Τα χαλια μας τα μαυρα..

lambrosgg είπε:
Και επειδή έχουμε ξεφύγει λίγο, θα επαναφέρω το αρχικό θέμα με το εξής ποστ:

http://karotomastigio.wordpress.com/2008/02/02/metro_athinas/

Για μια πιο σφαιρική άποψη επειδή το in.gr παίζει λιγο... έδρα!

Φίλε Fatalk θα σου πώ μερικά παραδείγματα:

Πήγα σε γνωστό ΙΕΚ μαζί με έναν φίλο μου που ενδιαφερόταν για μαθήματα ηχοληψίας μουσικής παραγωγής και φωνητικής. Διδάσκουν ονόματα. (Τζούλι Μασσίνο, Εβελίνα Παπούλια) πήγα στις στούντιο εγκαταστάσεις και ΚΟΜΠΛΑΡΑ. Τελικά ο φίλος μου γράφτηκε, και παρακολουθεί σαν να πηγαίνει σχολείο. Κάθε μέρα μάθημα 8-2. Οι καθηγητές φυσικά είναι απο πάνω, αφού είναι ιδιωτικός τομέας. Και κάνουν ουσιαστικά μαθήματα.

Στην σχολή μου, (μουσικών σπουδών, φιλοσοφική σχολή Αθηνών) υπάρχει στούντιο, έχουν πάρει ΤΡΕΛΕΣ επιχορηγήσεις απο Ε.Ε. και δεν το χρησιμοποιεί ΚΑΝΕΝΑΣ. Τα όργανα που έχουν αγοραστεί είναι με τις ζελατίνες ακόμα. Η πλειοψηφία των καθηγητών αδιαφορεί, υπάρχουν άκυρα τελείως υποχρεωτικά μαθήματα (προφανώς για να βρούν δουλίτσα συγκεκριμένοι καθηγητές). Κάποιος μπορεί να τελειώσει τη σχολή απλώς αντιγράφοντας (αφού ειναι θεωρητική) και να μην έχει ιδέα, πέρα απο το ειδικό αρμονίας που ζητήθηκε στις πανελλήνιες.

Και έρχομαι να σε ρωτήσω: Εσύ, αν άνοιγες μαγαζί, ποιόν θα προτιμούσες? Εμένα απο το μουσικών σπουδών, ή κάποιον άλλο απο ΙΕΚ για τον οποίο ξέρεις ότι έχει εξασκηθεί πρακτικά, έχει παρακολουθήσει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μαθήματα και είχε ένα καθηγητη απο πάνω του? Εγώ θα προτιμούσα αυτόν απο το ιδιωτικό πάντως και όχι εμένα.

Ακόμη και στα ΤΕΙ γίνεται καλύτερη δουλειά απο τα ΑΕΙ. Τουλάχιστον εκεί κάνουνε σοβαρά τα πρακτικά εργαστήρια. Ξάδερφός μου (επι πτυχίω ναυπηγός στο πολυτεχνίο) πήγε να εργαστεί σε εταιρία και τους έκαναν ρεζίλι αυτοί απο τα ΤΕΙ επειδή ήξεραν τη δουλειά.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτός ο Ελιτισμός των ΑΕΙ και των ΤΕΙ. Η μόνη διαφορά που έχουν στους σπουδαστές είναι ο βαθμός στις πανελλήνιες. Και για μένα δεν είναι κριτήριο ο βαθμός των πανελληνίων. Για μένα κριτήριο είναι το μεράκι και οι γνώσεις σχετικα με το αντικείμενο που θές να ασχοληθείς ΠΡΙΝ μπεις στη σχολή. Δεν γίνεται να μπαίνεις σε σχολή που αφορά υπολογιστές για παράδειγμα και να μην σου ζητά κανείς να έχεις καν δεί απο μακριά υπολογιστή.

Οι εταιρίες τα βλέπουν αυτα και δείτε το εξής:

http://www.plaisio.gr/CorporateHumanResources.aspx?show=01.JobPositions.Technician

Το πιο απλό: Τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών:

Απαραίτητα προσόντα: Πτυχίο Τ.Ε.Ι. ή Ι.Ε.Κ.

Γιατί οι άνθρωποι ξέρουν ότι οι ΑΕΙτζής μπορεί να μην έχει δει ποτέ του υπολογιστή και να έχει πάρει πτυχίο.

Αυτά τα λεω ΜΕΣΑ απο το ΑΕΙ. Αν ήμουν ΤΕΙ ή ΙΕΚ θα με κράζατε...
Ειλικρινά με κάλυψες πλήρως (ΠΛΗΡΕΣΤΑΤΑ θα έλεγα) και σε ευχαριστώ για αυτό!!!

