Σπάσιμο στο μπράτσο μπάσου

να το βγαλεις να δουμε και εμεις τι παιζει ;) ;) ειναι δεν ειναι

παιδια εχω το εξης προβλημα - ανοιξα τρυπες στο μπρατσο για να κατσει στο σωμα και 1ον οι βιδες δεν βιδωνουν τερμα και 2ον εχει ενα μικρο ανοιγμα στο neck pocket - ξερω οτι ισως αν το τριψω απο την αντιθετη πλευρα να κατσει αλλα οι βιδες ??

αμα τις κοψω θα βοηθησει ??

...δεν έπαιρνες 2 μπράτσα που ήταν φτηνά...για μαστροχαλαστή σε κόβω... :'(

Το ανοιγμα μη σε προβληματιζει φτανει να ειναι κεντραρισμενες οι χορδες πανω στην ταστιερα,εισαι σιγουρος οτι εχεις τρυπησει αρκετα βαθια το neck heel (χωρις φυσικα να τρυπησεις την ταστιερα!),βαλε τις βιδες στις τρυπες του σωματος (με το neck plate αν εχει) και μετρα ποσο εξεχουν απο το neck pocket με μια μεζουρα,δες μετα αν εχεις περιθωριο να τρυπησεις και αλλο το neck heel.

marathon είπε:
...δεν έπαιρνες 2 μπράτσα που ήταν φτηνά...για μαστροχαλαστή σε κόβω... :'(
χααχα οχι ρε ειπαμε το εχω ξανακανει το σπορ αλλα το συγκεκριμενο μου εχει βγαλει την πιστη - δεν ξερω γιατι - ισως ειναι απο τα προβληματα που "απλα" συμβαινουν

το neck heel το εχω τρυπησει τερμα - και παλι εξεχουν οι βιδες γυρω στο 1 εκατοστο

Περιεργο,μπορει το μπρατσο να κατσει πολυ χαμηλα (αν κοψεις τις βιδες και το βιδωσεις) και να εχεις μετα πολυ ψηλο action.....για συγκρινε τα δυο neck heel (του παλιου & του νεου μπρατσου ) εχουν το ιδιο παχος?καθονται στο ιδιο υψος μεσα στο neck pocket?

Superfunk είπε:
Περιεργο,μπορει το μπρατσο να κατσει πολυ χαμηλα (αν κοψεις τις βιδες και το βιδωσεις) και να εχεις μετα πολυ ψηλο action.....για συγκρινε τα δυο neck heel (του παλιου & του νεου μπρατσου ) εχουν το ιδιο παχος?καθονται στο ιδιο υψος μεσα στο neck pocket?
το παλιο καθεται κουτι - εχουν το ιδιο υψος αλλα οχι το ιδιο παχος και μηκος - το ετριψα δεξια και αριστερα για να κατσει ακριβως αλλα και παλι εχω το ιδιο προβλημα - σηκωμενο λιγακι στο neck pocket και δεν βιδωνουν τερμα οι βιδες...... ??? ??? ???

μηπως αμα τριψω το neck pocket ??

μηπως αμα τριψω το neck pocket ??
οχι!

μαλλον θα χρειαζεται λιγο ακομα τριψιμο το μπρατσο για να εφαρμοσει σωστα στο νεκ ποκετ. οσο για τις βιδες εφοσον τα 2 μπρατσα λες οτι εχουν το ιδιο υψος απλα πρεπει να ανοιξεις (βαθυνεις) με λεπτο τρυπανακι τις τρυπες του μπρατσου, εκει που θα μπουν οι βιδες.

messalion είπε:
- εχουν το ιδιο υψος αλλα οχι το ιδιο παχος και μηκος -
είδες πόση σημασία έχει καμμιά φορά το licenced by Fender?

marathon είπε:
είδες πόση σημασία έχει καμμιά φορά το licenced by Fender?
αν και μου το εχεις ξαναπει............ναι ξερω  ;D ;D

μαλλον εσυ δεν ειδες τι μαρκα ηταν εξαρχης το μπασο  ;) ;)

E.G. είπε:
οσο ενα γυαλοχαρτο  :)
χαχαχα - θα διαφωνησω αλλα το licensed by fender σε σωζει απο "πολυ" χειρονακτικη εργασια

βεβαια δεν νομιζω να εκανε διαφορά στην δικη μου περιπτωση γι'αυτο εξαλου ηθελα απο την αρχη κατι φτηνο

και εγω πλακα εκανα. υπαρχει διαφορα οταν αγοραζεις κατι και "κουμπωνει' αυτοματα απο το να κανεις τον τζεπετο

ναι ρε φιλε το καταλαβαινω  :P :P

τι να κανω τωρα λεγετε καμια ιδεα με τις γαμοβιδες

το προβλημα με τις βιδες ξεπεραστικε

τριβοντας λιγο παραπανω το neck heal του μπρατσου και εκατσε μια χαρα σε ολα

με ενα ελαφρυ τριψιμο με 1000αρι γυαλοχαρτο περασα και ολο το μπρατσο για να εχει λιγο "ταχυτητα" παραπανω και ολα ΤΕΛΕΙΑ το μπασακι ξαναζωντανεψε :D :D

εχω 1 απορια ομως.......πρωτη μου φορα (μετα απο καλο σεταρισμα φυσικα) ακουω τοσο sustain.....ειναι φυσιολογικο ? ερωτηση ακυρη βεβαια αλλα μιλαμε οτι χτυπωντας 1 νοτα εχει παραπανω απο 10 δευτερολεπτα sustain πριν αρχισει να χανει :( - γιατι μπορει να συμβαινει κατι τετοιο ? (οχι οτι με χαλαει) αλλα τι μπορει να εκανε τοσο πολυ το μπασο να εχει τοσο sustain ?

και τελος ενα ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστω σε εσας ολους που με βοηθησατε με το προβλημα μου και μου δειξατε τον "ισπανο" ;D

Trending...

Νέα θέματα

Back