έχω το NOVA SYSTEM
Στα υπέρ του είναι ότι έχει σχεδόν επαγγελματικού επιπέδου εφέ ,αν σου αρέσουν τα εφέ Rack τύπου G-Major ,lexicon reverbs, κτλ είναι τα ίδια ,επίσης τα ντράιβ του είναι αναλογικά και μπορείς να προσωμειώσεις αρκετά πετάλια της αγοράς ,εγώ προσωπικά βλέποντας με ένα ειδικό software τις κυμματομορφές που παράγουν κάποια πετάλια με αντίστοιχες ρυθμίσεις τα προσέγγισα στο 99% με τα ντράιν του νόβα αυτά που έχω ψάξει και βρήκα είναι τα ( Mad professor sweet honey overdrive, RAT,
Tube screamer , Big Muff).
Εχει εξαιρετικό Compressor , Delays, Phaser τέλος πάντων όλα τα εφέ του δεν είναι τα καλύτερα των καλυτέρων σε σχέση με τα πανάκριβα μεμονωμένα ,εννοώ οτι αν πληρώσεις 500 ευρώ για το Eventide delay ή 300 ευρώ για το Demeter compulator τότε αυτά θα είναι ένα κλίκ πάνω και γενικά όταν πάς σε Τόπ μεμονωμένα πετάλια σίγουρα ενα πολυεφέ δεν θα είναι καλύτερο από αυτά.
Τα μείον είναι οτι παρά το γεγονός οτι είναι εύκολο στην κατανόηση των κουμπιών χρειάζεται τρελό ψάξιμο διότι κάθε εφέ διαθέτει ενα σωρό μενού υπορυθμίσεων.
Ενα άλλο μείον είναι οτι δεν έχει rotating speaker ,leslie κλτ
Ενα τρελό υπέρ είναι οτι δεν σου στενεύει καθόλου τον ήχο και ακόμη και με παλμογράφο που το έψαξα αν βάλεις τις σωστές ρυθμίσεις για το σήμα εισόδου, όταν βάζεις όλα τα εφέ BYPASS το Νόβα καταφέρνει να σου βγάλει το σήμα 99,9% σαν να έπαιζες καρφί στον ενισχυτή.
τέλος στα μείον είναι οτι η TC Electronics είναι
1) καραγκιόζηδες διότι για να βγάλουν Update για το Firmware πρέπει να πρόκειται να κυκλοφορήσουν νέο μοντέλο
2) είναι καραγκιόζηδες και απατεώνες διότι χρεώνουν 100-120 ευρώ ίδιο ακριβώς μηχάνημα στο καινούριο τους μοντέλο (LIMITED EDITION) σε κόκκινο απλά χρώμα και επειδή και καλά έχει 30 Presets από τον BUMBLEFOOT και άλλα 30 άπό έναν παχουλό καράφλα ...
Επλίζω να βοήθησα αν το αγοράσεις τελικά μπορώ να σου στείλω αυτά τα Presets να τα περάσεις μόνος σου στο παλιό μοντέλο ... και επίσης να σου δώσω τις ρυθμίσεις για τα σήματα εισόδου εξόδου για να μην σου στενευει το σήμα ή να στο ανεβάζει αδικαιολόγητα.
καλή συνέχεια