• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

review Line6 M13 Stompbox Modeller - Review

Smyro είπε:
Συμφωνώ σε όλα τα έθεσες τέλεια, και εδώ ήταν η βάση της ερώτησης μου. Το mojo αυτό το δίνουν τα πολυεφφέ όπως το m13 σε κάποιο βαθμό ή είναι και θέμα κιθαρίστα ή προσωπικού συμβιβασμού?
Φυσικά και μπορούν να το δώσουν. Στη Μ13 ας πούμε και μόνο οι άπειρες δυνατότητες συνδιασμών εφφέ μπορούν να σε εμπνεύσουν.

Και υπάρχει και κάτι που το λέμε "κόλλημα" ξέρεις... Αν μπορείς να το αποφύγεις (γενικά στη ζωή σου) και να έχεις το μυαλό σου ανοιχτό, θα είσαι ένας πολύ ευτυχισμένος άνθρωπος...  ;)

genius μου,απλα απο περιεργεια,υπαρχει κατι αντιστοιχο με την m13 αλλα να εχει μονο τα "wet" εφε της m13 χωρις δηλαδη τα overdrive-fuzz-distortion κτλ και να λειτουργει στα ποδια σου σαν ..πεταλι;

Μπα... αν υπήρχε θα είχε κάνει πάταγο. Με τη Μ13 η μαγκιά είναι πως μπορείς να τη χρησιμοποιείς είτε με presets είτε σαν μια συλλογή από πετάλια, οπότε βάζεις ό,τι εσύ θέλεις.

Από άποψης ποικιλίας (όχι ποιότητας ή "βάθους", να εξηγούμαι), η μόνη εναλλακτική είναι να έχεις διάφορα πολυ-πετάλια τύπου Strymon, Eventide, κλπ, ελεγχόμενα με MIDI και κάποιο switcher να τα επιλέγεις, ή ανάλογα rack και MIDI controller. Ναι, σαφώς η ποιότητα σε μια τέτοια λύση είναι αλλού, αλλά για ποιους και που; Και πόσο;  ;)

takis είπε:
genius μου,απλα απο περιεργεια,υπαρχει κατι αντιστοιχο με την m13 αλλα να εχει μονο τα "wet" εφε της m13 χωρις δηλαδη τα overdrive-fuzz-distortion κτλ και να λειτουργει στα ποδια σου σαν ..πεταλι;
έτσι λειτουργώ εγώ τη Μ9, αλλά το "σαν...πετάλι" ικανοποιείται μάλλον από το Μ5.

(οφτόπικ : στον κόσμο που ζω η Μ13 και η Μ9 είναι θηλυκά, ενώ το Μ5 ειναι ουδέτερο ;D)

blue είπε:
(οφτόπικ : στον κόσμο που ζω η Μ13 και η Μ9 είναι θηλυκά, ενώ το Μ5 ειναι ουδέτερο ;D)
χαχαχα..και εμενα ετσι μου βγαινει ρε..

στην m9 δεν σε ενοχλει λιγο που εχεις μονο μια οθονη για ολα;και αν ειχα διαβασει καλα για να εχεις tuner στην m9 πρεπει να το πατας συνεχομενα οσο κουρδιζεις;

takis είπε:
στην m9 δεν σε ενοχλει λιγο που εχεις μονο μια οθονη για ολα;και αν ειχα διαβασει καλα για να εχεις tuner στην m9 πρεπει να το πατας συνεχομενα οσο κουρδιζεις;
ναι με ενοχλεί, αλλά περισσότερο με ενοχλεί που δεν μπορώ να βάλω όνομα στα presets μου.

Και για το tuner πρέπει να πατήσεις 2 κουμπηά μαζί, αλλά αυτό που ενοχλεί όντως είναι οτι για να μπεις στο looper πρέπει να πατήσεις ένα κουμπή για λίγη ώρα (ουσιαστικά δεν σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις το εξαιρετικό λουπερ της σε λάιβ).

Ρε συ TGL δεν είχε βγει ένας εξωτερικός κοντρόλες για τη Μ9 για να χειρίζεσαι το λουπερ χωρίς να χρειάζεται να βλαστημάς?

blue είπε:
Ρε συ TGL δεν είχε βγει ένας εξωτερικός κοντρόλες για τη Μ9 για να χειρίζεσαι το λουπερ χωρίς να χρειάζεται να βλαστημάς?
Δεν έχω ιδέα.  :-\

The Genius Loci είπε:
Δεν έχω ιδέα.  :-\
e;isai άσχετωσ. Εψαξα λίγο και βρήκα οτι το looper μπορεί να ελεγχθεί μέσω midi controller (μετά είδα κάτι που λένε για bugs κλπ κλπ κλπ κλπ και πέθανα). Ουφ.

edit :

ξέχασα να βαλω τα λινκς αν δε βαριεται καποιος να ασχοληθει.

http://line6.com/support/message/147336

http://www.talkbass.com/forum/f36/midi-controller-use-line6-m9-646228/

Πιθανόν να το έχω ξανασημειώσει, αλλά πέρα από την πολύ καλή έως εξαιρετική εντύπωση που μου έχουν κάνει όλα τα εφφέ της M13 πλην της "βρώμας", η ίδια η "βρώμα" της ποτέ δεν με συγκίνησε ιδιαίτερα... (σαν σύνολο αλλά και στα επιμέρους σημεία της).

