Είναι έμποροι και τα προιόντα τους δεν είναι σε διατίμηση' date=' αρα πουλάνε όσο πιο ακριβά τους επιτρέπουν οι συνθήκες της αγοράς για να έχουν το μεγαλύτερο κέρδος και καλά κάνουν. [/quote']
Συμφωνώ απόλυτα (παρεμπιπτόντως διάβασα όλη τη συζήτησή σου με τον taq και συμφωνώ απόλυτα μαζί σας παιδιά). Καλά κάνουν, αλλά σιγά σιγά θα πρέπει εμείς να τους δείξουμε ότι δεν είμαστε ούτε τυφλοί ούτε ηλίθιοι κι ότι ξέρουμε από πού να πάρουμε τα προϊόντα που μας ενδιαφέρουν για να γλιτώσουμε λεφτά. Και ΑΝ έχουν λίγο μυαλό (για του περισσότερους πολύ αμφιβάλω) θα κατεβάσουν τις τιμές.
Μα τι λέμε τώρα ρε παιδιά. Όταν δεν έχουν stock της προκοπής, όταν επικοινωνούν με μια εταιρία λες και αγοράζουν προϊόντα σε λιανική, όταν συνολικά η συνεργασία τους με την εκάστοτε εταιρία είναι σχεδόν αυτή που θα είχα κι εγώ αν αγόραζα μια κιθάρα απευθείας από τον κατασκευαστή, τι περιμένουμε; Ούτε πολλά λεφτά βγάζουν αυτοί, ούτε καλές τιμές κάνουν. Επιπλέον πολλοί είναι ΑΣΧΕΤΟΙ επιχειρηματικά οπότε τέρμα. Τι λέμε τωρα! Όταν καταφέραμε να μειώσουμε τον τουρισμό μας σε άθλια επίπεδα επειδή ο κάθε κρετίνος ανέβαζε 100% τις τιμές του ("γιατί ο δίπλα είναι πιο έξυπνος που τις ανέβασε;;;") και προσέφερε ΑΘΛΙΑΣ ποιότητας υπηρεσίες, σε μια χώρα που έχει την τύχη να διαθέτει από φυσικής πλευρά Ο,ΤΙ χρειάζεται για έναν εκπληκτικά προσοδοφόρο τουριστικό τομέα, τι περιμένουμε; Προσωπικά έχω καταλήξει ότι ο μέσος Έλληνας "επιχειρηματίας" είναι παντελώς άσχετος (με τρώει να γράψω ηλίθιος, αλλά θα το αποφύγω) με την επιχειρηματική λογική, απατεώνας (συγνώμη, αλλά το πιστεύω! ¶θλια προϊόντα τα πουλάνε ως top quality), κουτοπόνηρος (εγώ ξέρω, οι άλλοι δεν ξέρουν, οπότε ας τους κλέψω) και πάνω απ'όλα εντελώς μα εντελώς ανίκανος να δει ΛΙΓΟ μακροπρόθεσμα.
Δύο μικρά παραδείγματα θα αναφέρω μόνο:
1. Κάποιος καταστηματάρχης μου είχε πει κάποτε "εμείς ξέρουμε. Ο xyz είναι άσχετος. Ουσιαστικά υπάρχει για να βγάλουμε εμείς λεφτά."
2. Αφού ο τουρισμός της ελλάδας καταστράφηκε σε τεράστιο βαθμό, και τεράστιο ποσοστό του τουρισμού πήγε στην Τουρκία, πέρσι ακούστηκε ότι οι Τούρκοι ανέβασαν τις τιμές τους κατά τεράστια ποσοστά, πέφτοντας στην ίδια παγίδα με εμας. Θα περίμενε κανείς ότι οι έλληνες που ασχολούνται με τα τουριστικά θα είχαν καταλάβει τη μα...ία τους και το γιατί έπεσε τόσο η τουριστική κίνηση, αλλά σε ρεπορτάζ στις ειδήσεις κάποιος μαγαζάτορας έκανε την εξής καταπληκτική δήλωση περί των αυξίσεων στην Τουρκία: "Ξύπνησαν και οι Τούρκοι". Μετά απ'αυτό τι να πω;;; Δεν υπάρχει ελπίδα.
Όσο θεωρούμε ότι εμείς είμαστε έξυπνοι και όλοι οι υπόλοιποι ηλίθιοι, όσο θεωρούμε ότι αξίζει περισσότερο να βγάλουμε 5-6 χιλιάδες ¤ extra φέτος (χωρίς να συνυπολογίσουμε ότι οι πελάτες (έιτε μουσικοί, είτε τουρίστες, είτε οτιδήποτε) θα φύγουν με άθλιες εντυπώσεις τις οποίες θα ΠΟΥΝ σε φίλους, γνωστούς κλπ και θα τις βγάλουν και σε κανα site, εφημερίδα, περιοδικό συντελώντας στη μελλοντική κατάρευση της επιχείρησής μας) από το να προσφέρουμε καλές υπηρεσίες σε ανταγωνιστικές τιμές, όσο τέλος πάντων έχουμε την αηδιαστικότατη λογική του Έλληνα εμπόρου, δε θα αλλάξει ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ!