- Πόντοι
- 563
- Ιδιότητα
- Ηχολήπτης
Προσωπικά , μου αρέσει πολύ ο low-fi ήχος
όλων αυτών των πανκ συγκροτημάτων της δεκαετίας του 80
τα τύμπανα σε μια εν γένει ροκ παραγωγή είναι κατά κανόνα το πιο απαιτητικό κομμάτι της... είτε πρόκειται για φυσικά (κυρίως) είτε για vst (που συνήθως η αρχική ποιότητα των samples δεν επαρκεί από μόνη της για ένα αληθοφανές αποτέλεσμα), απαιτείται χρόνια εμπεριστατωμένη γνώση και εμπειρία ώστε να καταλήγεις στο επιθυμητόν κάθε φορά...
και δυστυχώς για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, οι "μπούσουλες" και τα τιπς που θα συλλέξεις από δω κι από εκεί, απέχουν από το να σε βοηθήσουν ουσιαστικά ώστε να παραχθούν άμεσα εμφανή συνειδητά δείγματα προόδου στην δουλειά σου... καλά είναι αλλά αποσπασματικά και σαν food for thought μέχρι να τα κάνεις κτήμα σου και δυνητικά τελικά μπορεί και να χειροτερέψεις τα πράγματα ως προς αυτό που προσδοκάς... πχ αν δεν κατανοήσεις πρώτα σε βάθος την λειτουργία ενός κομπρέσορα όποια "μαγικά" settings και να σου προταθούν σε κάθε νέο σου κομμάτι ξεκινώντας θα βρίσκεσαι στο σημείο μηδέν...
πάντως επειδή διαβλέπω όρεξη και πάθος για αυτό που κάνεις, σίγουρα αναζητώντας και μελετώντας μεσοπρόθεσμα θα βελτιωθείς εκθετικά... μέχρι τότε βέβαια άκου, βλέπε, μάζευε αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη αν θέλεις γρήγορα αποτελέσματα ξεκίνα παράλληλα άμεσα να ψάχνεις και λούπες παιγμένες από ντράμερς που πάνω σε αυτές θα χτίζεις τα κομμάτια σου μέχρι να βρεθείς εσύ στο επίπεδο που θα τις προσεγγίσεις τεχνικά με separate samples...
ενδεικτικά σου παραθέτω ένα παράδειγμα από μια εμπορική συλλογή για το είδος και ένα με free samples...
Drum Werks X: 100% Loud and Fast Drum Loops for Punk and Punk Rock
Sample Focus - Punk drums
εννοείται υπάρχουν εκατοντάδες αν γκουγκλάρεις λίγο... και ναι θα μου πεις και με το δίκιο σου ότι οι έτοιμες λούπες εργονομικά αλλά και καλλιτεχνικά είναι κάπως περιοριστικές.. αλλά από την στιγμή όμως που η ρυθμική αγωγή του είδους που υπηρετείς δεν φημίζεται για την ποικιλία της, μέχρι εσύ να αποκτήσεις την εμπειρία το πράγμα εξισορροπείται σχετικά... π.χ. για σκέψου λίγο το προτζεκτ που μας παρουσίασες χτισμένο πάνω σε κάποιες από αυτές με φυσικά τύμπανα...?