Προφανώς. Είναι μία συγκεκριμένη επιλογή η οποία έχει τα καλά της, αλλά κινδυνεύει να μετατρέψει κατά τα άλλα πιασάρικες μελωδίες σε κομμάτια που αφορούν μόνο τους μουσικούς. Για παράδειγμα, αν το "Yesterday" το είχε γράψει κάποιος βιρτουόζος της jazz/fusion πιθανότατα θα ήταν άγνωστο στο ευρύ κοινό.mij είπε:Αυτή η "αδυναμία" για σένα, είναι για εμένα συγκεκριμένος τρόπος έκφρασης.. Κάτι σαν να λέμε "εξερευνώ τα όρια του οργάνου που παίζω στο τομέα του solo-αυτοσχεδιασμού σε "rock" φόρμες".
Στο χωριό μου λέμε: "Όποιος ψάχνει βρίσκει". Το θέμα (κι εδώ) είναι τι κάνεις με το εύρημα. Είναι διαφορετικό να είναι τόσο αξιοθαύμαστο που να έρχονται από παντού να το δουν, διαφορετικό να το κολλάς (με τρόπο) κάτω από την καρέκλα και ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικό αν (έλεος) το τρώς και κάνεις την πάπια.mij είπε:Ναι, και όταν σκαλίζει κάποιος τη μύτη του για να βγάλει το κακάδι .....
Δεν είναι σκοπός του κάθε μουσικού να κάνει "χιτ". Για κάποιους ίσως ναι, αλλά για τον Σατριάνι (που επι δεκαετίες παίζει ορχηστρικό κιθαριστικό ροκ) μάλλον οχι. Το "χιτ" του Σατριάνι είναι η ΤΕΡΑΣΤΙΑ επιροή του κ η συνεχής παρουσία του στον χώρο. Δεν νομίζω να είναι καθόλου δυστυχησμένος για όλα όσα έχει καταφέρει κ όσα έχει προσφέρει.spy είπε:Maze, χαίρομαι που - αν και μετά από 15 σελίδες - ουσιαστικά συμφωνείς με το ποστ μου που σε είχε ερεθίσει. Το "αδυναμία να μετατρέψουν μία μουσική ιδέα σε hit" αναφερόταν ακριβώς σε αυτά που γράφεις.
Φιλικά,
ο Άκυρος
Δεν θα μπορούσα να το πω καλύτερα. Για εμένα είναι ο ένας από τους 3 τελευταιους μεγάλους rock κιθαρίστες που εμφανίστηκαν και επηρέασαν αμέτρητους (μαζί με τον Vai και τον Yngwie)Enoxos_Boody είπε:Δεν είναι σκοπός του κάθε μουσικού να κάνει "χιτ". Για κάποιους ίσως ναι, αλλά για τον Σατριάνι (που επι δεκαετίες παίζει ορχηστρικό κιθαριστικό ροκ) μάλλον οχι. Το "χιτ" του Σατριάνι είναι η ΤΕΡΑΣΤΙΑ επιροή του κ η συνεχής παρουσία του στον χώρο. Δεν νομίζω να είναι καθόλου δυστυχησμένος για όλα όσα έχει καταφέρει κ όσα έχει προσφέρει.
Αυτό όμως είναι το θέμα; Αν πάρεις 10 απλούς Νόιζερς, τους δώσει μια μελωδία και τους πεις "γράψτε τραγούδι" θα καταλήξουμε με 10 διαφορετικά πράγματα που μπορεί να βασίζονται από ελάχιστα εως και τελείως πάνω στη μελωδία, σε δίαφορα στυλ και με διάφορα όργανα και τεχνοτροπίες.Wow! είπε:Τέλος πάντων, μέσω διάφορων e-mail που μου ήρθαν και κάποιων βίντεο που είδα, πρέπει να πω ότι ο Σατριάνι δεν θα είχε γράψει το Viva la Vida ακόμη και αν του το πέταγαν στο κεφάλι.
Σε όλη τη συζήτηση είναι φανερό οτι δεν μιλάς για τον Σατριγιάννη, αλλά για κάποια προκατασκευασμένη καρικατούρα 80s σολίστα που έχεις στο μυαλό σου. Απο την τελευταία σου πρόταση άλλωστε αυτό είναι ολοφάνερο, το λες και μόνος σου. Επειδή είναι κρίμα να χάνεις τόσο ωραία μουσική, θα σου κάνω μια εισαγωγή:Superfunk είπε:Μωρε συμφωνω,απλα για αλλη μια φορα σου λεω οτι ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να εχουν ακουσει εστω και ΕΝΑ κομματι στη ΖΩΗ τους απο Σατριανι οι Coldplay...
