Σπάσιμο στο μπράτσο μπάσου

messalion είπε:
ναι - σωμα και μπρατσο ολη neckthrough με εβενο ταστιερα......θα σκοτωνε - και κλειδια απο κεχριμπαρι με χρυσα parts
Σιγουρα θα σκοτωνε. Ειδικα τη μεση σου ;D

odis13 είπε:
Σιγουρα θα σκοτωνε. Ειδικα τη μεση σου ;D
ελα μωρε τωρα - λεπτομεριες - παιζεις καθηστος (αν και δυσκολο με αυτο το σχημα) ;D ;D

Κοιταξε, το βαρος παντοτε εχει και επιπτωσεις στον ηχο. Το pau ferro ειναι ξυλο πολυ κοντα στο rosewood, απλα λιγο πιο σκληρο (εχει κερδισει και το παρατσουκλι ironwood αν δεν απατωμαι). Φανταζομαι λοιπον οτι θα εχει και το αναλογο βαρος.

Δε ξερω αν εχεις παιξει με καποιο rosewood-bodied οργανο. Προσωπικα εχω παιξει με 2-3 strat/tele με rosewood body. Περαν του εμφανους βαρους, υπαρχει και η αναλογη επιπτωση στον ηχο - αρκετα πριμα και αρκετα κομπρεσσαρισμενος ηχος. Δεν λεω οτι ηταν κακος, ωραιοτατος ηταν, ειδικα οταν οι μαγνητες ηταν low output και σχετικα χαμηλα. Αλλα δεν ηταν ακριβως strat ηχος λογω αυτου του εξτρα "compression".

Σε μια V, οπου θα εχεις ΚΑΙ το μανικι φτιαγμενο απο pau ferro, το βαρος θα ανεβει ΠΟΛΥ. Και σε συνδυασμο με τους διπλους μαγνητες, θα περιμενα προσωπικα οτι ο ηχος θα ειναι κομπρεσαρισμενος, ΠΟΛΥ κομπρεσαρισμενος.

συμφωνω και επαυξανω σε οσα ειπες και τα ξερω ;D

εχω παιξει με μια custom pensa MK80 η οποια ηταν bolt on αλλα ολη σχεδον απο pau ferro(εκτως απο την ταστιερα οπου δεν θυμαμαι τι ειχε)

σχετικα βαρια για strat style αλλα πιο ελφρια απο gibson les paul don felder

ειχε πολυ λεπτο σωμα και πολυ μα πολυ ωραιο ηχο

φυσικα και εγω φανταζομαι οτι η γκουμουτσα του roads αν την εκανες ολη με pau ferro θα ηταν ασηκωτη - αλλα................πες μου εναν που θα ειχε στην κατοχη του τετοιο οργανο  ;D ;D ;D

messalion είπε:
φυσικα και εγω φανταζομαι οτι η γκουμουτσα του roads αν την εκανες ολη με pau ferro θα ηταν ασηκωτη - αλλα................πες μου εναν που θα ειχε στην κατοχη του τετοιο οργανο  ;D ;D ;D
Τι να το κανω αν ειναι μετα να τα δινω σε γιατρους για την μεση μου

Καλη ειναι και η καρυδια για το σωμα και ο σφενδαμος με κοντρες για το μπρατσο

καλησπερα και παλι παιδια - σε συνεχεια της ολης συζητησης και στην τελικη αποφαση να παραγγειλω απο τον "ισπανο" θελω να σας πληροφορισω και να σας ευχαριστησω ολους οσους ενδιαφερθηκατε για το προβλημα που "ταλανιζε" ;D ;D

το μπρατσο κατευθασε σημερα και ειναι πολυ καλυτερο απο οσο το φανταζομουν

μια χαρα μπρατσο - λιγο τριψιμο θελει για να κατσει καλα στο neckpocket και θα γινει κουκλι

ερωτηση προς οσους εχουν παρει απο εκει(ή και οσοι γουσταρετε βρε αδερφε) - τι λουστρο να του περασω ???

