dr. Πράγματι, η ιδέα του πολυ-πολυ-εργαλείου που τα κάνει όλα, δεν έχει λειτουργήσει για κανένα πρόγραμμα, θυμηθείτε π.χ. το πάλαι-ποτέ Netscape που παρίστανε ότι υποστήριζε τα πάντα-όλα για το ίντερνετ και πήγε άπατο στο τέλος. Δηλαδή, όσον αφορά το software καλύτερα είναι να υπάρχει ειδίκευση και λογικότερη κατανομή λειτουργιών από το "πάρε εμένα και δε θες τίποτε άλλο" που προωθούν κάποια προγράμματα.
Παρ' όλα αυτά, στο τέλος της ημέρας, τα οικονομικά ζητήματα είναι εκείνα που κλείνουν ένα μαγαζί. Ένα πρόγραμμα με τόσους πολλούς χρήστες θα έπρεπε να είναι χρυσορυχείο, όχι να κλείνει. Κάτι δεν μετρήσανε καλά (συνήθως είναι το κόστος, δηλαδή τα έξοδα) και η πειρατεία (παρ'ότι πάντα υπερβάλω όταν μιλώ σε συνέλληνες για το θέμα της πειρατείας) να είστε βέβαιοι ότι δεν βοήθησε.
Μιλούσα με ένα φίλο που έχει σχέση με το κόσμο της νύχτας, εννοώ τα μαγαζιά διασκέδασης και μου έλεγε ότι πλέον δεν είναι σπάνιο για τα δεδομένα της Αθήνας, να ανοίγει ένα μαγαζί, να είναι τίγκα στο κόσμο για μερικές εβδομάδες, και μετά να κλείνει. Διότι ναι μεν ο κόσμος είναι εκεί, αλλά βγάζουν όλη τη νύκτα με ένα ποτό (εκεί που κάποτε έπιναν 3). Μάλιστα, δεν είναι σπάνιο πια, οι πιο ψαγμένοι να έχουν φέρει μπουκαλάκι με ποτό από το σπίτι ώστε να κουτσοπίνουν όταν κανείς δεν κοιτάει.