Με τον ηχο δεν ειχα προβλημα ποτε σε φτηνα οργανα, για τον απλο λογο οτι ετσι και αλλιως ο ηχος της ηλεκτρικης καθοριζεται στο μεγαλυτερο βαθμο απο τον ενισχυτη και τα πεταλια. Ακομα και να ξεφευγει ομως ο ηχος απο αυτο που εχουμε στο μυαλο μας ως ιδανικο, αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορει να ειναι και ΧΡΗΣΙΜΟ, ειναι απειρα τα παραδειγματα φθηνων οργανων και low fi επεξεργασιων που χρησιμοποιηθηκαν επιτυχημενα σε διασημες ενορχηστρωσεις.
Δεν υπαρχει λοιπον προβλημα με τον ηχο. Αυτο δε σημαινει οτι δεν υπαρχει προβλημα με την κιθαρα ομως.
Χωρις να εχω παιξει και με απειρες πολυ φτηνες κιθαρες, εχω συναντησει σε αυτες "νεκρες" νοτες στην ταστιερα, ταστα που ενοχλουν το χερι στα τελειωματα τους, nut που χαλανε το κουρδισμα στα σηκωματα, ηλεκτρικα που κανουν χρατς χρουτς σε συντομο διαστημα, intonation που δεν ερχεται με τιποτα λογω κατασκευης, τρεμολο που τα φτυνουν για πλακα κλπ.
Πολλα απο αυτα φτιαχνονται, αλλα αν ειναι να δωσεις αλλα τοσα φραγκα για να τη φερεις, καλυτερα να τα δωσεις κατευθειαν για να ανεβεις κατηγορια οργανου.
Φυσικα δεν ειναι απαραιτητο οτι θα τυχει κατι απο αυτα σε καθε κιθαρα, δεν ειναι ομως και απιθανο να τυχουν ΠΟΛΛΑ απο αυτα σε ΜΙΑ κιθαρα: Το εχω δει το σεναριο, και η αιτια ειναι οτι στις πολυ φτηνες κιθαρες το quality control ειναι περιορισμενο ως ανυπαρκτο, με αποτελεσμα κυριολεκτικα να παιζεις τζοκερ.
Ενας επαγγελματιας οπως ο τυπος του βιντεο ξερει τι να προσεξει, για αυτο οπως λεει δοκιμασε πολλες squier μεχρι να αγορασει τη συγκεκριμενη. Διοτι πραγματι, αν μια φτηνη κιθαρα ΔΕΝ εχει καποιο κατασκευαστικο ελαττωμα, τοτε τη δουλεια της θα την κανει μια χαρα.
Ενω λοιπον δεν εχω παιξει με τοσες πολλες φτηνες, εχω δει τα αισχη. Σε ακριβοτερες παλι που εχω παιξει με ΠΟΛΥ περισσοτερες, δεν εχω δει ΠΟΤΕ κατι τετοιο. Οχι οτι στατιστικα ειναι απιθανο, καθε αλλο, αλλα οπως και να εχει εμενα δεν μου εχει τυχει και οφειλω να το πω.
Συνεπως πραγματι, μια φτηνη κιθαρα μπορει να ειναι μια καλη κιθαρα, αλλα ακριβως αυτο, ΜΠΟΡΕΙ να ειναι, ΜΠΟΡΕΙ και να μην ειναι, και αν δεν ειναι ΜΠΟΡΕΙ και να φτιαχνεται, μπορει ομως και να ΜΗΝ φτιαχνεται ή να μην αξιζει τον κοπο να φτιαχθει.
Αν καποιος εχει την εμπειρια να κρινει τι απο ολα ισχυει, αγοραζει. Ακομα και για να γραψει με τον Justin Beiber. Δε θα κανει το οργανο top tier αν γραφτει κατι τετοιο με αυτο, ουτε αποτελει εγγυηση οτι η squier που θα παρουμε με κλειστα ματια απο το ραφι ειναι καταλληλη as is για κατι τετοιο.