Μα το ρωτάς, φίλος; Νίτρο - για να αναπνέει...
θα πηγαινει και ποιο γρηγορα  :)

καταρχην εχεις εξοπλισμο? πιστολι κτλ? αν οχι το ποιο ευκολο ειναι λαδακι. και εχει και ωραια αισθηση και το κανεις πολυ απλα με σιγουρα αποτελεσματα

μα επειδη δεν εχω εξοπλισμο το ρωτησα - λαθος μου που το θεωρησα αυτονοητο σορρυ

λαδακι κλασσικο ?? gun oil ??

ναι, αυτο αν θυμαμαι καλα εχει και αντιστοιχο sealer για βαση.

E.G. είπε:
ναι, αυτο αν θυμαμαι καλα εχει και αντιστοιχο sealer για βαση.
μπορεις να δωσεις πληροφοριες και λινκ γιατι μου ειναι ακατορθωτο να ψαξω στην τωρινη μου φαση ??

και αυτο κανει

http://www.diamanco.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=f0499a29-4aa8-4d0a-80f9-39391f2de0f0

γενικα μπορεις να χρησιμοποιησεις λινελαιο. το tung oil παλι περιεχει λινελαιο και ειναι κινεζικο λαδι (αν θυμαμαι καλα).

παντως με φιλο μου που εχει χρωματοπωλειο μου ειπε οτι το λινελαιο ειναι ξεπερασμενο και οχι τοσο ποιοτικο, απλως παλια δεν ειχαν κατι αλλο. τωρα υπαρχουν ποιοτικα φυτικα λαδια, ετσι μου ειπε. εχω αγορασει αλλα δεν το εχω δοκιμασει ακομα να σου πω. μονο ενα τραπεζι περασα  ;D

χαχαχα να περασεις και τις καρεκλες.................

καταλαβα - καθε ποσο να το περναω με oil ?? καθε 2-3 μηνες ??

καθε ποσο να το περναω με oil ??
οταν λεμε οτι θελει φρεσκαρισμα δεν σημαινει οτι θα περασεις τα ιδια με την πρωτη εφαρμογη  . και 2 φορες το χρονο φρεσκαρισμα με ελαχιστο λαδακι ειναι καλα. αν ψαξεις για συντηρηση κοντακιου οπλου θα δεις αναλυτικα πως το κανουν. μετα η κιθαρα σου θα πυροβολει  ;D

E.G. είπε:
οταν λεμε οτι θελει φρεσκαρισμα δεν σημαινει οτι θα περασεις τα ιδια με την πρωτη εφαρμογη  . και 2 φορες το χρονο φρεσκαρισμα με ελαχιστο λαδακι ειναι καλα. αν ψαξεις για συντηρηση κοντακιου οπλου θα δεις αναλυτικα πως το κανουν. μετα η κιθαρα σου θα πυροβολει  ;D
χαχαχα μπασο ειναι

επειδη εχω σκοπο μιας και αλλαξα μπρατσο να το κανω πιο χρηστικο σε στυλ μονο για practice - λες να εχω προβλημα με τον ιδρωτα και τα διαφορα αλλα ?? οχι οτι εχω τιποτα τοξικο στον ιδρωτα - ουτε μπυρες κοπαναω οταν μελεταω αλλα λεμε τωρα........

δεν θα εχεις προβλημα με τον ιδρωτα, το σιγουρο ειναι οτι αν περασεις νιτρο η πολυ.. θα εχεις ποιο ανθεκτικο φινιρισμα. για εμενα μην το σκεφτεσαι καθολου, οπως λεγαν και οι ποιο παλιοι βαλε λαδι και ελα βραδυ  ;D

μολις αγορασα ενα μπουκαλακι λαδι με φυσικο κερι - ο gunsmith του χωριου μου μου ειπε οτι μια φορα καθε 7-8 μηνες να το περναω ??? ??? φοβαμαι οχι οτι θα καταστρεψω το μπρατσο αλλα οτι θα το σκατα και μετα θα κολλαει ολο !!!!!

θελει καλο τριψιμο μεχρι να γινει σαν βερνικι. και αρκετα περασματα, μην περιμενεις να ειναι ετοιμο με την πρωτη εφαρμογη. και υπομονη να στεγνωσει καλα απο χερι σε χερι. και για το ξυλο που σε ειχα ρωτησει, το maple που εχεις δεν εχει ανοιχτους πορους και δεν θα δυσκολευτεις.

Trending...

Νέα θέματα

Back