Tι λαμπες και μεγαφωνο για Hot Rod Dlx?

ignantios

Μέλος
Πόντοι
98
To ξερω οτι εχει συζητηθει ο hot rod deluxe ...αλλα επειδη εχουν προταθει καποιες λυσεις που δεν τις κατεχω καθοτι ασχετος με ηλεκτρονικα θα ηθελα να μου προτεινετε.... τι λαμπες να του βαλω και τι μεγαφωνο ...απο αυτους που εχουν δοκιμασει τα περισσοτερα....και οποιος απαντησει να μου πει και που μπορω να τα κανω αυτα... ;D sorry για την ταλιαπωρια...θελω να εχει σκασιμο οσο γινεται περισσοτερο ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ολες οι λυχνιες στα ιδια εργοστασια κατασκευαζονται πανω κατω (3 στην Κινα,2 στη Ρωσια και ενα στην Τσεχια)

Πολυ καλες τελικες ειναι οι JJ 6L6-GC& οι TAD 6L6GC-STR δεν ειναι βεβαια στα επιπεδα των  NOS RCA Blackplate η των NOS Philips-ECG 7581A αλλα ειναι σιγουρα καλυτερες απο τις στοκ.

Για προενισχυτικες οι 12ΑΧ7 της jj ειναι μια χαρα (και οι στοκ τρωγονται)

Για μεγαφωνο εγω ειχα βαλει ενα Eminence Tonker & ο ενισχυτης απο απλα καλος εγινε εξαιρετικος.

Καλές και θεμιτές όλες οι συμβουλές που θα πάρεις από τα παιδιά, αλλά θα πρότεινα οπωσδήποτε να ρίξεις και μια ματιά στο http://studentweb.eku.edu/justin_holton/

FYIW, σε έναν φίλο είχα δώσει για τον HRD ένα ζευγάρι NOS RCA Metal Cans 6L6 και είχε μείνει πολύ ενθουσιασμένος. Δεν έχω ιδία άποψη πως ακούγονται σε HRD. Παρεπιτόντως προσυπογράφω τις Blackplate που λέει ο SF.

φοβερο site και κουφαθηκα κι ολας μια και ειχα κανει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο στον δικο μου και ηταν απο τους πιο καθαρους και γεματους 1χ12 ενισχυτες που ειχα ακουσει ποτε μου (αλλα ΤΡΑΓΙΚΑ δυνατος οποτε τον εδωσα)

If you're looking for max clean, you won't be able to get much more from a perfectly matched pair of NOS JAN Philips 7581A power tubes with a balanced 12AT7 phase inverter—the only time matching really becomes an issue is when you're trying to get as clean as possible. To get even more clean headroom you could replace all the preamp tubes with 12AT7s. Check out this quote from a Deville user..
Το ξαναλεω: ο ενισχυτης αυτος ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ πολυ απο το στοκ μεγαφωνο του και τις αθλιες (Groove Tubes) λυχνιες του.

Με λιγη αγαπη και τρυφεροτητα (και καμμια 100αρα ευρα ;D) ολοι οι ενισχυτες της σειρας HRD (απο τον Pro Jr μεχρι και τον Deville ) μπορουν να γινουν ενισχυταρες

Το ξέρω και γι αυτό στου κολλητού μου άλλαξα λυχνίες (σε πρώτη φάση με NOS Phillips) και τις 12ΑΧ7 με 12ΑΤ7....

Μάλιστα έμαθα ότι κάποιος πουλάει έναν τέτοιον και 99% θα τον αγοράσω. (Ακουσα αυτόν του φίλου μου κι έπαθα πλάκα).

Παρεπιπτόντως, σε μια κουβέντα που είχα με το φιλαράκι μου για τον HRD και την αλλαγή μεγαφώνου, με ρώτησε για το Cannabis Rex. Πέρα του ότι ίσως είναι από τα λίγα μεγάφωνα που όταν καεί νοιώθεις ευτυχισμένος  ;D , γνωρίζετε κάτι άλλο ;

Jasemeister είπε:
Είναι ΑΚΡΙΒΑ!
Εμ βέβαια. Το καράβι απ΄τη Περσία στοιχίζει.

Από ήχο όμως;

Είχα διαβάσει στο βιβλίο:

http://www.amazon.com/Guitar-Amp-Handbook-Understanding-Amplifiers/dp/087930863X/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1226046419&sr=1-1

ότι το κύριο ατού ήταν ότι πετύχαινε λεπτότερο κώνο λόγω μεγαλύτερης αντοχής του υλικού. Δε θυμάμαι τα σχόλια πέρι ήχου αλλά θα το τσεκάρω πάλι το βράδυ και θα σου πω. Βέβαια απλά θα σου μεταφέρω την υποκειμενική άποψη του συγγραφέα.

παιδια ευχαριστω....αλλα δεν μου ειπατε που να απευθυνθω για αυτες τις αλλαγες ...υπαρχει καποιος που φερνει και αλλαζει μεγαφωνα και λαμπες?

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι? Απ' όσα λέτε καταλαβαίνω πως η αναβάθμιση των ηχείων με ηχεία υψηλού wattage αλλάζει προς το καλύτερο τα καθαρά του ενισχυτή. Αυτό ισχύει πάνω κάτω για όλους τους ενισχυτές? Επίσης τι γίνεται με τα βρώμικα? Βελτιώνονται και αυτά?

quintiplet είπε:
Απ' όσα λέτε καταλαβαίνω πως η αναβάθμιση των ηχείων με ηχεία υψηλού wattage αλλάζει προς το καλύτερο τα καθαρά του ενισχυτή. Αυτό ισχύει πάνω κάτω για όλους τους ενισχυτές? Επίσης τι γίνεται με τα βρώμικα? Βελτιώνονται και αυτά?
Από που το συμπέρανες αυτό;

Εξαρτάται τι θέλεις να πετύχεις, τι ενισχυτή έχεις, που θέλεις να "σπάει" ο κώνος, τι ευαισθησία έχουν.......