Είχα μια υπόνοια ότι γίνεται καλή & σωστή δουλειά (ΙΕΚ) αλλά το επιβεβαιωσες...Συμφωνώ και επαυξάνω...

@Superfunk

Eγώ ήξερα εώς τώρα ότι το σταθερό ωράριο είναι κατάκτηση γιατί μπορείς να προγραμματίζεις τη ζωή σου. Τέλος πάντων.

Το θέμα πάντως δεν ήταν αυτό γιατί προφανώς εννοούσα απλώς την μετακίληση ωραρίου και όχι την αύξησή του.

Το ότι μου ανέφερες εργαζομένους που ήδη έχουν βραδινές βάρδιες είναι άκυρο γιατί αυτοί από την στιγμή που το κάνουν είτε συζήτησαν κάποιους όρους και τους δέχτηκαν είτε ήξεραν ότι θα έχουν τέτοιο ωράριο από την αρχή που προσλήφθηκαν και δέχτηκαν να πάνε να δουλέψουν. Οπότε δεν μιλάμε για το ίδιο πράγμα.

Απλά έθεσα το ερώτημα αν έβαζε κάποιος τον εαυτό του στη θέση τους θα απαντούσε εύκολα ναι στην ερώτηση "θα ήθελες να σχολάς στις 2 αντί στις 12?"

Και δεν είπα ότι θα απαντούσα ναι ή όχι, είπα ότι θα έβλεπα όλα τα δεδομένα και θα το έκανα.

Όχι όμως ότι είναι υποχρέωσή μου να δεχτώ αλλαγή ωραρίου και αν δεν το δεχτώ, ειδικά όταν έχω λόγους να το κάνω, να μου την πέσουν όλοι ότι είμαι φασίστας.

Αυτά τα ολίγα με ελαφρά διάθεση πάνω απ' όλα για να μην παρεξηγιόμαστε.

Προφανως εξακολουθεις να μην καταλαβαινεις ποιο ειναι το "προβλημα" μου με εσας που υποστηριζετε τους συνδικαλιστες του μετρο...

ειναι οτι το εχετε ΔΕΣΕΙ οτι θα δουλευουν ΣΩΝΕΙ & ΚΑΛΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ (χωρις να πληρωνονται..)...ενω ΚΑΝΕΙΣ δεν το εχει πει αυτο...

Εξαλλου δεν νομιζω να ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ καν ΟΔΗΓΟΣ μεσου μαζικης μεταφορας να δουλεψει ¨υπερωριες¨...(ουτε και τωρα δουλευουν 8ωρο απο οτι με πληροφορησε γνωστος μου που ειναι ΟΔΗΓΟΣ στο μετρο......)

Το 8ωρο βεβαιως και ειναι κατακτηση για αυτο (και αυτο πρεπει να το γνωριζεις αν δουλευεις) οι ΣΟΒΑΡΕΣ επιχειρησης αναγκαζονται να ακολουθουν το ΝΟΜΟ ο οποιος ΒΑΖΕΙ ΟΡΙΟ στις ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ που ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να κανει καθε υπαλληλος το μηνα...

αρα λοιπον η λογικη λεει οτι αυτες οι...ρημαδες οι 4 ωρες θα ειναι απολυτα "ΝΟΜΙΜΕΣ" και ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ..

Eγώ ήξερα εώς τώρα ότι το σταθερό ωράριο είναι κατάκτηση γιατί μπορείς να προγραμματίζεις τη ζωή σου. Τέλος πάντων.
στη.....dreamland ισως ......

Το ότι μου ανέφερες εργαζομένους που ήδη έχουν βραδινές βάρδιες είναι άκυρο γιατί αυτοί από την στιγμή που το κάνουν είτε συζήτησαν κάποιους όρους και τους δέχτηκαν είτε ήξεραν ότι θα έχουν τέτοιο ωράριο από την αρχή που προσλήφθηκαν και δέχτηκαν να πάνε να δουλέψουν. Οπότε δεν μιλάμε για το ίδιο πράγμα.
ετσι κι αλλοιως απο τη ΦΥΣΗ της η δουλεια αυτη εχει να κανει με ΒΡΑΔΥΝΕΣ βαρδιες οπως και με εργασια Σαββατα & Κυριακες (η οποια πληρωνεται με 75%  επιπλεον του βασικου ωρομισθιου & για την οποια σε αλλες δημοσιες υπηρεσιες οι υπαλληλοι ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ για το ποιος θα την πρωτοκανει..)

αν δεν θες να δουλευεις βραδυ η Σ/Κ απλα δεν πας να κανεις..καριερα στο Μετρο....

