Εντάξει, ο χρήστος δεν πρέπει να την πληρώσει για το μαυρο χρήμα στις εξετάσεις , δικό μας παιδί είναι , ας βγάζει και κανα φράγκο ( είδατε. άλλη μια κλασσική ελληνική νοοτροπία, οι δικοί μας δεν πειράζει)
Τουλάχιστον μας επιβεβαιώνει ενα στερεότυπο , που κανένας δεν καταγγέλει επίσημα, και όλα αυτά ειναι κοινά μυστικά, τούμπανα στην κοινωνία.
Οσο ανορθόδοξος και λάθος αν ακουστώ , εγώ τον καταλαβαίνω και καταλαβαίνω και τον εαυτό μου.
Είναι δύσκολο σε ένα συστημα που το ταϊζουμε έτσι χρόνια, να κάνεις την διαφορά, εξάλλου ο τρόπος ζωής που μας παρουσιάζουν μας επιβάλλει να τον ακολουθούμε και η αμοιβή μας δεν φτάνει.
ειναι ρομαντικό να αντιστεκόμαστε θεωρητικά, αλλά στην πράξη ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να χαρεί την ζωή του, να αποκτά τα αγαθά που ονειρεύεται, να ευχαριστεί αυτούς που αγαπά, και αν δεν τον πληρώνουν καλά από την δουλεία του που τρώει 1/3 της ζωής του και παραπάνω, θα αναγκαστεί να τα πάρει.
Παιδιά, όλοι τα παίρνουμε και όλοι τα δίνουμε.
Για να μην το τραβήξω και συμβάλλω στο να φύγει η κουβέντα και μου πεί κάποιος οτι πολιτικολογώ
Απλά πρέπει να πολιτικολογήσουμε, για να βρούμε το γιατι συντηρείται, δεν είναι μονο η νοοτροπία του Ελληνα. και ολοι να λέμε, ναι, ναι , φταίει η νοοτροπια του Έλληνα.
Παίδες, φίλοι , αδελφοί ,
Υπάρχει ολόκληρος μηχανισμός που προφυλάσσει την νοοτροπία μας ώστε να διατηρείται έτσι, όλα είναι βάση οργανομένου και ενορχηστρωμένου σχεδίου και εμεις είμαστε απλά τα πιόνια,
Και όποιος διαβάσει και πεί , cos_dr μ......α εγώ δεν θεωρώ τον εαυτό μου πιόνι , ξέρετε τι συμβαίνει?
Απλά το σύστημα εχει φροντίσει για να είσαι πιόνι και να νομίζεις κι όλας οτι δεν είσαι.
Και κάτι άλλο.
Επειδη εγώ Δηλώνω οτι είμαι ο Ανθρωπος με την Μοναδική Λάμψη, βάζω σε κίνδυνο τη Ζωή μου.
Εγω όποτε βλέπω μαυρα χρήματα μπροστά μου φίλε Χρήστο, καλέ μου καθηγητή , τα παίρνω και κοιμάμαι σαν πουλάκι.
Οποτε μου δίνουν οι γέροι γονείς μου χρήματα, τα παίρνω και δεν ντρέπομαι καθόλου, ισα ίσα είναι και καλοφάγωτα.
Οταν δώ κάτι κακό, απλά γυρνάω το κεφάλι
Μονο αν δώ ατύχημα στο δρόμα η άρρωστο άνθρωπο που θέλει βοήθεια , σταματάω και βοηθάω, γιατί μόνο εκει θα ακούσεις μπράβο και δεν θα μπλέξεις.
Θα έπρεπε να ντρέπομαι? ισως θα έπρεπε να ντρέπομαι που παίρνω μαυρο χρήμα για ότι δίνω, η για να μην μιλήσω, ή για να ευνοήσω,
Μικρότερος είχα άλλη αντίληψη.
Επειδή πείστηκα πτι δεν θα αλλάξω τίποτα , πιο πολύ θα πετύχω αν κανω ενα άλμα να φτάσω στο φεγγάρι , παρά με την ακέραια στάση μου να αλλάξω την κοινωνία.
Απλά θα μετέχω , θα επιβιώνω, θα σέβομαι την ανθρώπινη ζωή δηλαδή δεν θα φτάσω και να σκοτώσω η να κλέψω χύμα.
Αλλά αν ήμουν εγώ στη δουλειά σου , θα τα έπαιρνα κι εγώ, και όταν θα αλλαζε το σύστημα θα σταμάταγα να τα παίρνω τελευταίος
Τώρα Βρίστε με , οταν με βρίζουν νοιώθω οτι Υπάρχω: