Τα φώτα σας για επιλογή audio interface

• Thread starter Thread starter cyclops
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 16
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 4K
C

cyclops

Guest
Παίδες help. Ψάχνω audio interface για το PC μου.

Απαραίτητα χαρακτηριστικά:

1) Χαμηλό latency και καλή ποιότητα ήχου.

2) 4 με 6 είσοδοι line για ηχογράφηση synths.

3) Προενισχυτή(ές) μικροφώνου/οργάνων (HiZ για κιθάρα ή μπάσο). 1 ή 2 φτάνουν και περισσεύουν.

4) MIDI I/O. 1 ζευγάρι είναι καλά.

5) Firewire ως πρώτη επιλογή, αν δεν υπάρχει κάτι, περιμένω προτάσεις και σε USB 2.0.

6) Μέχρι 350-400 το πολύ.

Έχω δει και μου καλοαρέσει το Edirol FA-101, το όποιο διαβάζοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά, θεωρώ ότι με μάλλον καλύπτει σε αυτά που ζητάω.

Στην πράξη όμως τι γίνεται;

Έχει στην κατοχή του κάποιος αυτό το interface ή έχει γνώμη σχετικά με την ποιότητα των converters του, τη σταθερότητα των drivers για WinXP ή Vista και πιθανόν κολλήματα ή άλλα τυχόν προβλήματα που δεν έχω υπόψη μου; ???

Περιμένω τις γνώμες σας, θενξ ε λοτ. ;D

Last edited:
Ναι, όντως, υπάρχουν αρκετές επιλογές απ' ό,τι βλέπω. Θα ήθελα όμως και γνώμες για το interface της Edirol που αναφέρω στο πρώτο ποστ μου.

Επίσης να τονίσω ότι περισσότερο θα μου χρειαστούν αρκετές line είσοδοι και λιγότερο οι προενισχυτες μικροφώνων/οργάνων (2 φτάνουν). Με ενδιαφέρει η απόδοση για live παίξιμο VST instruments, επομένως το χαμηλό latency είναι κρίσιμο.

Θέλω να κάνω την πιο σωστή επιλογή. Έχω καιρό για να αποφασίσω, μάλλον κοντά στις γιορτές ή λίγο πιο μετά θα γίνει η αγορά.

Σας ευχαριστώ όλους. :)

για την tc έχουν γραφτεί καμπόσες ιστορίες τρόμου για τους drivers της, οπότε λίγο προσοχή. Αν είναι θα επανέλθω με προτάσεις που μου είχαν φανεί καλές

Αν δεν είχα ζήσει τα απίστευτα με Motu Interfaces θα σου πρότεινα την Ultralite. Η τελευταία γενιά έχει και DSP πάνω για realtime fx.

Τρομερή από άποψη δυνατοτήτων για την συγκεκριμένη κατηγορία τιμής.

Τώρα σε μένα προσωπικά έτυχαν τα εξής:

MOTU 828mkII FW No1: Long Story κυρίως λόγω (@*&^@^$*&# drivers. Πουλήθηκε second hand και πήρα RME Μultiface mkII. Τα καλύτερα 800 ευρώ που πλήρωσα ποτέ.

MOTU 828mkII FW No2: Ελαττωματικό PSU με το καλημέρα. Τα λεφτά πίσω.

MOTU Traveler: Μετά από ένα χρόνο λειτουργίας το LCD τα έφτυσε.

boukas είπε:
για την tc έχουν γραφτεί καμπόσες ιστορίες τρόμου για τους drivers της, οπότε λίγο προσοχή. Αν είναι θα επανέλθω με προτάσεις που μου είχαν φανεί καλές
Συμφωνώ μαζί σου αλλά σήμερα διάβασα κάποια topic στο kvr όπου διάφορα μέλη συμφωνούσαν στο ότι η tc συμμάζεψε τους drivers.... και χάρηκα γιατί είμαι και εγώ στο ψάξιμο τις τελευταίες μέρες..

Αν ισχύει αυτό θα είναι καλή φάση... αλλά ισχύει άραγε?

Εχω την TC Konnekt 24D.

Δεν εχω καποιο προβλημα, πρεπει ομως να εχεις καποιο σχετικα καλο,  λαπτοπ η PC για να εχεις και χαμηλο latency, κατω απο τα 10 ms.