Απλά έθεσα το ερώτημα αν έβαζε κάποιος τον εαυτό του στη θέση τους θα απαντούσε εύκολα ναι στην ερώτηση "θα ήθελες να σχολάς στις 2 αντί στις 12?"
Και δεν είπα ότι θα απαντούσα ναι ή όχι, είπα ότι θα έβλεπα όλα τα δεδομένα και θα το έκανα.
το προβλημα ειναι οτι αυτοι δεν ΘΕΛΟΥΝ καν να δουνε τα δεδομενα (τα οποια θα τα εβλεπαν ΜΟΝΟ αν δεχονταν ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ να κανουν αυτο που τους ζητηθηκε,δηλ. να δουλεψουν 4 ωρες παραπανω για 2 μηνες...)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Superfunk είπε:
Και στο κατω κατω της γραφης γιατι να ΜΗΝ δουλεψουν περισσοτερο απο τη στιγμη που θα πληρωνονται?Ετσι δεν κανουμε ΟΛΟΙ μας ,εκτος απο τους δημοσιους υπαλληλους?
Ωπααααααααααα.........δεν το σκεφτηκες αυτο.........υπαρχουν (πολλοι) δημοσιοι υπαλληλοι οι οποιοι αμοιβονται υπερωριακη εργασια χωρις να δουλευουν περαν του οκταωρου. Το φαινομενο ονομαζεται "εικονικες υπερωριες". Για περισσοτερες πληροφοριες ρωτηστε υπαλληλο οποιουδηποτε ασφαλιστικου οργανισμου. Ειναι προφανες οτι υπο αυτες τις συνθηκες οι υπαλληλοι του μετρο δικαιως αισθανονται αδικημενοι μια και αυτοι θα πρεπει οντως να εργαστουν κατα τις υπερωριες τους... ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Σωστα λοιπον οι συνδικαλιστες τους διαμαρτυρονται για την καταφωρη αυτη αδικια........

Ρε παιδια αφηστε το καλυτερα....

ωωωωωωπ!

το βρηκα...

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=COM:2006:0371:FIN:EL:HTML

οποιος εχει ΠΟΛΥ υπομονη ας το διαβασει για να καταλαβει γιατι οι "συνδικαλιστες" μας δουλευουν ψιλο γαζι... ::)

το ΖΟΥΜΙ παντως ειναι αυτο

"2.10. Ελλάδα

Ο τομέας των αστικών μεταφορών καλύπτεται πλήρως από συλλογικές συμβάσεις ή εργασιακούς κανονισμούς. Οι εταιρείες καλύπτονται από εθνική συλλογική σύμβαση ή, κατά περίπτωση, από συλλογικές συμβάσεις σε εταιρικό επίπεδο."

"Σύμφωνα με την εθνική συλλογική σύμβαση, η μέγιστη κατ’ εβδομάδα διάρκεια εργασίας είναι 40 ώρες συν 3 ώρες υπερωριακής εργασίας,"

yameth είπε:
Σόρι για το εκτός του θέματος...

Τα βιβλία ή θα τα διαβάζει κάποιος (αν διαβάζει) επιλεκτικά,

δηλαδή θα επιλέγει αυτός ο ίδιος το τι θα διαβάζει,

ή θα διαβάζει αυτό που του δίνουν οι άλλοι.

Αυτό δηλαδή που θέλουν οι άλλοι να διαβάζει.
Εδώ λοιπόν υπάρχει η αντίφαση.

Δεν είναι μαύρο ή άσπρο...

Ποιός θα σου επιβάλει τι να διαβάσεις σήμερα;

Υπάρχουν πολλά χρώματα, αρκεί να μην εθελοτυφλούμε.

Και ενώ ακούγεται ωραίο να επιλέγεις αυτό που θα διαβάσεις... αν δεν διαβάσεις και τι έχουν να πουν κι οι "άλλοι", (και αναφέρομαι στην ελληνική σου εμμονή) δεν θα μάθεις ποτέ γιατί τελικά έχεις δίκιο.

Θα είσαι κι εσύ πολύ κοντα σ' αυτο που απεχθάνεσαι.

Αυτά... κατα τ' άλλα δεν διαφωνώ.

Με παρεξήγησες. Ίσως δεν πρόσεξες την αμέσως παρακάτω παράγραφο

της ανάρτησής μου ου παρέθεσες.

