Stratocaster ή Telecaster - ιδού η απορία...

Stratocastet ή Telecaster

• Stratocaster "δαγκωτό"

Ψήφοι: 29 61.7%
  • Telecaster "και ξερό ψωμί"

Ψήφοι: 18 38.3%

• Σύνολο ψηφοφόρων
    47
Εγώ με εσένα, απορώ που δεν πήρες αυτή

Προβολή συνημμένου 47979

Προβολή συνημμένου 47980

Δεν ειναι οι τέλε για σένα, είναι εκτός της κοσμοθεώρησής σου.
Συμφωνώ...(πάντως έχω 3 Tele!). Eκείνη την εποχή είχα μια Gibson Black Beauty (1977). Tην είχα πάρει από τον Ανδρεάδη 44,000 δρχ. Είχε πάντως στο μαγαζί του μια Roland Synth που γλυκοκοίταζα...αλλά έκανε 140,000 δρΧ?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
..ήθελα να γίνει σ(ι)ταρ...
Με το sitar με γλυκοκοιτάζαν όλες οι κοπέλες τότενες (ήμουν και ωραίο αγόρι....όχι όπως τώρα που....). με Telecaster, τί ελπίδες θα είχα? Ένας από τους "βλάχους"....

Με το sitar με γλυκοκοιτάζαν όλες οι κοπέλες τότενες (ήμουν και ωραίο αγόρι....όχι όπως τώρα που....). με Telecaster, τί ελπίδες θα είχα? Ένας από τους "βλάχους"....
Ένας βλάχος με 5 γκόμενες...και το βράδυ αργά γρατζούνα και το σιτάρ..όλα εγώ θα στα λέω..

Ένας βλάχος με 5 γκόμενες...και το βράδυ αργά γρατζούνα και το σιτάρ..όλα εγώ θα στα λέω..
δεν έχεις άδικο...τότε δεν είχα μυαλό....το έπαιζα κουλτούρας!!!!!

Θα συμφωνήσω  με @Terry RoscoeBeck5

Στα 80's (αν εξαιρέσω το Metal που ειχε τις δικες του κιθάρες που εκεί βέβαια βλέπαμε και strat και LP πολλές ), οι παραστάσεις μας ήταν κυρίως strat  και les paul και αναφέρομαι στην ποπ και στην ροκ.  και φυσικά στα video clips που βέπαμε (που αλλού να τα δούμε) .

ΚΑι θα αναφέρω 2 χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Εγώ τους έμαθα τότε τους RS (1983) ...και βασικά εκείνη η περίοδος τους μου αρέσει ακόμα.

Εδώ βλέπουμε strat (και GIbson)

Επίσης , από κοντά, (που λέει ο λόγος- στην βιτρίνα μιλάμε) , στην Κοζάνη πάντα, εγώ πρώτη φορά είδα strat (2 κρεμασμένες μέσα σε ειδικη γυαλινη θήκη ) το 1985.....μια βιτρίνα μέσα στο μαγαζί, και περνούσα κάθε μέρα έκτοτε από εκεί και κοιτούσα μέσα να τις δώ....

Tele είδα πόλλα χρόνια αρρότερα, το 1992 (λίγο πριν φύγω για σπουδές) , τη γιαπωνέζικη σειρά και μάλιστα από "ψαγμένο" dealer (αλλιώς που). Τότε πήρα και τη δικη μου τη γιαπωνάζα strat.

Όσο για LP, απο κοντά.......

Φυσικά δεν είχε κανένας ΠΟΤΕ , ούτε τότε, καλα για τώρα δεν το συζητάμε, αλλά επειδή είχαμε αναπτύξει σχέσεις με τους τότε μαγαζάτορες, που και που μας έδειχνα από καμία που έσκαγε για service, από κάτι παλαιούς πανηγυρτζίδες - σκυλάδες......και φυσικά μόνο άνοιγαν τη θηκη, τις μυρίζαμε, μια ματία...και φυσικά δεν ακουμπούσαμε. ?

Για να το συνεχίσω, θυμάμαι να ΜΗΝ λέμε Tele αλλά "η κιθάρα του Σπριγκστην". Τόσα βλέπαμε, τόσα ξέραμε, τόσα λέγαμε.

LP μία, στο Ωδείο. Την ανοίγαμε, την χαϊδεύαμε, την κλείναμε ξανά στην θήκη της (πριν μας πάρουν είδηση οι γραμματείς! ). 

Λοιπόν... Η κάλπη έκλεισε. Προφανέστατα και τα αποτελέσματα ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενα, αλλά το 40% που έλαβε η tele δεν είναι ευκαταφρόνητο.

Τα pros and cons του κάθε οργάνου εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, αλλά εγώ θα σταθώ σε ένα άλλο σημείο. Στα demographics. 

Μπορεί να κάνουμε πλακίτσα για το υπέρ της tele influencing, αλλά μήπως αυτό βρίσκει ευήκοα ώτα γιατί πλέον απευθύνεται σε ένα ηλικιακά "γερασμένο" ακροατήριο επίδοξων αγοραστών;

Υπενθυμίζω ότι στην μακρινή πλέον δεκαετία του '80, για εμάς τους τότε πιτσιρικάδες οι tele δεν ήταν απλά κιθάρες για... γέροντες, αλλά για Μαθουσάλες.  

Και για να μην βγάλω τον εαυτό μου απ' έξω, το καιρό εκείνο και εγώ θεωρούσα τα JB το κατεξοχήν όργανο για γεροντάρες και ότι δεν υπήρχε κάτι άλλο πλην από το P ήταν rock κλπ. Τώρα ως γνήσιος γεροντάρας δεν μπορώ να μην έχω JB στο χέρι ή κάτι που να το προσομοιάζει.

Δηλαδή θεωρώ ότι αν ήμασταν στα '80s, είχαμε Noiz και κάναμε αυτό το poll, είμαι 99,9% βέβαιος ότι η tele δεν θα πήγαινε ούτε 5%. Βέβαια αυτό είναι κάτι που δεν θα το μάθουμε ποτέ. 

Είναι λοιπόν και η ηλικία κριτήριο επιλογής / μεταστροφής γούστων (και στην περίπτωση μας push προς τις tele);

Προσωπικά θεωρώ πως ναι...
Ποιο 40% μωρε
Απο τους 14 που το ριξανε στην tele, οι 10 δεν εχουν ακουμπησει ποτε, και ειτε παιζουν με LP κλπ ή ειναι τιποτα πανκονιουγουειβοκουλοτουριαρηδες που για αυτους η Strat ειναι το συμβολο του ROCK που μισουν.

Ποιο 40% μωρε
Απο τους 14 που το ριξανε στην tele, οι 10 δεν εχουν ακουμπησει ποτε, και ειτε παιζουν με LP κλπ ή ειναι τιποτα πανκονιουγουειβοκουλοτουριαρηδες που για αυτους η Strat ειναι το συμβολο του ROCK που μισουν.
Κάτσε , αυτό που λές είναι σοβαρό;

Δηλαδή είχαμε αλλοίωση  αποτελέσματος ; ?

Και εγώ στην τιβι τα έβλεπα, μάλλον θα είχαμε διαφορετικές τιβι εγώ είχα SONY εσύ; ?
Grundig

Γράψε απάντηση...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back