AIF είπε:
Συμφωνώ μαζί σου αλλά σήμερα διάβασα κάποια topic στο kvr όπου διάφορα μέλη συμφωνούσαν στο ότι η tc συμμάζεψε τους drivers.... και χάρηκα γιατί είμαι και εγώ στο ψάξιμο τις τελευταίες μέρες..

Αν ισχύει αυτό θα είναι καλή φάση... αλλά ισχύει άραγε?
Αν ισχύει θα κάνω τούμπες. Την είχα στα υπ' όψιν μαζί με presonus firepod και focusrite saffire! Να δύο προτάσεις

Jezus είπε:
Εγω αυτη εχω και μεχρι στιγμης με εχει βγαλει ασπροσπροσωπο  :)
Την έχω και εγώ αυτή την κάρτα. Την αγόρασα για live καταστάσεις.

Την γουστάρω τρελά ! μικρή, ευέλικτη και οικονομική !

ghen είπε:
Την έχω και εγώ αυτή την κάρτα. Την αγόρασα για live καταστάσεις.

Την γουστάρω τρελά ! μικρή, ευέλικτη και οικονομική !
Οικονομικη  ;D 400 ευρω εχει, λιγα για αυτα που δινει, αλλα εγω την ειχα παρει πριν χρονια, μολις ειχε βγει, μονο στο Turn-Key στο Λονδινο την ειχα βρει τοτε και την ειχα πληρωσει 730+ ευρω  :o

Μετα σιγα-σιγα επεσε και εφτασε στα 400!!! Στα 400 την πηρε και ενας κολητος (κοιτουσε για RME, αλλα δεν ειχαν πανω ολα αυτα που εχει το φαιρποντ, πολυ πιο ακριβες, και τελικα το φαιρποντ ειναι πολυ ποιοτικο), την χρησιμοποιει και αυτος συνεχεια, ολα καλα!

Ομολογώ ότι και η Firepod, αλλά και η Saffire μου αρέσουν ιδιαίτερα, αλλά δεν είναι αυτό που χρειάζομαι, ιδίως η Saffire, καθώς δεν έχει αρκετές line εισόδους.

Υπάρχει κάποιος που να έχει στην κατοχή του την Edirol FA-101 ή να έχει προσωπική γνώμη?

Θα σου συνιστούσα να εστιάσεις σε δύο λύσεις, ανάλογα με το budget!

Η καλύτερη λύση (κατά τη άποψή μου πάντα και εξετάζοντας το τρίπτυχο I/O connectivity - solid drivers - value for money) είναι η RME FIREFACE 400, περίπου στα 800€.

Η αμέσως επόμενη λύση, (πάντα με τα ίδια κριτήρια) είναι η TC 24 με πολύ καλό ήχο και DSP περίπου μισά λεφτά.

Ότι και πάρεις όμως μην υποτιμάς το θέμα του firewire controller του PC σου. Κοίτα το compatibility list για όποια κάρτα και να πάρεις. Συνήθως οι Texas Instruments είναι οι πιο συμβατοί, ιδιαίτερα για φορητούς.

Φιλικά

Γιάννης

yannakis είπε:
Θα σου συνιστούσα να εστιάσεις σε δύο λύσεις, ανάλογα με το budget!

Η καλύτερη λύση (κατά τη άποψή μου πάντα και εξετάζοντας το τρίπτυχο I/O connectivity - solid drivers - value for money) είναι η RME FIREFACE 400, περίπου στα 800€.

Η αμέσως επόμενη λύση, (πάντα με τα ίδια κριτήρια) είναι η TC 24 με πολύ καλό ήχο και DSP περίπου μισά λεφτά.

Ότι και πάρεις όμως μην υποτιμάς το θέμα του firewire controller του PC σου. Κοίτα το compatibility list για όποια κάρτα και να πάρεις. Συνήθως οι Texas Instruments είναι οι πιο συμβατοί, ιδιαίτερα για φορητούς.

Φιλικά

Γιάννης
Μακάρι να μπορούσα να διαθέσω όσα απαιτεί η αγορά της Fireface 400. Ξέρω τι είδους κάρτα είναι, πόσο ποιοτική, αλλά δυστυχώς είναι πάνω από τα διπλάσια απ' όσα μπορώ να διαθέσω αυτή τη στιγμή. Η TC electronic είναι στα υπόψη, αν μπορέσω να πετύχω χαμηλότερη τιμή, θα είναι μια χαρά.

κάτσε να θυμηθώ πια έχω.. εε.. a! ναι την "fireface" 400 την ξέχασα γιατί απλά δουλεύει

one way

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back