Και ναι, νομίζω πως κάποιος που επιλέγει το τι θα διαβάζει και δεν διαβάζει μόνον ότι του δίνουν,

ξυπνάει από τη λήθη,

και σιγά σιγά οικοδομεί αυτός ο ίδιος τον εαυτό του
Είπα να μην διαβάζουν (αν τελικά διαβάζουν και τίποτα)

ΜΟΝΟΝ ότι τους δίνουν

και τα προσκυνάνε ως μανιφέστο.

Τώρα όσον αφορά στην Ελληνική μου εμμονή την οποία πράγματι έχω …  ::)

θέλω να σου πω πως οι αρχαίοι Έλληνες είτε λόγω ηλικίας του πολιτισμού τους

είτε λόγω γεωγραφικής θέσης είτε … είτε …

έθεσαν την βάση στην δυτική, ίσως και στην παγκόσμια διανόηση.

Αυτό δεν το λέω εγώ …. και είναι ευρέως παραδεκτό.

Στην αναζήτησή του κάποιος δεν μπορεί να παρακάμψει τους Έλληνες

γιατί απλά θα πρέπει να κάτσει να ξαναανακαλύψει τον (φιλοσοφικό) τροχό.

Επίσης θέλω να σου πώ, πως αν οι νεοΈλληνες είχαν διαβάσει …

(έστω αναγνώσει για μια φορά) τα Πολιτικά του Αριστοτέλη,

οι 300 "τενεκέδες" που μας κάθονται στον σβέρκο και μας κοροϊδεύουν,

δε θα είχαν μέρος πουθενά να σταθούν.

Ψάχνουμε να βρούμε τρόπους για ευδαιμονία της Πολιτείας,

αλλά δεν διαβάσαμε αυτούς που την δημιούργησαν ..

Ξέρεις κάποιον άλλο εκτός από τους Έλληνες που να αντιλήφθηκαν και "έθεσαν"

τα πρότυπα της Λογικής, της Ανδρείας, της Ψυχής, του Αγαθού, της Ηθικής …. ;

Ξέρεις κάποιον νεότερο φιλόσοφο ή στοχαστή

που να μην έχει αναφερθεί έστω και μια φορά,

στους Έλληνες φιλοσόφους;

Για αυτό έχω αυτή την εμμονή.

Δεν λέω να μην διαβάζουμε άλλους,

λέω πως πρέπει οπωσδήποτε να διαβάζουμε ΚΑΙ τους Έλληνες.

Αυτά ...  :)

Φυσικά στο να γκρινιάζουμε είμαστε πρώτοι, αλλά στο να πούμε ένα μπράβο στους ανθρώπους του μετρό που το κράτησαν με δική τους πρωτοβουλία 24ωρο, κανείς από αυτούς που και καλά κόπτονται για το καλό αυτής της χώρας δεν είπε.

Eμεις γκρινιαζουμε για τους δικους μας σε μουσικά φόρουμ, να τι κάνουν οι Λονδρέζοι

Αναμένω τη μέρα που θα γίνει το μετρό κι εδώ πάνω, και θα μπορέσουμε επιτέλους κι εμείς να βγάλουμε ένα χαρούμενο τραγουδάκι για το πόσο χάλια είναι...  ;D

Kαι εγώ απο πάνω είμαι αλλά συμπαραστεκομαι στους καημένους αθηναιους (δεν έχουν που δεν έχουν σουβλακια της προκοπής, δωσε ενα μετρο ρε αδερφε....)

μια απλη ερωτηση να κανω?

γιατι ασχολειστε με το μετρο και τη λειτουργια του αφου ολοι οι νεοελληναρες δεν το αφηνουν το μαμημενο το 4χ4 σπιτι?

εεεε?

αφου η γκομενα δε θα δεχοταν εξοδο χωρις αμαξι ακομα και αν ειχαμε δωρεαν εισητηριο

επισεις τι σας εκαναν οι συνδθκαλιστες και οι αργομισθιες τους...? αφου ολοι σας κατα βαθος δεν θα θελατε να παιρνετε ενα 2χιλιαρο και να καααθεστε?

MULE είπε:
γιατι ασχολειστε με το μετρο και τη λειτουργια του αφου ολοι οι νεοελληναρες δεν το αφηνουν το μαμημενο το 4χ4 σπιτι?

εεεε?

αφου η γκομενα δε θα δεχοταν εξοδο χωρις αμαξι ακομα και αν ειχαμε δωρεαν εισητηριο

επισεις τι σας εκαναν οι συνδθκαλιστες και οι αργομισθιες τους...? αφου ολοι σας κατα βαθος δεν θα θελατε να παιρνετε ενα 2χιλιαρο και να καααθεστε?
Προφανώς όσοι ασχολούνται είναι άμεσα ενδιαφερόμενοι επί του θέματος και θα βολευτούν πολύ από τη διεύρυνση του ωραρίου στο Μετρό και τον ΗΣΑΠ. Εγώ πάντως ήδη εκμεταλλεύτηκα το νέο ωράριο και πήρα Ηλεκτρικό και Μετρό για να βγω στο κέντρο το Σαββατόβραδο. Μάλιστα, υπήρχε αρκετός κόσμος την ώρα που γυρνούσα (σχεδόν 1:30 μ.μ) άρα όλο και κάποιοι ενδιαφέρονται.