Για να μην πούμε για under-powered amps και αναίσθητα μεγάφωνα υψηλού wattage τι ωραίο συνδυασμό που κάνουν.............not.

Υπάρχει αναλογία ασφάλειας αλλά η υπερβολή φέρνει αντίθετα αποτελέσματα.

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι? Απ' όσα λέτε καταλαβαίνω πως η αναβάθμιση των ηχείων με ηχεία υψηλού wattage αλλάζει προς το καλύτερο τα καθαρά του ενισχυτή. Αυτό ισχύει πάνω κάτω για όλους τους ενισχυτές? Επίσης τι γίνεται με τα βρώμικα? Βελτιώνονται και αυτά?
κατα τη δικη μου αποψη (προσεξε την ΔΙΚΗ μου) ΝΑΙ σε ολα (δηλ.και ο βρωμικος και ο καθαρος βελτιωνονται δραματικα) φτανει βεβαια να ειναι ΚΑΛΟ το μεγαφωνο και οχι οτιδηποτε high wattage μεγαφωνο (π.χ. τα high wattage celestion ειναι απαισια)

φτανει βεβαια να σου αρεσει ο ηχος του ΕΝΙΣΧΥΤΗ σου και οχι ο ηχος ενος μεγαφωνου που...υποφερει (σε πολλους αρεσει και καλα κανουν εγω τον μισω ομως)

Οι ειδικοί μπορούν να με διορθώσουν αλλά όταν υπεροδηγείς (sic) έναν μικρό solid state σε μεγάφωνο πολλών watt πας για BBQ.

Λάθος;

Εγω προσωπικα στον BD(ο ιδιος ενισχυτης με τον HR,με καποιες διαφορες στην προενισχυση) που ειχα,εβαλα:tung sol 12ax7(v1,v2),NOS JAN synvania 12at7(p.i) και tung sol RI 5881 στον τελικο,σε συνδιασμο με ενα v30 μεγαφωνακι και ο ενισχυτακος στην κυριολεξια μεταμορφωθηκε!Highly recommended,ειδικα οι εξαιρετικες reissued λαμπες της tung sol!

Superfunk είπε:
κατα τη δικη μου αποψη (προσεξε την ΔΙΚΗ μου) ΝΑΙ σε ολα (δηλ.και ο βρωμικος και ο καθαρος βελτιωνονται δραματικα) φτανει βεβαια να ειναι ΚΑΛΟ το μεγαφωνο και οχι οτιδηποτε high wattage μεγαφωνο (π.χ. τα high wattage celestion ειναι απαισια)

φτανει βεβαια να σου αρεσει ο ηχος του ΕΝΙΣΧΥΤΗ σου και οχι ο ηχος ενος μεγαφωνου που...υποφερει (σε πολλους αρεσει και καλα κανουν εγω τον μισω ομως)
Σίγουρα, όλα αυτά είναι περί ορέξεως. Φαντάζομαι πως πρέπει να το δοκιμάσω όμως για να κρίνω. Απλά είναι τόσοι πολλοί οι παράμετροι στην ηχητική αλυσίδα που επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα που οι ψιλοάσχετοι - όπως εγώ - θέλουν να επενδύσουν πρώτα σ' αυτές που το επηρεάζουν περισσότερο. Οπότε τι να πρωτοκάνεις? Ν' αλλάξεις λάμπες? Ηχεία? Καλώδια? Μαγνήτες? κλπ κλπ.. Βέβαια είναι και το άλλο : Κάποιος που παίζει με κεφαλή (όπως εγώ) συνήθως δεν κουβαλάει καμπίνα στα live οπότε αφήνεσαι στην τύχη για την ποιότητα και κατάσταση της καμπίνας που θα κουβαλήσει ο ηχολήπτης (95% να ναι μια 4x12 Μarshall).

Aν δεν θελεις να μπλεξεις με πολλα,η γνωμη μου ειναι:1)αλλαξε την προενυσχυτρια που βρισκεται πιο κοντα στις τελικες(δηλ τον phase inverter) με μια 12ΑΤ7 2)αφησε το μεγαφωνο στην ησυχια του,δεν ειναι και ο,τι καλυτερο,αλλα τη δουλεια την κανει αξιοπρεπως 3)Αν οι λυχνιες του τελικου σου εχουν ψωμι,μην τις αλλαξεις,απλα απευθυνσου σ'ενα μαστορα ωστe να σου ρυθμισει σωστα το bias,καθως οι συγκεκριμενοι ενισχυτες για αγνωστο λογο βγαινουν απο το εργοστασιο καπως cool biased.Aπλες επεμβασουλες,χωρις ιδιαιτερο κοστος,που πιστευω οτι θα τις "ακουσεις" αρκετα.

Superfunk είπε:
Το ξαναλεω: ο ενισχυτης αυτος ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ πολυ απο το στοκ μεγαφωνο του και τις αθλιες (Groove Tubes) λυχνιες του.
.....με εξαιρεση ομως αυτες

http://www.banzaieffects.com/Groove-Tubes-6L6-GE-Pair-pr-21338.html

οι οποιες ουδεμια σχεση εχουν με τις Ρωσσικες και Κινεζικες GT  και τις συνιστω

ανεπιφυλακτα 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back