Οσο απεχθανονται και εχουν "κολληματα" οι μεταλλοφιουζοναδες με τους αλτερναδες & τους brit-poppers αλλο τοσο απεχθανονται και οι brit-poppers & οι αλτερναδες τους μεταλοφιουζοναδες...(με αλλα λογια με το που θα ΔΟΥΝ Floyd Rose τρεχουν τρομαοκρατημενοι & δεν καθονται καν να ακουσουν τον...καλλιτεχνη ;D) και δεδομενου οτι το...ραδιοφωνο δεν...ξεσκιζεται ακριβως στο να παιζει Σατριανι..ΠΟΥ στο καλο το ακουσαν για να το κλεψουν? ;D (νομιζω αλλωστε οτι ειναι και παλιο ετσι δεν ειναι?δεν ξερω βεβαια μια και δεν εχω ακουσει ποτε μου Σατριανι,τωρα ακουσα για πρωτη φορα..η μαλλον καταφερα με δυσκολια να ακουσω ενα κομματι του ολοκληρο (και ειναι χαλια μαυρα ΙΜΗΟ))
Τα έβγαλε τα απωθημένα του ο Satch. Πάντα υποψιαζόμουν ότι κατά βάθος ήθελε να παίξει κρεβατοκατουρημένη ποπ.spy είπε:Αποκλειστική συνέντευξη.
Δημοσιογράφος: Σε ενοχλεί ότι δεν κάνεις μεγάλα χιτ, ακόμα και με απλές μελωδίες;
Σατριάνι: Καθόλου, ίσα ίσα ο καλλιτέχνης δεν πρέπει να διασκεδάζει τις μάζες αλλά να επικεντρώνεται στη μουσική αρτιότητα του έργου του από τη σύνθεση μέχρι την ενορχήστρωση και....Ε ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ!!! Με ενοχλεί που στις συναυλίες μου μυρίζει ξινισμένος αντρικός ιδρώτας, με ενοχλεί που οι μισοί παίζουν air guitar και οι άλλοι μισοί κρατούν σημειώσεις, με ενοχλεί που δεν είμαι δημοφιλής στις γυναίκες ακροάτριες. Και με ενοχλεί που μόλις τραγούδησε το κομμάτι ΜΟΥ η λουλού των Coldplay το έμαθαν όλοι. ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΩΡΑ;;;
απιστευτος !!!! που το θυμηθηκες αυτο?trihordo είπε:"αγόρια ιππότες, κορίτσια μαύρες κόττες" .
Εγώ νομίζω ότι είναι τύπου "στο δικό μου δε χωράει, στο δικό σου κολυμπάει"...trihordo είπε:Εγώ πάλι βλέπω οτι συνηθίζετε τις πλακίτσες τύπου "αγόρια ιππότες, κορίτσια μαύρες κόττες"
Ναι, ναι...στο νοιζ έτσι αγαπιόμαστε.....σφαζόμαστε...κανουμε κρύες πλακίτσες...βουτάει το κάρμα στα τάρταρα (μόνο των "'κοινών" χρηστών...έτσι?)...και είμαστε και σπάμμερς....κωλοζωή...τι να πεις....trihordo είπε:Εγώ πάλι βλέπω οτι συνηθίζετε τις πλακίτσες τύπου "αγόρια ιππότες, κορίτσια μαύρες κόττες" . Η μαύρη αλήθεια είναι οτι πρόκειται για προσπάθειες για γυμνασιακά αστειάκια, αλλά δεν νομίζω οτι γενικά είναι και πολύ πετυχημένες (και όχι για τον Σατριγιάννη τώρα, και για κολντπλει να τις λέγαμε δεν κάνουν τίποτα...) εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων (έχω δει που και που κάτι κάλά). Επίσης παίζει και πολύ σπάμμινγκ τύπου "+100" "έγραψες" κτλ.
Mπορείς να βάλεις όπoυ αγόρια τη λέξη Gibson και όπου κορίτσια Fender...ή Pc, Mac...trihordo είπε:Εγώ πάλι βλέπω οτι συνηθίζετε τις πλακίτσες τύπου "αγόρια ιππότες, κορίτσια μαύρες κόττες"
Πηγή: http://www.mtv.com/news/articles/1600890/20081208/coldplay.jhtml"When we finished the song 'Viva la Vida,' our only hit single, we knew that was good," Martin joked, referring to an earlier question about the band's confidence in the songs on the Vida album. "And I will maintain that till my dying day, that it's not that bad. Although we are being sued by about 12 people who say that we stole it, though I promise we didn't. Including ... I probably shouldn't say [laughs]. I can't tell you, I can't tell you, but it rhymes with Moe Batriani."
...ναι αλλά ξέρουμε γαλλικά, πιάνο...και λίγο κιθάρα...Wow! είπε:Αλλά βέβαια, να μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα δεν ξέρουν καν αγγλικά