Όσο για τα συνδικαλιστικά, κάτι πρέπει να έχουν τα συγκεκριμένα αξιώματα και επηρεάζει όσους βρίσκονται σε αυτά. Όλοι θα θέλαμε να πληρωνόμαστε χωρίς να δουλεύουμε αλλά δεν γινόμαστε όλοι εργατοπατέρες, προσωπικά δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου σε αυτή τη θέση.

Υ.Γ. Για τις γκόμενες έχεις απόλυτο δίκιο... 8)

Το άλλο με το μετρό το ξερετε;;

Γιατι δεν επιτρέπουν τα ποδηλατα στο μετρό ;;;  Για λογους.... ασφαλείας (ντοινγκ)

Το καινουργιο ωραριο παρασκευες και σαββατα στα Μεσα Μαζικης Μεταφορας ειναι πολυ βολικο...Ειδικα για κεντρο σε παει πολυ κοντα σχεδον οπου θες να πας και γυρνας μια αξιοπρεπη ωρα (2 νομιζω)...Μια χαρα δηλαδη... Γιατι δυστυχως υπαρχει πολυς κοσμος που ουτε αμαξι εχει ουτε λεφτα για ταξι...Ιδιαιτερα φοιτητες,μαθητες κλπ....

Ειδικα αν επιτρεψουν τα ποδηλατα στο μετρο θα ειναι κοροιδια να πληρωνεις ταξι για οπουδηποτε...Τι ειναι 1000 1500 μετρα με ποδηλατο...Τιποτα... ;)

Και ΠΟΥ θα πας καλε μου με το ποδηλατο??? ;D ;D σε τι δρομους??

(φανταζομαι οτι γνωριζεις οτι ο ΚΟΚ που ισχυει ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την κινηση των ποδηλατων στους δρομους της Αθηνας,εκτος κι αν φερουν ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ κυκλοφοριας...)

που νομιζεις οτι ζεις?στο Βερολινο??? :)

στα γραφω αυτα λιγο τσαντισμενος απο εναν λαλακα ποδηλατιστη που καθε πρωϊ κλεινει τη Μιχαλακοπουλου αγκομαχωντας στην ....ανηφορια πανω στο αθλιο ποδηλατακι του βαζοντας σε κινδυνο τη ζωη του αλλα και των αλλων....(καλα το τι μπινελικι τρωει καθε πρωι δε λεγεται..αλλα αυτος εκει,στο...πεταλι... ::))

Superfunk είπε:
Και ΠΟΥ θα πας καλε μου με το ποδηλατο??? ;D ;D σε τι δρομους??

(φανταζομαι οτι γνωριζεις οτι ο ΚΟΚ που ισχυει ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την κινηση των ποδηλατων στους δρομους της Αθηνας,εκτος κι αν φερουν ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ κυκλοφοριας...)

που νομιζεις οτι ζεις?στο Βερολινο??? :)
νεα υορκη ;D ;D ;D ;D

http://www.youtube.com/watch?v=nR2ygFn-yR8

αν και μαλλον θα ειχε μοιραια αποτελεσματα τετοια συμπεριφορα στους ελληνικους δρομους :P

Καλα αλλοι καραγκιοζηδες οι ποδηλατες τις ΝΥ (ειναι ΟΛΟΙ κουριερ),δε λογαριαζουν Χριστό,το τι κοσμο εχουν τραυματισει και το τι ατυχηματα προκαλουν καθημερινα δεν λεγεται (ζουσα 5 χρονια στη ΝΥ).. ::)

Alchemist είπε:
Προφανώς όσοι ασχολούνται είναι άμεσα ενδιαφερόμενοι επί του θέματος και θα βολευτούν πολύ από τη διεύρυνση του ωραρίου στο Μετρό και τον ΗΣΑΠ.
Μπααα, εγώ ασχολούμαι από ιδεολογικό ζήλο: θεωρώ απαράδεκτο ένας δημόσιος υπάλληλος να εργάζεται λιγότερες από 22 ώρες ημερησίως και ενθαρρύνω οποιαδήποτε πρωτοβουλία προς τη κατεύθυνση του να πήξει...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back