αν ανεβασεις τα μπασα αρκετα,ανεβασεις και τα μεσαια,χαμηλωσεις λιγο τα πριμα και βαλεις το gain απο 12 εως και το πολυ 2 η ωρα πολλα τα πιο πολλα(tube driver,tubescreamer,classic distortion,heavy distortion)ακουγονται αξιοπρεπεστατα..οκ δεν ειναι οπως ενα καλο πεταλι αλλα ακουγονται πολυ καλα...

τελικα μετα απο ενα μηνα και με δοκιμες στο σπιτι σε συναυλιες κτλ,αν και ΠΑΡΑ πολυ καλη η m13,σαν τα πεταλια δεν εχει!

μου προσφερε παρα πολλα τα οποια δεν τα χρειαζομουν και εκτος των αλλων το πιο βασικο ειναι η αποκριση που ειχε στα δαχτυλα οταν επαιζα δυνατα στα live...

επισης κανενα overdrive δεν καταφερε να ακουστει τοσο καλα οσο το jam tubedreamer και το crazy tube circuits black magic.οι νοτες με αυτα ειχαν παχος και αρμονικες!

αλλα και το electroharmonιx deluxe memory man σε μεγαλη ενταση ακουγεται πιο γεματο..οι νοτες εχουν παχος ενω με την m13 ακους και κατι αλλο περιεργο..

βεβαια στην μιξη αυτα δεν τα πολυακους αλλα στα δαχτυλα η αισθηση ειναι αισθητη!

τρομερο εργαλειο παντως για καποιον που θελει παρα πολλους ηχους σε αρκετα καλη ποιοτητα αλλα και για καποιον που δεν θελει να κουβαλαει πολλα και να μπλεκει με καλωδια!

m13 vs πεταλακια=0-1! :P

σκεφτομαι για αγορα την m13 κυριως για 5-6 βασικα εφφε...ηθελα να ρωτησω κατα ποσο θα γλιτωσω το tap dancing...δηλαδη θα ηθελα να εχω delay-reveb στο καθαρο και eq noise gate και overdrive στο βρωμικο με ενα πατημα...γινεται? επισης πως θα συγκρινατε την ποιοτητα των εφφε σε σχεση με ενα nova system?

ανασταινω για να κανω ερωτηση nooba!

επειδη ξερω οτι η m13 δεν εχει προσομειωσεις ενισχυτων και καμπινων,μπορει να συνδεθει απευθειας με μονιτορς?Αν οχι,πως μπορεις να την δουλεψεις αν δεν εχεις ενισχυτη?(μεσω pc???)

θα μπορουσες να την συνδεσεις μεσω pc με καποιον ενισχυτη απο software οπως το guitar rig κτλ...η αλλιως θα μπορουσες να συνδεσεις μπροστα της καποιο πεταλι με cab sims οπως τα tech 21 character που ειναι η πολυ καλα, η καποιο αλλο αντιστοιχο..

και για κατι ακομα πιο οικονομικο και ευκολο μπορεις να βαλεις μπροστα ενα vox amplug οπως ο τυπος εδω .. δες ολο το video γιατι στην αρχη εξηγει διαφορα αυτος..

Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι μπροστα απ τον deluxe reverb παιζει αψογα τα delay και με βρωμα απο πεταλια αλλα στον πλεξι και στον evh παλι μπροστα δεν μπορω να ρυθμισω τα delay με βρωμα...οσο κι αν παιξω με τα feedback και το mix ο ηχος ειναι τα χαλια του.....δεν χρησιμοποιω τις λουπες γιατι ειναι πιο ευκολο να αλλαζω ενισχυτη απο μπροστα

Αν ο ενισχυτης σου ειναι βρωμικος και του βαλεις απο ΜΠΡΟΣΤΑ το delay ειναι απολυτα φυσικο να ακουγεται χαλια....το σωστο ειναι overdrive>delay οχι το αναποδο για αυτο αλλωστε βγηκαν και οι λουπες...

Φυσικα στον Plexi μια και παραμορφωνει μονο αμα τον τσιταρεις (καλα ρε θηριο που ανοιγεις κοτζαμ plexi τοσο δυνατα που παραμορωνει? ;D ) δεν θα εχεις ποτε τελειο ηχο με delay μια και η παραμορφωση του θα ερχεται απο το τελικο του σταδιο,εκει το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να βαζεις delay απο τη κονσολα. 

Attenuator  superfunk.χωρις αυτο δεν κανω τιποτα στο διαμερισμα.και στον deluxe reverb ακομα.η καλυτερη αγορα που εχω κανει και δεν εχω μετανιωσει.πολυ χρησιμο.

Superfunk είπε:
Αν ο ενισχυτης σου ειναι βρωμικος και του βαλεις απο ΜΠΡΟΣΤΑ το delay ειναι απολυτα φυσικο να ακουγεται χαλια....το σωστο ειναι overdrive>delay οχι το αναποδο για αυτο αλλωστε βγηκαν και οι λουπες...
Δεν υπάρχει "σωστό" και "λάθος". Πριν εφευρεθούν οι λούπες, επί καμιά 30ριά-40ριά χρόνια όλοι έβαζαν τα delays και echoes μπροστά από ενισχυτές που "βρώμιζαν" φυσικά, και τα αποτελέσματα τα ακούμε κάθε μέρα στα πιο επιτυχημένα (ή και λιγότερο επιτυχημένα) tracks της εποχής. Για το σκοπό του, πιθανόν να πάρει καλύτερα αποτελέσματα με την αλλαγή της σειράς που λες, καθώς επιτρέπει να ακουστεί το ΜΕΓΑΛΟ gain διαφορετικά και κατά τους περισσότερους, καλύτερα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα