Stratocaster ή Telecaster - ιδού η απορία...

Stratocastet ή Telecaster

• Stratocaster "δαγκωτό"

Ψήφοι: 29 61.7%
  • Telecaster "και ξερό ψωμί"

Ψήφοι: 18 38.3%

• Σύνολο ψηφοφόρων
    47
Μην ξεχνάς @Terry RoscoeBeck5 ότι άλλη ήταν η ταινία που μας συγκλόνισε εκείνη την εποχή (ακριβώς την ίδια χρονιά).

Το trIck or treat.?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
....και συνεχίζω να σκέφτομαι με τι παραστάσεις μεγαλώσαμε. 

Tommy -the who.

Εκεί πήξαμε στις LP, ακόμα και ο Clapton ,με LP.

The wall-Pink Floyd.

Δείξε μου τις κιθάρες σου λέει η άλλη στον Γκελντοφ...και δείχνει 5-6 strat.

Και αυτά δεν τα ξανα είδα...από τα 80ς και τα vhs τα θυμάμαι ( φυσικά τα έχω σε ο,τι Φορματ θες) , αλλα δεν τα ξανά είδα.

Γράφτηκαν στο DNA απλά.

Η tele , δεν θα υπήρχε στη σύγχρονη κιθαριστικη Ελλάδα,  γιατί οκ στο USA είναι σημαία,  και μιλάω για ηλικίες μέχρι 30..αντε 35, αν δεν υπήρχε ο Κοτζέν.

Οι παλαιότεροι τις εκτιμούμε για άλλους λόγους. 
Ποιός kotzen? Αυτός?

image.jpeg

Εγώ αυτόν τον έμαθα στο noiz πάντως... Την tele την έμαθα απο τον Muddy Waters, τον Springsteen και τον Keith. Και χωρίς να τους δείχνει η τηλεόραση. Ωστόσο δεν ήταν η εικόνα γιατι στην αρχή δε μου άρεσε καθόλου. Με την tele κόλλησα μόλις έπιασα μια. Ήταν η γεωμετρία της και η αίσθηση της χορδής.

Ποιός kotzen? Αυτός?

Προβολή συνημμένου 47986

Εγώ αυτόν τον έμαθα στο noiz πάντως... Την tele την έμαθα απο τον Muddy Waters, τον Springsteen και τον Keith. Και χωρίς να τους δείχνει η τηλεόραση. Ωστόσο δεν ήταν η εικόνα γιατι στην αρχή δε μου άρεσε καθόλου. Με την tele κόλλησα μόλις έπιασα μια. Ήταν η γεωμετρία της και η αίσθηση της χορδής.
Ο Kotzen είναι ίσως ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ στο είδος και μάλιστα από την εποχή του native tongue,  που έβγαινε με τελε.

Α και ο John 5 , μεταγενεστερος.

Ο Kotzen είναι ίσως ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ στο είδος και μάλιστα από την εποχή του native tongue,  που έβγαινε με τελε.

Α και ο John 5 , μεταγενεστερος.
Μιλάς με γρίφους γέροντα

έλα ρε...σοβαρά τώρα...

όχι ότι δεν ξέρει το άτομο, δεν τον αντέχω λεπτό...

Μεταξύ μας εγώ την τελε την έμαθα από αυτόν

64f89642b8589962134183e26e7249a52f424b9f.jpg

χωρις καν να έχω ακούσει τον δισκο

και ναι το 1975 ήξερα μόνο την στρατοκαστερ, αυτήν αναγνώριζα και την λεσπολ.

όλες οι άλλες ήταν άλλες κιθάρες.

Αλλες, who cares?

Και έτσι στραβοκαστερ πήρα (αντίγραφο διότι νο μανυ)

Και έλεγα, ρε συ καλούτσικη κι αυτή...

Πολύ μετά ανακάλυψα την αμερική

Μιλάς με γρίφους γέροντα
Τότε έπαιζε στους poison.

Έφυγε ο cc , και ήρθε ο kotzen στη θέση του .

Το 1993.

Και βγάλαν τη δισκάρα native tongue,  και μάλιστα με μεγάλη στροφή στον ήχο τους. 

Ο Κοτζέν....με τελε 

Τότε έπαιζε στους poison.

Έφυγε ο cc , και ήρθε ο kotzen στη θέση του .

Το 1993.

Και βγάλαν τη δισκάρα native tongue,  και μάλιστα με μεγάλη στροφή στον ήχο τους. 

Ο Κοτζέν....με τελε 
Το έβαλα να το ακούσω.

Ιδέα δεν είχα πάντως, άκουγα μέταλ τότε και το μέταλ τότε παιζόταν με Jackson και ESP.

Το έβαλα να το ακούσω.

Ιδέα δεν είχα πάντως, άκουγα μέταλ τότε και το μέταλ τότε παιζόταν με Jackson και ESP.
Άκουσε τον και πες μου.

Καταβάλω προσπάθεια μεγάλη για να το ακούσω. Εχω ακούσει 5-6 κομμάτια . Αλλά δεν ειναι και του γούστου μου καθόλου.

