Τεχνασμα για καθαρό sustain?

sultan of string

Εξαιρετικό μέλος
Πόντοι
2,148
Γνωρίζω ότι ίσως ζητάω πράγματα που δεν γίνονται, όμως χρειάζομαι να διατηρήσω κάποιες νότες από κιθάρα ή μπάσο. Δηλαδή να έχω μεγαλύτερο decay.

Δεν μιλάω για feedback ή sustain με την έννοια του overdriven.

Μιλάω για καθαρή νότα που χτυπιέται και σβήνει σε 1-2-3 δλ.  Θα ήθελα να κρατήσει πχ για 5-7-8 δλ. Υπάρχει κάποιος τρόπος που έχετε εφαρμόσει?

Melodyne για studio edit

δεν το διαθέτω. Υπάρχει κάτι bulit in  πχ στο cubase?

https://www.thomann.de/gr/electro_harmonix_freeze_sound_retainer.htm?glp=1&gclid=EAIaIQobChMItqyJgabS7QIVSuh3Ch0IdwwjEAQYASABEgLoE_D_BwE

Αυτό το χρησιμοποιούν πολλοί jazziστες, βάζοντας με μόντα ένα έξτρα jack για εξωτερικό sustain switch στη θέση latch

το γνωρίζω, αλλά δεν θα μπω στο έξοδο για το συγκεκριμένο πρότζεκτ. Θα ήθελα κάτι σε soft

το γνωρίζω, αλλά δεν θα μπω στο έξοδο για το συγκεκριμένο πρότζεκτ. Θα ήθελα κάτι σε soft
τότε μπορείς να γράψεις την ίδια νότα σε άλλο track και να κάνεις edit τις κυματομορφές

Δεν έχεις midi σύστημα? Το Roland έχει τέτοιο pedal

midi?

Roland?

μιλάω για ηλεκτρική κιθάρα ή μπάσο

τότε μπορείς να γράψεις την ίδια νότα σε άλλο track και να κάνεις edit τις κυματομορφές

μέχρι στιγμής αυτό κάνω...

Ελεγα αν υπάρχει κάτι άλλο...

πιό σοφιστικέ

midi?

Roland?

μιλάω για ηλεκτρική κιθάρα ή μπάσο
Και εγώ για το ίδιο μιλάω. Με το Roland μπορώ να έχω καθαρό ήχο, ήχο και midi και σκέτο midi. Το δεύτερο pedal λοιπόν είναι sustain. Το Roland δεν έχεις ή κάνω λάθος?

Με κομπρέσορα δεν κάνεις δουλεια? 

όχι δεν μου κάνει αυτό που θελω

Και εγώ για το ίδιο μιλάω. Με το Roland μπορώ να έχω καθαρό ήχο, ήχο και midi και σκέτο midi. Το δεύτερο pedal λοιπόν είναι sustain. Το Roland δεν έχεις ή κάνω λάθος?

Αν μιλάς για guitar synth όχι. Δεν έχω Roland. Εχω το Fishman.

Αλλά μιλάω ΜΟΝΟ για audio σήμα. Όχι midi

Αν μιλάς για guitar synth όχι. Δεν έχω Roland. Εχω το Fishman.
Τότε λάθος σύστημα πήρες☺️

Αλλά μιλάω ΜΟΝΟ για audio σήμα. Όχι midi
έχει καμμία σημασία αφού μπαίνεις σε επεξεργασίες (...Cubase) και δεν μπορείς να το παίξεις live?

πιό σοφιστικέ

535yu1mhulp41.jpg

μα δεν θέλω να  κρατήσω midi ήχο. Αυτό το κάνω.

Θέλω ήχο audio. 

Δεν παίζω live. Μιλάω για ηχογράφηση.

ίσως δεν έγινε σαφές. 

Παίζω και ηχογραφώ μια νότα: ντιν. Και θέλω να κρατήσει το σβήσιμό της χωρίς να πέφτει σημαντικά για περισσότερο από τα δλ που θεωρητικά θα κρατήσει από μόνη της ή με τη βοήθεια ενός κομπρέσσορα.

μπορώ να το κάνω με κοπτοραπτική. 

Ρωτάω αν γνωρίζετε κάποιο utility, plugin πείτε το όπως θέλετε ή αν υπάρχει κάτι μέσα στο cubase που χρησιμοποιώ.

Δεν θέλω να αγοράσω κάτι που να κοστίζει γι αυτή τη δουλειά πάνω από 10 ευρώ, ούτε με ενδιαφέρουν λύσεις που γίνονται σε άλλα daw.

ναι

η επόμενη δοκιμή θα είναι αυτή. Απλά προβληματίζομαι που θα πρέπει να βάλω ρετσίνι στο δοξάρι και θα λερώσω τις χορδές.

η επόμενη δοκιμή θα είναι αυτή. Απλά προβληματίζομαι που θα πρέπει να βάλω ρετσίνι στο δοξάρι και θα λερώσω τις χορδές.
αν δεν παίζεις με flatwound, που μοιάζουν με τις χορδές του βιολιού, θα είναι για πέταμα μετά οι χορδές. Και αυτό γιατί το δοξάρι το ρετσινιάζεις σε όλο το μήκος. Αλλιώς δεν παίζει

αν δεν παίζεις με flatwound, που μοιάζουν με τις χορδές του βιολιού, θα είναι για πέταμα μετά οι χορδές. Και αυτό γιατί το δοξάρι το ρετσινιάζεις σε όλο το μήκος. Αλλιώς δεν παίζει

με φλατς παίζω 

και στο μπάσο και στην κιθάρα.

Θα το δοκιμάσω αφού τελειώσω πρώτα με τις κοπτοραπτικές. Και ό,τι κάτσει καλύτερα. (αρκεί να βρω το ρετσίνι και να μην έχει γίνει πέτρα)

να μην έχει γίνει πέτρα)
Το ρετσίνι πέτρα είναι. Δεν είναι ρευστό. Το δοξάρι θέλει πολλές φορές πέρασμα για να πάρει ρετσίνι. Αν είναι εντελώς καινούριο, μπορείς να ρίξεις μια σταγόνα οινόπνευμα πάνω του, ή να το χαράξεις ελαφρά, για να εφαρμόζεται καλύτερα.

Edit: Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο θα καταφέρεις να χτυπάς μόνο μια χορδή/νότα τη φορά. Οι χορδές του βιολιού έχουν πολύ μικρότερο radius από της κιθάρας, και είναι και περισσότερες.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
δυστυχώς δεν είναι μέσα στη θήκη του βιολιού.....

Αν το βρω θα το δω...

Θενκς

dry ηχος

Your browser does not support the HTML5 audio tag.

Προβολή συνημμένου 26813

wet ηχος με παραπανω διάρκεια

Your browser does not support the HTML5 audio tag.

Προβολή συνημμένου 26815

Κάτι τέτοιο θες?

αυτά έχουν vibrato

Trending...

Νέα θέματα

Back