Ωστόσο... δεν ειναι ήχος τέλε χαρακτηριστικός ακομα και αν κανει chicken picking σε 2-3 σημεια. Αμα τον βόλευε να παιζει με tele ή γουσταρε την εμφανιση είναι άλλο θέμα. Δεν διαλέγουμε πάντα κιθάρες για τον ήχο.

image.png

Καταβάλω προσπάθεια μεγάλη για να το ακούσω. Εχω ακούσει 5-6 κομμάτια . Αλλά δεν ειναι και του γούστου μου καθόλου.

Ωστόσο... δεν ειναι ήχος τέλε χαρακτηριστικός ακομα και αν κανει chicken picking σε 2-3 σημεια. Αμα τον βόλευε να παιζει με tele ή γουσταρε την εμφανιση είναι άλλο θέμα. Δεν διαλέγουμε πάντα κιθάρες για τον ήχο.

Προβολή συνημμένου 47990
Δεν είναι τόσο θέμα αν μας αρέσει η όχι, όσο ότι ένας μοντέρνος rock- hard rock κιθαρίστας,  έβαλε στο είδος και στο κάδρο την tele, σε ένα είδος που η lp έπαιζε μπάλα μόνη της 

Ωστόσο... δεν ειναι ήχος τέλε χαρακτηριστικός ακομα και αν κανει chicken picking σε 2-3 σημεια.
Εννοείται... Δεν τον ακούς από μακριά και λες "α, κάποιος παίζει με tele" ?

Ενώ ακούς κάτι country από μακριά και λες "α, κάποιος παίζει με tele" ?

Τι να κάνουμε... είναι κάποια στερεότυπα στον ήχο που είναι θέσφατα, λαξευμένα στον βράχο. 

Εννοείται... Δεν τον ακούς από μακριά και λες "α, κάποιος παίζει με tele" ?

Ενώ ακούς κάτι country από μακριά και λες "α, κάποιος παίζει με tele" ?

Τι να κάνουμε... είναι κάποια στερεότυπα στον ήχο που είναι θέσφατα, λαξευμένα στον βράχο. 
Μα εγώ την tele, λόγω καντρυ και ΜΟΝΟ την εκτιμώ. 

Εκεί δείχνει η κιθάρα τι μπορεί να κάνει. 

Που αλλου θα δείξει;

Έχει και σύγχρονους κιθαρίστες, νέους, που εκτιμούν Telecaster, γιατί ναι μεν δεν ακούνε τον μπαρμπα-Keith οι νέοι, αλλά ξέρουν κι εκτιμούν το όργανο.

Kingfish Ingram

kingfish-bfeb50c07e18f12c845f0f83bdc6c7fab61c32a1.png

Mateus Asato 

2-3_ab2e6b77-da27-4f33-a097-5d6e83720b11.jpg

Jason Isbell

01_JasonIsbell_Hero_MOBILE.jpg

Ritchie Kotzen

hq720.jpg

Tom Morello

Tom-Morello-playing-his-black-Fender-Telecaster-on-Killing-in-the-Name-1024x870.jpg

Brad Paisley

Brad-Paisley_1904x1176px.jpg

Julian Lage 

julian-lage@2000x1500.jpg

Johnny Buckland

fe4b3e02f4d3e2cbb8ba0ceee6631425.jpg

Μα εγώ την tele, λόγω καντρυ και ΜΟΝΟ την εκτιμώ. 

Εκεί δείχνει η κιθάρα τι μπορεί να κάνει. 

Που αλλου θα δείξει;
Οπουδήποτε θες ένα όργανο που να μπορεί να κόβει σε μια μίξη και να ακούγεται

Οι νέοι γενικώς δεν ξέρω, αλλά αυτοί που έβαλες φωτογραφίες, μάλλον τον ακούνε.

Καλά ούτε νέοι είναι,  50 αρηδες είναι και οι μισοί καντραδες. ?

Καλά ο Isbell ειδικά έχει παραπάνω γκιπσον από τον ceo της γκιπσον?

Έχει και σύγχρονους κιθαρίστες, νέους, που εκτιμούν Telecaster,
Από το κατεβατό Tele που ανέβασες, αυτή που με τράβηξε με τη μια είναι η πρώτη- η χιονόλευκη, με maple και τα χρυσά. Πάρα πολύ όμορφη και μου έκανε εντύπωση γιατί σε γενικές γραμμές με το χρυσό hardware δεν τρελαίνομαι.

Από το κατεβατό Tele που ανέβασες, αυτή που με τράβηξε με τη μια είναι η πρώτη- η χιονόλευκη, με maple και τα χρυσά. Πάρα πολύ όμορφη και μου έκανε εντύπωση γιατί σε γενικές γραμμές με το χρυσό hardware δεν τρελαίνομαι.
Επειδή γενικά έχω κλασικό στιλ, μου αρέσουν οι butterscotch. Πολύ ωραία η λευκή με χρυσό, όντως, αλλά αυτή που πραγματικά με τρελαίνει και την χάιδεψα στο guitarguitar (άκου όνομα για μαγαζί ρε φίλε) στο Camden πέρυσι είναι η Mateus Asato. 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back